Autokoolid
Moderaator: Moded
Re: Autokoolid
sõltub kus elad ja palju vanust on...näiteks võrus on grupi kogunemisel võimalik alustada A1 A2 ja täis A kat tegemist...
ja kell huvi veel on siis http://www.vorumaaautokool.ee/
22.05.2009 kell 17.00
A-kat, Võru
Õppetöö R;L
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=22921115
ARK hakkas eksameid vastu võtma.
ghost-r kirjutas:Nii--võtsin ennast kokku ja panin ka lõppuks autokooli nime kirja. Keilas Kaja autokool ja rattaks pidi neil olema Yamaha XJ 600S . kas keegi veel siin suhtlejatest sama sammu pole teinud?...saaks äkki mõne foorumlasegagi tuttavaks seal
??
Otsing selle asutuse kohta erilist tulemust ei andnud...kas kellelgi veel midagi head / halba öelda selle konkreetse kooli kohta??
kirja panid... kuidas nüüd edasi? kas ka homme kell 18.00 keskväljak 5 kursustele
Tere,
Kui kaua esmaabikoolitus kehtib. Kunagi ammu läbitud, aga vist tuleb uuesti teha.
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
mofomofo kirjutas:Tere,
Kui kaua esmaabikoolitus kehtib. Kunagi ammu läbitud, aga vist tuleb uuesti teha.
5 aastat.
miu kirjutas:mofomofo kirjutas:Tere,
5 aastat.
5 aastat oli kehtivus vana sotsiaalministri määruse järgi. Hetkel kehtivat määrust pole. Tegelikult pole juriidiliselt õigust nõuda esmaabikoolitust ei autokoolil ega ARK-il. Kõige nahaalsem ongi siinkohal just ARK, kes oma kodulehel viitab külma rahuga arhiveeritud määrusele, mis asub ei tea mis serveris. Mitte pole aga Riigi Teatajas. Mis muidugi ei tähenda, et see koolitus poleks vajalik.
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
TLH kirjutas:Mis variandid muidu Saaremaal on A-kati tegemiseks?
rüütli autokool ja kuressaare ametikool
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 692 korda
- Tänatud: 455 korda
2fast4u kirjutas:miu kirjutas:mofomofo kirjutas:Tere,
5 aastat.
5 aastat oli kehtivus vana sotsiaalministri määruse järgi. Hetkel kehtivat määrust pole. Tegelikult pole juriidiliselt õigust nõuda esmaabikoolitust ei autokoolil ega ARK-il. Kõige nahaalsem ongi siinkohal just ARK, kes oma kodulehel viitab külma rahuga arhiveeritud määrusele, mis asub ei tea mis serveris. Mitte pole aga Riigi Teatajas. Mis muidugi ei tähenda, et see koolitus poleks vajalik.
Määrus on ju kehtiv!
Ega see ei kaota kehtivust, kui määrust RT's näha pole.
edu
Esmaabikoolitus on vajalik, aga nende seaduste kommenteerimine jätke neile, kes asja jagavad!!
1.Liiklusseadus §28punkt 5 ütleb:
(5) Mootorsõidukijuhi esmaabikoolituse, selle õppevahendite ja -kava nõuded ning tunnistuse vormi kehtestab sotsiaalminister määrusega.
[RT I 2008, 54, 304 – jõust. 27.12.2008]
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13093623
NB!! Siiani seda määrust pole kehtestatud!!!!!
Teen kasti õlut sellle , kes näitab mulle stsiaalministri kehtivat määrust!!!
On olema määruse projekt (eelnõu) , aga mitte kehtivat määrust.
alopex ka jagab matsu
ants01 kirjutas:Ega see ei kaota kehtivust, kui määrust RT's näha pole.
edu
Ma ei tea, ants01, mulle küll kunagi ammu koolis ühiskonnaõpetuse tunnis öeldi, et kõik uued seadused, määrused jne hakkavad kehtima pärast seda kui nad on ilmunud Riigi Teatajas. Seega kui Riigi Teatajas sellist määrust pole üleval (elektroonilisel kujul siis antud juhul), seega pole teda olemas. Loogiline, või mis?
alopex ka jagab matsu
irw...nu kes siis veel seda jagaks kui mitte tema...www.alopex.ee
-
- Toetajaliige
See oli küll easy beer
Palun: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=27114
2fast4u kirjutas:alopex ka jagab matsu
ants01 kirjutas:Ega see ei kaota kehtivust, kui määrust RT's näha pole.
edu
Ma ei tea, ants01, mulle küll kunagi ammu koolis ühiskonnaõpetuse tunnis öeldi, et kõik uued seadused, määrused jne hakkavad kehtima pärast seda kui nad on ilmunud Riigi Teatajas. Seega kui Riigi Teatajas sellist määrust pole üleval (elektroonilisel kujul siis antud juhul), seega pole teda olemas. Loogiline, või mis?
KEHTIMA hakkavad nad jah avaldamise hetkest. Nähtavuse koha pealt. Mis siis saab, kui nt.server on maas? Kas pole seadusi/määrusi?
edu
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
ants01 kirjutas:See oli küll easy beer
NB!! Vaata , määrus kehtestatakse Liiklusseaduse järgi nagu siin kirjas
Määrus kehtestatakse «Liiklusseaduse» (RT I 2001, 3, 6) paragrahvi 28 lõike 2 alusel.
aga liiklusseaduse §28 lõige 2 on kehtetu ja seega on ka määrus kehtetud . Vot nii ja paraku võid õllest suu puhtaks pühkida
§ 28. Juhtimisõiguse andmise tingimused
(2) [Kehtetu – RT I 2005, 20, 125 – jõust. 1.06.2005]
-
- Toetajaliige
alopex kirjutas:ants01 kirjutas:See oli küll easy beer
NB!! Vaata , määrus kehtestatakse Liiklusseaduse järgi nagu siin kirjas
Määrus kehtestatakse «Liiklusseaduse» (RT I 2001, 3, 6) paragrahvi 28 lõike 2 alusel.aga liiklusseaduse §28 lõige 2 on kehtetu ja seega on ka määrus kehtetud . Vot nii ja paraku võid õllest suu puhtaks pühkida
![]()
§ 28. Juhtimisõiguse andmise tingimused
(2) [Kehtetu – RT I 2005, 20, 125 – jõust. 1.06.2005]
Looda Sa
Asjaga tegeletakse
edu
Kas VASARA Autokool on hea? Kõige odavam vist, Pole varem nagu motika seljas istund, on seal normaalne?
Tere, otsin jätkuvalt A1 kategooriat teostavat autokooli aga ma ei leia midagi sobilikku, elan Viimsis
ja nii siin ega ka Pirital pole ühtegi autokooli mis teostaks A1 kategooriat(mina pole leidnud ühtegi).
Ehk teate mõnd? Ma ei käsi teil otsima hakata, aga palun öelge kui kusagil siin kandis midagi on
võib muidugi ka kaugemal, kuid Kadriorust kaugemale on juba piin...
aitäh!
sentry kirjutas:Tere, otsin jätkuvalt A1 kategooriat teostavat autokooli aga ma ei leia midagi sobilikku, elan Viimsis
ja nii siin ega ka Pirital pole ühtegi autokooli mis teostaks A1 kategooriat(mina pole leidnud ühtegi).
Ehk teate mõnd? Ma ei käsi teil otsima hakata, aga palun öelge kui kusagil siin kandis midagi on![]()
võib muidugi ka kaugemal, kuid Kadriorust kaugemale on juba piin...aitäh!
http://www.motokoolitus.ee/koolitus.htm
Kui see ei sobi Pirita inimesele, kasuta foorumis ja veebis otsingut ja leiad kõik, mis vaja.
sentry kirjutas:Tere, otsin jätkuvalt A1 kategooriat teostavat autokooli aga ma ei leia midagi sobilikku, elan Viimsis
Ehk teate mõnd? Ma ei käsi teil otsima hakata, aga palun öelge kui kusagil siin kandis midagi on![]()
võib muidugi ka kaugemal, kuid Kadriorust kaugemale on juba piin...aitäh!
Ega asjata ei ole kõik autokoolid mustamäe poole koondunud. Lõpuks on ju ARK seal ja eksamid tehakse kõik seal pool linna - mustamäe-haabersti-nõmme. Piritalt mustamäe poole sõitma hakates pead oma tavalise tunni sees sinnapoole linna jõudes kohe otsa ringi keerama ja tagasi sõitma. Autokoolis õpetatakse ARKi eksamit ära tegema, mitte sõitma. Kui aega üle jääb, siis sõitma ka natuke Nii et võta aeg kokku ja kobi mäe juurde
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
nelesk kirjutas:Autokoolis õpetatakse ARKi eksamit ära tegema, mitte sõitma. Kui aega üle jääb, siis sõitma ka natuke
kuldsed laused!
to sentry:
huvitav, kuidas maarahvas lube saab, ega nendel ju ka külades autokoole pole Bussiliiklus veel harvem jne jne. Pole siin keerulist midagi, tuleb aega paremini planeerida lihtsalt
Ise käisin http://www.motokaru.ee koolis
Ja jäin väga rahule - koolitajad Andrus-teooria+plats ja Raido-liiklus on oma ala parajad fanatid ja õpetavad Sind ka sõitma ning mõtlema.
Arvesta et liikluseeskirjad pead ikka ise selgeks tegema, nemad õpetavad seda lisaosa, mis puudutab mootorattaid.
Sõidutundi minnes saad neilt kõik kaitsmetega riided ja kiivri+motikad on ka korralikud(mina tegin pea uhiuue Kawasakiga ER-6N iga näiteks)-st sa saad otse peael tööd sinna minna, ning ostma pead hakkama varustust alles siis kui load käes.
A1 lubade tegemine on palju rohkem kui formaalsus, mida käid suvalisest koolist läbi vedamas templi pärast.
Käi heas kohas-uuri pigem selle järgi!
Vauuuu 4:)
tazavi kirjutas:nelesk kirjutas:Autokoolis õpetatakse ARKi eksamit ära tegema, mitte sõitma. Kui aega üle jääb, siis sõitma ka natuke
kuldsed laused!
Noh, mulle ütles seda kunagi lõppastme koolituse sõiduõpetaja, kui ta utsitas mind maanteel ikka sajaga sõitma "nagu normaalne liikleja" ja seletas, kuidas juriidiliselt on +/-10 km/h korrektne "ületamine" - 5 oma spidokalt ja 5 politsei mõõteriistalt mööda (kuigi nüüd järele mõeldes tohiks "juriidiliselt" siis oma spidoka järgi ainult 5 üle lasta...). Muuhulgas käskis ARKis öelda (kui keegi peaks huvi tundma), et tema käskis mul linnas viienda käiguga sõita, sest nii olevat moodsal arvamusel ökonoomne (aga tegelikult sõida ikka nii nagu autole kohane).
tazavi kirjutas:tuleb aega paremini planeerida lihtsalt
mida ma sul ikka planeerin kui pole võimalik kohalegi minna, alguses jala 2km bussipeatuseni ja siis 3 bussiga sinna (1 buss neist tuleb tunni aja tagant)
ja siis samamoodi tagasi ka
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
Eelmine aasta sai Tartu linna peal nähtud autokooli õppesõitu, kus õppesõidurattaks oli uus Honda Hornet. Teab keegi selle autokooli nime?
Let the good times roll.
sentry kirjutas:mida ma sul ikka planeerin kui pole võimalik kohalegi minna, alguses jala 2km bussipeatuseni ja siis 3 bussiga sinna (1 buss neist tuleb tunni aja tagant) ja siis samamoodi tagasi ka
No sel juhul pole tahet piisavalt. Kui on kindel tahe, siis leiad ka viisi.
Või leiad endale transpordiga sõbra(-nna), kes viitsib sinuga tegeleda (mina võin ainult naisterahvastele sellist teenust pakkuda ).
Pealegi on Motokaru tasemelt üks paremaid Tallinnas, mis sellest, et nad põhiliselt Mustamäel ja selle ümbruses tegutsevad..
reimps kirjutas:sentry kirjutas:mida ma sul ikka planeerin kui pole võimalik kohalegi minna, alguses jala 2km bussipeatuseni ja siis 3 bussiga sinna (1 buss neist tuleb tunni aja tagant) ja siis samamoodi tagasi ka
No sel juhul pole tahet piisavalt. Kui on kindel tahe, siis leiad ka viisi.
Või leiad endale transpordiga sõbra(-nna), kes viitsib sinuga tegeleda (mina võin ainult naisterahvastele sellist teenust pakkuda).
Pealegi on Motokaru tasemelt üks paremaid Tallinnas, mis sellest, et nad põhiliselt Mustamäel ja selle ümbruses tegutsevad..
Reimps, kuule ... kuidas oleks siis? Ma käin Motokoolituses ja ka on "kole pikk maa" Hipodroomi juurest Laki/Tuuliku tänavale sõita, nii raske on, tead
aita natuke, ah? Bussid käivad ikka jube harva ja jalgrattaga ju biker ei sõida...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.