Hälvik- Mootorratturid

Kasutaja avatar

spinna

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas spinna »

No ega siis üksisilmi peeglisse vaatama ei pea, lihtsalt olukord seljataga võiks ikka pidevalt teada olla. Vilks peeglisse enne rivistumist ei piisa: võid mõne endasuguse tsiklisti välja lükata kui ta piilumise hetkel just pimedast nurgast läbi lendamas on.
Ühtlasel liikumisel ei tohiks lasta enda valvsust ka uinutada. Parim näide sellisest rutiini mõjust adekvaatsele olukorra hindamisele on minu kogemuste pagasis see, kui Kuressaare ringteel pimedas vasakpööret ootavale autole üks ühtlaselt pärisuunas liikuja tagant sisse küttis. Ilmselt juht ei osanud arvata, et keegi võib ka seistes keset teed vasakut suunda vilgutada, et vastutulijad läbi lasta.... Ma sattusin kogu janti nägema sellelt samalt ristuvalt teelt parempööret oodates. Ei usu, et tagant sisse sõitja puhul oli tegu purulolliga. Ilmselt pigem rutiini ohver.
Nii et jätkuvalt olen ikka seda meelt, et mu kunagisel autoõpetajal oli õigus. Ja parim viis selle nõuande täitmiseks on ikka pilku iga natukese aja tagant peeglisse visata mitte lasta valvsusel uinuda. Eks juhtub kõigil muidugi, mul endal ka üks selline kogemus olemas mida Nuclear kirjeldas. No tegin järeldused ja tegelesin enese harjumuste muutmisega peale seda. Samamoodi ravisin endast välja kombe suunda koos rooli pööramisega näidata. Selle harjumuse avastasin endal siit foorumist suunatulede mittenäitajate kohta kirumisi lugedes ja andis ikka harjutada, enne kui kombed uuesti korralikuks sain :D . Boonusena avastasin, et kui Tallinnas enne manöövrit aegsasti suund sisse panna, siis jutt sellest, et kaasliiklejad ei lase ümber rivistuda, osutus linnalegendiks. Lausa vastupidi, aegsasti suunda näidates lausa tekitatakse koht, ja seda meie enda koduses eesti liikluskultuuris. Uskumatu, aga tõsi :)

Suzuki GSX 750 Inazuma

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”