Kus saab Tallinnas kummi parandada?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Kus saab Tallinnas kummi parandada?
Pisike nael sees, laseb päeva jooksul tühjaks. On kellegil kogemust, kus parandatakse nii, et saad rattaga tulla?
Klassikaline mootorattast jutt(tagumine ratas).
Tänud ette...
Re: Kus saab Tallinnas kummi parandada?
Kõik enesest lugupidavad töökojad teevad, kel pink olemas, näiteks StreetMoto, Motodepoo ja Motobox.
Ise olen seal viimases käinud mitu korda sarnaste muredega, kuna asukoht sobib hästi ja suht-koht kohe saab jutule enamasti. Tasub igale poole muidugi ette helistada ja aeg kokku leppida.
Yamaha YZF 750R: R.I.P
Yamaha R1: Up & Running
Common fault as with most higher powered bikes is a tendency for the rubber bits to loose contact with the asphalt, resulting in uncontrolled abrasion of the upper and side parts.
-
- Tsikkel: 1190
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 5 korda
Irw, ootan juba kummi parandamise kohta kommentaare irvhammastelt.
Lisaks kindlasti keegi räägib sulle ka rehvi lappimise (eba)mõistlikkusest.
Aga reeglina saad enamustes rehvidega tegelevates remonditöökodades. Endal oli vaja eelmine aasta koju saada aukus rehviga, abi sain Pärnu mnt-l Järvel olevast motopoest/töökojast.
FZR 600-> FZS 1000 Fazer-> TT 600R-> ZX600F-> DL1000-> 1190S
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
kummi ei soovita parandada! ei pea enam.
aga rehve saab remontida enamuses rehviremondikodades. kui just esijooks 21 tolli ei ole...Igas kohas ei tehta käsitööd kui pinki vastavat ei leidu
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Noh siis on õige koht sütiste teel, asuvas KUMMITÖÖD töökojas, ma olen sinna pöördunud paarkorda rehvi parandamis murega nad on nõus parandama aga tingimusel, et ise võtad ratta alt ära ja paned tagasi, see eest küsivad 50 eek töö eest(sisekummi lappimine + rehvi veljelt maha võtmine ja peale panemine). Parandavad kindlasti ka tubelesse, samamoodi nagu auto rehvegi.
Enamuses rehvikodades just see probleem et parandavad/vahetavad küll aga ise pead ratta alt võtma. Ja kui rattal keskharki pole on see suht keeruline ettevõtmine. Ise sarnase murega käinud Streetmotos, seal tehti hästi ja kiiresti, küll pidi aja ette kinni panema.
anton105 kirjutas:Pisike nael sees, laseb päeva jooksul tühjaks. On kellegil kogemust, kus parandatakse nii, et saad rattaga tulla?
Klassikaline mootorattast jutt(tagumine ratas).
Tänud ette...
Catwees oü, pänu mnt 139 tehakse asi ära, lähed kohale rattaga ja minema terve rattaga/rehviga
-
Teema algataja
Irw, ootan juba kummi parandamise kohta kommentaare irvhammastelt.
Mis ei jäänud ka tulemata
Aga keelelise pädevikuna torgiks seda teemat siiski.
Esiteks, paljuviidatud kondoom kui kummi sünonüüm on samuti vale, kuna kondoom on tegelt lateksist. (mis on kummi ja lateksi vahe, ma ei tea ega ole ka oluline)
Aga kumm=rehv kohta oskan niipalju öelda, et sõna "rehv" on suhteliselt hiljtine leidus eesti keeles, veel vähemalt 60ndate algul kasutati selles tähenduses sõna "kumm" täiesti probleemitult ka ametlikumas keelepruugis, mitte ainult kõnekeeles. Miks on "rehv" parem kui "kumm", on minu jaoks kohati ebaselge, eriti just kõnekeeles (mis siin foorumis siiski on prevaleeriv), kus kontekstist lähtuvalt saavad kõik aru, millest tegelikult jutt käib.
Pigem meenutab see nokkimine "rehv ei ole kumm" väga noorteaega kaitseväes, kus mingid nolgid seersandid proovisid end igasuguste detailidega kehtestada ja tähtsamaks teha. No mis praktiline tarvidus on praktilisel relvakasutajal pähe tuupida relva pikkust millimeetrites (kokkupandud kabaga) ja relva massi (laetud salvega)? Relv on kerge või raske ning pikk või lühike, näidake mulle parem nuppu, kuhu vajutades kuulid august välja tulevad! Samamoodi suhtun ma ütlusesse "vint on sul puu otsas", see on vist mingi tehnikumiõpside kullavaramust pärit pärl. Samas saab ju iga koer aru, kui sa ütled, et vint on maas, t*** siis on vaja hakata end tähtsaks tegema.
Ärgem ilkugem kummiparandajate üle, see on sisutu ja mõttetu.
-
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
kui vähegi võimalik siis pane ikka uus rehv alla. Saad vähemalt kindel olla, et niisama lambist tühjaks ei jookse. Klassikalise rattaga peaks iseenesest parandamine kestma küll. Kunagu suure hädaga sai buusal tagarehv niimoodi ära parandatud. Nöör sisse ja liikulusesse. Ei kestnud teab mis kaua.
Turvalisuse huvides võiks ikka uue poole vaadata. Katki kukutud ratas, ise ja riided maksavad oluliselt rohkem.
väinz
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
- Tsikkel: roheline
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 30 korda
Ma pean siinkohal Väintsile vastu vaidlema. Nimelt olen mina oma viimased 3 rehvi ostnud auguga, lasknud ära lappida ja siis täiesti nulliks sõitnud. Siiamaani pole ükski lappimiskoht järgi andnud.
Ehk on asi selles, et kui osav see lappija ise on..?
Holger.
EDIT:Kiluvatte mu rattal natuke on ja kõige kergema gaasikäega ei ole.
Motopaks kirjutas:kui vähegi võimalik siis pane ikka uus rehv alla. Saad vähemalt kindel olla, et niisama lambist tühjaks ei jookse. Klassikalise rattaga peaks iseenesest parandamine kestma küll. Kunagu suure hädaga sai buusal tagarehv niimoodi ära parandatud. Nöör sisse ja liikulusesse. Ei kestnud teab mis kaua.
See meenutas mulle Streetmoto Neeme üht mõtet - kui karkass terve ja rehv võrdlemisi tutikas (kahju ära visata), siis võiks siselohvi proovida.
Vana nippel minema visata ja siselohv (mingi 150-200 krooni) veljele. Kui antud rehv läbi kulub, siis järgmise korral siselohv minema, uus nippel velje külge (25 krooni) ja jälle elu ilus.
Ma üritasin kunagi suht tutikat suure kruviauguga rehvi parandada. Nöör pidas suht kehvalt ja lappida ka ei osanud - varem või hiljem tuli lapp lahti.
Oleks endal siis siselohvi mõte pähe tulnud, oleks paarituhhine rehv minema viskamata jäänud..
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Tsikkel: Aprilia RST Futura/HD Electra
- Tänatud: 3 korda
mul parandati rehviexperdis esirehv kahel korral,mõlemad jäid pidama,aga nööriga lappimist ei soovita tsikli rehv õhem kui auto rehv ,seega ei pruugi nööriga lappimine aidata
Ise soovitan sellist kohta nagu Framente, kõik rehvid alati seal korda saanud, nii tsiklil, rolleril kui autol.
Omanik (Mikk) hea jutuga ja annab ka soovitusi.
Koht asub tondil.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.