Trahvid ja politsei välisriikides
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Re: Trahvid ja politsei välisriikides
Kõigepealt kogemused sakslastega.
Esimesed paar aastat sai saksat tsikleid veetud lahtise veokiga... oh seda valu ja vaeva tipp oli see, kui kolme päeva jooksul 8 korda koormat kontrolliti. Mõned vaatasid ainult pabereid, aga oli neidki, kes koormasse ronisid ja VIN-koodid isiklikult üle kontrollisid. Vaesed fritsud said korralikult higistada, täiskoorem oli alati 7-8 kümnekonna rihmaga tihedalt kokkupakitud tsiklit. Kusjuures, politseinikud toimetasid alati iseseisvalt ning panid hiljem alati asjad korralikult kokku tagasi ja mina pidin autos ootama. Aga iga kontrolliga läks vähemalt pool tundi, kuni poisid raadio või telefoni kaudu andmebaase mööda jälgi ajasid. Hirmsasti tüütas ära. Peale kinnise furgooni muretsemist pole vist kordagi kinni peetud, välja arvatud piiriäärne kontroll. Olid ka mõned sihilikud väänajad, meelde on jäänud 100 euri justkui risti veesoonteta rehvide eest (??) kuigi antud rehvid olid tõesti ainult pikisoontega ette nähtud ja täiesti korraliku mustrisüvisega
ning teine kord piirisabas seistes lahtise turvavöö eest 30 EUR
Kohapeal olen veel 95 EUR trahvi saanud korraliku ülekaalu eest, paar kuud hiljem tuli ka koju väga põhjalik teade, et olen rikkunud ja trahvi maksnud ja et kõigele lisaks olen ka saanud kirja 3 karistuspunkti. Need vist peaks mingi aja jooksul aeguma. Lahedamate juhtumiste nimekirja tuleb kanda punapäine lõbus naispolitseinik pesuehtsate Pipi patsidega ja otsekui Švejki-raamatust maha astunud oberst Schröderi koopia - ehedate preisi sõjaväe kõne- ja käitumismaneeridega kõhukas politseinikuhärra.
Poolakatega on vähe kokkupuudet. Üksikud väiksemad rikkumised on lahenenud kohapeal väikeste 20-30EUR summadega või pikema poolavenekeelse noomimisega Üks tüütus oli ka kunagi, see väänas ilmse ülekaalu eest (kaaluma seekord ei jõudnudki) 60 EURi ja raiskas mul kauplemisega pea tund aega ära.
Lätlaste-leedukatega samuti vähe kokkupuudet, peale seda kui piirikontroll ära kadus. Piiril aga hullemat nähtust ei olnud, kui leedu tollimees, no olid ikka sead kuubis Ning kiiruse kohapealt on siiani kehtinud reegel, et lätlane hakkab trahvima alates +20-st, aga leedukas +10-st ülekiirusest. Paar üksikut väikerikkumist on lahenenud kiiresti, väikese rahaga (20-30 EUR) ja paberimäärimiseta.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.