Hälvik- Mootorratturid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas madjs »

murukannike kirjutas:

igat masti eest-ära-mehed tuleb tagaajamise asemel peatada kuuliga!
kui sellist praktikat paar korda on juurutatud, siis ülejäänud kõvad mehed võtavad ka oma mõlemad ajurakud kokku ja mõtlevad enne kui ära hakkavad sõitma.

Sellise jutu peale võid endale kuuli pähe lasta, äkki hakkab kergem!

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

Nuclear

Lugemata postitus Postitas Nuclear »

davidsoniharald kirjutas:
murukannike kirjutas:

kui sellist praktikat paar korda on juurutatud, siis ülejäänud kõvad mehed võtavad ka oma mõlemad ajurakud kokku ja mõtlevad enne kui ära hakkavad sõitma.

Äärmiselt suured sõnad ma ütleks. Tahaksid sa ise kuuli saada, kui unustad peeglisse vaadata ja politsei sul tükk aega juba sabas sõidab vilkuritega? Peatumismärguande eiramine ju... (togi)

Rääkimata üldse kuulist, mis lendu lastuna lendab niikaua kuni tabab midagi, tal savi kas see on sihtmärk või mitte. Rääkimata...

Võid minu pärast USAsse kolida, seal käivad asjad nii.

Sel juhul oleksin ka juba hauas. Tükk aega olid järgi sõitnud maanteel, mina neid peegleid ka kogu aega ei vahtind, kui ükskord röökariga külje all ehmatas nii et pidin püksi tegema.......... :evil:

Silmad kardavad, käed teevad.

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

murukannike kirjutas:

Siis oleks mu ema ka kuuli saanud ja naabritüdruk ka. Mõlemad ei märganud, et taga aetakse :twisted:

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

pahadeplaneet kirjutas:

naturaalne debiilik ju.. ootan huviga pildiseeriat sarjast "uute boxerite esitlus"

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

murukannike kirjutas:

mine arene :!:

Kasutaja avatar

pahadeplaneet
Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas pahadeplaneet »

sepp kirjutas:
pahadeplaneet kirjutas:

naturaalne debiilik ju.. ootan huviga pildiseeriat sarjast "uute boxerite esitlus"

Mine arene :!:

1%bad ass REAL BIKER never dies!
www.facebook.com/realbikerid
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Nuclear kirjutas:

... Tükk aega olid järgi sõitnud maanteel, mina neid peegleid ka kogu aega ei vahtind, kui ükskord röökariga külje all ehmatas nii et pidin püksi tegema.......... :evil:

Oi-oi-oi! Kas kampaaniat "Märka mootorratturit!" mäletad? Kleeps mida jagati oli mootorratta kujutis tagasivaatepeeglis.... ja nüüd tuleb välja, et meie seas on rattureid, kes isegi terve diskotuledega auto suudavad märkamata jätta, rääkimata siis mõnest tagant lähenevast Hayakast :roll: Ja ise ootame autojuhtidelt, et nad märkaks ratturit mis peeglis mõne sekundiga täpist inimeseks kasvab.
Võta end käsile! ;)

Suzuki GSX 750 Inazuma

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

No sellistel inimestel, kes ei märka, et neid taga aetakse tuleks naturaalselt load ära võtta. Mida nad siis üldse maärkavad liikluses peale oma lobisemise. Kurat ma ütlen, et liiklus on ikk anii liberaalseks läinud siin, et tee mida tahad ja ikk aon veel õigus ka. Vene ajal, kui parklas puutus autoratas pidevat joont said trahvi nii mis kolises ja augu ka veel talongi. Ei olnud kusagil kellelegi hädaldada, et ei märganud noolt jne. Iga pisemagi kriimu tekitamise pärast autole oli kohe miilitsasse minek. Riivasid või kodus aiaposti, pidi olema inspektsiooni tõend, et miks autol on kriim, muidu oli kohe sündmuskohalt lahkumine. Vot olid ajad.

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

spinna kirjutas:
Nuclear kirjutas:

... Tükk aega olid järgi sõitnud maanteel, mina neid peegleid ka kogu aega ei vahtind, kui ükskord röökariga külje all ehmatas nii et pidin püksi tegema.......... :evil:

Oi-oi-oi! Kas kampaaniat "Märka mootorratturit!" mäletad? Kleeps mida jagati oli mootorratta kujutis tagasivaatepeeglis.... ja nüüd tuleb välja, et meie seas on rattureid, kes isegi terve diskotuledega auto suudavad märkamata jätta, rääkimata siis mõnest tagant lähenevast Hayakast :roll: Ja ise ootame autojuhtidelt, et nad märkaks ratturit mis peeglis mõne sekundiga täpist inimeseks kasvab.
Võta end käsile! ;)

Oskad sa ühe hea põhjenduse nimetada, miks peaks maanteel ühtlase kiirusega sõites pilku tahavaatepeeglis hoidma? (togi)

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

pahadeplaneet kirjutas:
-PitBull- kirjutas:
Junzu kirjutas:

Ma igaksjuhuks pilti ei hakka panema härrast endast, pärast minnaksegi kallale.

Näita ikka nägu ka :mrgreen:

Aga palun PitBull http://www.orkut.com/Main#Profile.aspx? ... 3774497003

Sinu orksi konto? Ma olin millegi pärast arvamuselt, et oled vähe vanem. Kuid nüüd tean miks sellist jutu ajad. puberteet? :wack:

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

ishijupp kirjutas:
spinna kirjutas:
Nuclear kirjutas:

Võta end käsile! ;)

Oskad sa ühe hea põhjenduse nimetada, miks peaks maanteel ühtlase kiirusega sõites pilku tahavaatepeeglis hoidma? (togi)

Üks hea põhjus on juba see, et võimalikke hilisemaid üllatusi vältida... :ner:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

spinna

ishijupp kirjutas:

Oskan lausa kaks tükki öelda :D

1) Nagu ütles mu sõiduõpetaja 1980'date alul kui auto oli üleüldse veel püha lehma staatuses: " Autojuht peab IGAL HETKEL teadma mis toimub tema ees, taga, vasakul ja paremal". Ma arvan, et see põhimõte sobib ka tänapäeva sama hästi. Võib olla isegi veel paremini kui tollasesse hõredasse liiklusse.

2) Märka mootorratturit!

:bsmile:

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

ishijupp
Kontakt:

spinna kirjutas:

Nagu ütles mu sõiduõpetaja 1980'date alul kui auto oli üleüldse veel püha lehma staatuses: " Autojuht peab IGAL HETKEL teadma mis toimub tema ees, taga, vasakul ja paremal". Ma arvan, et see põhimõte sobib ka tänapäeva sama hästi. Võib olla isegi veel paremini kui tollasesse hõredasse liiklusse.:

See on väide mitte põhjendus

spinna kirjutas:

2) Märka mootorratturit!

Millist ohtu kujutab ühtlase kiirusega omas reas sõitev auto tsiklile?

Nõustun, et on tore ja hea teada kõike, mis ümberringi toimub, aga ühtlaselt otse sõites ei anna tahavaatepeeglist saadav inff midagi juurde- kui vaja pidur põhja lajatada (hädapidurdus- põder teel n), siis teen seda niikuinii, sõltumata p*rses rippujatest. Ja enne mistahes manöövrit, kiirendamist/ aeglustust, vot siis teen ma endale ümbritseva situatsiooni selgeks enne tõmblema hakkamist.

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 224 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Kui ma autoga sõidan siis ma üldiselt väga palju selja taha ei jõllita,ainult vajadusel nt.enne manöövrit.Tsikkliga küll rohkem aga olen seda meelt,et selja tagant tulija kohustus on see ,et ta mulle selga ei sõidaks .Tsikklistil on piisavalt ka ettepoole vaatamisega tegemist.Kui keegi selga sõidab on vähemalt kellgilt midagi küsida.Ise peeglite jõlltamise tulemusel kärna pannes pole peale enda nuhtlemise midagi teha.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

spinna

No ega siis üksisilmi peeglisse vaatama ei pea, lihtsalt olukord seljataga võiks ikka pidevalt teada olla. Vilks peeglisse enne rivistumist ei piisa: võid mõne endasuguse tsiklisti välja lükata kui ta piilumise hetkel just pimedast nurgast läbi lendamas on.
Ühtlasel liikumisel ei tohiks lasta enda valvsust ka uinutada. Parim näide sellisest rutiini mõjust adekvaatsele olukorra hindamisele on minu kogemuste pagasis see, kui Kuressaare ringteel pimedas vasakpööret ootavale autole üks ühtlaselt pärisuunas liikuja tagant sisse küttis. Ilmselt juht ei osanud arvata, et keegi võib ka seistes keset teed vasakut suunda vilgutada, et vastutulijad läbi lasta.... Ma sattusin kogu janti nägema sellelt samalt ristuvalt teelt parempööret oodates. Ei usu, et tagant sisse sõitja puhul oli tegu purulolliga. Ilmselt pigem rutiini ohver.
Nii et jätkuvalt olen ikka seda meelt, et mu kunagisel autoõpetajal oli õigus. Ja parim viis selle nõuande täitmiseks on ikka pilku iga natukese aja tagant peeglisse visata mitte lasta valvsusel uinuda. Eks juhtub kõigil muidugi, mul endal ka üks selline kogemus olemas mida Nuclear kirjeldas. No tegin järeldused ja tegelesin enese harjumuste muutmisega peale seda. Samamoodi ravisin endast välja kombe suunda koos rooli pööramisega näidata. Selle harjumuse avastasin endal siit foorumist suunatulede mittenäitajate kohta kirumisi lugedes ja andis ikka harjutada, enne kui kombed uuesti korralikuks sain :D . Boonusena avastasin, et kui Tallinnas enne manöövrit aegsasti suund sisse panna, siis jutt sellest, et kaasliiklejad ei lase ümber rivistuda, osutus linnalegendiks. Lausa vastupidi, aegsasti suunda näidates lausa tekitatakse koht, ja seda meie enda koduses eesti liikluskultuuris. Uskumatu, aga tõsi :)

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Mul selle peeglisse vaatamisega on kehvad kogemused. Eelmine aasta Tallinnas hakkasin rida vahetama ja tegin nagu autokoolis ette nähtud, et vaata peeglisse ja korra igaks juhuks üleõla ka. Kõrval oli rida küll tühi, aga ees just auto oli pidurdanud ja kui ma uuesti ette vaatasin, siis nägin auto piduritulesi suht silme ees enda. Sai siis kiirelt pidurit vajutatud aga liiga kõvasti ja tõmbas ratta blokki hetkeks kiiresti lasin veidi järele pidurit aga siis oli veidi ratas tasakaalust väljas ja hakkas kahele poole lappama (hoog oli siis juba mingi 15kmh). Mina tänu sellele lappamisele lendasin vastu paaki munadega :o ja lõpuks suutsin ikka küllili kukkuda mingi 5 kmh. Ise jäin terveks, põlv oli marraskil. Rattal oli paagil mõlk ja tuli veidi kriimustatud. Aga nüüd ikka üritan veel pikemat pikivahet hoida. Niipalju siis peeglitesse vahtimisest koguaeg.

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'
Kasutaja avatar

ishijupp
Kontakt:

spinna kirjutas:

:)

Tõsi, aga sellest aegajalt pilgu heitmisest peeglisse pole kasu midagi, enne mistahes manöövrit tuleb pilt niikuinii täielikult refreshida. Madallendur, kes tagant läheneb 150+ kiirusega, jõuab ennast 3-4 korda sappa võtta kahe normaalse sagedusega peeglisse heidetud pilgu vahel. Seega praktilist väärtust ühtlasel sõidul pideva tagumise situatsiooni salvestamisel ei ole. Kui üdini aus olla, siis üritan siiski ka ise tagumist pilti ühtlase sõidu korral silmeees hoida, aga seda pigemini uudishimust ja harjumusest gaasitoitel autoga sõitmisest (balloon paiknes pagassis- need no more to say) ;) Lenksus on käitumine muidugi teine, siis kaitsen oma p*rset ikka täiega ja silmad volksavad pidevalt peeglisse.

Kasutaja avatar

spinna

Noh, eks siit kogu loost ja erinevate inimeste toodud näidetest nüüd ikka see mu kunagise sõiduõpetaja moraal ju välja koorubki: ei piisa kui vaatad ainult ette või ainult taha, ikka ümberringi peab kõik see olukord kogu aeg selge olema ja enne manöövreid kontrollitakse niikuinii asi veel teravamalt üle. Muide, selle sama õpetaja manitsustega on oma iseseisvale eluteele läinud nii mõnigi siingi foorumis paljukiidetud tänane sõiduõpetaja ;) Ja mina olen ilusti avariideta siiamaani hakkama saanud ( ptüi-ptüi-ptüi, kop-kop-kop )

Suzuki GSX 750 Inazuma

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

Tervitaks siinkohal ka Ardit Saaremaalt 600RR-ga, kes vabal ajal võõrastele jalakäijatele sõidu pealt oma bemmi uksega virutab. :bsmile:

Edit: sel hetkel istus bemmi tagaistmel, mitte ratta peal.

Viimati muutis MotoMell, 07 Juun 2009, 18:00, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

spinna

Mis nipiga see Ardi bemmi ukse 600RR'i külge aretas?

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

christian
Tsikkel: K3 fighter

Lugemata postitus Postitas christian »

MotoMell kirjutas:

Tervitaks siinkohal ka Ardit Saaremaalt 600RR-ga, kes vabal ajal võõrastele jalakäijatele sõidu pealt oma bemmi uksega virutab. :bsmile:

Edit: sel hetkel istus bemmi tagaistmel, mitte ratta peal.

pahadeplaneet kirjutas:
Aga kuidas käib 1000 bike kui on 25kw piirajad :shock:
on sellega võimalik üldse sõita nii et kiivrit märjaks ei nuta :?:
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

ishijupp kirjutas:
spinna kirjutas:
Nuclear kirjutas:

Võta end käsile! ;)

Kasvõi selleks, et näha et ühtlasel kiirusega sinu järgi sõidab ühtlase kiirusega 35 tonnine rekka liiga väikese pikivahega, mis sinu äkkipidurduse korral sust lihtsalt üle sõidab.

Kasutaja avatar

pahadeplaneet
Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas pahadeplaneet »

ishijupp-i tulete õpetama vää. :)

ishijupp kirjutas:

kui vaja pidur põhja lajatada (hädapidurdus- põder teel n), siis teen seda niikuinii, sõltumata p*rses rippujatest.

1%bad ass REAL BIKER never dies!
www.facebook.com/realbikerid
Kasutaja avatar

ishijupp
Kontakt:

mx77 kirjutas:

Kasvõi selleks, et näha et ühtlasel kiirusega sinu järgi sõidab ühtlase kiirusega 35 tonnine rekka liiga väikese pikivahega, mis sinu äkkipidurduse korral sust lihtsalt üle sõidab.

Ja kui seljataga ongi rekka, kas siis loobud pidurdamisest ja lajatad pidurdamata teel seisvasse põtra sisse??

rattaletõmmatud
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas rattaletõmmatud »

sellised on ekstreemjuhud, kes suudaks ennustada kuhu sa sellisel puhul vaatad või mis sa teed

...nagu ratta peal...
Kasutaja avatar

Tar
Tsikkel: YZF-R1

Lugemata postitus Postitas Tar »

franz125 kirjutas:

Kui ma autoga sõidan siis ma üldiselt väga palju selja taha ei jõllita,ainult vajadusel nt.enne manöövrit.

Taga toimuvast võiks mingi ülevaade ikka olla, näiteks sõitis mul perses kinni üks pirukas/kaubik, olin ma talle juba mitu korda näidanud, et sõida mööda, aga ei, ikka sitsis taga. Siis märkasin paarsada meetrit tagantpoolt tulemas vilkuritega kiirabi ning kui see oli juba tagasitsija lähedale jõudnud tõmbasin teeääre lähedale ja lasin nats kiirust maha. Selle asemel, et kiirabi mööda lasta, vajutas see silmaklappidega tegelane lapatsit ja küttis minust kaarega mööda, kiirabi sabas. Kuid nüüd oli ees juba pime kurv ja vastutulevad autod ning kiirabi pidi veel selle tegelase sabas ootama.

Kasutaja avatar

ishijupp
Kontakt:

franz125 kirjutas:

Kui ma autoga sõidan siis ma üldiselt väga palju selja taha ei jõllita,ainult vajadusel nt.enne manöövrit.

Tar kirjutas:

tõmbasin teeääre lähedale ja lasin nats kiirust maha.

Tar: see on manööver.
Krt, kas eelnevat teemat keegi enne postitamist ei viitsi lugeda?! Jutt käib ÜHTLASE KIIRUSEGA SIRGEL MAANTEEL tagasõitjate pideva jälgimise mõtetusest ja PILDI REFRESHIMISEST ENNE SUVALIST MANÖÖVRIT. Pidevalt mitte jälgimine EI TÄHENDA seda, et tundide kaupa tahavaatepeeglisse ei vaadata. Ekstreempidurduse vajaduse korral pole vahet, kas taga on rekka, tädi maali või Tanel padar & the Sun.
EDIT: Kas keegi tõstaks meie usinalt kedratud OT eraldi teemaks või kustutaks ära?

Viimati muutis ishijupp, 07 Juun 2009, 22:11, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 224 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Juba mitu lehte pole teema kohast juttu olnud,rohkem ei viitsi klahve kulutada.Lollus ja aja raiskamine sellistes teemades üldse sõna võtta.Nägösh!

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

murukannike

Lugemata postitus Postitas murukannike »

Nuclear kirjutas:

Sel juhul oleksin ka juba hauas. Tükk aega olid järgi sõitnud maanteel, mina neid peegleid ka kogu aega ei vahtind, kui ükskord röökariga külje all ehmatas nii et pidin püksi tegema.......... :evil:

ole nüüd hea ja vaheta mootorratas kiiktooli vastu, sinusuguseid mõttetuid tolguseid pole vaja teedele koperdama. pärast jälle vingutaksee, et autojuhid keeravad ette ja ei näe, aga endal on silmad perse all kinni.

Kasutaja avatar

S.S.D.D.

Lugemata postitus Postitas S.S.D.D. »

Eile õhtal ca kella 21:00 paiku tuli mulle Suur Sõjamäel üks "madallendur "vastu autode vahel slaalomi sõites. Kui nüüd õieti mäletan, siis ilma tuledeta ja kiirus oli silma järgi ikka üle 100 km /h. Mõni sekund hiljem süstis järel eravärvides tulede meres politsei auto...

Lihtsalt jube ootamatult tuli see mootorratas ja ilma tuledeta tsikli nähtavus oli üli kehv, eriti veel vastu loojuvat päikest sõites autoga. Mul on kombeks teel olevatest aukudest ja lohkudes mõõda põigata samuti.... õnnkes sellel teeleõigul neid ei olnud.Suht õõvastav tunne on kui ei kusagilt mingi tuledeta tsiklist vastu lendab ülisuurel kiiruse mõõda tee keskel olevat katkendjoont. Saan aru, et sõideti ära seadusesilma eest aga no pagan... mõelda võiks ennem ikka potensiaalsetele tagajärgedele. :shock: Ületad kiirust julge ka vastutada! Ei taha, et mingi tsiklist " madallendu "tehes mulle auto salongi sõidaks :evil:

Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”