K: mis arvate kütuse-lisandist???

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
BYKERS
Tsikkel: Suzuki Bandit

K: mis arvate kütuse-lisandist???

Lugemata postitus Postitas BYKERS »

Tere oleks väike küsimus laiale ringile :D mis arvate briggs&stratton bensiini lisandist mis on USA-s tehtud, kui seda kasutada 2 rattaliste karpa mootoritel ...

Kasutaja avatar

Hondarebel
Tsikkel: MotoGuzzi
Kontakt:

Re: K: mis arvate kütuse-lisandist???

Lugemata postitus Postitas Hondarebel »

Esimesena kargas pähe Tehnikamaailma bensulisandite ja igasugu kütusesäästjate test mis lõppes...nulliga
Rahalist kokkuhoidu nendega ei saa kindlasti mitte, kõik muu võib olla ca 0,00...

Peeter aka Hondarebel

Think positive
Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

Hondarebel kirjutas:

Esimesena kargas pähe Tehnikamaailma bensulisandite ja igasugu kütusesäästjate test mis lõppes...nulliga
Rahalist kokkuhoidu nendega ei saa kindlasti mitte, kõik muu võib olla ca 0,00...

Peeter aka Hondarebel

100% tõestamata aga üks versioonidest. sai autol kasutatud pihustite lisandit peale mida tuli kaks korda kõik pihustid maha kiskuda ja kütuse torustik läbi pesta. see leotus-loputusaine võttis kusagilt midagi lahti nii et pihustid umbes...Asja taastamine läks maksma mitu mitu kilo....Iga jama on ikka vaja enda peal järgi katsetada :wack:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350

valter1
Tsikkel: V-MAX
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas valter1 »

Olen kasutanud peamiselt auto paakides paarkorda aastas propanooli heas usus et see lahustab paagist vee ja viib selle välja. Muudesse lisanditesse pole üldse usku .

Algaja võrrimees
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

BYKERS kirjutas:

Tere oleks väike küsimus laiale ringile :D mis arvate briggs&stratton bensiini lisandist mis on USA-s tehtud, kui seda kasutada 2 rattaliste karpa mootoritel ...

See läheb muruniidukitele või :lol:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

Kardinal
Tsikkel: BMW, IZ 56

Lugemata postitus Postitas Kardinal »

Mul on kogemused FFI kütuselisandiga. Töötab. Vähendab kütusekulu, aga nõuab täpset doseerimist. Seda müüakse tablettidena ja vedeliku kujul võrkturustuse kaudu. Tellida saab netist kusagilt inglismaalt. Lugesin inimese kommentaari kes katsetas seda HD peal ja säästis mingi liiter sajale. Ei ole kuulnud, et see oleks mingi mootori ära rikkunud. Ja selle toote kasutamine on kindlustatud, kui miskit ära rikub makstakse rikutud tehnika kinni.
See mida kütuselisand tegema peaks on kütusekulu vähendamine ca 10% ja lisab võimsust paar prossa. Ning hoiab mootori põlemiskambri tahmast puhtana.

Kui keegi huvi tunneb võin sellest jahvatada, sain selle toote abil näiteks Dodge Caravani 3 liitrise mootori kytusekulu 7 liitrit sajale. Uskumatu oli küll jah.

( D5,D6,D7,D8; Riga; Voshod; Minsk; Karpatõ; vana Jawa 350; IZ 56; IZ Jup 3; Jawa 350/638; Tuula 200; Pannonia; GS500 ) - kõik see nüüdseks ajalugu...

Jussike
Tsikkel: Gixxer

Lugemata postitus Postitas Jussike »

Puuduvad igasugused kogemused vedelikest ja lisanditest mis Jürgen Veberit meelde tuletavad.
Siiski mida võiks kasutada nii sügisel kui kevadel on MOTUL`i Fuel system clean. Kõigi muude omaduste
juures tõrjub rooste ja eemaldab niiskuse mis met. paagile kasulik. Pikaajaline kogemus endal kahjuks puudub.
Olen kasutanud niiskuse tõrjeks veel isopropanooli kuid see ei tee vaikudele ja rooste ollusele midagi,
määrimisest rääkimatta.

Päikest.

proton

Lugemata postitus Postitas proton »

Ettepanek teha kütuselisanditeemad otse huumori teemasse..

Auto, mille normaalne keskmine kulu on 11-12l/100 võtab mingi tableti abiga 7l? Pole paha...

SJCAM seikluskaamerad - www.sjcam.ee
Kasutaja avatar

Koll
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Koll »

Kütuselisandeist ainsad, mida söandaks pruukida, on kaaliumipõhine pliiasendaja vanatehnika puhul ja pakaselisand diislitele. Millestki muust küll ühtki kiidusõna pole kuulnud.

53 806 136 Ivar.

̿̿ ̿ ̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ 8‰ - 1%
Kasutaja avatar

dan33
Tsikkel: SLR650/ST1100/TDM850/TDM900..

Lugemata postitus Postitas dan33 »

Vanasti oli veevastu parim lisand piiritus. :bsmile:
Asi lihtne,vesi seguneb piiritusega ja piiritus bensuga.voila :mrgreen: :idea:

FZS 600,XVS1100

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

No head blondiinid ikka oma tablettidega :wack:
Täpne doseerimine?? Tükeldad ja kaalud tabletikest? IRRW.
Tehke peale tableti manustamist samamoodi paar möödasõitu, nagu tavaliselt ja sinna läkski
see tablett koos kokkuhoitud kütusega!
No vaadake end kõrvalt, kui paaki igasugust sodi topite, keel suunurgas ja pühas tões uskumas, et vat
nüüd saan rikkaks!
Kui vajadus tilk kokku hoida, ostke väiksem liikumis vahend!
No ausalt, mis te lolli mängite (togi)

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.

taux
Tsikkel: VTX 1800
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas taux »

Olen kasutanud peamiselt auto paakides paarkorda aastas propanooli heas usus et see lahustab paagist vee ja viib selle välja. Muudesse lisanditesse pole üldse usku .

Lahustab vee? Et siis hapnikuks ja vesinikuks :roll: . Ja kuhu ta selle sodi ja vee viib? Pihustitesse ikka veab selle sodi kokku. Odavam ja kasulikum on aeg -ajalt paagipõhjast sete välja pumbata. Tulge maa peale inimesed. Kirjutage proua Esmeraldale ja tellige temalt kütust säästev amulett :lol:
Aga ex iga mees teeb oma rahaga mida tahab ja usk on ka kõva asi. Kurat kui ma ikka usun,et mu 71 kw pill on tehgelt 73 kw. No tõmme on masinal ikka kohe tuntavalt parem

Kasutaja avatar

Kardinal

koi kirjutas:

No head blondiinid ikka oma tablettidega :wack:
Täpne doseerimine?? Tükeldad ja kaalud tabletikest? IRRW.
Tehke peale tableti manustamist samamoodi paar möödasõitu, nagu tavaliselt ja sinna läkski
see tablett koos kokkuhoitud kütusega!
No vaadake end kõrvalt, kui paaki igasugust sodi topite, keel suunurgas ja pühas tões uskumas, et vat
nüüd saan rikkaks!
Kui vajadus tilk kokku hoida, ostke väiksem liikumis vahend!
No ausalt, mis te lolli mängite (togi)

Tean selle kraami kohta kuna mul hää sõber on selle hull müüa. Mingil hetkel tundus, et selle kraamiga kauplemine võrdus lausa mingi hullu religioosse sekti tegevusega :lol:

Aga miks ma ütlesin täpne doseerimine (togi) selle toote müügimehed tellisid tehnikaülikoolilt tootekatsetuse test-mootori peal laboratooriumis. Miskine vanemteadur viis isiklikult katsed läbi, tõestas et lisand vähendab kütusekulu ja hoiab mootori põlemiskambri puhtana aga doseering peab täpne olema, kui üle doseeris siis isegi mingil määral tõstis kütusekulu!

( D5,D6,D7,D8; Riga; Voshod; Minsk; Karpatõ; vana Jawa 350; IZ 56; IZ Jup 3; Jawa 350/638; Tuula 200; Pannonia; GS500 ) - kõik see nüüdseks ajalugu...
Kasutaja avatar

Kardinal

proton kirjutas:

Ettepanek teha kütuselisanditeemad otse huumori teemasse..

Auto, mille normaalne keskmine kulu on 11-12l/100 võtab mingi tableti abiga 7l? Pole paha...

Täpselt nii see siiski oli. Dodge Grand Caravan 3,0L. Lisaks sõitsin sellega veel talvel. 25% linna ja 75% maantee. :idea: Ja kui aus olla siis number oli 6,8/sajale. Tahtsin toda autot osta ja siis oli ta mõned päevad minu käes. Kütusetarbimist mõõtsin nii et paak kõigepealt silmini täis ja jälle silmini täis, samast tankurist. Ja selle masina peal oli juba tykk aega ffi kütuselisandit kasutatud. Aga masinat ma siiski ära ei ostnud - liiga lobudik oli.

taux

Olen nende lisandite müüjatega ikka päris palju kokku puutunud ja neid lisandeid kasutanud autosid ka remontinud.
Mõningad tähelepanekud
Radikalekke peataja- Paned sisse, radikas ei leki- Voilaa. Kuu aja pärast vahetad niikuinii radika, sest hakkb lekkima ja see nn lekkepeataja on ka soojendusradika kinni mätsinud nii,et vahetad ka soojendusradika ära.? tosooli,termostaadi jne.
Õlilekke peataja. Hurra mootori tihendite vahetus 5 minutiga. Super! Mingi aja pärast nõuab mootor kap remonti,kui üldse kokku ei jookse. Erit mõtekad asjad on need summutipaikamis teibid ja pastad . Ei tea miks NASA neid ei kasuta oma kosmoselaevade pragude teipimisel Neid näiteid võib tuua lõputult ,mis lollusi on korda saadetud igasugu lisandite ja tuunimistega.
Muidugi või olla neil lisanditel ka positiivne mõju. "LABORI" tingimustes.Millegipärast rõhutatakse seda sõna iga toote juures :roll:
Venelane ütleb Skupoi plotit dva raza. ehk koonerdaja maksab topelt.
Aga edu katsetamistel.

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Mul kurb kogemus mingi karpapuhastusvedelikuga. Pidi paaki valama ja rõõmus olema, et karpa puhas.
24 tunni järel oli ratas uimane nagu pilves siga. Depoo kiskus karpad lahti ning need pididki enam-vähem puhtad olema.
Krt teab, kuhu see löga siis pidama jäi või külge kleepus.

Selle järel toppisin igasse paaki oktaanarvutõstjat ning umbes 7 paagi järel hakkas ratas tiba paremaid elumärke näitama.
Seega oktaanarvutõstjat julgeks edaspidigi paaki valada, kui selleks mingi jube soov peaks olema. Müüja väitel võtsid rekkajuhid seda Venemaale kaasa, et autod sealset solki lürpides teeveerde ei jääks.

Nende FFI tablettidega sai ka lustitud. Naabrinaine käis nagu uni peale ja saigi nii autole kui tsiklile manualis mainitud doos sisse topitud.
Mõlemad koolesid suht edukalt ära. Ei tea, kas sai üle-või aladoseeritud, igatahes manuali sai järgitud ning tulemuseks oli vist 5 paagitäit enne kui kumbki sisepõlemismootoriga liikur endise sarnaseks muutus. Millalgi, kui viitsin temperatuurianduri leegikate külge panna, siis võin vaadata, mis väljalaskegaaside temperatuuriga ning lambdanäiduga tablettide tarbimise ajal toimub. Seni pole viitsinud tempandurit veel külge pookida. Vähemalt küünlad kattuvad punaka tolmukorraga, see on juba järgi vaadatud.

Edit juurde: oma isiklikule kogemusele tuginedes soovitaks kõigil lisanditetarbijatel olla valmis vaid iseennast süüdistama, kui midagi peeti läheb ;)
Samuti võiks tarbimise tagajärgede likvideerimiseks kontol paar kilo liigset raha olla :bsmile:

Viimati muutis harimal, 07 Apr 2009, 12:06, muudetud 1 kord kokku.
CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

taux kirjutas:

Lahustab vee? Et siis hapnikuks ja vesinikuks :roll: . Ja kuhu ta selle sodi ja vee viib? Pihustitesse ikka veab selle sodi kokku. Odavam ja kasulikum on aeg -ajalt paagipõhjast sete välja pumbata. Tulge maa peale inimesed. Kirjutage proua Esmeraldale ja tellige temalt kütust säästev amulett :lol:
Aga ex iga mees teeb oma rahaga mida tahab ja usk on ka kõva asi. Kurat kui ma ikka usun,et mu 71 kw pill on tehgelt 73 kw. No tõmme on masinal ikka kohe tuntavalt parem

Propanool, metanool, etanool ja muud ...oolid tekitavad nimelt veega segunedes sellise olluse, mis erinevalt paljast veest mahub düüsidest läbi ja põleb. Mina kasutan vähemalt paar korda aastas Fuel & Carburettor cleanerit, mis peale ...oolide sisaldab ka aineid, mis puhastavad karburaatorit vaigustunud kütusest ja muust lahustuvast saastast. Kontrollitud ja toimib, kasutan nii autodel ja tsiklitel kui ka mootorsael ja muruniitjal.

Aga mis puutub paagist sodi lahtivõtmisse ja pritsungi ning pihustite ummistamisse... no kesse lammas siis kasutab selliseid vahendeid ilma lisafiltrita enne karburaatorit/pritsungit??? :shock: Kõige tavalisem viieteistkroonine läbipaistvast plastist paberelementfiltrike bensuvooliku vahele ei tohiks ju üle jõu käia... :roll:

Teema algataja
BYKERS

franz125 kirjutas:
BYKERS kirjutas:

See läheb muruniidukitele või :lol:

kust sa ära arvasid :D tegelt küll jah aga on mõeldud 4 taktilistele mootoritele ja kui seda kasutada siis pole eesmärk kütust sellega kokkuhoida vaid et muu toite süsteem toimiks paremini :D

Teema algataja
BYKERS

dan33 kirjutas:

Vanasti oli veevastu parim lisand piiritus. :bsmile:
Asi lihtne,vesi seguneb piiritusega ja piiritus bensuga.voila :mrgreen: :idea:

ja selle meetodiga on kõik karpa membraanidega samuti voi laa siis

taux

No aga milleks siis seda lisandit paaki panna kui topelt filtrid ees on??? Niikuinii filter peab sodi kini ju :wack:
Kui ma olin FFI tablettide müügimehega ca 2 tundi diskuteerinud siis ta hakkas rõhuma asja loodussäästliksue peale.
Et ikka vähem heitgaase jne.Küsimusele kui palju kulub energiat ,resursseja tekib saateaineid nende tabletide valmistamisele- jäi ta vastuse võlgu. Aga väitis ikka,et tema kasutab juba neid tablette sellepärast,et hoolib oma lastest ja tahab,et neil oleks puhas õhk. Ma siis küsisin,miks ta autoga minu juurde sõitis,oleks võinud ju jalgrattaga tulla. Aga selge see,et ex kuidagi peab leiva lauale saama ja lollide kätte ei tohi raha jätta. Aga eks igalühel oma arvamus ja toimetamised. Mina olen igatahes seda meelt,et kui asi on katki siis tuleb ära parandada ,mitte katsetada mingite"imeasjadega". Sama hästi võib oma katkise auto/tsikli posija juurde viia.
Ärge pikka viha pidage Selline on lihtsalt minu arvamus:bsmile:

Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

taux kirjutas:

No aga milleks siis seda lisandit paaki panna kui topelt filtrid ees on??? Niikuinii filter peab sodi kini ju :wack:

Vopros dlja osobenno tupõh: kuidas selle vahendi siis karburaatorisse saad, kui seda paaki ei pane? :wack: Põhiasi, millepärast puhastusvahendit lisada on see, et lahustuva sodi ja vee karburaatorist ilma lammutamata minema saad. Sest need tekivad sinna niikuinii, ükskõik kui palju filtreid vahele laduda. Lisaks saad ka veest paagis lahti. See, et paagist sodi lahti tuleb, on soovimatu kõrvalmõju ja selle vältimiseks ongi filtrit vahele vaja. Pealegi, topeltfilter on mul niikuinii kõigil masinatel vahel, jube mugav asi, kohe näha, kui sodi sees, viskad filtri minema ja paned uue. Ning sõidad muretult, ei mingeid ummistusi.

taux

Oi kurat kohale jõudis. Lisandid on laiskadele, kes ei viitsi tehnikat hooldada.Ja kus kohas te tangite,et seda sodi niipalju tuleb paaki. Ma teen reeglina kord aastas kogu hoolduse ja asi mutt. Aga see-selleks .See on lõputu teema
Tsau-pakaa.

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Oi teate, mul karpadel üks kruvi kust saab sodi välja lasta :mrgreen:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

tedre
Tsikkel: BMW R 1200 GS, Sherco 300

Lugemata postitus Postitas tedre »

BYKERS kirjutas:

Nimetatud lisandit soovitab briggs&stratton lisada bensule sügisel et vältida vee kondenseerumist, aitavat hoida bensu koostist stabiilsena mis kevadel tagab seisnud tehnika kergema käivitumise. Kui õigesti mäletan on see muruniitjate hoolduskomplektis kaasas ja kuna reeglina teen sügisel suviste põristajate hooldused ära siis olen ka selle ka bensule lisanud. Vist pisike nülka käis 20 liitrile. Kas ta ka reaalselt mingit kasu on andnud ei tea aga hullemaks pole kindlasti teinud kuna kõik mootorid on kevadel käima saadud ilma suurema vaevata.
Aga need kõiksugu tabletid ja jutud sinna juurde hullust säästust :wack: , ostke parem õlut :bsmile:,

pira (made in Georgia), IZ 56, Jawa 634, KL650 Tengai, BMW 1200 GS
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

tedre kirjutas:

Kas ta ka reaalselt mingit kasu on andnud ei tea aga hullemaks pole kindlasti teinud kuna kõik mootorid on kevadel käima saadud ilma suurema vaevata.

mina siia maani olen kevadel ratta käima saanud ka ilma igasugu stabilisaatorite ja konservideta :D ja ikka nii et akulaadija lahti korra starterit siis toores peale ja uuesti starterit
ning käima on nad kõik läinud

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.

meier
Tsikkel: V-Strom AL4

Lugemata postitus Postitas meier »

Üks vanem bussijuht rääkis, "et lähed pühid bussi tagatuled puhtaks ja kohe tundub et liigub paremini ja ei köhi selle va biodiisliga niipalju kui ennem"
Rattaga mul sama lugu: pesed puhtaks ja hakkab nagu kohe paremini tööle.
Just nagu üks eelmine vend ütles: ostke selle tablettide ja muu jura asemel õlut ning on hooldustöökesed ka lõbusamad.
Päikeselis kevadet!!!

Dt 6 ...--CZ425/sidecar...-- V-Strom LA5
RRRC
Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

mulle ühest kogemusest piisas ja enam ma mitte mingit löga suure raha eest oma paaki valama küll ei hakka! :evil:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

[quote="Kardinal]

Tean selle kraami kohta kuna mul hää sõber on selle hull müüa. Mingil hetkel tundus, et selle kraamiga kauplemine võrdus lausa mingi hullu religioosse sekti tegevusega :lol:

Aga miks ma ütlesin täpne doseerimine (togi) selle toote müügimehed tellisid tehnikaülikoolilt tootekatsetuse test-mootori peal laboratooriumis. Miskine vanemteadur viis isiklikult katsed läbi, tõestas et lisand vähendab kütusekulu ja hoiab mootori põlemiskambri puhtana aga doseering peab täpne olema, kui üle doseeris siis isegi mingil määral tõstis kütusekulu![/quote]

Kes viitsib võib selle "katse" kohta lugeda kogu tõe sellest kohast: http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=15533&start=0 . Ühesõnaga need sinised tabletikesed on sama palju väärt kui hülgesitt sulaval jäämäel.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”