Milline avatava lõuaosaga kiiver ?
-
- Tsikkel: R1200GS
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 3 korda
Re: Milline avatava lõuaosaga kiiver ?
VWman kirjutas:Ega sa ei oska selle BMW System 5 kohta komentaare jagada?
vilosius kirjutas:VWman kirjutas:Bemmi meestel peaks ju ikka kiivriks BMW System 5 olema
Kas Sul on TDM-i kiiver? Ja kes selle matemaatika järgi siis Shoei-ga sõitma peaks?
küsimus polnud küll mulle, aga vastan siiski. Seda enam, et need suhteliselt soodsalt (iseenda kohta) praegu UM-is müügis (mingi 4K ja pisut peale, nimelt System 6 tuli müüki).Kasutan System 5-te eelmisest kevadest saadik. Vahetut võrdlust ei oska teha, kuna eelmine kiiver oli üle 15 aasta tagasi, aga võrreldes naisele ostetud Nolaniga tundub nagu tera parema koostekvaliteediga. Ja paarsada krammi on kergem. Samuti visiiri eelmaldamine hõlpsam. Ei oskagi ette kujutada, et veel lihtsam saaks olla. Erilisi etteheiteid nagu ei oskagi teha, peale udu küsimuse. Võibolla, et üks visiiri tihendi nurk on lahti tulnud (juba eelmine sügis tegelikult), aga tundub, et teevad garantiikorras korda. Samas, Nolanil on suur eelis selle päikesevarju näol, S5-el peab muudkui klaasi vahetama. Minu omasse puhub ka keskmisest rohkem sisse, aga tundub, et küsimus pole niivõrd kiivris, vaid ratta tuuleklaasis, mis ülatub vertikaalteljel mulle parasjagu lõua alla ja suunab vastavalt ka tugeva tuulekoguse samasse punkti. Sisse puhub igatahes justnimelt lõua alt. Ja kui püsti sõita, siis ei puhu midagi. Niisiis mitte kiivri süü.
Udust niipalju, et kuivõrd sõidan ka üsna jahedate ilmadega, siis see oli probleem. Eelmine aasta kasutasin tumenevat FogCity (Hyper Shield) kilet, aga talvel kiskusin selle maha ja panin Fogcity Classicu (mitte tumenev, vanem mudel). Kiskusin maha, kuna peale paigaldamist selgus, et raip ei tumene eriti. Seetõttu, et visiir on UV-filtriga... Aga udu vastu aitas. Paar nädalat tagasi kiskusin FogCity Classic´u kah maha. See, kõige vanem verisoon sellest tootest ilmselt, on nii pehmest materjalist, et pmst kui korra näpuga üle tõmbad, siis on matt kah ja läbi ei paista enam. Nüüd siis panin FogCity Hyper Shield Clear kile, ja see on viimasepeal.
Kiskus nüüd tiba vale asja revjuuks, aga ehk kedagi huvitab.
Veel udust ja System 5-st. Nimelt, siis, kui UM-is kilega "vahele jäin" sain veits etteheiteid kuulda ja selgus et S5 visiir on varustatud mingi anti-udu pinnakattega, ja et kuidas mul üldse sai mingi udu sinna tekkida. Et ega ma ometi millegi muuga kui leige veega ei pesnud seda seest poolt?! No kindalsti puhastasin teda algusest peale "BMW visier reiniger´iga", mille UM müügimees mulle müüs kui "uduvastase vahendi kiivrile". Kuskil küll kirjas pole, et seda vahendit uduga seostama peaks, aga kui müüja ütleb, siis ei tohi ju kahelda. Igatahes öeldi nüüd, et seda ei tohtinuks kindlasti kasutada ja sellepärast ta mul üldse uduseks lähebki. Võta nüüd kinni.
Üldiselt usun, et vaatamata sellele, et tegemist on äärmiselt mugava kiivriga, ostetakse see ainult koos rattaga (seda just arvestades tema letihinda, mis oli varem 7288 eek + KM).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.