Raske endu metsaradadele(Harju)
Moderaator: Moded
Re: Raske endu metsaradadele(Harju)
Kas sel nädalavahetusel ka plaanis kellelgi Soodla kanti või miks mitte ka kuskil teispool Tallinnat "loodust nautima" minna raskemate ratastega?
Varsti lööks ka kampa, mingi nädala pärast peaks load taskus olema, siis võiks miskit korraldada.
Eelmisest aastast üks teaser ka.
Ma mäletan seda sõitu! Väga lahe üritus oli. Tänud meenutuste eest, ja ka küsimus, kas kuskil veel on pilte sellest sõidust?
LC4 640
suzupoiss kirjutas:on kyll
Kui digitaalsel kujul, siis sooviks linki, palun.
LC4 640
Tervitus,
Küsimusi algajalt bmw 650 xchallengi sõitjalt:
Foorumist käib läbi teema, rasked, kerged, kumba klassi 650 läheb? Sõitsin männikul telliskivi maja juures ümeber järve ja oli ikka tegemist püsti püsimisega( mitu korda sai ikka külg maha pandud( ilmselt tuleb see ka puudulikest kogemustest) kummid on küll mustriga aga mitte päris korgid( ehk peaks ära vahetama?, samas siin on asfaltil sitem lasta? Millise varustusega oma matkasi läbite? Ise sõitsin tänavasõidu jopega ja siga palav oli, samas kiirematel otsadel paras. Kas teil on ka kaitsmed peal?
Igaljuhul prroviks osaleda järgmisel väljasõidul( kui vähegi kannul püsiks), Millal see toimuda võiks?
Tervitades,
Unx
650 on ikka raske, kui enamus rattad on kaalupoolest 170+ kg siis on normaaalne sõita, muidu, kergetel on igava sõita mööda kruusa, ja kaovad kole kiiresti eest ära ka.
Kaitsmed ikka peal, kuidas siis muidu, rehve esineb mitmesuguseid, 50:50 lahendus on ok, läinud läbi sellistega väga julmadest kohtadest, ning, päris liivakastis ei sõida, nagu männikul on.
Unx kirjutas:Tervitus,
Küsimusi algajalt bmw 650 xchallengi sõitjalt:
Foorumist käib läbi teema, rasked, kerged, kumba klassi 650 läheb? Sõitsin männikul telliskivi maja juures ümeber järve ja oli ikka tegemist püsti püsimisega( mitu korda sai ikka külg maha pandud( ilmselt tuleb see ka puudulikest kogemustest) kummid on küll mustriga aga mitte päris korgid( ehk peaks ära vahetama?, samas siin on asfaltil sitem lasta? Millise varustusega oma matkasi läbite? Ise sõitsin tänavasõidu jopega ja siga palav oli, samas kiirematel otsadel paras. Kas teil on ka kaitsmed peal?Igaljuhul prroviks osaleda järgmisel väljasõidul( kui vähegi kannul püsiks), Millal see toimuda võiks?
Tervitades,
Unx
Hei
Männiku on suht liivane koht nii, et sa seal külje maha panid pole eriti üllatus. Paar korda ise ka seal käinud aga jah tsipa liiga liivane enamus kohti seal raske jaoks Läbitud enamasti saab aga mitte eriti kiiresti.
Mina isiklikult olen igal sõidul tavalise tänava jopega käinud millel kaitsmed sees.
Eks metsa all ragistades hakkab tõesti palav aga selle eest sirgetel on ok ja pärast koju sõites ei hakka ka jahe.
50:50 rehv on parim lahendus raskele....või noh oleneb su sõidustiilist ja kus sõidad enamasti.
Ise lasen enamasti siiski asfaldit aga vahel kisub metsa alla ja sellepärast on ka 50:50 rehv all. Ronib läbi küll kui vaja....ennem on kliirensi taha asi kinni jäänud. (Näiteks siit läbimisel, kus lõpuks peale mitmekordset läbimist oli isegi pildil oleval Suzul tegu üles saada : http://taff.planet.ee/Tuuli/Soodla/images/foto48.html )
Aga jah kui võimalus on siis hüppaks ka teiega jälle kampa....saab Mitase rehvid ära testitud korralikult.
// Endised: Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; GasGas FSE450 ; Sherco SEF-R 300
Ahoi!
Alustasin samuti, sileda rehviga ning tänavasõiduriietega, üsna ebamugav kooslus. Riieteks sobivad ka raske ratta kasutajale siiki krossiriided, külm ei hakka, kui kasutad spordipoolot ja jopet, krossipükstele ei ole vaja midagi alla panna, jalad juba ei külmeta, kui kasutad krossisaapaid ja põlvekaitsmeid.
kärnrehvidest rääkides, kui sõidad peamiselt asfaldil, siis proovi conti tkc80 või pirelli mt21 (vist oli). muidu on odav ja üs na hea rehv mitas e09, mis kõval pinnal suht kesine aga pehmemas juba hea.
lisaks on olemas kärna meenutav rehv, heidenau k60, mis hiilgab vastupidavusega ning on hea kruusal ning asfaldail, kuid ei ole metsas suurem asi.
650 xchallenge on vahepealne, tunduvalt kergem enduuro, lc4-ga ühtemasti, ehk kannatab sõita nii kerge kui raske ratastega.
Kukkumised on algajal täiesti normaalsed nähtused, tulevikus võiksid kukkumised kahaneda
ma nüüd trükkides kergelt jogane, kuid ehk sai jutust kasu.
kui plaanite sõitma minna, siis kuulutage julgelt, tulen mina ja palju teisi huvilisi.
Jõudu!
Hei.
Rehvide osas. Sõidan LC4'ga ja mina olen varem kasutanud Mitas e09't, mulle nad ei sobinud. Siis sai proovitud Maxxis M7000 Dualmaxx'i (http://www.maxxis.com/MotorcycleATV/Off ... -Rear.aspx), ka ei sobinud, esiots ei pidanud. Minu jaoks sai valikuks Maxxis Maxxcross IT (http://www.maxxis.com/MotorcycleATV/Off ... -Rear.aspx). Suhteliselt korralik kärn on, isiklikult olen sõitnud üle 2000km ja rehvist on u üks viiendik kulunud. Sõidetud on kõikidel pinnastel asfaldist mudani, pidamine minu jaoks täiesti piisav, kaasa arvatud vihmas. Teine valik oleks Pirelli MT21, kuulu järgi ka selline suht universaalne seikleja rehv, mis kannatab kasutada asfaldist mudani. Ka kuluvus pidi täiesti talutav olema.
LC4 640
Sai käidud täna gps-i katsetamas ja välja kujunes selline ring http://www.geoape.com/users/123556/trac ... vemaal-760 Kahjuks oli aga kaitseliitlastel täna laskeharjutus ja see sundis veidi teekond ringi tegema. Mõnusalt vaheldusrikas ring, aga üksi ei soovita minna, kuna üks lõik oli väga vesine ja ukergamist oli kõvasti. Sai ka korra ratas külili aetud ühe mudavalli otsa - õnneks sai hiljuti kaitserauad peale pandud.
Nii vähe motomehi pole enam ammu liikvel näinud
Tere laupäev lähen sõitma sooodla kanti et antke märku kes tuleks siis paneks aja paika.Muidu oleks hea kui stardiks mingi 12.00 härmakosu sildi juurest
jup kirjutas:Sai käidud täna gps-i katsetamas ja välja kujunes selline ring http://www.geoape.com/users/123556/trac ... vemaal-760 Kahjuks oli aga kaitseliitlastel täna laskeharjutus ja see sundis veidi teekond ringi tegema. Mõnusalt vaheldusrikas ring, aga üksi ei soovita minna, kuna üks lõik oli väga vesine ja ukergamist oli kõvasti. Sai ka korra ratas külili aetud ühe mudavalli otsa
- õnneks sai hiljuti kaitserauad peale pandud.
Nii vähe motomehi pole enam ammu liikvel näinud
Kas see koht kus tiirutasid Kursi ja aru vahel on Aru sõiduala. Vaatasin logist, et üks rajapõhi paistab allpool ka, suht majade vahel küll aga selgelt näha, et miski rada on olnud või on.
Just nii. Selle viimase lipukese pani paika täpselt Aru maastikusõiduala infotahvli ees seistes. Kuid pean ütlema, et Transalpi jaoks oli see suht mõtetu rada. Hiljem üritasin ka mustjõe rajale minna,mis on oluliselt huvitavam, kuid olin gepsu kordinaate sisse toksides veidi eksinud ja satusin 200m eelmale padrikusse ning ei viitsinud seda enam otsima minna.
Tere
Tuleks ka aga laupäeval on Saku kross. Pigem siis pühapäeval oleks käsi.
no aga jätame asja pühapäeva peale siis. aga aeg võik ikka olla kell 12.00 neljapäeva õhtuks on aeg ja koht täpselt paigas
jup kirjutas:Just nii. Selle viimase lipukese pani paika täpselt Aru maastikusõiduala infotahvli ees seistes. Kuid pean ütlema, et Transalpi jaoks oli see suht mõtetu rada. Hiljem üritasin ka mustjõe rajale minna,mis on oluliselt huvitavam, kuid olin gepsu kordinaate sisse toksides veidi eksinud ja satusin 200m eelmale padrikusse
ning ei viitsinud seda enam otsima minna.
Käisin eile õhtul seal toimetamas. Aru raja on ATV suht pehmeks sõitnud aga kergega annab toimetada küll, päris mõnus oli. See rada, mis logist näha on, on tegelikult heinamaa. Logi all olev aerofoto on ilmselt tehtud mõni aeg tagasi ja tundub, et kevadel kui lumeraja jäljed veel näha.
et põhimõtteliselt kuidas siis jääb kas laupäev või pühapäev?Muidugi võiks jääda see päev kus rohkem sõitjaid
suzupoiss kirjutas:et põhimõtteliselt kuidas siis jääb kas laupäev või pühapäev?Muidugi võiks jääda see päev kus rohkem sõitjaid
Tundub, et asjahuvilisi eriti massiliselt ei ole.
no aga gramm jätame asja laupäevaks ja võime ka kahekesti minna metsa puurima
-
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda
garmm kirjutas:suzupoiss kirjutas:et põhimõtteliselt kuidas siis jääb kas laupäev või pühapäev?Muidugi võiks jääda see päev kus rohkem sõitjaid
No ega ei taha jah kergete endurodega koos liivas püherdada...teema ju siiski raskete rataste jaoks (võiks olla ka raskete meeste jaoks
)
Niisama kruusa ja metsateed võiks triikida aga pehme liiva ja muda sisse küll ei taha...selle jaoks on muud masinad

Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
Alex kirjutas:garmm kirjutas:suzupoiss kirjutas:et põhimõtteliselt kuidas siis jääb kas laupäev või pühapäev?Muidugi võiks jääda see päev kus rohkem sõitjaid
No ega ei taha jah kergete endurodega koos liivas püherdada...teema ju siiski raskete rataste jaoks
(võiks olla ka raskete meeste jaoks
)
Niisama kruusa ja metsateed võiks triikida aga pehme liiva ja muda sisse küll ei taha...selle jaoks on muud masinad
Ega jah gramm ma kolin ümber oma teemaga endruod metsaradadel harju ehk sealt liitub weel keegi
Alex kirjutas:garmm kirjutas:suzupoiss kirjutas:et põhimõtteliselt kuidas siis jääb kas laupäev või pühapäev?Muidugi võiks jääda see päev kus rohkem sõitjaid
No ega ei taha jah kergete endurodega koos liivas püherdada...teema ju siiski raskete rataste jaoks
(võiks olla ka raskete meeste jaoks
)
Mnjah. Sellepärast raskete poolel sõna võtan, et vaatamata DRZ'tile on kaal koos tsikliga enamvähem sama mis sinulgi koos omaga.
aga gramm jätame siis asja laupäevaks mina olen käpp kuidas sinuga jäävad lood?
suzupoiss kirjutas:aga gramm jätame siis asja laupäevaks mina olen käpp kuidas sinuga jäävad lood?
Olen loodetavasti rivis. Kuna tuled Kuusalu poolt, kas on mõtet Härmakosusse välja põristada kuna tundub, et teisi tulijaid ei ole. Saaks kokku Aru ristis, seal kus keerab Kursi peale. Vastas on miski saeveski või lauavabrik. Ise tulen Anija poolt Soodlas üle purde ja läbi metsa. Jõuan täpselt sinna lauavabriku juurde välja.
tean kyll mida mõtled siis jääb see aru rist aga mingit telefoni nr oleks? kui jääb koht arusaamatuks et mu tel on 56709822
suzupoiss kirjutas:tean kyll mida mõtled siis jääb see aru rist aga mingit telefoni nr oleks? kui jääb koht arusaamatuks et mu tel on 56709822
OK, 50 37 005
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.