Autokoolid

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

siseparasiit

Re: Autokoolid

Lugemata postitus Postitas siseparasiit »

aaa... nüüd selge :D

sentry

Lugemata postitus Postitas sentry »

K as kusagil saab hakata kohe tegema A1 lubasid? Lootus kadund juba :cry:

toomloom

Lugemata postitus Postitas toomloom »

sõltub kus elad ja palju vanust on...näiteks võrus on grupi kogunemisel võimalik alustada A1 A2 ja täis A kat tegemist...

ja kell huvi veel on siis http://www.vorumaaautokool.ee/

22.05.2009 kell 17.00
A-kat, Võru
Õppetöö R;L

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

ghost-r kirjutas:

Nii--võtsin ennast kokku ja panin ka lõppuks autokooli nime kirja. Keilas Kaja autokool ja rattaks pidi neil olema Yamaha XJ 600S . kas keegi veel siin suhtlejatest sama sammu pole teinud?...saaks äkki mõne foorumlasegagi tuttavaks seal :mrgreen: ??
Otsing selle asutuse kohta erilist tulemust ei andnud...kas kellelgi veel midagi head / halba öelda selle konkreetse kooli kohta??

kirja panid... kuidas nüüd edasi? kas ka homme kell 18.00 keskväljak 5 kursustele :wink:

Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

Tere,

Kui kaua esmaabikoolitus kehtib. Kunagi ammu läbitud, aga vist tuleb uuesti teha.

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

mofomofo kirjutas:

Tere,

Kui kaua esmaabikoolitus kehtib. Kunagi ammu läbitud, aga vist tuleb uuesti teha.

5 aastat.

Midnight bugs taste best.

TLH
Tsikkel: külka M; Kawasaki
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas TLH »

Mis variandid muidu Saaremaal on A-kati tegemiseks?

nolifer

Lugemata postitus Postitas nolifer »

miu kirjutas:
mofomofo kirjutas:

Tere,

5 aastat.

5 aastat oli kehtivus vana sotsiaalministri määruse järgi. Hetkel kehtivat määrust pole. Tegelikult pole juriidiliselt õigust nõuda esmaabikoolitust ei autokoolil ega ARK-il. Kõige nahaalsem ongi siinkohal just ARK, kes oma kodulehel viitab külma rahuga arhiveeritud määrusele, mis asub ei tea mis serveris. Mitte pole aga Riigi Teatajas. Mis muidugi ei tähenda, et see koolitus poleks vajalik.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

TLH kirjutas:

Mis variandid muidu Saaremaal on A-kati tegemiseks?

rüütli autokool ja kuressaare ametikool

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 692 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

2fast4u kirjutas:
miu kirjutas:
mofomofo kirjutas:

Tere,

5 aastat.

5 aastat oli kehtivus vana sotsiaalministri määruse järgi. Hetkel kehtivat määrust pole. Tegelikult pole juriidiliselt õigust nõuda esmaabikoolitust ei autokoolil ega ARK-il. Kõige nahaalsem ongi siinkohal just ARK, kes oma kodulehel viitab külma rahuga arhiveeritud määrusele, mis asub ei tea mis serveris. Mitte pole aga Riigi Teatajas. Mis muidugi ei tähenda, et see koolitus poleks vajalik.

Määrus on ju kehtiv!
Ega see ei kaota kehtivust, kui määrust RT's näha pole.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

alopex
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas alopex »

Esmaabikoolitus on vajalik, aga nende seaduste kommenteerimine jätke neile, kes asja jagavad!!
1.Liiklusseadus §28punkt 5 ütleb:
(5) Mootorsõidukijuhi esmaabikoolituse, selle õppevahendite ja -kava nõuded ning tunnistuse vormi kehtestab sotsiaalminister määrusega.
[RT I 2008, 54, 304 – jõust. 27.12.2008]
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13093623

NB!! Siiani seda määrust pole kehtestatud!!!!!
Teen kasti õlut sellle , kes näitab mulle stsiaalministri kehtivat määrust!!!

On olema määruse projekt (eelnõu) , aga mitte kehtivat määrust.

nolifer

Lugemata postitus Postitas nolifer »

alopex ka jagab matsu :D

ants01 kirjutas:

edu

Ma ei tea, ants01, mulle küll kunagi ammu koolis ühiskonnaõpetuse tunnis öeldi, et kõik uued seadused, määrused jne hakkavad kehtima pärast seda kui nad on ilmunud Riigi Teatajas. Seega kui Riigi Teatajas sellist määrust pole üleval (elektroonilisel kujul siis antud juhul), seega pole teda olemas. Loogiline, või mis? :D

Kasutaja avatar

13reede
Tsikkel: provokaator

Lugemata postitus Postitas 13reede »

irw...nu kes siis veel seda jagaks kui mitte tema...www.alopex.ee :wack: :wack:

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige

See oli küll easy beer :D

Palun: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=27114

2fast4u kirjutas:

ants01 kirjutas:

edu

Ma ei tea, ants01, mulle küll kunagi ammu koolis ühiskonnaõpetuse tunnis öeldi, et kõik uued seadused, määrused jne hakkavad kehtima pärast seda kui nad on ilmunud Riigi Teatajas. Seega kui Riigi Teatajas sellist määrust pole üleval (elektroonilisel kujul siis antud juhul), seega pole teda olemas. Loogiline, või mis? :D

KEHTIMA hakkavad nad jah avaldamise hetkest. Nähtavuse koha pealt. Mis siis saab, kui nt.server on maas? Kas pole seadusi/määrusi?

edu

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Redaktsiooni kehtivuse lõpp : 28.11.2003

:roll:

Midnight bugs taste best.
Kasutaja avatar

alopex
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas alopex »

ants01 kirjutas:

NB!! Vaata , määrus kehtestatakse Liiklusseaduse järgi nagu siin kirjas
Määrus kehtestatakse «Liiklusseaduse» (RT I 2001, 3, 6) paragrahvi 28 lõike 2 alusel.

aga liiklusseaduse §28 lõige 2 on kehtetu ja seega on ka määrus kehtetud . Vot nii ja paraku võid õllest suu puhtaks pühkida :wack:
§ 28. Juhtimisõiguse andmise tingimused
(2) [Kehtetu – RT I 2005, 20, 125 – jõust. 1.06.2005]

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige

alopex kirjutas:
ants01 kirjutas:

NB!! Vaata , määrus kehtestatakse Liiklusseaduse järgi nagu siin kirjas
Määrus kehtestatakse «Liiklusseaduse» (RT I 2001, 3, 6) paragrahvi 28 lõike 2 alusel.

aga liiklusseaduse §28 lõige 2 on kehtetu ja seega on ka määrus kehtetud . Vot nii ja paraku võid õllest suu puhtaks pühkida :wack:
§ 28. Juhtimisõiguse andmise tingimused
(2) [Kehtetu – RT I 2005, 20, 125 – jõust. 1.06.2005]

Looda Sa :D

Asjaga tegeletakse :bsmile:

edu

RebeLPõleb

Lugemata postitus Postitas RebeLPõleb »

Kas VASARA Autokool on hea? Kõige odavam vist, Pole varem nagu motika seljas istund, on seal normaalne? :shock:

sentry

Tere, otsin jätkuvalt A1 kategooriat teostavat autokooli aga ma ei leia midagi sobilikku, elan Viimsis
ja nii siin ega ka Pirital pole ühtegi autokooli mis teostaks A1 kategooriat(mina pole leidnud ühtegi).
Ehk teate mõnd? Ma ei käsi teil otsima hakata, aga palun öelge kui kusagil siin kandis midagi on :wink:
võib muidugi ka kaugemal, kuid Kadriorust kaugemale on juba piin...

aitäh!

kana

sentry kirjutas:

Tere, otsin jätkuvalt A1 kategooriat teostavat autokooli aga ma ei leia midagi sobilikku, elan Viimsis
ja nii siin ega ka Pirital pole ühtegi autokooli mis teostaks A1 kategooriat(mina pole leidnud ühtegi).
Ehk teate mõnd? Ma ei käsi teil otsima hakata, aga palun öelge kui kusagil siin kandis midagi on :wink:

aitäh!

http://www.motokoolitus.ee/koolitus.htm
Kui see ei sobi Pirita inimesele, kasuta foorumis ja veebis otsingut ja leiad kõik, mis vaja.

sentry

See Motokoolitus asub Kristiines :(
Muidu tundub väga asjalik koht olevat

Kasutaja avatar

nelesk
Tsikkel: tseebeeerr 600f

Lugemata postitus Postitas nelesk »

sentry kirjutas:

aitäh!

Ega asjata ei ole kõik autokoolid mustamäe poole koondunud. Lõpuks on ju ARK seal ja eksamid tehakse kõik seal pool linna - mustamäe-haabersti-nõmme. Piritalt mustamäe poole sõitma hakates pead oma tavalise tunni sees sinnapoole linna jõudes kohe otsa ringi keerama ja tagasi sõitma. Autokoolis õpetatakse ARKi eksamit ära tegema, mitte sõitma. Kui aega üle jääb, siis sõitma ka natuke :P Nii et võta aeg kokku ja kobi mäe juurde :)

Olen väike, aga jõud on suur!

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

nelesk kirjutas:

Autokoolis õpetatakse ARKi eksamit ära tegema, mitte sõitma. Kui aega üle jääb, siis sõitma ka natuke :P

kuldsed laused!

to sentry:
huvitav, kuidas maarahvas lube saab, ega nendel ju ka külades autokoole pole :P Bussiliiklus veel harvem jne jne. Pole siin keerulist midagi, tuleb aega paremini planeerida lihtsalt :)

Kasutaja avatar

Janek85

Lugemata postitus Postitas Janek85 »

Ise käisin http://www.motokaru.ee koolis
Ja jäin väga rahule - koolitajad Andrus-teooria+plats ja Raido-liiklus on oma ala parajad fanatid ja õpetavad Sind ka sõitma ning mõtlema.
Arvesta et liikluseeskirjad pead ikka ise selgeks tegema, nemad õpetavad seda lisaosa, mis puudutab mootorattaid.
Sõidutundi minnes saad neilt kõik kaitsmetega riided ja kiivri+motikad on ka korralikud(mina tegin pea uhiuue Kawasakiga ER-6N iga näiteks)-st sa saad otse peael tööd sinna minna, ning ostma pead hakkama varustust alles siis kui load käes.

A1 lubade tegemine on palju rohkem kui formaalsus, mida käid suvalisest koolist läbi vedamas templi pärast.
Käi heas kohas-uuri pigem selle järgi!

VFR800
Vauuuu 4:)
Kasutaja avatar

nelesk
Tsikkel: tseebeeerr 600f

Lugemata postitus Postitas nelesk »

tazavi kirjutas:
nelesk kirjutas:

Autokoolis õpetatakse ARKi eksamit ära tegema, mitte sõitma. Kui aega üle jääb, siis sõitma ka natuke :P

kuldsed laused!

Noh, mulle ütles seda kunagi lõppastme koolituse sõiduõpetaja, kui ta utsitas mind maanteel ikka sajaga sõitma "nagu normaalne liikleja" ja seletas, kuidas juriidiliselt on +/-10 km/h korrektne "ületamine" - 5 oma spidokalt ja 5 politsei mõõteriistalt mööda (kuigi nüüd järele mõeldes tohiks "juriidiliselt" siis oma spidoka järgi ainult 5 üle lasta...). Muuhulgas käskis ARKis öelda (kui keegi peaks huvi tundma), et tema käskis mul linnas viienda käiguga sõita, sest nii olevat moodsal arvamusel ökonoomne (aga tegelikult sõida ikka nii nagu autole kohane).

Olen väike, aga jõud on suur!

sentry

tazavi kirjutas:

tuleb aega paremini planeerida lihtsalt :)

mida ma sul ikka planeerin kui pole võimalik kohalegi minna, alguses jala 2km bussipeatuseni ja siis 3 bussiga sinna (1 buss neist tuleb tunni aja tagant)
ja siis samamoodi tagasi ka (togi)

Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Vidget »

Eelmine aasta sai Tartu linna peal nähtud autokooli õppesõitu, kus õppesõidurattaks oli uus Honda Hornet. Teab keegi selle autokooli nime?

Let the good times roll.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

sentry kirjutas:

mida ma sul ikka planeerin kui pole võimalik kohalegi minna, alguses jala 2km bussipeatuseni ja siis 3 bussiga sinna (1 buss neist tuleb tunni aja tagant) ja siis samamoodi tagasi ka (togi)

No sel juhul pole tahet piisavalt. Kui on kindel tahe, siis leiad ka viisi.
Või leiad endale transpordiga sõbra(-nna), kes viitsib sinuga tegeleda (mina võin ainult naisterahvastele sellist teenust pakkuda 8) ).

Pealegi on Motokaru tasemelt üks paremaid Tallinnas, mis sellest, et nad põhiliselt Mustamäel ja selle ümbruses tegutsevad.. ;)

kana

reimps kirjutas:
sentry kirjutas:

mida ma sul ikka planeerin kui pole võimalik kohalegi minna, alguses jala 2km bussipeatuseni ja siis 3 bussiga sinna (1 buss neist tuleb tunni aja tagant) ja siis samamoodi tagasi ka (togi)

No sel juhul pole tahet piisavalt. Kui on kindel tahe, siis leiad ka viisi.
Või leiad endale transpordiga sõbra(-nna), kes viitsib sinuga tegeleda (mina võin ainult naisterahvastele sellist teenust pakkuda 8) ).

Pealegi on Motokaru tasemelt üks paremaid Tallinnas, mis sellest, et nad põhiliselt Mustamäel ja selle ümbruses tegutsevad.. ;)

Reimps, kuule :D ... kuidas oleks siis? Ma käin Motokoolituses ja ka on "kole pikk maa" Hipodroomi juurest Laki/Tuuliku tänavale sõita, nii raske on, tead :D aita natuke, ah? Bussid käivad ikka jube harva ja jalgrattaga ju biker ei sõida...

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”