Autoridade vahel sõitmine
-
Teema algataja
Re: Autoridade vahel sõitmine
Tõstaks vana teem uuesti päevakorda - täna oli nimelt järgmine juhus:
Tallinnas Sõpruse ja Tammsaare ristmik. Punane tuli. Mina lähenesin Magistrali poolt 1. reas ja olin autode järel järjekorras kolmas. Lennujaama poole keeravas reas ootas oma rohelist politseitsikkel. Vaatasin, et minu suunale on punast tuld veel piisavalt ja liikusin vaikselt (max 10 km/h) autode vahelt esimeseks. Ei ületanud ma pidevat joont ega sattunud ka liiga lähedale kummalegi poole jäävatele autodele (ruumi oli julgelt meeter). Rohelise süttides hakkasin (jällegi rahulikult!) liikuma ja hops! oli mul politseinik M. sabas ja võttis rajalt maha. Esimene küsimus oligi (sõnastus võis olla veidi teine, aga toon ja küsimuse teema on sama): "Mis sa oma arust seal just tegid?"
Ma vastasin, et ruumi ju oli ja kui ma viimati sellise tegevuse, so. seisvate autode vahel vaikselt liikumise kohta küsisin, siis olen saanud ainult vastuseid stiilis, "kui külgvahet jälgid, aeglaselt liigud ja ei ületa pidevat joont, siis pole häda kedagist." Keelatud see LE kohaselt pole.
Noh, väike vestlus ja lõpetuseks sain (tolle konkreetse tsikli-)politseipoolse mulje, et selline tegevus on väga räige rikkumine, vähemalt inspektor (krt, ma nende auastmeid ei tea, aga mul on rohkem pulki ) tundus küll suhteliselt äksi täis olevat minu äsjase "soorituse" pärast. Tema väitel tohib kaks tsiklit, rollerit, jalgratast küll kõrvuti ühel sõidurajal olla, aga auto ja tsikkel mitte.
Ma tänasin teda, et haris mind ja lahku me läksimegi. Vaidlema ei tahtnud ka hakata, eriti kui ma endas kindel pole, pealegi ma mäletan, et kui ma A-kati tehes sellekohase küsimuse esitasin koolitajatele, siis sain ka analoogse vastuse, et kui mahud, hullu ei pane ja teised masinad seisavad, siis pole midagi katki, kui sa vähendad seda sõidukite joru foori taga.
Ma ei ole saanud siiani konkreetset vastust, ka siit foorumist otsides:
kas foori taga seisvate autode vahelt võib siis ettepoole liikuda või mitte?
(Mingeid ulmekiirusi ja jõhkraid napikaid ma ei mõtle, samamoodi sõelumist. Kui ma ikka autoga ühele rajale ära mahun, siis on ju kõik JOKK?)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.