küünalde, garbusside ja õhufiltri puhastamisega paugub
-
- Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 79 korda
Re: küünalde, garbusside ja õhufiltri puhastamisega paugub
tere
kui ratas paugub siis mina vaataksin siiski esmalt küünlaid. pauk tähendab ju tavaliselt seda et ühel taktil on kütus süttimatta jäänud ja see koguneb nii silindrisse kui ka väljalaskesse ja kui siis lõpuks sädeme saab siis see liigne kütus plahvatab ja paugubki. sama nähtus nagu süütelülitiga "paugutamisel".
ja 3a küünald elus püsind on võimalik a ka väga tõenäoline et nüüd liigutades nad ka surid. tootjapoolset küünla eluea kõverat vaadates on selgelt näha et kuskil poole peale on joon suht sirge ja siis hakkab ühtlaselt langema kuni surnud seisu jõuab ükskord. enne seda on aga suht pikalt küünal poolpidune. seega pole tegelt õige hoida küünalt kuni ta lõplikult otsa saab. küünal on suht müstiline asi. omalajal kahetaktiliste venelastega asju ajades käisid küünlad ikka mitu ringi. kord ei töödand siis seisis riiulis ja mingi aja pärast töötas jälle. a no ajad on muutunud ja mõistlik oleks ikkagi etteantud välba järgi vahetada. on ka küünlaid mis kestavad tavalistest vähe kauem (kallid on) kuid uus küünal on ikka uus küünal. seda eriti kõrgemate pööretega rida 4 puhul.
õhu filtriga on minuarvates pigem teine lugu. peaks vahetama siis kui vaja ja seda peab lihtsalt aeg ajalt kontrollima kuna see kus sõidetakse (kas linn või põld) loeb siga palju ja mingist hooldevälbast väga juhinduda ei saa. mina arvan et must filter siiski paukuma ei aja ka.
karpa lahtivõtmine ja korralik puhastus oleks igati omal kohal kuid paukumine siiski pigem süüte kala ma arvan.
seda et kütus ühe talvega hapuks läheb olen näind küll. lõhkus mu xj kunagi kolvi ära enne kui loll pea aru sai et jama. kuid kuna sa see kevad juba sõitsid ja detoneerimist ei täheldand siis selle süüks kah väga pole ajada. kui bena hapu läheb mootor kangesti kuumaks. leegikad võib lausa punaseks ajada.
ehk siis mina vahetaks kõigepealt küünlad kuna esiteks ei saa sa nende toimetamist kuidagi kontrollida (surve all hoopis teine elu sädemel kui niisama piibu otsas rippudes) ja teiseks arvestades 3a kestnud tööd on ka enivei aeg
igal juhul edu
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.