Hälvik-autojuhid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

ludwig
Tsikkel: HONDA VT700C

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas ludwig »

Sina džiibijuht,kes sa eile 23.04.09 20.45 keerasid Vääna teelt Paldiski mnt-le Tallinna poole ja ei märganud mind möööda peateed tulemas - tea ,et minu käeviibe ei olnud ei tervitus ega tänu liiklusohtliku olukorra tekitamise eest. :evil:

Teema algataja
Rix1

Lugemata postitus Postitas Rix1 »

Vääna-Paldiski mnt. teeristil soovitan kõigile olla väga tähelepanelik.Mullegi sõideti seal ette eile.Paar aastat tagasi nägin ise kuidas auto ja mootorratas olid seal kokku saanud.Auto keeras ette.Ja üks mootorattur seal vist isegi surma saanud kunagi.
EDU KÕIGILE

Teema algataja
von KLEMMER

Lugemata postitus Postitas von KLEMMER »

vabandan mootorraturi ees ,kellele keerasin autoga tähelepanematusest ette. Olin 13 tundi päikese käes tööl ja see tegi oma töö. see toimus reedel tammsaare pikendusel pärnumaantee silla all.SORRY.

rein113
Tsikkel: Suzuki GSX750

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Tervitused :bsmile: minu poolt vahtralehega Opel Omega noorukesele juhile, kes laupäeva õhtul Türil Tallinna maanteelt Pärnu poole pöörata kavatsedes mulle parempöörderajale kõrvalasuvast parklast rõõmsalt ette keeras, arvates vist, et ma kavatsen ise samasse parklasse keerata. Aitähh sulle, et taipasid seejärel ikka usinalt kiirendada. Sõitsin õnneks legaalne linnakiirusega, pidurid olid korras ja seekord tuli abiks harjumus karta sinusuguste kogenematute või lihtsalt rumalate juhtide säärast mõtlematut käitumist.

Jah, mul oli parem suunatuli sees, sest olin just pööranud parempöörderajale ja ees oli parempööre ise. Teinekord arvesta, et:

1. kellegi töötav suunatuli ei anna õigust talle peateele ettekeeramiseks,
  2. suunatuli võib olla vahel ka kogemata sisse ununenud (minu puhul :wack: )
5273938
Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

tänane hommik algas "mõnusa" ergutusega
sai siis rattaga tööle hakatud kulgema ja kohe esimene ristmik kodu juures mõtles üks blondi juuksevärviga naissoost isik et jube vahva on keerata vastupidiselt suunatulele.
nähtavus oli hea ja mina märkasin teda varakult, mõtlesin et ega mul kiiret ei ole ja lasen ta läbi (mina jäin autost siis paremale) mõne hetke pärast lülitas suunatule sisse et keerab paremale, hakkasin siis vaikselt liikuma ja järsku avastan et tema keerab hoopis vasakule samasse tänavasse kuhu mina olin suundumas, hea oli et ratas ja rehv külm alles ning kergelt veel hommikune uimasus ka sinna otsa. ei hakanud nii suure entusiasmiga kohe kiirendama, arvatavasti oleks vist varakult puhkusele saanud muidu

aina rohkem hakkab kohale jõudma et tallinnas sõitmine on ikka paras ettevõtmine, autoga juba harjunud et igasugu hulle leidub, aga rattaga peab harjuma et see riskifaktor suureneb ikka mitumitu korda

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Ei ole siin Tallinnas midagi nii hull sõita.Ärge lugege taevas tuvisid ja vareseid ja jälgige liiklust (näiteks jalakäija ülekäigufoorid on väga kasulikud asjad ja aitavad ette näha, millal sõidukite rohelise tule aeg hakkab läbi saama) ning mõelge 2 või isegi 3 sammu ette :) .Ja hetkel, nagu Indumen ka mainis, ei tasu üldse parema käega järske liigutusi teha, sest isegi praeguse soojaga jääb asfalt ikka külmaks ja rehv ei saavuta kaugeltki oma töötemperatuuri.

Silmad lahti ja ilusat uut hooaega :)

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Klassikaline pada sõimab katelt situatsioon IMHO ... autojuhti süüdistada suht on alusetu.
Seekord aitas linnakiirusel sõitmine vast arusaamatusele kaasa - "Kui ta nii aeglalselt venib ja suund ka sees - järelikult keerab parklasse" :wack: .

terv
Kris.
XVZ-13 TF - B ig Blue Light

rein113 kirjutas:

Tervitused :bsmile: minu poolt vahtralehega Opel Omega noorukesele juhile, kes laupäeva õhtul Türil Tallinna maanteelt Pärnu poole pöörata kavatsedes mulle parempöörderajale kõrvalasuvast parklast rõõmsalt ette keeras, arvates vist, et ma kavatsen ise samasse parklasse keerata. Aitähh sulle, et taipasid seejärel ikka usinalt kiirendada. Sõitsin õnneks legaalne linnakiirusega, pidurid olid korras ja seekord tuli abiks harjumus karta sinusuguste kogenematute või lihtsalt rumalate juhtide säärast mõtlematut käitumist.

Jah, mul oli parem suunatuli sees, sest olin just pööranud parempöörderajale ja ees oli parempööre ise. Teinekord arvesta, et:

1. kellegi töötav suunatuli ei anna õigust talle peateele ettekeeramiseks,
  2. suunatuli võib olla vahel ka kogemata sisse ununenud (minu puhul :wack: )

Huck
Tsikkel: zr550 "Zephyr"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Huck »

Primo kirjutas:

Ei ole siin Tallinnas midagi nii hull sõita.Ärge lugege taevas tuvisid ja vareseid ja jälgige liiklust...

Nii ta on. Kuna ratas on minu ainuke liiklusvahend siis olen iga päev sarves ning sellised momente ikka on.
Mõned viimased näiteks:
Vajus laupäeval üks jeebi moodi tillipikendus mulle vasakult rajalt peale. Olin küll temast rattapikkuse tagapool kuid ometi endameelest peegli alas, mitte pimedas nurgas aga vana vajus ikka suht järsult peale. Otsides auto peeglist juhi pilku avastasin, et paremat peeglit polnudki masinal... ainult peegli kopsik oli mäkaiveri teibiga kere külge tõmmatud. lõpuks vasakult möödudes oli näha, et ega härra eriti juhtimisega ka ei tegelenud- telefon oli huvitavam.

Täna lasi üks X5 rocca ringteel välimise raja peal mõõda ringi endal nina püsti ning vehkis kätega sisemiselt rajalt väljuda soovijatele :wack: Saa siis aru kas keegi märke ka vaatab või üldse tunneb neid.

Puud hüppavad teele väliskurvist!
Kawa zr550 "Zephyr", Honda CBR1000f "Hurricane"
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Huck kirjutas:

Soovis laupäeval üks jeebi moodi tillipikendus mulle vasakult rajalt peale vajuda. Olin küll temast rattapikkuse tagapool kuid ometi endameelest peegli alas mitte pimedas nurgas aga vana vajus ikka suht järsult peale. Otsides auto peeglist juhi pilku avastasin, et paremat peeglit polnudki masinal... ainult peegli kopsik oli mäkaiveri teibiga kere külge tõmmatud. lõpuks vasakult möödudes oli näha, et ega härra eriti juhtimisega ka ei tegelenud- telefon oli huvitavam.

Kui Sa olid temast tagapool ja kui ta kinnitas oma ümberreastumise soovi ka suunatulega, siis sellisel juhul milles tema süüdi on? :)
Kui aga suunatuld ei olnud, siis oli see jeebumehe lihtlabane ülbus.

Challenge the Adventure.Ride The World

Huck
Kontakt:

Olin maksimaalselt umbes meeter stangest tagapool ehk. Suunda ega midagi ei näidatud. Oleks ma tuvisid vahtinud ja mitte pidurdanud oleks vist esirattasse sisse tulnud.

Lihtsalt kuna tal parempoolse peeglit ei olnud siis äkki salongi peeglist ta ei näinud mind. Kogu lugu.

Ei pea kedagi hälvikuks... lihtsalt tähelepanelik peab olema.

rein113
Tsikkel: Suzuki GSX750

Lugemata postitus Postitas rein113 »

kris. kirjutas:

Seekord aitas linnakiirusel sõitmine vast arusaamatusele kaasa - "Kui ta nii aeglalselt venib ja suund ka sees - järelikult keerab parklasse" :wack: .

terv
Kris.

Kris, nii et sina arvad, et mina ei oleks pidanud antud situatsioonis linnakiirusega (loe 50km/h) sõitma, vaid ikka nii, et parklast väljakeeraja mõistaks: "oo, tsikkel tuleb, selge, ilmselt ma ei jõua tema eest välja keerata..." :wack:

5273938
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Võib ju ka nii võtta :D . Aga sa andsid talle 2 signaali - suund ja 50 km/h sõitev mootorratas. Suure tõenäosusega oleks ka mina sulle ette keeranud ...

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Teema algataja
Remsu

Lugemata postitus Postitas Remsu »

terv .tahtsin kõikidele meelde tuletada et autodel on peegli surnud nurk.Mõni meie seast ei tea seda ikka veel. Ridade vahelt ettevalgusfoori alla minge autode ette keegi ei vaata ega näe teid kui jääte seisma kahe auto vahele ja suts tahapoole juhiuksest
.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Remsu kirjutas:

terv .tahtsin... ... Ridade vahelt ettevalgusfoori alla minge autode ette keegi ei vaata ega näe teid kui jääte seisma kahe auto vahele ja suts tahapoole juhiuksest
.

Ja kui olete ette jõudnud siis kerge tänulik käeviibe esimese auto juhile. See tekitab inimestes hea tunde kui keegi võõras neid tänab.

Huck
Kontakt:

Remsu kirjutas:

...keegi ei vaata ega näe teid kui jääte seisma kahe auto vahele ja suts tahapoole juhiuksest
.

Miks peaks sinna seisma jääma? Rohelisega kuskilt tagant äkki välja söösta on suht imelik.

Kasutaja avatar

Pets222

Lugemata postitus Postitas Pets222 »

See nn pime nurk polegi nii hull sõiduautodel, pirukate ja kaubikudega on asi ikka palju hullem!
Pime nurk jääb just taha paremale diagonaalis. Vahel ikka vaatad 5 korda ennem kui reastuda saad!
Ega midagi, tuleb varakult suund sisse panna, et teised liiklejad ka sinu kavatsustest aru saavad!
Silmad lahti! :roll:

Suzuki GSX 600f
Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas boob »

Tunnistan ausalt, olen minagi aastaid tagasi Tartus kaubikuga niimoodi rida vahetama hakanud, et pilk peeglisse, kedagi pole, suund sisse ja siis küljeall tsiklimees laseb signaali. Peale seda oli teda juba näha küljepeeglist... Juhtus see umbes kolm aastat tagasi bussijaama poolt tulles veidi enne MEIE poodi.
Kui keegi ennast ära tundis, siis igatahes vabandused.

Ja paar nädalat tagasi esimeste soojade ilmadega oli meie pisike linnake tsiklipõrinat täis ning äärepealt oleks ise ristmikul ühele ette sõitnud. Tuli ta otse päikesest ja jäi nägemata. Ettesõitmise hoidis ära harjumuseks kujunenud korduv vasakule-paremale vaatamile ristmikule sõites. Veelkord vabandused, et selline hälvik olen olnud. Ausõna, parandan ennast :D

Teema algataja
reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Huck kirjutas:

Olin maksimaalselt umbes meeter stangest tagapool ehk. Suunda ega midagi ei näidatud. Oleks ma tuvisid vahtinud ja mitte pidurdanud oleks vist esirattasse sisse tulnud.

Sa olid ikka üpris täpselt pimedas nurgas.

Pilt

Ja nüüd proovi 3-4 korda väiksem aparaat sinise auto asemele kujutleda..
Väike link ka: Motorcycle blind spots (ingliskeelne)

Mul on endal kopikaga sõitmisest harjumus jäänud ise üle õla vahtida, nii autode kui rattaga.. On abiks olnud küll :)

Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

reimps kirjutas:

Pilt

Ja nüüd proovi 3-4 korda väiksem aparaat sinise auto asemele kujutleda..
Väike link ka: Motorcycle blind spots (ingliskeelne)

Mul on endal kopikaga sõitmisest harjumus jäänud ise üle õla vahtida, nii autode kui rattaga.. On abiks olnud küll :)

Viletsad peeglid sel sinisel kopikal. Peaksid panoraampeeglid muretsema.Siis oleks pildil nr. 2 sinine auto pea aegu täielikult rohelise auto küljepeeglist paista.

Kärbseid teile hammastevahele.Forte

Teema algataja
reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

aprill kirjutas:

Viletsad peeglid sel sinisel kopikal. Peaksid panoraampeeglid muretsema.Siis oleks pildil nr. 2 sinine auto pea aegu täielikult rohelise auto küljepeeglist paista.

Liikluses on targem eeldada, et teised on idioodid ja ei oma viimase malli peegleid, pidureid, mõistust või peenist.
Aitab veidi kauem elada ;)

Huck
Kontakt:

reimps kirjutas:
Huck kirjutas:

Sa olid ikka üpris täpselt pimedas nurgas.

Kuule see on väga vahva illustreeriv pilt. Aga nii kitsa alaga küljepeegleid pole kellelgi. Pealegi konks oli selles, et härral ei olnudki küljepeeglit- sel juhul olin ma jah täitsa pimedas kohas :D

(togi)

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

nagu eelpool öeldi ja sama asja on pea 20 aastat tagasi öelnud keegi liiklusteema arvamusliider, et endale ja teistele on liikluses kasulik eeldada et kõik kes su ümber liiguvad on pimedad, kurdid, lapsed ja teised kes liiklusest halligi ei jaga. kõik peale iseenda. seega võib kõikjalt oodatat ootamatut. see on liikleja oskus näha situatsioone ette, arvestades kaasliiklejate käitumisega. ei saa ja ei ole tark loota teiste peale ja taga nõuda oma õigust. tihtipeale on meil küll õigus aga see ei pruugi ära hoida õnnetust. eriti mõttetu on oma õigust nõuda tsikli seljas! :wack:
ja nagu ka mainiti: ristmikul ei piisa korraks vaatamisest. seda on soovituslik teha mitu korda. omad kogemused on mindki pannud seda tegema. paar näidet kus justkui vaatasin korralikult, aga.....siiski ei näinud. ja napikas et kokku ei pannud. süü oleks minupoolne nagunii olnud.
kaaseliikleja mittmärkamine võib juhtuda kasvõi sellest et tal on tuled kustu... või paistab päike tema seljatagant.
peegliteema on täiesti arvestatav ja siin on küll endal vaja mõelda nagu autojuht ees olevas sõidukis.
foori all enda nähtavaks tegemine on päris oluline. ühes teemas siin sai räägitud valjudest sumpadest. sellises situatsioonis on abiks kindlasti kui pöörded üle keskmise hoida ja mitte täiega mööda tuisata.

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

pahadeplaneet
Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas pahadeplaneet »

Minu saabas on kaks ust mõlki löönud,ja mul pole mingit süümekat. :roll:

1%bad ass REAL BIKER never dies!
www.facebook.com/realbikerid
Kasutaja avatar

Kaukaaslane
Tsikkel: Yamaha XT600
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Kaukaaslane »

tervitan beeži pežoo juhti, kes täna hommikul pärnus k-rauta ristmikul arvas, et on sobilik aeg vasakpöördeks ja mulle tuugalt ette keeras. järgmine kord keeran otsa ringi ja selgitan näitlikult kui ebamugav asi ikka see luumurd on.

NO GOOD ROADS!

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Kaukaaslane kirjutas:

järgmine kord keeran otsa ringi ja selgitan näitlikult kui ebamugav asi ikka see luumurd on.

t*** kus need "järgmine kord" ja "oleksi" mehed on ikka mõttetud.

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

pahadeplaneet kirjutas:

Minu saabas on kaks ust mõlki löönud,ja mul pole mingit süümekat. :roll:

Idikatel puuduvadki süümekad. :idea:

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

Kaukaaslane
Tsikkel: Yamaha XT600
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Kaukaaslane »

triplekix kirjutas:
Kaukaaslane kirjutas:

järgmine kord keeran otsa ringi ja selgitan näitlikult kui ebamugav asi ikka see luumurd on.

ässitaja pole, aga verd tahaks küll näha jah? vt "järgmise korra" mehed kiruvad korra ja lähevad eluga edasi, mitte ei hakka vastu seina sokku mängima. :ner:

NO GOOD ROADS!

Tarts
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

... kirjutas:

saabas on kaks ust mõlki löönud,ja mul pole mingit süümekat.

Hm. Mina olen üks neist "ennast täis maasturimeestest", kes sõidavad ja eeldavad sõites seda, et kuna mina täidan LE nõudeid, siis teevad seda ka teised. Ja kui juhtub, et ma kellegile sellepärast ette keeran, et ma teda ei näinud (peegli pime nurk või madal päike või tuli kuskilt autode vahelt suurema kiirusega), siis olen valmis avariiohtliku olukorra tekitamise eest ka vastutama. Kui aga keegi võtab omale õiguse minu eksimise peale reageerida tahtliku vara rikkumisega ning ust mölkima hakkab, siis on käitumismall ühene - teen kõik selleks, et see uksemölkija saaks kogu ranguses karistatud.
Moraal? - Kui Sa soovid, et Sinu suhtes käitutakse seaduslikult ja vastavalt LE-le, siis pead ka ise vastavalt käituma. Kui aga närvid on perses, siis on mõistlikum ravida ja peale paranemist alles liiklusega ühineda.
Näide praktikast. Autojuht arvas, et olen käitunud valesti kui ma tsikliga sõidurida vahetades jäin tema vaatevälja ning ta otsustas mind karistada sellega, et foori all peatudes ta toksas stangega mu tagaratast. Panin ratta hargile ja läksin juhilt küsima, mis juhtus. Mees vastas ülbitsedes, et kakova huja ma siis vahetan rida tema ette!? Mul asi selge - kutsusin politsei välja ja kuni politsei saabumiseni pidin veel tegelema juhi sündmuskohal kinni hoidmisega. Tegelasele vormistati terve pikk joru - tagant otsasõit ja avarii tahtlik tekitamine, sündmuskohalt põgenemise katse, tsiviilhagina mu vara tahtlik rikkumine (porilaud oli tsipa vigastatud), eraldi veel avaliku korra rikkumine (sõimles ja karjus ta kohapeal päris ropusti :) )jne jne. Poiss maksis lõpetuseks oma lolluse eest päris hea kooliraha. Usud, et see oli kordades palju suurem rahuldus, kui minna ja tal uks mölki lüüa ja siis põdeda, kas tulevad politseinikud hoopis sind otsima või leiab see tont ise su ratta üles ja lükkab selle näiteks ümber...

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

triplekix kirjutas:
Kaukaaslane kirjutas:

Kooli ajal, kui ma veel noor, loll ja härga täis olin siis keerasin korra otsa ringi tegin ühe Zil-i mehe nina moosiseks. Tead, tegelikult ei hakanud sugugi parem, võrreldes sellega, kas mõtled või ütled, "et aga rsk..., järgmine kord....." Kainelt mõeldes tundub viimane variant igal juhul parem olema.
Äkki on ilma "järgmine kord" tüübid sellised kätega rääkijad vennikesed, kes elutarkust omandavad ka ainult juhul, kui neile see kätega selgeks teha. Minu silmis on mõttetud mehed just viimased.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Tervitused siis Tartusse valge transiti juhile kes Zeppelini parklas lõbusalt vasakut suunda näidates hakkas juba keerama autode vahele kui äkki hoopis järsu pöörde paremal vabale kohale tegi

ole ikka sama tubli edasi (togi)

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”