rataste müük ja sellega seonduv
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: ZX12R turbo
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Re: rataste müük ja sellega seonduv
ratta puhul oleks soovitav võimalusel see sihtriiki eelnevalt toimetada (kellegi tuttava juurde vms), võimalusel ka sihtriigi registris arvele võtta. nende toimingute teostamisel on põhjendatud lootus ratta eest ka õiglast turuhinda saada.
kui üritad müüa ratast nt ebays asukohaga väljaspool rahvusliku ebay riigi piire (eriti veel "kuskil ida-euroopas") - siis jääb ratas 99,99 % tõenäosusega müümata kui just pole mingi eriline rariteet võileiva hinnaga pakkuda.
sihtkoha riiki ratta toimetamine on ju lihtsamast lihtsam ja tänapäeval ka suht kiirelt teostatav, tuttava leidmine seal kuskil vähe normaalsemas asukohas vast samuti pole ületamatu probleem.
üldjuhul enne ratta oksjoni lõppu väga massiliselt keegi ratast vaadata ilmselt ei tahakski (vahemaad suured, niisama "vaatamas käimine" nagu meil siin tavaks, on majanduslikult mõttetu) - küll aga võib juhtuda see, et oksjonil küll müüduna, ostja siiski ei maksa / ei tule järgi rattale või kui oled oma reklaamis pange pannud (loe: valetanud) millegi kohta siis astub vaatamata oksjonivõidule ostja lihtsalt minema ratta juurest (ja parimal juhul kaebab sind oma transakulude tagasisaamiseks veel "väikesete asjade kohtusse" )
ehk - kui ratas on aus ja hea ning asjad korralikult sätitud siis suht hea hinnaga kiirmüük täitsa võimalik. uisapäisa huupi möllates on see lootusetu üritus.
Aga muude vidinate müümiseks on ebay väga hea koht vahel juhtub seal ka selliseid huvitavaid asju, et kasutatud asjad maksavad (müüakse oksjonil) rohkem kui nurga pealt poest tutika saaks osta vabalt
ja mis tasudesse puutub - no siin on ka ju variante kuidas neid veidi inimlikumaks oma jaoks sättida (sest kauba müüjana, on tõesti, ebay/paypal maksud julmad kõik kokku - kuulutuse sisestamise tasu (mida ägedama ja enda jaoks "ohutuma" kuulutuse paned seda kallim), kui asi müüdud siis x % lõpphinnast tasu, kui kutt maksab paypaliga siis paypal võtab sellest maksest oma nii 4% kanti omale, kui paypalist tahad reaalse rahana seda kätte saada siis hetkel Eesti variant ilmselt ainult summa paypalist krediitkaardile kanda kus sularahana väljavõtt üldjuhul jällegi tasuline sõltuvalt kaardist/pangast. Ja kuna tegu ka tihtipeale erinevate valuutadega siis igasugused konverteerimiskulud, kursivahed jne. Lisaks - võib ostja väita kivinäoga, et pole kaupa kätte saanud mispuhul paypal selle makse sult jälle selle raha tahab tagasi saada, vähemalt mõneks ajaks
jne jne jne. Õnneks on enamike nende asjade vastu ka rohtu
ja mulle igatahes meeldib oma ülejääke pigem ebays realiseerida suht normaalse hinnaga kui oodata aasta või paar mil mõnel kohalikul inimesel seda asja vaja võib minna.
ahjaa - ratta puhul (vähemalt UK-s) käib arveldamine eraisikute vahel üldjuhul sularahas (paypal-i soovitav kasutada deposiitmaksete saatmiseks/saamiseks).
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
üks võimalus alati pakkuda lähiturgudele oma ratast, näiteks suurem mototurg Soome võib olla ka üks müügi alternatiiv. Soomlaste maksupoliitika muidugi on omamoodi kosmos kel huvi võib lugeda http://www.expat-finland.com/import_used_vehicles.pdf
maksavad ca 25% hinnale otsa kui tahavad mujalt tuua, oh neid õnnetuid
theres' a child in all of us, mine just likes to go fast
-
- Kontakt:
no soomlasele müük on hetkel väga tavapärane...
isegi olen viimastel kuudel mitu ratast sinna müünud - nad muide jälgivad päris palju ka auto24 kuulutusi.
-
- Tsikkel: Suzuki DR 650/Bmw R1200 GS/KTM
- Tänatud: 2 korda
üks võimalus alati pakkuda lähiturgudele oma ratast, näiteks suurem mototurg Soome võib olla ka üks müügi alternatiiv. Soomlaste maksupoliitika muidugi on omamoodi kosmos kel huvi võib lugeda http://www.expat-finland.com/import_used_vehicles.pdf
maksavad ca 25% hinnale otsa kui tahavad mujalt tuua, oh neid õnnetuid
Ehee ,ütleks ,et see 25% juurde on suht pehmelt ööeldud,olenevalt ratta hinnast ja mida uuem rattas seda rohkem tolli ,maksad 3000-5000 eur makvalt rattalt ,toll kuskel 1500-3000eur vahel.
millel lisandub ,registreerimine ja ratta ülevaatus ,Kui E tähist tuledel pole läbi ei saa!
Tuttav ostis eestist kasutatud honda cbr 600 hinnaga 40 000tuh koos kõigi maksude ja vormistamisega
soomes lõpphinnaks kujunes 75 000 krooni niiööelda võtmed kätte.
Nii ,et saksast eesti tuua rattas ja arvele võta ,suht köömes võrreldes soomega noo ja kindlustus seal, tsikklie hooaeg suurusjärk 800 eur liikluskindlustus.kaskost võivad tavalised soomlased unistada.
Ja mee veel hädaldame ,oi aasta kindlustus tervel 600 krooni.Lausa lust on omada mittut rattast .Sellist luksust, soomlane endale eriti lubada ei saa!
Simpson Desert french line 2014 1100 sand dunes
Tasmania and australia east coast 10200km 14
Vetnam-Laos 3600 km 2013.
Tai-Kamboza-Malaisia-austraalia 2011-2013 20000km
Nordkinn-Nordkapp 2011
-
- Tsikkel: Transalp 600, Suzuki RF900
- Tänatud: 6 korda
Aga kui palju teenib üks keskmine soomlane ja palju teenib keskmine eestlane. Inimeste elatustase ikka väga erinev, see normaalne et kulud ka suuremad. Hea haridusega kutsekooli õpetaja teenib ligi 200k kuus, palju eestis? 15k.
kuulsin ühe kõrvaga müügimeeste juttu pealt et rataste müük pidi olema 75% maas eelmise aasta samast perioodist (tuleb tõdeda et eelmine aasta muidugi oli selleks ajaks juba kõvasti soojemad ilmad kah). On lootus et varsti hakkab väga häid pakkumisi ehk tulema
Aga hooaaja vist võib alanuks kuulutada sellegi poolest, edu kõigile
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
CTR kirjutas:kuulsin ühe kõrvaga müügimeeste juttu pealt et rataste müük pidi olema 75% maas eelmise aasta samast perioodist (tuleb tõdeda et eelmine aasta muidugi oli selleks ajaks juba kõvasti soojemad ilmad kah). On lootus et varsti hakkab väga häid pakkumisi ehk tulema
Hinnad on juba kukkunud, eriti 2008a mudelitel, paljudel uute ratastega tegelevatel firmadel on soodushinnad kodulehel üleval, aga mingit rabamist sellest hoolimata pole.
Let the good times roll.
-
- Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
- Tänatud: 49 korda
marx350
Hea haridusega kutsekooli õpetaja teenib ligi 200k kuus, palju eestis?
Soome keskmine palgatulu on 2200-2300 euri miinus maksud. Ametlikult. Keskmised tulud on umbes 3000-3500 (paljud soomlased saavad lisaks palgale ka muid tulusid, väärtpaberid, kinnisvara, mets ja muu sarnane. Tulud on avalikud ja igaüks võib neid spets lehest lugeda, see leht on aasta lõpul igas putkas ja marketis müügis.
Õpetajate palgad ei ületa oluliselt keskmist palka.
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
Divikas kirjutas:Õpetajate palgad ei ületa oluliselt keskmist palka.
jah, mitmed õpetajad, kellega olen kokku puutunud, saavad puhtalt kätte 2K€ ringis.
keegi on üldse kursis kuidas bike-i liisinguga lood on? Kas üldse saab ja mis tingumustel, huvitav oleks kuulda kel ehk hiljutised kogemused.
Autode liisinguga toimub igast huvitavaid asju. Kuulsin näiteks siukest lugu, et inimene vaatas omale sobiva auto välja ja läks panka liisingut pärima, pank vastas et kahjuks sellele autole ei saa aga meil on mõni auto teile ise pakkuda, mille puhul vastaksite ka liisingu tingimustele.
Re: rataste müük aktiviseerub?
mx77 kirjutas:Eks nende Veldi juurest ostetud ratastega ei pruugi Eestis probleeme olla aga kui plaanis Euroopasse minna siis võib küll probleemseks minna.
Yamaha Motor Europe tunnistab küll ainult Yamaha keskust Tallinnas ja Manufaktuuri Tartus.
Olen mõnda aega bikeri komme lugenud ja asi hakkas huvitama. Nagu äsja selgus on meie SUUR tituleeritud Yamaha keskus hoopiski Rootsi Yamaha Scandinaavia pisike edasimüüa eestis kes võiks kirjutada nüüd, et "mujalt motokeskustest sh. Velt motocentrist ja WildRiders motocentrist ostetud yamu omanikke meie garantiiga ei aita, sest juhtkond jonnib ja oleme nii nii nii väga solvunud".
Tahan öelda, et see nutulaul Yamaha lehel on kõige ehtsam laim ja vale. Külastasin motomatkal Saksas Yamaha esindust ja huvi pärast lasin kontrollida süsteemist kas minu veldist ostetud R6 kehtib nende majas garantii. VIN sisestatud ja vastuseks on, kehtib küll, miks ei peaks oli kodanik imestunud? oja tn härrad on nagu tüdrukud, raiuvad, et ei kehti - hale mehed, jama levitate. Veldi kollektiivile-butiigile respect ja jaksu, et selle kisakoori karjeid suudaksid taluda. Et nad pole siiani läinud kaasa konkurentide mustamisega. Lihtsalt hale on seda hädaldamist kõrvalt pikalt vaadata. Soovitan julgelt sealt endale pill osta, isiklikult Velt kinnitas, et pole mõeldavgi oma nimega millegi taolisega riskida. Otsustage ise, mõelge veidi.
"Suuri laevu saadab ikka kajakate kisa!"
Mina olen nüüd edukalt müünud oma ratta maha Soome. Soovitan kõigile nettimoto.com oma ratta kuulutus ülesse panna, 2 nädalat tasuta. Müügiga Soomes kulus mul 1 nädal, eestis tolmnes kuulutus vist kokku 3 kuud. Hinna sain oluliselt parema kui Eestis müües.
Tänud Pacaan vormistamise küsimuse aitamisel.
-
- Tsikkel: FZR
CTR kirjutas:Mina olen nüüd edukalt müünud oma ratta maha Soome. Soovitan kõigile nettimoto.com oma ratta kuulutus ülesse panna, 2 nädalat tasuta. Müügiga Soomes kulus mul 1 nädal, eestis tolmnes kuulutus vist kokku 3 kuud. Hinna sain oluliselt parema kui Eestis müües.
Tänud Pacaan vormistamise küsimuse aitamisel.
panin soovitatud nettimoto.com kuulutuse üles ja ütleks,et käesolevaks hetkeks on huvilisi nii mõnedki tekkinud.
tänud soovituse eest
oleks tore kui keegi kes on näiteks ratta riigist välja müünud komenteeriks kuidas asjad kõige lihtsamalt sujuvad?
endal on ettekujutus, et sõiduk registrist kustutada sõlmida ostu-müügi leping, võtta kokkulepitud summa vastu ja kõik, edasine on kõik uue omaniku mure või kuidas?
mina müüsin ratta nii et on eesti registris ja ostja läks Soomes võttis ratta seal registrisse ja saatis postiga numbrimärgi tagasi. Sellega lähen ARKi koos ostu-müügi lepinguga ja võttan ratta eestis registrist maha.
Sellist tsenaariumi kinnitas mulle ka ARK
-
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
Kui mina aasta tagasi oma ratta sinna müüsin, siis sõitsin rattaga kohale ise, tegime ostumüügi lepingu ja raha mulle Siin kõndisin arki lepinguga ja maksin 200 eeku ja oligi kõik. MIngeid numbreid kuskile ei andnud.
-
- Kontakt:
minu arust on teil tegemist ARK poolse järjekordse mugavuskatsega. tegelikult peaks EU sisese müügi korral ostjapoole riigi ARK müüjapoolset ark-i ise teavitama ratta regamisest seal riigis, vajadusel numbrimärgi ise tagasi saatma (müüja arki) ning müüjapoolne ark peaks ratta iseseisvalt siit riigist arvelt kustutama (aluseks ostja - müüja vaheline ostu-müügi leping).
mina olen teinud nii - nii ostja kui müüjana ning pole mingeid rahasid selle eest kuskile maksnud, midagi arvelt maha võtnud, ega hiljem numbrimärkidega kuskile veel jooksnud...
-
- Tsikkel: Tuono
Äkki viitsite seletada kuidas Soomes see tsiklite maksustamine välja näeb. Kui müün sinna 650cc tsikli, siis peaks maks olema 22%?!? Kas see 22% arvutatakse tsikli müügihinnast või kuidagi muud moodi?
Tänud
Autode jaoks pidid neil olema lõputu pikad tabelid. Ju on ratastega samamoodi
link http://www.tulli.fi/en/02_Publications/ ... 008_en.pdf
seal saab arvutada maksud välja, teadma peab kohalikul turul ratta hinda, mille saab järgi vaadata http://www.nettimoto.com/ lehelt
Hans kirjutas:Autode jaoks pidid neil olema lõputu pikad tabelid. Ju on ratastega samamoodi
Ongi. http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenki ... /index.jsp leiab tabelid, kust näeb, millisele rattale milline hind on määratud ja sellest tulenevad maksud. Otsi vaid kõige sarnasem ratas!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.