navigatsiooniseade
-
Teema algataja
Re: navigatsiooniseade
Raiki kirjutas:boob kirjutas:Siiani olen ma tähele pannud, et http://maps.google.com/ on kaart sama, mis Tomtomil kasutusel. Kui seda vaadata, siis ei saa küll öelda, et oleks erilist edasiminekut võrreldes poole aasta tagusega...
ma just ju kirjutasin et tuleb mai kuu ära oodsata kui uus kaart välja tuleb
Sellest uuest 2009.02 TeleAtlase kaardist siis.
Teedevõrk täieneb oluliselt, kokku siis tuleb uues versioonis 78104 km teid.
Selles osas siis garmini kaardiga suurt erinevust enam ei ole, teedevõrk saab olema
piisavalt detailne ka nõudlikumale kasutajale. Kuigi kui aus olla, siis garminil on see
number veel suurem, kuigi mitte oluliselt.
Muus osas aga jääb ka uus TeleAtlase kaart alla garmini Eesti kaartidele.
Huviväärsusti juurde ei tule (12969 senise 12979 asemel), majanumbreid sisuliselt
juurde ei tule (71,97% senise 71,47% asemel). Loomulikult puuduvad kaardilt
ka garmini kaardile kantud lisaobjektid (kraavid, elektriliinid, looduskaitseala piirid,
sood, talukohad jms). Seega kokkuvõtvalt võib öelda, et tavalisele autosõitjale on uus
TeleAtlase kaart enamasti piisav, looduses seiklejatele aga jääb kindlasti ka edaspidi
parimaks garmini kaart.
Muidugi on see tõsi, et Garmini tarkvaraga on probleeme ja TomTom selle koha pealt
kindlasti parem. Aga olgem ausad, navigeerimisel on kõige tähtsamaks asjaks ikkagi
hea kaart, ilma selleta ei ole suurt kasu, olgu tarkvara kui hea tahes.
Sellepärast on mõistlik, kes kasutab autos näiteks TomTomi, omada taskus ka
mobiili, kus jookseb sees Garmini tarkvara koos Eesti kaardiga. Alles siis võid olla
päris kindel, et ükski huvitav objekt ei jää leidmata.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.