õli vahetus
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 998
- Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 25 korda
õli vahetus
Rääkitakse, et kui vana õli jääb talveks mootorisse siis kevadel vaja mootor lahti võtta. Kui õige see jutt nüüd on.
Mul jäi ligi 2000 km sõitnut õli mootorisse. Mis peaks nüüd kevadel tegema?
Samas seisab paljudel bikeritel suvel auto mitu kuud, kas siis sügisel peaks auto mootori ka lahti võtma ja ära puhastama.
Võibolla rumal küsimus aga mul olid need esimesed 2000 km
-
- Tänatud: 1 kord
Re: õli vahetus
Pane tsikkel 5 minutiks käima. Siis lase vana õli välja ja pane uus sisse (filter ka).
BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750
stev666 kirjutas:Rääkitakse, et kui vana õli jääb talveks mootorisse siis kevadel vaja mootor lahti võtta. Kui õige see jutt nüüd on.
Mul jäi ligi 2000 km sõitnut õli mootorisse. Mis peaks nüüd kevadel tegema?
Samas seisab paljudel bikeritel suvel auto mitu kuud, kas siis sügisel peaks auto mootori ka lahti võtma ja ära puhastama.
Võibolla rumal küsimus aga mul olid need esimesed 2000 km
ära usu kõike mida räägitakse tee ni nagu eelmainitud kasutaja soovitas ja asi ok edu
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
No mis pagana juttusid küla peal küll räägitakse? Aru ma ei saa kust need võetakse. Kui sügisel jäi vana õli sisse, siis vaheta kevadel ära ja tee ka muu vajalik elementaarne kevadhoole (kuluosade kontroll ja liigendite-trosside määrimine) ning anna tuld. Mingit mootori sisepesu ega veel hullem - lahtivõtmisvajadust ei ole KINDLASTI!
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
LIIGNE AGARUS ON OGARUS
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Mul pole küll õrna aimugi mis rattast jutt käib aga kui su ratta hooldus välp on vähemalt 10 000 km siis pole sul vaja üldse muretseda õli vahetuse pärast enne järgmist hooldus aega. Enne ratta seisma panekut ongi õige õli vahetada - mis ka sinul on juba tehtud. Järgi jääb sul veel väike kontroll mis ka eelmises postis juba ära mainiti.
Võta rahulikult ja ära kuula mingit hülge möla naiste saunas.
Väga vabandan kui jutt käis mingist 1000km'se hooldus välbaga rattast.
Autode ja Tsiklite transport USA'st
+372 5888 5888
fredy@fredy.ee
http://www.Fredy.ee
http://www.facebook.com/Fredy.eeDreamland
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
Bueller kirjutas:Mul pole küll õrna aimugi mis rattast jutt käib aga kui su ratta hooldus välp on vähemalt 10 000 km siis pole sul vaja üldse muretseda õli vahetuse pärast enne järgmist hooldus aega. Enne ratta seisma panekut ongi õige õli vahetada - mis ka sinul on juba tehtud. Järgi jääb sul veel väike kontroll mis ka eelmises postis juba ära mainiti.
Võta rahulikult ja ära kuula mingit hülge möla naiste saunas.
Väga vabandan kui jutt käis mingist 1000km'se hooldus välbaga rattast.
stenolingi omadle vihjad>
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
-
Teema algataja - Postitusi: 998
- Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 25 korda
ratas on gsx r600
Arvasin isega et ei ole probleemi sellest, aga küsisin lihtsalt igaksjuhuks üle.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Mul jäi ligi 2000 km sõitnut õli mootorisse.
vs
Enne ratta seisma panekut ongi õige õli vahetada - mis ka sinul on juba tehtud.
Nu päris nii just öelda ei saa. 2000 km on ikkagi juba ikka natuke sõitnud. Mitte, et midagihirmus hullu sellest juhtunud oleks aga kõik sõltub omaniku sisetundest ja pedantsusest. Kui plaanis tsiklit endale hoida aastaid, siis soovitan sügisel enne seismajätmist sõitnud õli välja lasta ja uue sisse kallata. Kevadel lihtsalt üldine kontroll ja minekut... 2000km sõitnud õlis settib sinna kogunenud ollus põhja ja kevadel lükatakse see sodi jälle mootorisse ringi.
Ühesõnaga - praegusel juhtumil soovitan ikkagi õli vahetada. See pole väga suur kulutus võrreldes muude tsikli ülalpidamiskulude või hilisema remondiga. Südamerahu maksab ka miskit... 500-600 krooni õli ja olenevalt tsiklist 60-130kr filter. Järgnevatel aastatel võiks juba sügisel sama asja toimetada ja kevadel on muretu
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Soovin rattal(honda shadow )õli vahetada, ple seda ennem ise teinud.Kas saan õieti aru et ratas käima paariks minutiks, siis õlifilter ära ja kork ning õli välja, seejärel kui kõik ära jooksnud kork peale ja filter peale ja uus õli sisse, Või peab midagi veel jälgima/tegema?
dragstar kirjutas:Soovin rattal(honda shadow )õli vahetada, ple seda ennem ise teinud.Kas saan õieti aru et ratas käima paariks minutiks, siis õlifilter ära ja kork ning õli välja, seejärel kui kõik ära jooksnud kork peale ja filter peale ja uus õli sisse, Või peab midagi veel jälgima/tegema?
Kõik õige, vaid see, et võta enne kork maha, lase süsteem tühjaks ja siis alles filter. Siis ei hakka filtri ühenduskohast õli välja lahmama
Hans
-
- Tsikkel: jah
- Tänanud: 45 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Soovin rattal(honda shadow )õli vahetada, ple seda ennem ise teinud.Kas saan õieti aru et ratas käima paariks minutiks, siis õlifilter ära ja kork ning õli välja, seejärel kui kõik ära jooksnud kork peale ja filter peale ja uus õli sisse, Või peab midagi veel jälgima/tegema?
ega suurt vahet pole mis rattaga tegu, meetod on ikka üks ja sama tuleb lihtsalt teada filtri ja õli väljalaskimse mutri asukohad
kui ratas on hiljuti sõitnud, s.t et ei ole vahepeal oma 6kuud kuuri all vedelenud siis lase mootor nats soojaks et õli läheks vedelamaks, siis alt mutter lahti ja õli välja (tee ka õli juurdevalamise kork lahti, läheb paremini õli välja), siis vaheta filter ära.. siis tagasi mutter kinni ja uus õli sisse. pane max näiduni kindlasti ja ära karda kui peale esimest käivitust seismajätmisel on alla max näitu, osa jääb uude filtrisse ja ka nats motosse laiali..
shadowil pole õli vahetanud aga pane kalts kah valmis
enda kawal on filter täpselt sumpa kollektori taga ja seda on praktiliselt võimatu kätte saada nii et moto-sumpa, põrand ja ka ise õliga koos ei oleks ainuke variant ongi kalts alla hetkeks panna ja kohe puhtaks teha..
ei ole siin midagi rasket, nii et edu!
Oskab keegi öelda kus kohas asub Shadowil õli väljalaske punn, uurisin manualist aga ikkagi ei saanud aru kus kohas täpselt asub.
dragstar kirjutas:Oskab keegi öelda kus kohas asub Shadowil õli väljalaske punn, uurisin manualist aga ikkagi ei saanud aru kus kohas täpselt asub.
See asub tavaliselt mootori põhja all.
Mul endal ka väike küsimus. Mul tsiklil on selline süsteem, et mulle ei käigi õlifilter. Küsimus on selline, kas ma pean igal õli vahetusel käima pesuõliga ka läbi?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.