Enduro Eesti MV 2009 > Paikuse 1, Tallinn 2

Kasutaja avatar

Möku

Re: Enduro Eesti MV 2009 > Paikuse 1, Tallinn 2

Lugemata postitus Postitas Möku »

Olen "külapoe taga" memuaarivestjatelt kuulnud, et nõukaajal, 50ndatel oli sprodiala nimega "sõjaväestatud kestvuskross", kus vennad uhasid päevas üle 500 km asustamata territooriumitel kaartide järgi. Selline rally raid eelkäia, aga sponsoreeritud sõjaväe poolt. Ju siis peeti oluliseks et noored mehed jaksaksid/oskaksid sõita ning oskaksid samal ajal ka plaani pidada. Eesti armee unistab helikopteritest, aga (elektrilised) krossikad oleksid eesti maastikul vast isegi teovõimelisemad kui helikopterid partisanisõja tingimusis.

Miks ma sellest kirjutan on see, et enduro kui spordiala võiks olla sõjaväe kehakultuuri osakonna üks "lapsukestest" moodsa viievõistluse kõrval. Sõjaväel on ka ühiskonnas vaieldamatu autoriteet, et igasugu suuremaid üritusi korraldada. Olen näinud endurohuviliste hulgas mitmeid musta numbrimärgiga autosid. Äkki keegi teist loeb ja saab EMF ja EKV oma huvid ja jõud ühendada.

Muidu Napalm siin jookseb oma ideaalide nimel nina veriseks, aga et tal seljataga pole suuremat organisatsiooni, siis juhtuvad kõik asjad väga raskelt. Aga kui on Eesti Kaitseväe Endurokrossi klubi, kes maaomaniku juurde läheb kokkulepet küsima, siis oleksid kokkulepped lihtsamad sündima. Lisaks on ju sõjaväelastel väga hea infrastruktuur oma polügoonide, laagriplatside jms näol olemas ja seisab suure osa ajast jõude. Endurole just sobivad sellised militaarmaastikud.

Usinus-Kasinus-Cosinus

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”