Odavama hinnaklassi tsiklid(20-30t)kui mõtekas ost?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Odavama hinnaklassi tsiklid(20-30t)kui mõtekas ost?
Soov soetada suve lõpupoole mingi ratas endale. Kõige mõistlikum tunduks endale mingi max 600ne bike. Küsimus siis sellest, et kas sellise hinnaklassi rattaid tasuks osta või on nendega rohkem peavalu? ja mis oleks siis põhilised kulud mis peale bensiisni ja varustuse lähevad.(et siis: õlid, filtrid, kett, rehvid...veel midagi?)
Kogemust siis nii palu et 350se Jawa`ga paar aastat ringi kärutatud, nüüd siis soov midagi legaalset soetada.
Eetis valik ikka suhteliselt väike, aga mõned olen välja vaadanud mida võiks rohkem uurida, mida arvate?(võibolla mõni foorumi liigegi tunneb oma ratta ära)
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
http://www.mototehnika.ee/kasutatud/aut ... _missing=1
-
- Tsikkel: Transalp 600, Suzuki RF900
- Tänatud: 6 korda
Re: Odavama hinnaklassi tsiklid(20-30t)kui mõtekas ost?
Minu arvamus on see et ei tasu karta odavat ratast, põhiline on ostueelne kontroll. Ega 70k eest võib saada ka hirmsaid raipeid.
marx350 kirjutas:Minu arvamus on see et ei tasu karta odavat ratast, põhiline on ostueelne kontroll. Ega 70k eest võib saada ka hirmsaid raipeid.
just täpselt
-
- Tsikkel: vfr
Ma valiks sellist ratast f-ide seast, gsx600f, cbr600f, gpz, jt, esimeseks on ikka mõistlik odav ratas osta
-
Teema algataja
rattaletõmmatud kirjutas:Ma valiks sellist ratast f-ide seast, gsx600f, cbr600f, gpz, jt, esimeseks on ikka mõistlik odav ratas osta
mis tähendab f-ide seast, kas see f või r seal kubatuuri taga tähendab ka midagi või ?
-
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 27 korda
Dlack kirjutas:rattaletõmmatud kirjutas:Ma valiks sellist ratast f-ide seast, gsx600f, cbr600f, gpz, jt, esimeseks on ikka mõistlik odav ratas osta
mis tähendab f-ide seast, kas see f või r seal kubatuuri taga tähendab ka midagi või ?
F viitab touringule ja R spordile. Seega F on palju rahulikum ning nagu ka elu näitab, mugavam. Alguses sa nii või naa kogu selle R jõudu ära ei kasuta, võta mugavam ja rahulikum F.
-
- Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.
Aris kirjutas:Dlack kirjutas:rattaletõmmatud kirjutas:Ma valiks sellist ratast f-ide seast, gsx600f, cbr600f, gpz, jt, esimeseks on ikka mõistlik odav ratas osta
F viitab touringule ja R spordile. Seega F on palju rahulikum ning nagu ka elu näitab, mugavam. Alguses sa nii või naa kogu selle R jõudu ära ei kasuta, võta mugavam ja rahulikum F.
Ei ütleks et palju rahulikum oleks. Gsx, cbr jms viitab bikele ja bike viitab spordile. R-l rohkem racing iste. Kilovattides märkimisväärset vahet ei ole. 600 ccm rattad kuskil 80 kW kanti.
2fast4u kirjutas:F nüüd küll touringule ei viita...
No sport touring, kui sulle nii rohkem meeldib, aga nii ta on, et F variantidel sõiduasend mugavam pikemate otste jaoks. Ja ei ole ainult istme vahe F-del lenksud kõrgemal, jalarauad eespool ja madalamal jne.
-
Teema algataja
rutska kirjutas:marx350 kirjutas:Minu arvamus on see et ei tasu karta odavat ratast, põhiline on ostueelne kontroll. Ega 70k eest võib saada ka hirmsaid raipeid.
just täpselt
Eelkõnelejaga nõus. Tuleb uurida, mis seisus ratas on. Üldiselt on 2 liiki tsikliomanike: ühed kes sõidavad heas korras tsiklid saradeks ning teised, kes ostavad tsikli, teevad selle korda ning siis avastavad, et võiks midagi paremat asemele osta........
-
- Tsikkel: jah
- Tänanud: 45 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
mul sama ratas nagu too teisel lingil sinine ZZR600, mis käib sporttouringu alla nii et see r lõpus veel ei tähenda midagi aga väikeste eranditega on siiski õigus, F viitab sporttouringule, R viitab spordikale.
kw võib neil ka sama olla (vanemad zzr ja ninja zx6r kasutasid samat mootorit manuaali järgi) suurem vahe on mugavuses ja juhitavuses, matkakad on mugavamad ja mitte nii täpse juhitavusega seega andestavad kergemaid juhtimisvigu, supersport biked on jäigemad ja täpsemad, isteasend on mugav siis kui oled veel noor ja terve võib õelda et rinka rataste tänavalegaalne versioon
mis zzr-i puutub siis mugav ja 600se matkaka kohta hea minekuga tsikkel on küll..
aga nüüd teemasse
kui enne ostu korralikult üle vaatad koos teadja mehega siis ei ole mõtet karta vanemaid rattaid.. ega see aasta number passis ei tähenda eriti midagi, tähtis on kuidas eelneval hoitud ja hooldatud on ja kas on kõvasti matsu pandud sellega ja mingi keemikute poolt müügiks taastatud.. vanemate ja levinumate rataste puhul on palju juppe kah saadaval normalse hinnaga mis esimese ratta puhul täitsa hea kuna kõikke ette näha ei saa ja miski ikka kulub või läheb katki..
ja kui sattud korraliku ratta otsa siis mis ikka need põhilised kulud on, nagu igal teiselgi rattal: õlid, filtrid, rehvid, pirnid. vanemate rataste puhul võivad vahetamist vajada ka rataste laagrid kui neid pole ennem keegi vahetanud (eriti kui tallinnas sõidad).. ülejäänud asu nagu amordid, igasugu puksid, kett ja hammakad, ka ratta laagrid, tuled-viled saab enne ostu kontrollida.. mootorit saab kah kuulata aga sisse ei näe keegi ja selle ohuga pead alati arvestama..
ja kasuta otsingut, sarnaseid teemasi küll
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Kui vaatad otsa enda poolt pakutud kahele isendile, siis Yamu on selgelt rohkem paugutamise pill, Kawa aga mõnusama (ka kahekesi kulgemise) ratas. Vaata sadulate kuju ja lenksu kõrgust kasvõi. Kas oled kindlalt ikka baigilise usku, või ei tea veel täpselt. Jawa minevikuga inimesena on ehk hoopis kaval soetada mõni V2 mootoriga ja kardaaniga naked bike. Neid samas hinnaklassis saadaval küll ja vastupidavus on neil legendaarne, hoolduskulud väikesed. See eest pakuvad hullule teravusele kõrgetel pööretel vastu panemiseks jõulist väänet kohe algusest ja kasutajasõbralikkust. Spets kaasa ja oma kanniga parimat välja selekteerima. Edu!

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
-
Teema algataja
Tänud kõigile vastajatele , eks mul aega veel kodutööd teha ja mõelda milline oleks endale ikka kõige sobivam. Nüüd surutise ajal ehk pannakse ka rohkem rattaid müüki
Kui sportratast vaatad, siis selle raha eest peaks saama 600se GSX-R 600 ('97-'00). See ratas on FZR'st või nt. vanast Ninjast kaalult kergem.
-
Teema algataja
Mhmm mul see probleem et A2 kat load ja võimsus ei tohiks üle 25 kw olla. Siit ka küsimus et palju piiraja peale panek + ARKis dokumentide ümber tegemine maksma läheks. Muidugi võiks aasta oodata ja teha täis A kat aga siis läheks A2 lubade raha nagu raisku ja tahaks ikka selle ja järgmise hooaja sõita veel.
-
Teema algataja
Dlack kirjutas:Mhmm mul see probleem et A2 kat load ja võimsus ei tohiks üle 25 kw olla. Siit ka küsimus et palju piiraja peale panek + ARKis dokumentide ümber tegemine maksma läheks. Muidugi võiks aasta oodata ja teha täis A kat aga siis läheks A2 lubade raha nagu raisku ja tahaks ikka selle ja järgmise hooaja sõita veel.
Selle kohta on pikem teema ka, kuid minu teada peaks 3000 hakkama saama. 2000 oli vist motodepoo hind + arkis dokumentidesse muudatus.
-
Teema algataja
3000 on depoos piiramine. 300 on ARKis kw-de muudatus ja 900 omanikuvahetus (eesti numbrimärgi olemasolul).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.