Autokoolid

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Priit_IZ
Tänatud: 12 korda

Re: Autokoolid

Lugemata postitus Postitas Priit_IZ »

Tervist!

Räägiksin paar sõna firmast nimega Motokoolitus, kuhu sõbra saatsin A-kat õppeks. Teooria siseruumides oli ok, aga kui platsile minek, siis küll täielik pettumus.

Et umbes lahmimist ei oleks, siis esimene kõnealune juhtum leidis aset 08.06 kella 18.00 ajal Mustamäel, Kadaka tee juures olevas õppesõiduplatsil.
Esiteks kui sinu maktsud aeg tiksub, siis keegi ei tegele sinuga. Kellega magama peab, et seal tähelepanu saada? :roll: Lõpuks platsi-mehikesel sai Statoili kohvitops tühjaks, sõbrad läksid ära, ning 17 minti makstud koolitusjaats lihtsalt lolli näoga oodatud, et ehk keegi tegeleb. Siis saadeti treilerisse, et aja varustus peale omale. Varem ei võinud öelda, kui sõbraga juttu aeti???
Edasi alles läks toredaks. Kohalikule platsivanale ei mahtunud pähe, et inimene pole varem tsikliga sõitnud. "no kuidas siis ei ole"? "rolleriga siis ka ei ole vä". "Noh jah, siin on gaas, siin on sidur, siin on käigud, läksime".

Saad aru - nii ju ei tehta üht, teist ja kolmandat. Vana ise istus putka ees, seletas sõpradega ja lasi kohvi.

Kurat võtaks koolitusfirmale makstakse selle eest raha, et nad ÕPETAKSID. Sealne kaader annab ainult ratta platsisõiduks välja eeldades, et oled juba aastatuhandeid sadulas olnud. Keegi sinuga tegeleda ei viitsi, ainult platikasutus maksu korjatakse pärast lisaks, ning seletatakse, kui sitasti ikka sõidad.

Isegi 13 aastat tagasi, kui mina A-kat lube tegein seletati kõik ära nullist alates, juhendati ja õpetati. Praegu ainult eeldatatakse, et staazhikas motomatkaja tuleb ajaviiteks platsile tiirutama, kuna kool seda nõub.

Järgmine sõidukord on igatahes meil reeglid paigas, et kes on õpilane, kes õpetaja, kes maksab ja kellele makstekse mille eest. (togi) Juhul, kui see peaks mingeid ebameeldivusi, või probleeme tekitama, siis tuleb ilmselt kooli vahetada.

Väga ebameeldib kogemus igatahes.

Viimati muutis Priit_IZ, 18 Juun 2009, 00:48, muudetud 2 korda kokku.
Mootorsportlased on ikka julged,
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

Jeps, kunagi kui uurisin motokoolitusse lubasi tegema minekust siis mulle öeldi ära, et mingi kogemus võiks olla ja see oli ka väga nähvaval kõneviisil, samuti olen seal platsil päris tihti käinud kus nende omad on ja kahjuks suurt nad vist midagi ei õpeta, aga kui sul tuttav ikka otsib õpetajat kes õpetaks põhjalikult siis las ta teeb Odiumi sõidukaardi, kindlasti on see võimalik ning võtaks õpetajaks Kullo, tegu siis motomaania peatoimetajaga(või kurat seda teab mis ta ametinimetus seal on), ning tõesti ei leia arvatavasti paremat õpetajat, eriti kui veel kogemust pole üldse.

Kasutaja avatar

Priit_IZ

Kullot tean ammu, aga antud juhul asi selles, et teenus on ostetud. Kool on raha saanud. See on mingis mõttes lepingu rikkumine. Mille kuradi eest nad seda sõiduõppe raha siis korjavad? Lisame siinkohal juurde, et platsimaks 1.-/min tuleb nagunii juurde tasuda.

Midagi siin ju on mäda? Või kiidame kõik ülistades kaasa, kuna tegu on ju MOTOkoolituse nime kandva asutusega? :evil:

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Mind huvitab küll, mismoodi see endast märkuandmine seal 17 minuti jooksul toimus? Millegipärast arvan ma, et õpilane seisis eemal, piidles toimuvat ja üritas ennast võimalikult väikseks teha. Seal neid suvalisi ka ikka tiksub ja ega kõigile pol siis otsaette kirjutatud, kes nad on.

Jube raske on nimelt uskuda, et selline ignoreerimine toimus, sest tegin ise sealsamas platsil eeldatavasti samade inimeste käe all oma B-katile A juurde ja kõik oli nagu heas filmis. Isegi kui alustamine venis, siis sellevõrra nihkus ka lõpuaeg.
Ja kui ma nüüd täitsa aus olen, siis minu meelest tegelebki Motokoolitus selliste kodanikega, kel tsiklisõidukogemus all, aga selles ma võin eksida küll.

Kasutaja avatar

libisevsidur

Lugemata postitus Postitas libisevsidur »

minul Motokoolitusest küll ainult üdini positiivsed mälestused. sain norm tundidega läbi ja ARKi ka esimese katsega tehtud.
tervisi Olavile ja Allanile.

Kasutaja avatar

janata
Tsikkel: HD FXDL; KMZ

Lugemata postitus Postitas janata »

Eelmisel aastal sai Motokoolituses A-kat tehtud ja muljed igati positiivsed. Koolitajad on professionaalsed ja vastutulelikud. Kui abi vaja ja suu peas, siis hätta ei jää. Tuleb lihtsalt ise julgem olla ja tegutseda. Edu koolituse läbimisel :)

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
Kasutaja avatar

Priit_IZ

reimps kirjutas:

Mind huvitab küll, mismoodi see endast märkuandmine seal 17 minuti jooksul toimus? Millegipärast arvan ma, et õpilane seisis eemal, piidles toimuvat ja üritas ennast võimalikult väikseks teha. Seal neid suvalisi ka ikka tiksub ja ega kõigile pol siis otsaette kirjutatud, kes nad on.

See märkuandmine toimus kooli sõidukaart käes aeg ajalt meelde tuletades, et minu aeg algas kell kuus. Või kuidas see reimpsi meelest peaks välja nägema? Võtan varrukast kinni, kui samal ajal mõne kolleegiga seletab, ning sikutan korduvalt, et õu kuule, saab siis vää :wack: PS! Selle võrra ei toimunud sõit kauem.

reimps kirjutas:

Ja kui ma nüüd täitsa aus olen, siis minu meelest tegelebki Motokoolitus selliste kodanikega, kel tsiklisõidukogemus all, aga selles ma võin eksida küll.

Ei kodulehel, ei kooli registreerimisel, ei teooriatundides esitatud nõuet, et tohutu kogemustepagas peab all olema. Kus kohast siis inimene peab oma esimese sõidu tegema??? Ikka õpib, ning kui koolile selle eest küsitud summa tasutud, siis võiks ka koolitust läbi viia. (togi)

Samas on siiralt hea meel lugeda, et teiste kogemused positiivsed, kuna see annab alust arvata, et juhtusime lihtsalt sinna, kui platsi-mehel oli halb tuju/päev.

Eks annan teada, kuidas edaspidi seal sel sõbral läheb. :bsmile:

Jannoa

Lugemata postitus Postitas Jannoa »

Endal küll Motokoolitusega probleeme ei olnud. Siiski pean tunnistama, et tean sealtsamast samasuguseid juhuseid, kus inimene, kes sõitnud pole näeb vaeva ja punnib. Ega see ikka päris ok ole kui harjutad seal platsi ja siis öeldakse, et "ei, ei olnud õige.proovi veel" (crash) No mida ta proovib, kui ei tea, mida valesti tegi :wack: ÕPETUST on vaja mitte vale-õige hinnangut. Ja ma ei avaldanud ka praegu arvamust ühe õpilase kogemuste põhjal. Natuke proffesionaalsem peaks see asi olema. Hoitakse küll oma esimesel korral eksami sooritamise % kõrgel aga mis hinnaga? Inimesed teevad seal meeletult sõidutunde!

Kasutaja avatar

janata
Tsikkel: HD FXDL; KMZ

Lugemata postitus Postitas janata »

Kui miski muu ei aita, siis viska oma sõiduvihik lauale, tõmba kollane vest selga ja asjata ratta ümber, see peaks tähelepanu tõmbama küll :D Enne esimest platsile minekut soovitan uurida sõbra ratast, et vähemalt põhiteadmised olemas oleks. Kus asuvad pidurid, sidur, gaas, kuidas ratast käivitada jne. Ega mul ka enne platsile minekut rohkem kogemusi ei olnud, kui vaid olin ratast eemalt näinud ja need väiksed asjad endale selgeks teinud. Loomulik, et tänu vähestele teadmistele/kogemustele kulusid kõik kooli sõidutunnid platsi peal ära ja hiljem lisaraha eest linnasõidu tunnid tegin. Kui sõita ei oska ja asjadest aru ei saa, siis küsi julgelt. Niisama ei juhtu midagi, ega õpataja mõtete lugeja ei ole. Omast kogemusest tean, et nii kaua kui ma ise midagi ei küsinud ega rääkinud, ma abi ei saanud. Hiljem sain selgitusi ja õpetusi kuhjaga :)

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Tegelikult, täpsuse huvides pean ma ütlema, et minu tunnid toimusid endise Motokaru meeste käe all, aga Motokoolituse hõlma all, kui ma nüüd ei eksi. Igastahes Andrus ja Raido olid minu piitsutajad :bsmile:
..seega minu kogemus on hoopis teiste meestega :P

Kasutaja avatar

Priit_IZ

reimps kirjutas:

Tegelikult, täpsuse huvides pean ma ütlema, et minu tunnid toimusid endise Motokaru meeste käe all, aga Motokoolituse hõlma all, kui ma nüüd ei eksi. Igastahes Andrus ja Raido olid minu piitsutajad :bsmile:
..seega minu kogemus on hoopis teiste meestega :P

Hakkab tulema :D Aed ja aia auk. Mina ise Raido käe all A4 -> A lihvisin paar korda, enne ARKi minekut ja see väga meeldiv kogemus :bsmile:

roheline lõvi
Tsikkel: Honda Deauville

Lugemata postitus Postitas roheline lõvi »

eelmine suvi-sügis sai motokoolituses harjutatud- lube tehtud. ei kurda, aga ise peab aktiivne olema ja pärima- uurima. ma kobistasin kõvasti, võtsin palju lisatunde ja seetõttu sain kogemuse mitme õpetajaga. tiit oli platsil, kalmer linnas ja korra sõitsin olafiga ja paar-kolm korda unoga linnas. ülivõrdes ei kiida. aga maha ka ei tee.

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

janata kirjutas:

Kui sõita ei oska ja asjadest aru ei saa, siis küsi julgelt. Niisama ei juhtu midagi, ega õpataja mõtete lugeja ei ole. Omast kogemusest tean, et nii kaua kui ma ise midagi ei küsinud ega rääkinud, ma abi ei saanud. Hiljem sain selgitusi ja õpetusi kuhjaga :)

Vaata, proff õpetaja peab ja saab aru, kes on algaja ja mida tema õpetamisel on vaja teha teisiti kui profi või kogenud sõitjaga. Selge erinevus. Pole vaja olla mõtetelugeja, et aru saada, kui algaja või oskaja sa oled, seda on ju näha.
Õpetaja peab omama teadmisi ja kogemusi, kuidas algajat asjaga turvaliselt ja piisava põhjalikkusega teemaga kurssi viia. Algaja ei tea, kuidas on õigesti kui talle seda ei selgitata, teooriast ei hüppa keegi ju mingil teisel alal ilma juhendamiseta praktikasse. Algaja ei oska enne praktiliste kogemuste omandamist suurt midagi küsida. Kastipanek: paneme õpilase tsikli selga ja vaatame, mis ta teeb, aga ei sekku... nii saab, aga see tuleb raskesti ja selline ei ole eriti sõbralik algõpe.

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

yanksel kirjutas:

Kastipanek: paneme õpilase tsikli selga ja vaatame, mis ta teeb, aga ei sekku... nii saab, aga see tuleb raskesti ja selline ei ole eriti sõbralik algõpe.

Mina õppisin tsiklisõidu nii selgeks, et anti võti kätte: sidur, pidur, gaas - head teed. Nüüd teen Motokoolituses juhiluba ja mõtlen, et ilge jama, et kogu asja omal käel selgeks õppisin, seal kulub palju vähem aega!

Kasutaja avatar

konstruktor
Tsikkel: Kawasaki EN500
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas konstruktor »

roheline lõvi kirjutas:

eelmine suvi-sügis sai motokoolituses harjutatud- lube tehtud. ei kurda, aga ise peab aktiivne olema ja pärima- uurima. ma kobistasin kõvasti, võtsin palju lisatunde ja seetõttu sain kogemuse mitme õpetajaga. tiit oli platsil, kalmer linnas ja korra sõitsin olafiga ja paar-kolm korda unoga linnas. ülivõrdes ei kiida. aga maha ka ei tee.

Sellest seltskonnast ei jäta tiit harjutajat küll platsile omapead nuputama...

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

konstruktor kirjutas:
roheline lõvi kirjutas:

Sellest seltskonnast ei jäta tiit harjutajat küll platsile omapead nuputama...

Sõna sõna vastu - ei usu või? Mina olen aru saanud, et pean sõidu ise selgeks õppima, seejärel võin platsile minna kui juba kodutöö tehtud. Mida ma just teengi :)
EDIT: platsil sai 4 sõidutundi tehtud, sealt see teadmine ja arusaam pärineb. Ostsin endale kasutatud enduroka, et nüüd kui kõik vajalikud jupid taas tal küljes, nö nurga taga end siis ise koolitada. Vähemasti ei jää platsil teistele oskajatele jalgu selles sebimises ega põhjusta avariiohtlikke olukordi. B-kat load muide päris ammust olemas, jalgrattaga sõidan ka päris kobedalt. Aga pole seda luksust olnud, et vend või isa oleks väiksestpeast mind võrri selga lasknud.
Seega järeldus: SLÄPIME kõiki taate ja vendi, kes ei lase väikseid õdesid tsikli või võrri peale :D :wack: (crash) (togi) :bsmile:

Viimati muutis kana, 19 Juun 2009, 13:26, muudetud 1 kord kokku.

Anniq

Lugemata postitus Postitas Anniq »

Priit_IZ kirjutas:

Tervist!

Räägiksin paar sõna firmast nimega Motokoolitus, kuhu sõbra saatsin A-kat õppeks. Teooria siseruumides oli ok, aga kui platsile minek, siis küll täielik pettumus.

Et umbes lahmimist ei oleks, siis esimene kõnealune juhtum leidis aset 08.06 kella 18.00 ajal Mustamäel, Kadaka tee juures olevas õppesõiduplatsil.

Saad aru - nii ju ei tehta üht, teist ja kolmandat. Vana ise istus putka ees, seletas sõpradega ja lasi kohvi.

Kurat võtaks koolitusfirmale makstakse selle eest raha, et nad ÕPETAKSID. Sealne kaader annab ainult ratta platsisõiduks välja eeldades, et oled juba aastatuhandeid sadulas olnud. Keegi sinuga tegeleda ei viitsi, ainult platikasutus maksu korjatakse pärast lisaks, ning seletatakse, kui sitasti ikka sõidad.

Isegi 13 aastat tagasi, kui mina A-kat lube tegein seletati kõik ära nullist alates, juhendati ja õpetati. Praegu ainult eeldatatakse, et staazhikas motomatkaja tuleb ajaviiteks platsile tiirutama, kuna kool seda nõub.

Järgmine sõidukord on igatahes meil reeglid paigas, et kes on õpilane, kes õpetaja, kes maksab ja kellele makstekse mille eest. (togi) Juhul, kui see peaks mingeid ebameeldivusi, või probleeme tekitama, siis tuleb ilmselt kooli vahetada.

Väga ebameeldib kogemus igatahes.

Mul sama kogemus Hajast (onu Aivarit on siin palju kiidetud, ent minu kogemus on valusalt koleinetu. Ilmselt olin ma "väljavalitu", ent raha sobis tal igatahes vastu võtta). Kallis õppetund :evil: Minul ei olnud eelmisel aastal sellist toredat sõpra, kes oleks appi tulnud (no ma ei küsinud ka, muidugi :) ) Ja mind on sedasi kasvatet, et vanematele inimestele halvasti ei öelda... (togi)

Nüüd tudeerin Raido käe all (Motokaru). Oleks teadnud, oleks kohe tema juurde läinud. Teooriatunnid olid sisukad ja asjakohased ning praktikas saab vastuseid ka nn lollidele küsimustele (neid ikka jagub :P ). Raido on VÄGA hea õpetaja (w) - soovitan kõigile, kes veel kahtlevad oma oskustes ja tahavad lisatunde võtta.

Kasutaja avatar

konstruktor
Tsikkel: Kawasaki EN500
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas konstruktor »

yanksel kirjutas:

Sõna sõna vastu - ei usu või? Mina olen aru saanud, et pean sõidu ise selgeks õppima, seejärel võin platsile minna kui juba kodutöö tehtud. Mida ma just teengi :)

Seda et... sul kipub õigus olema - minu kogemus, ehkki nullilähedane, oli siiski olemas 20 aasta tagusest ajast, kui ma tatikana IZ-ide ja Minskitega kursusel 8-t ja ringi tegin. Ise tundsin ka eelmisel aastal sama abitust, uus ratas ju hoopis midagi muud. Ja ei olnud algul ka sama platsimees. Kurb, et õpe päris algajale pole piisavalt toetav.

Kasutaja avatar

Maruliis
Tsikkel: Kawasaki kx250f

Lugemata postitus Postitas Maruliis »

Nja üks algaja ( tütarlaps ja blond ka veel) pani end A-kati tegemiseks autokooli kirja. Hmm... krr kui keegi ei peaks tahtma mulle A-st O-ni selgeks asja teha:( mingit ise pusimist ma platsi nurgas küll ei tahaks teha... hmm, arvestades kuidas mu mees mind oma ratta seljas vaatas (ma ei tea kas ta palvetas rohkem ratta või minu pärast, aga nägu oli küll üli tõsine ja murelik) :):):) oleks mulle siiski vaja korralikku õpetajat...
Kas siis mingit võimalust raha tagasi saada ei ole, kui ma ei ole rahul õpetamise kvaliteediga?? Ongi nii, et kui ei meeldi mine minema ja kõik?

real agraarbaikerbeib - see on siis maakast mootorratast omav tütarlaps, kellel on suu mmm-i asemel õlut täis

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

Enam vähem kõikides autokoolides on võimalus ka maksta individuaalsete sõidutundide eest mitte, et pritsid kõik raha sisse ja siis paugutad aga sõidutunde, arvatavasti üks võimalus on ka teha teooria ühes koolis, teha sõidukaart teisse kooli ja siis seal sõidutunnid teha, ei tea kui keeruline see on, aga ka üks võimalus.

Kasutaja avatar

Priit_IZ

Nii, nagu lubatud annan nö. järgmisest korrast teada. Kohe alguses sai kokku lepitud, et kes õpilane, kes õpetaja, ning kes oma rollist tulenevalt mida tegema peab. Samuti sai selgeks räägitud, et mingit suurt eeldamist ei ole, et platsile astub nüüd kogemustega rattur. Juhendad NULLIST ALATES. Ja arvake mis? Suhtumine 100% teine oli. Näidati, räägiti, anti nõuandeid. Nagu teine inimene kohe.
Vat ei teagi, kas selleine konkreetne nõudmine, või selle teema kaja avaldasid mõju, aga asi igatahes toimib. Kuna nimesi ei tea neil härrastel, siis ütlen, et Pan-Europaniga kohal käib hallika siilipeaga mees see, kellest juttu. Enamus sõidukorrad veel ees, eks paistab, kumb mulje oli erand, kumb reegel.

Ise nüüd ütlen, et kui analoogsed probleemid, siis raiuge külma näoga, et teie ei tea rattast mitte halligi, ning vajate õpetust nullist alates. Kohe, kui õpetust ei ole, minge tegelase juurde tagasi ja öelge, et näe, ei sa kohalt ära tõusul, ei mahu kasti kaheksat tegema, ei taha pidurdamisega stabiilseks jääda vms. Samas mu isiklik arvamus oli ja on, et intsiatiiv taolisel juhul peab olema õpetajalt, mitte õpilaselt.

Eelnevale postitajale vastuseks, et selline aktiivne endast ja oma vajaduestest märku andmine jupp maad lihtsam protseduur, kui rahade tagasinõudmine. Samas, kui tõesti kuidagi ei saa, siis tuleb seda teeb minna.

yanksel - ära lase sa ka pead norgu. Oled tubli, et nö. õpperatta ostsid, kuid see ei pea olema eelduseks, et saaksid KOOLITUSELE minna.

Anniq - nõus ja kordan end taas, et Raido on tõesti õpetaja ülivõrdes. Kes plaanib Tallinnas omale A-kat koolitust, ning koolivalik veel lahtine, võtke Motokaru. See mõnisada krooni kallim hind on igati kuhjaga väärt seda.

Ülimalt taunitavad kõikvõimalikud "enesestmõistatavad" eeldused, et tatist peale punnvõrri/Delta/rolleri seljas elanud jne. On väga suur vahe, kas on alg-, või täiendõpe. Minu meelest lp. Motokoolitus pakub algõpet ja Motosurvival täiendõpet.

Kasutaja avatar

reserva
Tsikkel: Kawasaki Er-6n
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas reserva »

ma nüüd ka Haja autokoolis Aivari käe all õppimas. ma pole just vaimustuses, sest tal tundub olevat aega kõige muu jaoks maailmas peale õpetamise. ettenähtud kolmest teooriatunnist kaks on ära jäänud ja esimene sõidutund kulus suht kaootiliselt omapäi mööda platsi ringi vuristades... aga noh, ma olengi iseõppija tüüp, nii et see polegi iseenesest paha. mul tuleb ise pusides kõige paremini välja nagunii :D mis mind aga huvitab, on see, et kas B-kategooria omanikul on A-kati tehes vaja veel eraldi mingi esmaabikoolitus läbida? või seda on vaja ainult siis, kui B-katti ka pole? :?

räpane

Lugemata postitus Postitas räpane »

esmaabikoolituse tõend kehtib 5 aastat, kui B-kat on sul juba rohkem olnud siis :) tagasi kursustele :wink:

Kasutaja avatar

reserva
Kontakt:

njah. seda paganat ma kartsingi. B-kat juba kümme aastat käes. ega keegi juhtu seda ka teadma, kus neid teha saab? haja autokool teadupärast asjaajamisega ei hiilga :roll:

räpane

Lugemata postitus Postitas räpane »

erasõnumisse saatsin numbri, kelle juures kuu tagasi sai käidud

Kasutaja avatar

reserva
Kontakt:

räpane kirjutas:

erasõnumisse saatsin numbri, kelle juures kuu tagasi sai käidud

(w) tänkjuu.

mimm

Lugemata postitus Postitas mimm »

Tegelikult ei pea olema koolitus uuesti läbitud. Kuskil seadusandluses pole öeldud, kui kaua esmaabikoolituse tunnistus kehtib (muidugi juhul kui koolitaja pole nii osav ega märgi tunnistusele kehtivusaega).
Mul endal B-kategooria 6 aastat olnud ja nüüd A-kategooriat tegema hakates läksin vana tunnistusega kohale. Selle jutu peale, et vananenud tunnistus, palusin endale näidata seda paragrahvi, kus kehtivusaeg kirjas- ei näidatud ja võeti tunnistus vastu.
Loomulikult oleks endal kasulikum koolitus uuesti läbida kuna asjad ununevad. Samas ennast tundes, ei hakka ma kunagi südamemasaaži või suust-suhu hingamist tegema- lööge või maha :oops: . Tõenäoliselt olen õnnetuse korral võimeline võibolla ainult kiirabi välja kutsuma.

Kasutaja avatar

reserva
Kontakt:

no mul on muidugi see esmaabikoolituse tunnistus selle kümne aastaga ammuilma kuhugi kadunud, nii et ma ei saa ka parima tahtmise juures seda ARKis näidata. ma mõtlesin, et kuna mul B-kat nagunii käes on, nad juba teavad, et ma olen küll seda õppinud 8)

aga tõsi, ega tsiklistil esmaabi andmise oskused mööda külge maha ei jookse. nii et mis siis ikka, lähen ja õpin.

zimson

Lugemata postitus Postitas zimson »

Anniq kirjutas:

Nüüd tudeerin Raido käe all (Motokaru). Oleks teadnud, oleks kohe tema juurde läinud. Teooriatunnid olid sisukad ja asjakohased ning praktikas saab vastuseid ka nn lollidele küsimustele (neid ikka jagub :P ). Raido on VÄGA hea õpetaja (w) - soovitan kõigile, kes veel kahtlevad oma oskustes ja tahavad lisatunde võtta.

Tänu selle foorumi heale vastukajale sai Motokaru ka minu näol endale õpilase (kuigi kaalusin ka teisi). Teooriatunnid on seni hea mulje jätnud. Järgmisel nädalal platsile, siis näeb kuidas sõit selgeks tehakse.

Kasutaja avatar

laser

Lugemata postitus Postitas laser »

Õnnestus omandada selline teadmine ARK-i minnes , et kui sul juhtub olema arstitõendil ainult märgitud see kat. mida tegema lähed, siis kustutatakse ära eelnevad, kui on olemas nt. B ja C :( . Siit siis moraal, et tuleb igaks petteks ikka arstile teada anda kõik olemasolevad tähed ja vajadusel ka kõik need, mis 5 aastaku plaani tegemisele mahuvad (w)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”