Õnnetused mootorratastega

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas triplekix »

ishijupp kirjutas:
triplekix kirjutas:

Siinkohal ajad asjad segamini. Alampiir on paigas ju 18 aastat. Kui seda poleks, siis juhtuks vist enamus õnnetusi 15-18 aastastega.
Aga ülempiir?
Mõni nooruke oskab juba 16 aastaselt paremini sõita, kui paljud "täiskasvanud". Mõni vanur on 70-selt juba nii seniilne, et ei tea oma nimegi- mida sellised veel liikluses teevad?

Jap, muidugi mõtlesin ma alampiiri. Seniilsusest rääkides- alzhaimer on viimase paari dekaadiga hakanud noorenema ja pole enam ilmaime, kui 40-50 aastased on sellest haigusest nii räsitud, et ei jaga enam ööd ega mütsi. Tervisetõendite väljaandmine on perearsti südametunnistusel, kes peaks vanusest sõltumata oma adekvaatse otsuse langetama ja potentsiaalsed mõrtsukad liiklusest eemaldama. Samas Peeter Sauli vasaksirge ette ei tahaks küll jääda. Minu targutamise mõte on selles, et sõiduvõimet vanuse järgi ei otsusta- kohati on tudisev rauk roolis palju ohutum (samas kindlasti palju tüütum oma 100 sekundit sajani kiirendustega) kui 20 aastane härg sääreka lenksus. Sama hästi võiks hakata ketrama vana teemat, et kas naised on ikka head juhid ja järsku peaks neil hoopiski sõitmise ära keelama :lol:

Ma ei ütle ka, et vanad peaks roolist kõrvaldama, vaid, et arvestades vanust peaks tihendama ja TUGEVDAMA tervisekontrolli.
Tervisekontrolli all pean silmas, nägemist, reaktsiooni ning üleüldist asjadest aru saamist.

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.

Mine “Vaba teema”