A-kategooria eksamid alanud!
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Freewind
Re: A-kategooria eksamid alanud!
Takkajärgi vaadates on täiesti hämmastav, kui krdi kähku see tsiklilubade tegemine käis. Kursusele registreerimisest lubade saamiseni kulus üsna täpselt kaks kuud, muist sellest eksamijärjekorras olemist. Selle aja sees sai lisaks kursuse rahale makstud eksam, riigilõivud, ostetud tagi, kiiver, kindad ja püksid ning ma ei mäleta, et mul ühelgi ajahetkel raha oleks olnud. Võlgu ka nagu kellelgi ei jäänud
Oskab keegi öelda kui vana võib olla tervisetõend ARK-i jaoks, vaja teha piiratud lubadelt täis A-kat, vanasti pidi olema uuem kui 2 aastat, kuid olen kuulnud et nüüd ainult 3 kuud, oskab keegi äsja eksami tulnud öelda kuidas lood on?
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Kontakt
Eesti Riiklik Autoregistrikeskus
Mäepealse 19
Tallinn 12618
Eesti
Infotelefon 6201 200, tööpäevadel 8.30-16.30
Faks 6201 201
marslane kirjutas:Oskab keegi öelda kui vana võib olla tervisetõend ARK-i jaoks, vaja teha piiratud lubadelt täis A-kat, vanasti pidi olema uuem kui 2 aastat, kuid olen kuulnud et nüüd ainult 3 kuud, oskab keegi äsja eksami tulnud öelda kuidas lood on?
Autokoolist SELGE öeldi mulle täna et mitte rohkem kui 2a. Mul endal sama tee jalge all vaja piiratud A teha täis A.
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Täna sai sooritatud eksam. Aga paberivark ark ei näita, et oleks juhtimis6igus olemas, ega politsei kompuuter ka mitte. Nii, et olge ettevaatlikud .
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
Täna sain hr miilitsate käest protokolli lubadeta sõidu eest, sest load kodus ja nende arvuti ei näita a kat.Siis load pihku ja rahumäele tehti koopia ja pandi protokolli juurde.Load vahetatud 27.04 ja neil ikka veel inf puudus.Tiptop pärast pidin ratast lükkama õnneks oli aint 250 meetrit muidu lahe olukord.Kiidan!!!Hommikul esimese asjana 45 minutit vestelda teemal miks load kodus pole just parim päeva algus.Mis lõplikult saab saan teada 28.05 peale komisjoni.Nii et veenduge et load taskus enne kui vurama lähete muidu peate vb kuskilt kaugemalt ratas käekõrval koju tulema v kellegi appi kutsuma.Loodame et midagi suurt ei kirjutata mulle sest eelnev register rikkumiste vaba .
-
Teema algataja - Postitusi: 495
- Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R
Kipsi kirjutas:Täna sai sooritatud eksam. Aga paberivark ark ei näita, et oleks juhtimis6igus olemas, ega politsei kompuuter ka mitte. Nii, et olge ettevaatlikud
.
Mind peeti ka sõbraga kinni üks päev peale eksami sooritamist. Mingi pool tundi tuli jaurata mentidega ja peale mingit 5 erinevast kohast uurimist ja 20 telefonikõnesi saadi lõpuks kuskilt see info kätte et ikkagi on A2 olemas. Ja seda süüdistust ka esitada ei saa, et load pole kaasas, sest ARKis võtab nende materjaliseerumine nädal.
mina sain siis 600 eeku selle eest et load kodus!Load peavad kaasas olema see seaduses ette nähtud!Politseinik ütles ka et tema töö on kontrollida dokumente mitte tegeleda arvutiga.Kuu aja vanune saaga siis nüüd lõppenud!Seline suhtumine tekitab kohe HEA TUNDE POLITSEIDE VASTU!tiptop
Kirjutage veel muljeid, kes alles hiljuti sõidueksameid teinud on! (eriti Tallinnas) Mida platsil kästi teha ja kas ja kuidas linnas peedistati? ..mingi eriline tõmmekas äkki tuleb linnas meelde..?
Endal varsti sõidueksami aeg käes ja kangesti huvitab, mis kogemused teistel on!
Sai ka siin juuni alguses eksamil käidud. Platsil polnud mingit erilist peedistamist (vihma tuli ladinal), sain estakaadi, 8 , pidurdamise ja ümberpõike 25-30km/h vahel teha ning sellega see piirdus. Linnas mingit tõmbe kohta otseselt ei mäleta, et oleks olnud kui siis lauliku tänaval on põõsa taga ristmik, kus tuleb paremakäe reegelt jälgida. Õnnestus siis teha töönädala viimasel päeval ja viimase sõiduna ning eksamineerija oli ikka väga tore mees - pidi ise ka kaherattalisega ringi sõitma
Arabella kirjutas:Kirjutage veel muljeid, kes alles hiljuti sõidueksameid teinud on! (eriti Tallinnas) Mida platsil kästi teha ja kas ja kuidas linnas peedistati? ..mingi eriline tõmmekas äkki tuleb linnas meelde..?
Endal varsti sõidueksami aeg käes ja kangesti huvitab, mis kogemused teistel on!
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
Arabella kirjutas:Kirjutage veel muljeid, kes alles hiljuti sõidueksameid teinud on! (eriti Tallinnas) Mida platsil kästi teha ja kas ja kuidas linnas peedistati? ..mingi eriline tõmmekas äkki tuleb linnas meelde..?
ma tegin eksamit võõra rattaga millel oli ka keskjalg olemas,pidin plastil panema ratta keskjalale,aga seda ma polnud kunagi varem teinud. ütleme nii,et kui pole seda varem teinud ja examil väike närv ka sees,siis see ei pruugi alati õnnestuda esimese korraga.. mul ei õnnestunud see sajanda korraga ka mitte
aga muidu polnud mingit peedistamist ei linnas ega platsil.. kõik elementaarsed asjad mida peab oskama teha.
üldse.. minu arvates on arkis lahedad eksamineerijad ja teised kujud
Platsil nagu küll midagi rasket pole, harjutamise asi. Esimest korda läksin, polnud kordagi proovinud platsil ühtegi harjutust, no ei viitsinud kohe üldse, oli vaja ringi kimada koguaeg ja kaheksa ei tulnud kohe üldse välja, vägisi tahtis külili visata , teine kord juba oli lihtne, sai paar korda harjutatud ja tehtud. Linnasõitu tegin Jõhvis, ainus jama oli see, et no mitte persetki ei kostunud, mis eksamineerija rääkis ja siis sai mitu korda valesse kohta sõidetud
Korra sai ka maanteele pööratud ja kohe nagu ununeski, et eksamil olen, hakkasin harjumuspäraselt gaasi lisama ja teistest mööda sõitma ja kui peeglisse vaatasin, polnud ARK-i golfi enam kusagil, aga no jäin ilusti seisma ja ootasin järgi ning polnud probleemi. Huvitav on vaadata, kuidas päris paljud teiste linnade inimesed tulevad Jõhvi tegema ja teevad seal eksamineerijatele hirmu, sõidavad vastassuuna vööndis ja teevad igasugu pulli, harjunud vist sõitma, et iga meetri pealt on foorid ja märgid, mis näitavad kus sõita
üks kutt tuli B-katti tegema Tallinnast ja kukkus ka läbi, tegi vasakpöörde vastassuunavööndist. Hiljem ütles, et pole kunagi Jõhvis sõitnud ja et seisis terve päeva suurematel ristmikel ja vaatas kuidas sõidetakse

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Arabella kirjutas:Kirjutage veel muljeid, kes alles hiljuti sõidueksameid teinud on! (eriti Tallinnas) Mida platsil kästi teha..
Platsil on 4+2 harjutust vaja teha. Kaks on eksamineerija valikul ja ülejäänud neli on: Otse sõitmine sammukiirusel, slaalomi sõitmine, pidurdamine ja etteantud kohas peatamine ning takistusest ümberpõikamine.
Üks kiire küsimus siia vahele. Kas platsi- ja linnaeksam on ses mõttes erinevad asjad, et kui eelmine kord platsieksami sooritasin ja linnaeksamil põrusin, siis kas korduseksamil tuleb platsieksam uuesti sooritada või mitte?
Sõidueksam tuleb minu teada sooritada uuesti täies mahus.
Sooritasin sõidueksami Tartus edukalt möödunud reedel. Platsisõidus valikharjutused olid kaheksa ja tõus. Praegu on Tartu tänavad suuremalt jaolt üles kaevatud, kuid mõistlik eksamineerija valis võimalikult terve teekattega marsruudi. Hullu ei olnud midagi.
joxs kirjutas:Üks kiire küsimus siia vahele. Kas platsi- ja linnaeksam on ses mõttes erinevad asjad, et kui eelmine kord platsieksami sooritasin ja linnaeksamil põrusin, siis kas korduseksamil tuleb platsieksam uuesti sooritada või mitte?
See pidi sõltuma eksamineerijast - kord nad tahavad ka platsi uuesti ja kord mitte. Küsisin ise järgi korduseksamile regades. Mina pidin igal juhul ka platsi uuesti tegema, kuigi sai eelnevalt puhtalt ära tehtud. aga noh, kui asi selge, siis pole ju ka midagi karta- võib ju uuesti teha
niisiis, räägin oma eksamist ka veidi.
platsisõidu kohta on Tallinnas paar üllatust juurde tulnud:
1) täna nõuti ümberpõiget nii 30km tunnikiirusel kui ka 50km/h.
arvestasin, et platsi mõõtmed lubavad ainult 30km/h tunnis põget teha aga võta näpust - eksamineerija ütles, et hoogu võta platsi esisest parklast alates.
veidi kummaline, et parklas, kus on kiiruse piirang 10km/h tuleb hakata autode vahelt kiirendama...
2) sama lugu ka pidurdamisharjutusega, parklasse ja 50 sisse.
3)kes veel ei tea, siis ümberpõikeid ja pidurdusülesannet mõõdetakse radariga.
linnasõit on nii nagu ikka, seal mingeid uusi üllatusi ei olnud.
nii et kes Tallinna platsile lähevad, siis arvestage, et eksamineerija võib selliseid vimkasid teha.
isiklikult arvan, et see parklas sõitmine platsieksami ajal kauaks püsima ei jää.
endal eksam sooritatud.
joxs kirjutas:Üks kiire küsimus siia vahele. Kas platsi- ja linnaeksam on ses mõttes erinevad asjad, et kui eelmine kord platsieksami sooritasin ja linnaeksamil põrusin, siis kas korduseksamil tuleb platsieksam uuesti sooritada või mitte?
Täna hommikul käisin korduseksamil Sauel ja platsile ei pidanud minema. Suts linna ja tagasi ning load käes.
sepp kirjutas:Arabella kirjutas:Kirjutage veel muljeid, kes alles hiljuti sõidueksameid teinud on! (eriti Tallinnas) Mida platsil kästi teha ja kas ja kuidas linnas peedistati? ..mingi eriline tõmmekas äkki tuleb linnas meelde..?
Endal varsti sõidueksami aeg käes ja kangesti huvitab, mis kogemused teistel on!ma tegin eksamit võõra rattaga millel oli ka keskjalg olemas,pidin plastil panema ratta keskjalale,aga seda ma polnud kunagi varem teinud. ütleme nii,et kui pole seda varem teinud ja examil väike närv ka sees,siis see ei pruugi alati õnnestuda esimese korraga.. mul ei õnnestunud see sajanda korraga ka mitte
![]()
aga muidu polnud mingit peedistamist ei linnas ega platsil.. kõik elementaarsed asjad mida peab oskama teha.
üldse.. minu arvates on arkis lahedad eksamineerijad ja teised kujud
huvitav, kas sellepärast saingi hiljuti A-kat eksamineerijalt kommentaari keskhargile tõstmisel, et "ohoh, teeb nii mõnelegi mehele silmad ette"
aga see allpool olev radari-jutt on küll huvitav, juuli alguses lasti veel 30 km/h pealt teha ja ei mingit radarit. ei tahaks küll seal parkida ega liikuda, kui mõni parklast peab hoogu võtma
Nii, kuna palusin teistel jagada oma kogemusi ARKi eksamist ja paljud seda vastutulelikult ka tegid, siis teen seda nüüd ise ka, kuna ARKi eksamid Tallinnas edukalt läbitud!
Teooria - tuleb ikka teha liiklusteste nendest vihikutest - ainult paar küsimust oli, mida polnud vihikus näinud.
Plats - kõik "kohustuslikud" elemendid tuli ära teha - esmalt lükkad tsikli käekõrval platsile, siis tehniline kontroll rattale, siis tõus, 8, sammukiirusel sõit, slaalom, pidurdus ja põige mõlemad 30 km/h. See konkreetne eksamineerija ei pidanud "ekstreemsusi" harrastama ning 50 pealt ei pidanud parklast hoogu võttes pidurdust ja põiget tegema (kuigi harjutatud sai sedagi ). Ka ei mõõdetud sel korral kiirust radariga (mis tegelt 30 juures pole ju probleem kui 50ga harjutatud).
Linnas oli marsruut väga lihtne - suured tänavad ja ristmikud, korraks Tähetornis 90. Ei mingeid Nõmme ühesuunalisi ega isegi Õismäe ringe mitte.
Kokkuvõttes oli väga tore eksamineerija, rahulik ja seletas enne ilusti kõik harjutused läbi, linnas andis korraldused kaks korda ja selgelt. Tehnilise kontrolli juures abistas piduri vajutamisega ja kiivri hoidmisega, nii et väga muhe mees oli
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Veits offtopic aga tuli meelde üks olukord, mis on eeskirjades kirjas üsna täpselt, samas on ta kirjas 0%.
Õiget vastust ei olegi:
Paremakäereegel. Tavaline ristmik. Igast suunast tuleb korraga auto ja jääb korraga ristmikul seisma. Kõigil on eesõigus. Kõik peavad teed andma
Ise olen korra sellises olukorras olnud ja kuna oli kiire, siis tegin ise esimese lükke, ülejäänud said hakata siis jälle reeglite järgi sõitma. Kui oleks matsu pannud, siis süüdlast välja selgitada oleks olnud suht võimatu.
Kui keegi leiab mulle mõne seaduse sellise olukorra kohta, siis võiks näidata, mina ei ole seda leidnud. Võibolla pole piisavalt hästi otsinud:)
Ei oska midagi öelda seaduse kohta, aga olen kuskil kuulnud et sellises olukorras sõidab aktiivsem. Kes on aktiivsem, raske öelda
Arabella kirjutas:Linnas oli marsruut väga lihtne - suured tänavad ja ristmikud, korraks Tähetornis 90. Ei mingeid Nõmme ühesuunalisi ega isegi Õismäe ringe mitte.
Nende Nõmme õudus-kuubis ühesuunalistega linnasõidul (mul veel õppesõit) hakkas mul oma B-kati lubade tegemisest midagi isegi meenuma
-
- Tsikkel: TMS, Shadow -> GS500E
Sõidab see, kes viimasena ristmikule tuli. Ilmselt rahvapärimus, aga loogiline samas - tema teab, et ta on viimane ja teised teavad seda samuti.
Piipz kirjutas:Veits offtopic aga tuli meelde üks olukord, mis on eeskirjades kirjas üsna täpselt, samas on ta kirjas 0%.
Õiget vastust ei olegi:
Paremakäereegel. Tavaline ristmik. Igast suunast tuleb korraga auto ja jääb korraga ristmikul seisma. Kõigil on eesõigus. Kõik peavad teed andma
Ise olen korra sellises olukorras olnud ja kuna oli kiire, siis tegin ise esimese lükke, ülejäänud said hakata siis jälle reeglite järgi sõitma. Kui oleks matsu pannud, siis süüdlast välja selgitada oleks olnud suht võimatu.
Kui keegi leiab mulle mõne seaduse sellise olukorra kohta, siis võiks näidata, mina ei ole seda leidnud. Võibolla pole piisavalt hästi otsinud:)
Liiklus eeskirjades sellist seadust ei olegi.Igapäevaelus on kasutusel erinevad vastuolulised variandid.
- Sõidab see kes viimasena tuli(tekib kysimus mis need teised seal niikaua mölutavad)
- Sõidab see kes esimesena tuli(tekib kysimus et mida sa mölutad kui endal vaba?)
3.Kõige loogilisem ja iga päeva liikluses paremini kasutatav, juhtide vastastikune kokkulepe.Ehk yks juht loobub oma eesõigusest ja annab oma vasakul käel asuvale juhile viipega märku ,et ta ületaks ristmiku...
http://www.motard.ee/
-
- Tsikkel: Kawasaki Er-6n
- Kontakt:
Minul õnnestus siis täna Tallinna ARKis läbi kukkuda. Platsi teisest harjutusest kaugemale ei jõudnud. Takistuseks sai põhiliselt see, et ümberpõiget mõõdeti radariga ning kuna õppesõiduplatsil tuli vahetult pärast põiget pidurdada (plats sai lihtsalt otsa), ei osanud ma põike lõpuni kiirust üle 30 km/h hoida. Radar mõõtis 28 km/h ja teine katse. Selle peale olin aga juba suht tigedaks saanud ja keskendusin kiirendamisele, mistõttu lendasin peale üle 40 km/h ega suutnud piisavalt kiirelt põigata, kopsates peeglinukiga vastu posti
Põhiline veel see, et ümberpõiget ma algusest peale oma arust oskan kõige paremini. Ilmselt olen nüüd sunnitud ümber mõtlema ja põiget suuremalt kiiruselt harjutama.
tee korduseksam mujal siis. Minu meelest teistes ARK-ides küll radariga ei mõõdeta.
Radariga? Täitsa p*ses. Mine jah mujale – pole ime, et närv sisse tuli ja läbi kukkusid.
Kusjuures, kui ma eksamit tegin, siis käkkisin kah platsil peaaegu ära – just selle pärast, et närv sees. Pärast väikest nõupidamist sõiduõpetaja ja eksaminaatori vahel otsustati ikka linna lubada. Pärast oli eksaminaator hoopis muhedam ja viskas naljagi.
Juhtub. Aga kui juba sihilikult kottima hakatakse, siis ilmselt tahetakse läbi kukutada ja küll ka põhjus leitakse.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.