Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Makz
Tsikkel: VFR 750F

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas Makz »

Existence kirjutas:

Kui õlipump lakkab töötamast kas siis õlitule andur hakkab põlema, või annab ta märku vaid siis kui õli on paagist otsast ?

Oletan et jutt käib siinkohal 2t masina seguõli paagist. Andur on mõeldud ikka selle jaoks, et anda märku sellest, et õli hakkab paagist otsa saama. Pead ei anna, aga pump ja andur ei tohiks omavahel seotud ollagi.

Existence

Lugemata postitus Postitas Existence »

gw kirjutas:
Existence kirjutas:

Kui õlipump lakkab töötamast kas siis õlitule andur hakkab põlema, või annab ta märku vaid siis kui õli on paagist otsast ?

Oletan et jutt käib siinkohal 2t masina seguõli paagist. Andur on mõeldud ikka selle jaoks, et anda märku sellest, et õli hakkab paagist otsa saama. Pead ei anna, aga pump ja andur ei tohiks omavahel seotud ollagi.

Kuna ma olen laisk ega viitsi ise teha bensiini ja õli segu paaki, siis mul käib õli ikka pumba kaudu ja seepärast teeb muret, et kui see pump peaks üles ütlema ilma et ma seda ise teaksin sõidu ajal siis.....

Makz

Existence kirjutas:
gw kirjutas:
Existence kirjutas:

Kuna ma olen laisk ega viitsi ise teha bensiini ja õli segu paaki, siis mul käib õli ikka pumba kaudu ja seepärast teeb muret, et kui see pump peaks üles ütlema ilma et ma seda ise teaksin sõidu ajal siis.....

Ma ju seda paaki silmas pidasingi kust see pumb õli pumpab ehk õlisegupaaki, andur asub seal. Pumba üles ütlemine on on harv juhus, kuigi see võib siiski juhtuda. Ainus viis seda riski minimeerida oleks hakata manuaalselt õli bensuga segama.

Kasutaja avatar

kki
Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.

Lugemata postitus Postitas kki »

mart211 kirjutas:

EDIT: Mis CT20 on?

kui oleks St20, siis on ka mingi teras, aga rohkem ei tea ka..
Kui crash cage on selline asi, siis peaks sobima küll läbimõõt 25 ja seina paksus 2,9.

355 Mpa = 355 N/mm2. Ehk siis vähemalt 35,5 kg tõmmet suudab selle terase profiili 1 mm2 vastu pidada kuni saavutab voolavuspiiri, arvestamata varutegureid. Kui mööda ei pannud, siis 25x2,9 pind on kuskil 107 mm2.. Löögi kohta ei oska öelda, aga kõhutunne ütleb, et ei juhtu ka midagi. Igatahes on üks kõva toru, jõudu ehitamisel.

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

kki kirjutas:
mart211 kirjutas:

kui oleks St20, siis on ka mingi teras, aga rohkem ei tea ka..
Kui crash cage on selline asi, siis peaks sobima küll läbimõõt 25 ja seina paksus 2,9.

355 Mpa = 355 N/mm2. Ehk siis vähemalt 35,5 kg tõmmet suudab selle terase profiili 1 mm2 vastu pidada kuni saavutab voolavuspiiri, arvestamata varutegureid. Kui mööda ei pannud, siis 25x2,9 pind on kuskil 107 mm2.. Löögi kohta ei oska öelda, aga kõhutunne ütleb, et ei juhtu ka midagi. Igatahes on üks kõva toru, jõudu ehitamisel.

Suur aitäh. :bsmile:

Kasutaja avatar

dragstar
Tsikkel: Shadow

Lugemata postitus Postitas dragstar »

mul ka oleks üks rumal küsimus. Kas ratas läheb käima kui küünlal pole juhtmeid peal? :wack: Ma eriti seda mootorit ei jaga veel, aga minu arust ei tohiks minna käima. Mul igathes läks.

Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 45 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

dragstar kirjutas:

mul ka oleks üks rumal küsimus. Kas ratas läheb käima kui küünlal pole juhtmeid peal? :wack: Ma eriti seda mootorit ei jaga veel, aga minu arust ei tohiks minna käima. Mul igathes läks.

saad küünlajuhtmete pealt kokku hoida siis (lol)

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

dragstar
Tsikkel: Shadow

Lugemata postitus Postitas dragstar »

Aga kui ainult üks küünal on ühendatud ja teine mitte?

Kasutaja avatar

Hondarebel
Tsikkel: MotoGuzzi
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hondarebel »

Ülearu "kõva" laibakas ehk crash cage peenemas keeles ja ülikõva kinnitus raami külge võib kaasa tuua ntx raami enese kahju.

Kui juhtub, siis miski võtab esimese hoobi ja läheb kõveraks, ideaalis siis crash cage või kinnituspolt aga mitte raam.
Kuidas kõike seda mõõta? Tunnetega ikka tunnetega, katse-eksimus-meetod ja teiste vead-kogemused abiks.

Sama kehtib ka ntx isetehtud esiklaasi puhul, kui on üle lenksu minek siis peab klaas järele andma ja eest lendama, muidu võib lahtise kiivriga selline "naeratus kõrvuni" tekkida.
Peeter aka Hondarebel

Think positive
Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

dragstar kirjutas:

Kui Su tsikkel on honda shadow...siis arvesta et tal on kaks küünalt mõlemil silindril, kui eemaldad ainult ühe küünlajuhtme mõlemilt siis vabalt et töötab.

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.

mart211

Hondarebel kirjutas:

Ülearu "kõva" laibakas ehk crash cage peenemas keeles ja ülikõva kinnitus raami külge võib kaasa tuua ntx raami enese kahju.

Kui juhtub, siis miski võtab esimese hoobi ja läheb kõveraks, ideaalis siis crash cage või kinnituspolt aga mitte raam.
Kuidas kõike seda mõõta? Tunnetega ikka tunnetega, katse-eksimus-meetod ja teiste vead-kogemused abiks.

Sama kehtib ka ntx isetehtud esiklaasi puhul, kui on üle lenksu minek siis peab klaas järele andma ja eest lendama, muidu võib lahtise kiivriga selline "naeratus kõrvuni" tekkida.
Peeter aka Hondarebel

Nõus. Ega saagi kuidagi ette ennustada neid asju. Panen paar kõvemat kummitihendit raami ja puuri vahele, et oleks mats lahjem. Torude otsa ka lenksuotsikud, mis nagu kukkumispunnide eest. Kui kellelgi on head nõu, milline polt võiks olla(mis murdub enne mootorikinnitust), siis võib lahkelt oma tarkust jagada. Samas on kukkumispunnide poldid ka alles.

Kasutaja avatar

kki
Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.

Lugemata postitus Postitas kki »

mart211 kirjutas:
Hondarebel kirjutas:

Peeter aka Hondarebel

Nõus. Ega saagi kuidagi ette ennustada neid asju. Panen paar kõvemat kummitihendit raami ja puuri vahele, et oleks mats lahjem. Torude otsa ka lenksuotsikud, mis nagu kukkumispunnide eest. Kui kellelgi on head nõu, milline polt võiks olla(mis murdub enne mootorikinnitust), siis võib lahkelt oma tarkust jagada. Samas on kukkumispunnide poldid ka alles.

Jah, asi peab neelama kuidagimoodi löögienergiat, et ideaalis raamini seda võimalikult vähem jõuaks, ehk siis kukkumisel peab natuke deformeerima ka, nagu kiivriga. Mingi konstruktiivne lahendus, et kukkumisel löök otse raami kinnitusele ei kanduks. Arvestada siis kukkumisnurka ja missugune osa kõigepealt asfaltu puutuks jne... niimoodi arvan, lükake ümber kui keegi teistmoodi arvab.

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

vincent kirjutas:

tal on kaks küünalt mõlemil silindril, kui eemaldad ainult ühe

Ja eriti seff on mõõta kompressiooni küünla avasse pressitava manomeetriga... PIRRRRAKI tuld lendab näppude vahelt ja asjamees kohkub näost kaameks :D

G

mart211

kki kirjutas:

Jah, asi peab neelama kuidagimoodi löögienergiat, et ideaalis raamini seda võimalikult vähem jõuaks, ehk siis kukkumisel peab natuke deformeerima ka, nagu kiivriga. Mingi konstruktiivne lahendus, et kukkumisel löök otse raami kinnitusele ei kanduks. Arvestada siis kukkumisnurka ja missugune osa kõigepealt asfaltu puutuks jne... niimoodi arvan, lükake ümber kui keegi teistmoodi arvab.

Seepärast teengi ta altpoolt kõvera, nagu sellel pildilgi, ning sealt siis kinnitused, et kanduks löök pea võrdselt laiali ja siis maanduks veel punnile ka. Küll vastu peab ja kui ei pea, siis on jama :D

Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

mart211 kirjutas:
mart211 kirjutas:

Mis metall on S355?

S355 on pehme ehituskonstruktsioonides kasutatav põhimetall. Nõuka aegse tähistusega St3.
CT20 kirillitsa tähtedega e. St20. Kaasaegset vastet ei tea.

Kärbseid teile hammastevahele.Forte
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Kuda saab google mapist kätte lingi kui oled sinna mingi kaarti kokku joonistanud ?
Minu loll mõistus selle peale ei tule :oops:

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 45 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

Miks Lääne Politseiprefektuur Paide politseijaoskond ei oska mulle saata PDF kujul dokumente :wack: võiks oletada et elame käesolevas sajandis, aga paberimajandus on riigiasutustes ikka ausees tundub

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244

Sukusuku
Tsikkel: Viffer ja Kawa
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Sukusuku »

Raiki kirjutas:

Kuda saab google mapist kätte lingi kui oled sinna mingi kaarti kokku joonistanud ?
Minu loll mõistus selle peale ei tule :oops:

Paremal üleval on Link nupp seda vajutades saad kopi paste vajaliku lingi endale. Otse maili peale saab ka lingist vasakul on Send nupp.

Teed korda Eestis.
Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Boobush »

Kui ma kirjutan mõne vastuse (post-i) foorumisse ja editin seda, siis vahepeal tuleb alla kiri, et "lalala muutis seda postitust kell blablabla üks kord" ja vahepeal ei tule postitust muutes sellist kirja. Miks ja/või millest see tingitud on?

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Aris kirjutas:

vahepeal ei tule postitust muutes sellist kirja. Miks ja/või millest see tingitud on?

Kui sa vaid kirjavigu parandad, siis seda kirja ei tule, aga kui sa midagi sisulist muudad, siis tuleb 8)

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

Kui on viimane post, siis ei tule. Kui aga keegi on juba samal teemal vastanud enne muutmist, siis ilmub see tekst.

Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Kas Kawasaki ja Suzuki krossikad on sama raami peal?
Tekkis vaidlus ühe tüübiga, tahaks siiski teada kummal õigus :P

Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Vidget »

RaPtile kirjutas:

Kas Kawasaki ja Suzuki krossikad on sama raami peal?
Tekkis vaidlus ühe tüübiga, tahaks siiski teada kummal õigus :P

Teatud aasta pillid on jah, aga kindlasti mitte kõik.
Üks näide 2005aasta 250cc neljataktine. Leia erinevusi:
Pilt
Pilt

Viimati muutis Vidget, 05 Juun 2009, 21:23, muudetud 2 korda kokku.

Let the good times roll.

Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Mingit linki vms ka on? :D

Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Vidget »

RaPtile kirjutas:

Mingit linki vms ka on? :D

Aga palun: http://www.dirtrider.com/features/141_0 ... index.html

Let the good times roll.

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Milline kaalu piirväärtus on kerge ja raske endu eristamiseks:?:
184 kg ilma mahladeta läheb juba raske alla, onju?

Makz

yanksel kirjutas:

Milline kaalu piirväärtus on kerge ja raske endu eristamiseks:?:
184 kg ilma mahladeta läheb juba raske alla, onju?

Kerge all mõtled võistlusklassi masinat?
184kg on juba küllalt raske jah. Pakuks kuskil 110 -120 kg "kuiva kaalu" veel kergeks, mitte rohkem.

Kasutaja avatar

Boobush

http://www.osta.ee/8273914 Kas sellised nahkpüksid on põlvedele soojad? Või tuleks ikkagi kaitsmetega tekstiili poole vaadata?

Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

Aris kirjutas:

http://www.osta.ee/8273914 Kas sellised nahkpüksid on põlvedele soojad? Või tuleks ikkagi kaitsmetega tekstiili poole vaadata?

Kuiva ilmaga peaks olema aga vihmaga pole ükski püks piisav (vesi ja tuul jahutavad põlved ikka pärais maha) Leevendust pakuvad kaitsmed pükste peal (soovituslikult liigendiga)

Kärbseid teile hammastevahele.Forte
Kasutaja avatar

Boobush

aprill kirjutas:
Aris kirjutas:

Kuiva ilmaga peaks olema aga vihmaga pole ükski püks piisav (vesi ja tuul jahutavad põlved ikka pärais maha) Leevendust pakuvad kaitsmed pükste peal (soovituslikult liigendiga)

Palju siinsest rahvast kasutab pükste peal liigendiga kaitsmeid?

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”