Volikiri liising rattale
Re: Volikiri liising rattale
triplekix kirjutas:Hurt kirjutas:Et kui on ratas/auto liisingus sina oled vastutav kasutaja, siis sina ei või volitada kedagi teist sõitma? Pole kunagi uurind seda asja kuid mul on taskus firma volitus mis ütleb et võin sõita kõikide meie firma autodega. Omanik on liising ja firma on vastutav kasutaja. Miks eraisik siis ei või volitada olles ise vastutav kasutaja? või olen ma millestki siin valesti aru saanud...tööpäev juba lõpule lähedal ka ja mul juhe koos.
Ma pidin oma naise jaoks firma autole liisingfirmast volituse küsima.
Tasuta anti. Firma ega mina ise ei tohi volitada, kuigi firma passis vastutav kasutaja ja mina passis kasutaja.
Googeldasin veidi õllekõrvale ja leidsin et Liiklusseadus § 17 punkt 3 ütleb et
Eestis registreeritud sõiduki juhil, kui ta ei ole selle sõiduki omanik või tema nimi ei ole kantud sõiduki registreerimistunnistusele sõiduki kasutajana, peab kaasas olema omaniku või registreerimistunnistusele kasutajana kantud juriidilise isiku või füüsilisest isikust ettevõtja poolt väljaantud sõiduki kasutamise volikiri, kui omanik ei ole kaassõitja. Volikiri võib olla lihtkirjalik, kui seadus ei nõua ametlikult kinnitatud volikirja.
Ehk siis kui firma on vastutav kasutaja siis selle firma pulk võib sind volitada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.