Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Re: Õnnetused mootorratastega
triplekix kirjutas:Siinkohal ajad asjad segamini. Alampiir on paigas ju 18 aastat. Kui seda poleks, siis juhtuks vist enamus õnnetusi 15-18 aastastega.
Aga ülempiir?
Mõni nooruke oskab juba 16 aastaselt paremini sõita, kui paljud "täiskasvanud". Mõni vanur on 70-selt juba nii seniilne, et ei tea oma nimegi- mida sellised veel liikluses teevad?
Jap, muidugi mõtlesin ma alampiiri. Seniilsusest rääkides- alzhaimer on viimase paari dekaadiga hakanud noorenema ja pole enam ilmaime, kui 40-50 aastased on sellest haigusest nii räsitud, et ei jaga enam ööd ega mütsi. Tervisetõendite väljaandmine on perearsti südametunnistusel, kes peaks vanusest sõltumata oma adekvaatse otsuse langetama ja potentsiaalsed mõrtsukad liiklusest eemaldama. Samas Peeter Sauli vasaksirge ette ei tahaks küll jääda. Minu targutamise mõte on selles, et sõiduvõimet vanuse järgi ei otsusta- kohati on tudisev rauk roolis palju ohutum (samas kindlasti palju tüütum oma 100 sekundit sajani kiirendustega) kui 20 aastane härg sääreka lenksus. Sama hästi võiks hakata ketrama vana teemat, et kas naised on ikka head juhid ja järsku peaks neil hoopiski sõitmise ära keelama
janis kirjutas:Lang kirjutas:H.P kirjutas:Õnnetus ol uue Kakumäe Selveri juures...
Õnnetuskohal olnud tsikli ja uudise sisu järgi võib oletada, et sõiduk tahtis keerata Tabasalu poolt tulles vasakule Selveri ette ja
mootorrattur tuli linna poolt.
Head paranemist!Sõber sõitis autoga selle sierra taga ja ütles, et sierra ootas vasakpööret vastu tuli auto ja selle taga mootorrattur kes paistis vägahästi vastutuleva auto tagant, kuid sierra juht lasi läbi ainult vastutulnud auto ja keeras tsiklile ette. Tegemist oli räige tähelepanematusega. Loodan et tsikli juht paraneb kiirelt.
Muuseas see eakas hr. Sierra olevat raiunud põikpäiselt politseile vastu, et tema polevat kuidagi süüdi ja mootorrattur ikka kihutas. Õnneks on tunnistajad olemas ja ka politseil asi selge. Õnnetuses kannatanu on ise terve, kuid otsus, millega saaks kindlustusse pöörduda võib võtta kuni 1,5 kuud aega. Ilus algus hooajale
Nõus, keelame ära
PS: Mitte tsiklitega, autodega !!!
ishijupp kirjutas:Kas naised on ikka head juhid ja järsku peaks neil hoopiski sõitmise ära keelama
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
ishijupp kirjutas:triplekix kirjutas:Siinkohal ajad asjad segamini. Alampiir on paigas ju 18 aastat. Kui seda poleks, siis juhtuks vist enamus õnnetusi 15-18 aastastega.
Aga ülempiir?
Mõni nooruke oskab juba 16 aastaselt paremini sõita, kui paljud "täiskasvanud". Mõni vanur on 70-selt juba nii seniilne, et ei tea oma nimegi- mida sellised veel liikluses teevad?Jap, muidugi mõtlesin ma alampiiri. Seniilsusest rääkides- alzhaimer on viimase paari dekaadiga hakanud noorenema ja pole enam ilmaime, kui 40-50 aastased on sellest haigusest nii räsitud, et ei jaga enam ööd ega mütsi. Tervisetõendite väljaandmine on perearsti südametunnistusel, kes peaks vanusest sõltumata oma adekvaatse otsuse langetama ja potentsiaalsed mõrtsukad liiklusest eemaldama. Samas Peeter Sauli vasaksirge ette ei tahaks küll jääda. Minu targutamise mõte on selles, et sõiduvõimet vanuse järgi ei otsusta- kohati on tudisev rauk roolis palju ohutum (samas kindlasti palju tüütum oma 100 sekundit sajani kiirendustega) kui 20 aastane härg sääreka lenksus. Sama hästi võiks hakata ketrama vana teemat, et kas naised on ikka head juhid ja järsku peaks neil hoopiski sõitmise ära keelama
Ma ei ütle ka, et vanad peaks roolist kõrvaldama, vaid, et arvestades vanust peaks tihendama ja TUGEVDAMA tervisekontrolli.
Tervisekontrolli all pean silmas, nägemist, reaktsiooni ning üleüldist asjadest aru saamist.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
kolm x'i pani ühe olulise asja kirja- REAKTSIOON!
Tegelikult võiks kõigile olla mingi lihtne reaktsiooniharjutus, või siis mingi tehnilise vidinaga see läbi viia, et asi ametlikum oleks.
edu
mart211 kirjutas:Nõus, keelame ära
![]()
PS: Mitte tsiklitega, autodega !!!ishijupp kirjutas:Kas naised on ikka head juhid ja järsku peaks neil hoopiski sõitmise ära keelama
Väga julge statement
Äkki peaks midagi siin veel arvesse võtma (nt pikkus, kaal, silmade värv - vajadusel leiame statistika, et just nende ja nende tunnustega tüübid on ohtlikud)?
Hää, et veel ei ole teatud liikme(te) pikkust parameetriks pakutud
/jäsemete ikka... aga millele teie nüüd mõtlesite?
/
Ilge läbu, teema on "Õnnetused mootorratastega"
+358458693818
-
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
Kevadel jah inimesed ei näe kohe üldse mootorrattureid. Mul eelmine nädal oli ikka 4-5 juhust kus auto tuimalt ette keeras või rida vahetades mulle peale keeras. Õnneks olid kiirused koguaeg väikesed, kuna aimasin ette asja. Närvi ajab mustaks küll see, sest kui õnnetus juhtub, siis halvemal juhul olen mina ratastoolis või surnud ja siis on sellest autojuhi vabandusest vähe abi.
Sai endale xenon ka peale eelmise nädala sündmusi ette pandud, ehk näevad nüüd paremini mind.
Tulles hetk tagasi töölt mööda Tammsaaret, oli miski Volvo xc70 vist ette keeranud ratturile. Keegi teab miskit rohkem kommenteerida? Loodetavasti kõik ok, kuigi kiirabi oli siiski kohal ja sõitis vilkuritega just minema.
Pole just Eesti teemasse, aga siiski: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=23058203
Võite liigitada juba ka musta huumori alla.
Sry, et teemast mööda, aga mina ei alustanud
Kui siin juba seniilsetest vanakestest rääkida, siis talvel juhtus selline lugu, et olin poe ees parklas ja ootasin autos! Ja siis vaatan, et mingi vanake tagurdab oma Ladaga minu auto poole, seisma krt ei jää, tuleb ja tuleb, annan veel signaali, et äkki siis märkab ja lõpuks sõitiski autole pihta, ratas käis veel kohapealgi ringi! Lähen autost välja, joppas, täpselt tagarattasse, midagi ei juhtunud. Lähen siis vanamehe auto aknataha, koputan aknale, seletan talle, et sõitsid autole pihta, taat aga vaatab lolli näoga otsa, ei saanud maailmast midagi aru Täiesti jube!
Nüüd tsikliga ikka kardan kõrvalteedelt tulevaid autosid, kunagi ei tea, kas roolis on ikka inimene, kes maailmast veel aru saab!
Nõmmel liiklejad peaks arvestama, et seal on pisematel tänavatel kohati pinnatud ja mujal lihtsalt imeõhuke liivakiht veel maas (ilmselt talvest jäänud)..
Sigalibe on, isegi jalakäijakiirustel.
-
- Tsikkel: CBF600S-R6-IŽ-VTR-VL800-CBR900
- Kontakt:
Eile kella poole kaheksa paiku õhtul Tallinnas Nõmme teel toimunust:
http://www.proscreen.eu
Et siis jah, selline õnnetu lugu Nõmme teel, et ei saanud tagant tulija V-stormiga pidama ja lajatas selga meile, mina siis olin see Yamu piloot, kes viga ei saanud, kuna mu ratta saba võttis esimese laksu, mistõttu katapulteerusin sadulast ja kuhugi vahele ei jäänud. Maandumine oli ootuspäraselt pehme tänu varustusele. Teine sõber, kes kõrval sõitis, sai jala pihta siukse jumaka, et lõi R1 raami mõlki oma põlvega, aga luud kondid terved ja vedeleb kodus juba praeguseks. Kes otsa sõitis, läks kõige õnnetumalt, et jalaluu katki ja haiglas, aga loodame, et ka tema varsti sadulas tagasi.
Yamaha YZF 750R: R.I.P
Yamaha R1: Up & Running
Common fault as with most higher powered bikes is a tendency for the rubber bits to loose contact with the asphalt, resulting in uncontrolled abrasion of the upper and side parts.
ridariass kirjutas:et jalaluu katki ja haiglas, aga loodame, et ka tema varsti sadulas tagasi.
Ma küll ei loodaks...
Äkki läheks õpiks ikka ennem sõitma!!!
Kommionu kirjutas:ridariass kirjutas:et jalaluu katki ja haiglas, aga loodame, et ka tema varsti sadulas tagasi.
Ma küll ei loodaks...
![]()
Äkki läheks õpiks ikka ennem sõitma!!!
No läks nii, et tal nii füüsilised, moraalsed kui ka materiaalsed kahjud kõige suuremad nagunii, et mis siin ikka vihane olla enam. Eks õppeprotsess tuleb kõigil läbida ka liikluses, mõnel läheb libedamalt, teisel konarlikumalt.
Common fault as with most higher powered bikes is a tendency for the rubber bits to loose contact with the asphalt, resulting in uncontrolled abrasion of the upper and side parts.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
ridariass kirjutas:Teine sõber, kes kõrval sõitis, sai jala pihta siukse jumaka, et lõi R1 raami mõlki oma põlvega, aga luud kondid terved ja vedeleb kodus juba praeguseks.
krt...kus alles ninja, lööb põlvega bike raamile mõlgi sisse.. tundub natsa utoopia.
Aga siiski head paranemist.
sepp kirjutas:ridariass kirjutas:Teine sõber, kes kõrval sõitis, sai jala pihta siukse jumaka, et lõi R1 raami mõlki oma põlvega, aga luud kondid terved ja vedeleb kodus juba praeguseks.
krt...kus alles ninja, lööb põlvega bike raamile mõlgi sisse.. tundub natsa utoopia.
Tunduks mullegi see raami sisse põlvega mõlgi tegemine ulmena, aga siin on näide http://public.fotki.com/-PitBull-/v2ike ... 6599l.html ja jalal oli ainult väike pindluu mõra.

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
sepp kirjutas:ridariass kirjutas:Teine sõber, kes kõrval sõitis, sai jala pihta siukse jumaka, et lõi R1 raami mõlki oma põlvega, aga luud kondid terved ja vedeleb kodus juba praeguseks.
Kusjuures ongi ulme, mida võib inimkeha avariis korda saata. Olen näinud esimesse uksepiilarisse peaga löödud rusikasuurust- ja sügavust mõlki ja sellega piirnevat purunenud esiklaasi, kusjuures allaaetud inimene kurtis hommikul ainult Harju keskmisest pisut karmimat pohmelli
Aga kiiret paranemist tsiklistidele!
ridariass kirjutas:Et siis jah, selline õnnetu lugu Nõmme teel, et ei saanud tagant tulija V-stormiga pidama ja lajatas selga meile, mina siis olin see Yamu piloot, kes viga ei saanud, kuna mu ratta saba võttis esimese laksu, mistõttu katapulteerusin sadulast ja kuhugi vahele ei jäänud. Maandumine oli ootuspäraselt pehme tänu varustusele. Teine sõber, kes kõrval sõitis, sai jala pihta siukse jumaka, et lõi R1 raami mõlki oma põlvega, aga luud kondid terved ja vedeleb kodus juba praeguseks. Kes otsa sõitis, läks kõige õnnetumalt, et jalaluu katki ja haiglas, aga loodame, et ka tema varsti sadulas tagasi.
Võiksid oma sõbrale õelda, et ta ei sõidaks sellise rehviga linnas ringi kus traadid kõik väljas- see on nii temale, kui ka teistele väga ohtlik. Kui ei jõua uut rehvi osta, ostku kasutatud- isegi siin bikeris paljud pakuvad- paarisaja krooniga.
Pole ime et tüübid ei saa ratastega pidama, kui keegi ees äkki pidurdab, kui rehvi pole ollagi. Antud juhul jah sõideti teile tagant sisse ja see rehv ei olnud süüdlane, aga see oli seekord nii...
Ära karda surma, vaid karda elu
panic kirjutas:Võiksid oma sõbrale õelda, et ta ei sõidaks sellise rehviga linnas ringi kus traadid kõik väljas- see on nii temale, kui ka teistele väga ohtlik. Kui ei jõua uut rehvi osta, ostku kasutatud- isegi siin bikeris paljud pakuvad- paarisaja krooniga.
Pole ime et tüübid ei saa ratastega pidama, kui keegi ees äkki pidurdab, kui rehvi pole ollagi. Antud juhul jah sõideti teile tagant sisse ja see rehv ei olnud süüdlane, aga see oli seekord nii...
Küll ta teab seda isegi ja võin sulle kinnitada, et uusi rehve jaksab samuti osta. Ütleme nii, et need traadid tulidki sealt alles eile välja ja seda just nimelt põhjusel, et tutikas rõngas oli/on ootamas alla minekut... Lihtsalt tobe juhus, et korraks on rehv selline ja siis kogu maailmale eksponeeritud kohe.
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Päris nii need rehvid ühe päevaga ei muutu. Igal rehvil on olemas miinimum kulumis piir millest ei tohi üle minna. Ja kindlasti see miinimum kulumis piir tuli juba tal eelmine aasta kätte.
ridariass kirjutas:panic kirjutas:Võiksid oma sõbrale õelda, et ta ei sõidaks sellise rehviga linnas ringi kus traadid kõik väljas- see on nii temale, kui ka teistele väga ohtlik. Kui ei jõua uut rehvi osta, ostku kasutatud- isegi siin bikeris paljud pakuvad- paarisaja krooniga.
Pole ime et tüübid ei saa ratastega pidama, kui keegi ees äkki pidurdab, kui rehvi pole ollagi. Antud juhul jah sõideti teile tagant sisse ja see rehv ei olnud süüdlane, aga see oli seekord nii...Küll ta teab seda isegi ja võin sulle kinnitada, et uusi rehve jaksab samuti osta. Ütleme nii, et need traadid tulidki sealt alles eile välja ja seda just nimelt põhjusel, et tutikas rõngas oli/on ootamas alla minekut... Lihtsalt tobe juhus, et korraks on rehv selline ja siis kogu maailmale eksponeeritud kohe.
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-PitBull- kirjutas:sepp kirjutas:ridariass kirjutas:Teine sõber, kes kõrval sõitis, sai jala pihta siukse jumaka, et lõi R1 raami mõlki oma põlvega, aga luud kondid terved ja vedeleb kodus juba praeguseks.
Aga siiski head paranemist.Tunduks mullegi see raami sisse põlvega mõlgi tegemine ulmena, aga siin on näide http://public.fotki.com/-PitBull-/v2ike ... 6599l.html ja jalal oli ainult väike pindluu mõra.
Olen kah näinud kuidas inimkeha suudab mõlke tekitada. Mõned aastad tagasi käisin autoga yle katuse. Lõin oma õla ja kyynarnukiga auto uksetala seest poolt mõliki. Yhtegi luud ei murdnud.
korke kirjutas:Päris nii need rehvid ühe päevaga ei muutu. Igal rehvil on olemas miinimum kulumis piir millest ei tohi üle minna. Ja kindlasti see miinimum kulumis piir tuli juba tal eelmine aasta kätte.
Ei muutu või?
Ma annan vihje: Esipidur sisse ja sidur lahti libistades koos mõõduka gaasiga ning tagumine rehv hakkab väga kiiresti kulumise märke ilmutama, ma usun, et sinu jaoks pole see ammugi üllatus, korke.
Aga nagu ma ütlesin, et sellise pastlaga sõitmine ei ole igapäevane tegevus vaid juhuste kokkulangemine ning ma ei pea seda samuti ohutuks tegevuseks. Kuid antud juhtumi korral see siiski mitte mingit rolli ei mänginud, oleks võinud velje peal ka seista ülekäiguraja ees, ikka oleks sama targalt tagant sisse sõidetud. Vaevalt see traatidelt peegelduv päike oli, mis Suzuki juhti segas..
Mis meil siin Keila Statoili juures siis täna õhtul juhtus?
+358458693818
Anniq kirjutas:Ui
![]()
http://www.tartupostimees.ee/?id=115172
kiiret paranemist!
Küll ta paraneb, kus ta pääseb Kurvikangelane ja ka teisel rattal sõitnu istusid hiljutisel Breva esmaabikoolitusel esireas ja kuulasid tähelepanelikult, nii et eks nad said nüüd praktikas harjutada, kuidas katkist käeluud hellalt hoida ja sõbral kiivrit peast aidata.