Garaasi ehitamine, vajaks nõu

HR. PÄHN

Re: Garaasi ehitamine, vajaks nõu

Lugemata postitus Postitas HR. PÄHN »

Soojustusmaterjali valiku puhul eelistan mina penole hoopis villa ja tuuletõket. Põhjuseks see, et seestpoolt tulev niiskus jääb peno taha kinni ja ei pääse enam sealt välja. Vesi jääb konstruktsiooni, kuhu hakkab koonduma ja tekitama niiskuskahjustusi. Põhimõtteliselt on peno nagu kile, mis ei lase endast vett läbi. Võiks kasutada ainult sell juhul, kui hoone siseseina on paigaldatud aurutõkke kiht ja hoonet ventileeritakse.
Katuse sarikad teeksin mina 15050mm prussist kuna garaazi laius on niivõrd väike, et sinna ei teki niisuurt koormust. Otse sarika peale aluskate, distantsliist 2550mm ja siis roov ning katusekate. Mina soojustaksin hoopis lae. Laele asetaksin mõned kõvenad prussid, et saaks vajadusel tõsta taliga ka natuke raskemaid asju.
Kindlasti mine vaata üle sõprade garaazid ja küsi, mis neid enda garaazi juures häirib ja vaata ise ka praktilise pilguga üle, et mida muuta võiks. Kindlasti pööra tähelepanu, kuhu asetad töölaua ja riiulid, mõned mehed viitasid ka diivanile ja külmikule, samuti kuhu tuleb ahi.

Siim

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”