Trahvid.....

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Kuskil on nagu kõrvu jäänud, et mootorsõidukiga tohib metsas sõita ainult kattega teedel. Matka-, metsa- ja muud rajad jäävad siis igatahes väljapoole. Kas kellelgi on täpsemat infot?
Pilt
Kasutaja avatar

remy

Lugemata postitus Postitas remy »

Ja ka detsibellide ylempiir on olemas. Et teinekord mõni vali krossikas ikka käib pinda küll. Vaikse ja suriseva enduroga aga olen isegi metsas mõnulenud.

Ja tegelikult, ega ei pea seal metsas ka alati kurve ja künkaid kaiffima - seal niisama kah hea sõita ja maailma avastada :) !
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

Käbi

Ma ei öelnud midagi ei sinu, ega Rennese, ega kellegi kolmanda kohta.

Ma püüan siin jahutada entusiasmi, justkui metsas oleks kõik lubatud ja seal poleks võimalik mitte millegi eest karistada.

Uskuge vahel on ikka mõnda rullnokka karistatud ka, kes on oluliselt muutnud metsa väljanägemist. ;)

Kõige valusam on teema, kus offroadi tehakse kaitsealadel (näiteks Lahemaa).
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

spinna kirjutas:
Vene ajal tsikliga üks trahv - valesti parkimine Kuusalu kaubamaja ees.
Krt vot olid ajad ... midagi on ikka paremaks ka läinud, või on keegi tsikliga valesti parkimise eest trahvi saanud (kui just keelumärgi alla ei pargi)?

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

kris.

tfr kirjutas:
Aga siia väike täpsustus - ei loeta mitte "aasta jooksul", aga "kehtivaid rikkumisi" karistusregistris. Rikkumised aeguvad seal küll aasta jooksul, aga tingimusel, et selle aasta jooksul pole pandud toime uusi rikkumisi. Ehk siis kõik rikkumised kehtivad seni, kuni aasta jooksul pole toime pandud ühtegi rikkumist.

Piltlik näide:

1. jaanuaril 2003 jääb kodanik X vahele kiiruseületamisega 21-40km/h. Esimene rikkumine.

31. detsembril 2003 jääb see tegelane uuesti vahele kiiruseületusega 21-40km/h, teine kehtiv rikkumine, saab kuu aega trammiga sõita.

Nüud jääb see tegelane täna, 20. septembril 2004, uuesti vahele, ikka 21-40 piirkonnas. See oleks tal siis 3. rikkumine koos 6 kuu trammisõiduloaga - kuigi 1.01.2003 toimunud rikkumisest on möödas üle aasta, on see siiski kehtiv rikkumine, kuna ta kustuks alles 31.12.2004 koos teise rikkumisega.

Kõik need 3 rikkumist kustuvad nüüd, kui enne 20.09.2005 ei jää tegelane kordagi vahele. Kui jääb, siis on see juba 4. kehtiv ja premeeritakse 24 kuu lubadetaolekuga.
Oled Sa valmis oma pea pakule panema selle näite tõepärasuses? Kus on öeldud et karistus aegub 1a ilma karistusteta perioodi jooksul, mitte aga lihtsalt 1a jooksul???

terv
Kris.
Riding with a King!

kuger

politseiamet

Lugemata postitus Postitas kuger »

Politseiamet on üllitanud kasuliku lugemisvara: Teadmiseks liiklejatele. Nimetatud teatmiku õnnelikuks omanikuks sain teisipäeval, kui käisin otsusel järel.
Aga mitte sellest ma ei tahtnud rääkida.
Teatmiku viimasel lk-l on eraldi peatükk: Karistuse kustumine
Karistus kustub, kui väärteo eest mõistetud karistuse täitumise lõpuleviimisest (so rahatrahvi tasumisest) on möödunud üks aasta. Tähtaeg katkeb aga, kui inimene paneb toime mistahes uue süüteo. Nii võivad karistusregistris olla andmed mitme aasta vanuste rikkumiste kohta, kui rahatrahvid ei ole tasutud või igal aastal pandud toime rikkumine. Kas karistused on kustunud või mitte, saab kontrollida politseiasutuses.

Seega- olge valvsad.

octavio

Lugemata postitus Postitas octavio »

tehke asi lihtsamaks....ehk siis eelmine trahv lõpetab kehtivuse aasta möödudes (365 päeva) peale trahvi maksmist.Nii oleks vist lihtsam
suzuki gsx600f

Vagabond

Lugemata postitus Postitas Vagabond »

tehke asi lihtsamaks....ehk siis eelmine trahv lõpetab kehtivuse aasta möödudes (365 päeva) peale trahvi maksmist.Nii oleks vist lihtsam
trahv lõpetab kehtivuse aasta möödudes sel juhul, kui selle aasta jooksul ei ole uut rikkumist toime pandud.

VB

octavio

Lugemata postitus Postitas octavio »

unustasin selle jah ütlemata aga ehk saadakse aru ikka :roll:
suzuki gsx600f
Kasutaja avatar

Aizar

Karistusregistri seadus

Lugemata postitus Postitas Aizar »

Liiklusseadus kordab igas punktis teksti: "karistusandmed eelmise karistuse kohta käesolevas lõikes loetletud paragrahvide rikkumise eest ei ole karistusregistrist karistusregistri seaduse kohaselt kustutatud"

Karistusregistri seadus ütleb:

§25. Karistusregistrisse kantud isiku karistusandmete kustutamise tähtajad

(1) Karistusandmed kustutatakse registrist ja kantakse üle arhiivi, kui:
1) väärteo eest mõistetud või määratud rahatrahvi või aresti täitmisest on möödunud üks aasta;

Ehk siis igasugused edasikandumised jms tunduvad olevat (õnneks) politseiameti märg unistus :) Selle kohta on ka elust endast näiteid... kus Tartu LP komissar vastu tahtmist nõustus väitega, et üks karistus on juba arhiivis. Mille alusel nad eelpoolmainit juttu ajavad, ei tea.

Küll aga võib karistusotsust tegev ametnik arvestada karistuse määramisel isiku eelnevate rikkumiste ajalugu, kaasa-arvatud juba karistusregistrist kustutatud ja arhiivi kantud karistused.

Karistusregistri Seadus ja Liiklusseadus siis vabalt riigiteataja võrguversioonis olemas.

--
Aivar
Kasutaja avatar

kris.

No vot see on juba loogiline jutt. Arhiivide hämaruses võivad karistused kasvõi aegade lõpuni säilida, korduva rikkumise korral arvestatakse siiski rikkumisi millest möödunud alla 1 kalendriaasta.

terv
Kris.
Riding with a King!

zx9r

Lugemata postitus Postitas zx9r »

Alati kui seadusest mingeid järeldusi teha on otstarbekas lugeda läbi kogu seadus. Karistusregistri seaduse § 26 (tähtaja kulgemine) lg.5 sätestab, et kui isik paneb enne karistusandmete kustutamise tähtaja möödumist toime uue väärteo või kuriteo, siis tähtaeg katkeb. Sel juhul arvestatakse tähtaega viimase väärteo või kuriteo eest mõistetud põhi- ja lisakaristuse ärakandmisest kõigi väärtegude või kuritegude eest.

Seega kui paned aasta jooksul toime uue väärteo, katkeb eelmise karistuse kustutamise tähtaeg, ning uue aastase tähtaja algus on päev, mis järgneb päevale, millal kannad ära uue väärteo eest määratud karistuse (nt.maksad trahvi)
Kasutaja avatar

Aizar

Lugemata postitus Postitas Aizar »

Tõsi ta on, huvitav, kuidas see kahe silma vahele juhtus jääma. Võibolla sattus lugemise hetkeks kätte vanem redaktsioon :wink: Tänud parandajale.

Samas jääb mulle nüüd arusaamatuks miks mul veel load käes on 8)

--
Aivar
Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

kris. kirjutas:
Oled Sa valmis oma pea pakule panema selle näite tõepärasuses? Kus on öeldud et karistus aegub 1a ilma karistusteta perioodi jooksul, mitte aga lihtsalt 1a jooksul???
Sorry aeglase reageerimise eest, tööandja sundis vahepeal nädalaks soojale maale. :)

Aizar ja zx9r käisid juba kahepeale need kaks Karistusregistri punkti välja, millest see tuleneb. §26 lg 5 on siis peamine "tala".
TransAlp '02
Kasutaja avatar

Hotrod
Tsikkel: vs750 chopper

Lugemata postitus Postitas Hotrod »

käisin otsusel järel, sõitmine sõidukile vastava kategooria juhtimisõigust omamata.. kirjutasin kahetsuskirja ja värke.. tehti 600.-
Real Hot Rods don't leak oil.
They mark their territory.

Martään
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martään »

Ise jäin kevadel juhilubadeta, kindlustuseta, ülevaatuseta ja numbrimärgita politseile vahele. Oleks veel purjus olnud oleks täispakett olnud :lol: Ei, tegelt ma täis peaga kunagi ei sõida. Maksimum mis nad oleks võinud teha oleks olnud 12 000.

Kirjutasin ka kahetsuskirja (vastulause on vist selle dokumendi nimi), trahviks sain 600. No problemo, pani kergendatult hingama kohe.

Pärast seda ei sõitnud seni kuni maikuus algasid autokooli kursused (kuhu ma olin tegelt juba algusest plaaninud minna aga teate küll seda "minuga-ei-juhtu" suhtumist)

Suve algul sain load kätte ja hoolimata vihmastest ilmadest ja arvukatest riketest on nüüdseks läbitud peaaegu 2000 km.

korgits

Lugemata postitus Postitas korgits »

Nii vähe :S
Ma nyyd saan julgema tundega sõita oma 1000ccm =P
Hotrod kirjutas:
käisin otsusel järel, sõitmine sõidukile vastava kategooria juhtimisõigust omamata.. kirjutasin kahetsuskirja ja värke.. tehti 600.-

zten00
Tsikkel: DR800
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas zten00 »

Aatomik kirjutas:
Kuskil on nagu kõrvu jäänud, et mootorsõidukiga tohib metsas sõita ainult kattega teedel. Matka-, metsa- ja muud rajad jäävad siis igatahes väljapoole. Kas kellelgi on täpsemat infot?
See käib vist era- ja riigimaade kohta. Omal maalapil võib vist julgelt põristada.
Kasutaja avatar

Stern

Lugemata postitus Postitas Stern »

Nii, esimene trahv käes siis mul. Tallinn-Paldiski maantee Klooga lähedal; asulasisesel teel 81km/h ;esmane rikkumine ja 720eek.
Siit ka soovitus, kui teie ees sõidab politsei ja ta mingi aeg teeäärde keerab, ei tasu valvsust kaotada. See kes mind vahele võttis, sõitis mulle järgi ja 10km eemal pidas kinni.
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

zten00 kirjutas:
Aatomik kirjutas:
See käib vist era- ja riigimaade kohta. Omal maalapil võib vist julgelt põristada.
Täiesti õigus sul :D
Põmst võid ilma dok ja muude asjadeta põristada ka naabrumehe maal, kui sul on vastav kokkulepe temaga sõlmitud, et ta seda teha lubab.
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Kasutaja avatar

ken100

Lugemata postitus Postitas ken100 »

Võeti mind ka 1. korda kinni.
Vinguti et taga tuli ei tööta ikka ja tehti 300.- et kaas sõitjal puudub kiiver.
Algul jäid mõtema et kas ikka nii noorele kui mina (14a.) saab trahvvi teha aga siis leiti et ikka saab :(
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Minu tähelepanekud ja üldistus tänavuse suve kogemustest : politsei suhtub mootorratturitesse palju leebemalt ja sõbralikumalt kui autojuhtidesse ! Päris mitu korda sai patustamisega "radarisse" sõidetud aga kinni ei peetud, viibutati näppu, vangutati pead jms.
Ega nüüd minu "Itaalia Iz'iga" migit kohutavalt räiget ületust ei teeks ka, aga autoga oleks samade juhustega asi kurjaks läinud. Üldiselt peab siiski tunnistama, et etteheitev peavangutamine distsiplineerib küllaltki hästi.
Suzuki GSX 750 Inazuma

Urcs

Lugemata postitus Postitas Urcs »

Sain reedel täie rauaga, mingi Huynday must oli pirita teel mu kõrval, vilkurid armatuuril. (oli Kadriorus hetkeks 95km/h)
Ehk operatiivrühma autod leebust küll üles ei näidanud.

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Algusest peale olen lugenud seda teemat kui täiesti mõtetut teemat ja enamus postitusigi siin tehtud justkui meeltesegaduses! Mõnede jaoks see teema koht kus otsida õlga, mida märjaks nutta, mõnedele koht kiitlemiseks ja mõni hoopis huviga lugemas ning järeldusi tegemas:
korgits kirjutas:
Nii vähe :S
Ma nyyd saan julgema tundega sõita oma 1000ccm =P
Rumalus!
Inimesed, saage aru, et riik on kehtestanud omad seadused ning loonud nende seaduste kaitsmiseks niinimetatud "vägivalla aparaadi" (armee, politsei, kohus, täitevamet jms.). Enamus seadusi on loodud selleks, et kaitsta riiki seestpoolt. LE on üks osa sellest. Seega on igasugune LE rikkumine laus rumalus, sest:
1. lähed üksikisikuna vastuollu eelpool nimetatud "vägivalla aparaadiga" (kolm korda saad arvata, kes võidab)
2. sead ohtu enese tervise/elu ja vara
3. sead ohtu kaaskodanike tervise/elu ja vara
jpms.
Ei kirjuta ma seda juttu mitte selleks, et manitseda LE-d mitte rikkuma. Selleks on osadel teist emad/isad ja teisel osal omal ajud peas. Pigem selleks, et öelda: kui olete rumalad (et oskasite vahele jääda), siis pole see asi millega kiidelda. Veel vähem olen huvitatud sellest, et keegi tuleb mulle halama kui range karistus talle määrati (so what?). Ja asi mis mulla absoluutselt ei meeldi on see kui mõni kakkara loeb siia kirjapandud kaasuste sanktsioone ning võtab neid oma edaspidiste võimalike rikkumiste menetlemise lahenditena ja vaidlustab inkrimineerimised ja verdiktid, viidates biker.ee foorumis toodud pretsedentidele ning heites sellega varju biker.ee kasutajatele ja seeläbi ka ratturitele üleüldiselt.
Sellega seoses panen ka selle teema lukku.

P.S. Olles vestelnud erinevate prefektuuride erinevate allüksuste politseiametnikega olen saanud politseinikelt valdavalt ühesuguse arvamuse ratturitest: ratturid on normaalsed taadid ja jube kahju et mõned tõrvatilgad seda mett sogavad.
Mõelgem sellele!

@urcs õige kirjapilt oleks olnud Hyundai. Lihtsalt, muuseas märkisin.
Suletud

Mine “Vaba teema”