navigatsiooniseade

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Re: navigatsiooniseade

Lugemata postitus Postitas boob »

Esiteks: nii EOMAPi kui REGIO kaardil on navigeerimine juba jupp aega toiminud.
Teiseks: mõnele mehele on Tomtomi kaardid ka väga täpsed, mina avastan pidevalt radasid, mida EOMAPi kaardil pole, aga läpakas kaardil on.
Kolmandaks: päris padrikus on korralikku kaarti näitav gps ikka väga abiks, Tomtom on eksinud juba siis, kui tal kaardil olev tee alt ära kaob.

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et kodumaal olles on kindlasti Garmini kaarte kasutavad aparaadid pika puuga eduseisus just nimelt kaartide headuse tõttu.

mx77 kirjutas:
sang kirjutas:

Soovitan navit ikka mitte kaardi järgi osta.

Juhiks siiski tähelepanu, et Eesti detailkaardid Regio ja EOMapi sulest on saadaval vaid Garminitele.

Samas Regio ja EOMap detailkaartidega ei toimi vist navigeerimine?
Ja kui täpset kaarti sul ikka mototranspordiga liigeldes vaja on, minu Clarionil on kõik sõidetavad teed ja rajad peal.
Kui päris padrikusse minna, siis oleks OK ka see nn. klassikaline GPS.

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

ootame mai kuu ära
ja kui siis tomtom oma korraliku kaartiga väljas on ja ta tõesti nii hea ka on nagu lubatud siis pole garminiga jälle enam midagi teha
no mitte ei meeldi mulle see ida-viru venelane kes proovib eesti keelt rääkida garminis:D
ise kasutan juba mitu aastat tomtom-i ja siia mani on ratta ja autoga sõites piisanud ....

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

boob
Mode

Raiki kirjutas:

ootame mai kuu ära
ja kui siis tomtom oma korraliku kaartiga väljas on ja ta tõesti nii hea ka on nagu lubatud siis pole garminiga jälle enam midagi teha
no mitte ei meeldi mulle see ida-viru venelane kes proovib eesti keelt rääkida garminis:D
ise kasutan juba mitu aastat tomtom-i ja siia mani on ratta ja autoga sõites piisanud ....

Siiani olen ma tähele pannud, et http://maps.google.com/ on kaart sama, mis Tomtomil kasutusel. Kui seda vaadata, siis ei saa küll öelda, et oleks erilist edasiminekut võrreldes poole aasta tagusega...

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Eks võib ju mõnikord teha livetesti erinevatele navigaatoritele ja panna plussid-miinused kirja :).

Kasutaja avatar

Raiki

boob kirjutas:

Siiani olen ma tähele pannud, et http://maps.google.com/ on kaart sama, mis Tomtomil kasutusel. Kui seda vaadata, siis ei saa küll öelda, et oleks erilist edasiminekut võrreldes poole aasta tagusega...

ma just ju kirjutasin et tuleb mai kuu ära oodsata kui uus kaart välja tuleb :!:

Kasutaja avatar

kraut
Tsikkel: XT660Z
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kraut »

Raiki kirjutas:

ma just ju kirjutasin et tuleb mai kuu ära oodsata kui uus kaart välja tuleb :!:

Tomtommi puhul sa istud ja ootad praegu maikuist versiooni. Garminile on PRAEGU uued versioonid saadaval ja maikuuks ma jõuan juba mitu järgmist versiooni välja lasta ;)

boob kirjutas:

mina avastan pidevalt radasid, mida EOMAPi kaardil pole, aga läpakas kaardil on.

Aga ole palun hea ja anna mulle ka neist radadest teada! Saavad kaardid jälle paremad.

Tõnu

Pilt
Kasutaja avatar

Raiki

tom uuendab ka 4 korda aastas kaarte aga see pole mitte põhimine
isegi see garmini uus ja hea kaart ei kaalunud minu jaks tom tom kasutajasõbralikkust ja ilusat selget eesti keelt üles
ning loomulikult ei saa garmin tomile haisulegi seoses arvutiga ühendamise progega ....
tavaliikleja jaoks oli tom tomi vana kaart ka täiesti piisav juba

aga kellele ema kellel tütar ...

Teema algataja
charly21

Lugemata postitus Postitas charly21 »

Raiki kirjutas:
boob kirjutas:

Sellest uuest 2009.02 TeleAtlase kaardist siis.
Teedevõrk täieneb oluliselt, kokku siis tuleb uues versioonis 78104 km teid.
Selles osas siis garmini kaardiga suurt erinevust enam ei ole, teedevõrk saab olema
piisavalt detailne ka nõudlikumale kasutajale. Kuigi kui aus olla, siis garminil on see
number veel suurem, kuigi mitte oluliselt.
Muus osas aga jääb ka uus TeleAtlase kaart alla garmini Eesti kaartidele.
Huviväärsusti juurde ei tule (12969 senise 12979 asemel), majanumbreid sisuliselt
juurde ei tule (71,97% senise 71,47% asemel). Loomulikult puuduvad kaardilt
ka garmini kaardile kantud lisaobjektid (kraavid, elektriliinid, looduskaitseala piirid,
sood, talukohad jms). Seega kokkuvõtvalt võib öelda, et tavalisele autosõitjale on uus
TeleAtlase kaart enamasti piisav, looduses seiklejatele aga jääb kindlasti ka edaspidi
parimaks garmini kaart.
Muidugi on see tõsi, et Garmini tarkvaraga on probleeme ja TomTom selle koha pealt
kindlasti parem. Aga olgem ausad, navigeerimisel on kõige tähtsamaks asjaks ikkagi
hea kaart, ilma selleta ei ole suurt kasu, olgu tarkvara kui hea tahes.
Sellepärast on mõistlik, kes kasutab autos näiteks TomTomi, omada taskus ka
mobiili, kus jookseb sees Garmini tarkvara koos Eesti kaardiga. Alles siis võid olla
päris kindel, et ükski huvitav objekt ei jää leidmata.

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Raiki kirjutas:

tom uuendab ka 4 korda aastas kaarte aga see pole mitte põhimine
isegi see garmini uus ja hea kaart ei kaalunud minu jaks tom tom kasutajasõbralikkust ja ilusat selget eesti keelt üles
ning loomulikult ei saa garmin tomile haisulegi seoses arvutiga ühendamise progega ....
tavaliikleja jaoks oli tom tomi vana kaart ka täiesti piisav juba

Kas navi seadet ostes, räägime siis TomTomist, seda kaasatulnud kaarti saab tasuta täiendada või tuleb iga täienduse eest eraldi maksta juurde ja kui palju see siis on?

Keretööd

Rebaseonu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rebaseonu »

boob kirjutas:

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et kodumaal olles on kindlasti Garmini kaarte kasutavad aparaadid pika puuga eduseisus just nimelt kaartide headuse tõttu.

Mitte ainult kodumaal. Kel plaanis väismaal ka seadet kasutada ja eriti eksootilisemates kohtades, pole mõtet üldse raha kulutada mingi muu firma seadme ostmiseks kui Garmini oma. Garmini formaadis on kordades rohkem kaarte saada, ka tasuta kaarte. Arvestades veel seda, et Garmin pidevalt uuendab ka seadmete püsivara, ka mitme aasta vanustel mudelitel, on Garmini seade parim investeering. Seda enam, et 3500 krooni eest saab suure ekraaniga ja suht nobeda Garmini autoseadme.

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

Rebaseonu kirjutas:
boob kirjutas:

Mitte ainult kodumaal. Kel plaanis väismaal ka seadet kasutada ja eriti eksootilisemates kohtades, pole mõtet üldse raha kulutada mingi muu firma seadme ostmiseks kui Garmini oma. Garmini formaadis on kordades rohkem kaarte saada, ka tasuta kaarte. Arvestades veel seda, et Garmin pidevalt uuendab ka seadmete püsivara, ka mitme aasta vanustel mudelitel, on Garmini seade parim investeering. Seda enam, et 3500 krooni eest saab suure ekraaniga ja suht nobeda Garmini autoseadme.

olen ka aru saanud et Garmin on sobivaim riist seiklejatele. tomtom pigem linnas ja põhimaanteedel sõitjatele. kindlasti on tomtom eeliseks saksamaa kiirteederägastikus navimine. Enduro eelistajatele on Garmin parim. võsavahel pole tomtomiga suurt midagi peale hakata.

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

charly21 kirjutas:

Sellest uuest 2009.02 TeleAtlase kaardist siis.

Huvitav on see, et HTC pihuarvutil millel TOMTOM GPS tarkvara või moodul sees, on sarnaste omadustega kaart juba pea aasta väidetavalt olnud, ise nägin ja võrdlesin EOMAP Eesti kaardi eelmise (mingi 22.XX) versiooniga, seda küll paar nädalat tagasi, kuid oli oluliselt inforikkam, kui TOMTOM-iga kaasasolev Euroopa kaart. Miks siis HTC-le suudetakse kaart palju varem kaasa panna või müüa, kui gepsudele? :roll:

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.

Teema algataja
charly21

Lugemata postitus Postitas charly21 »

saqu kirjutas:

Huvitav on see, et HTC pihuarvutil millel TOMTOM GPS tarkvara või moodul sees, on sarnaste omadustega kaart juba pea aasta väidetavalt olnud, ise nägin ja võrdlesin EOMAP Eesti kaardi eelmise (mingi 22.XX) versiooniga, seda küll paar nädalat tagasi, kuid oli oluliselt inforikkam, kui TOMTOM-iga kaasasolev Euroopa kaart. Miks siis HTC-le suudetakse kaart palju varem kaasa panna või müüa, kui gepsudele? :roll:

Sellist kaarti ikka päris kindlasti ei ole, see valmis TeleAtlasel alles selle aasta veebruaris. See kaart pole saadaval veel mitte üheski TeleAtlase kaarte kasutavas navis. TomTomi kaartide võrdluses peab vaatama nende versiooninumbreid. Saadaval on ka selline nuditud kaart, kus Eestis vaid detailne Tallinn ja põhimaanteed.

Teema algataja
kawa500

Lugemata postitus Postitas kawa500 »

Endal garmin nüvi 200(kaart hea võrreldes tom_ga) ja ostsin selle koos jalgratta lenksu peale käiva vidinaga.Voolu otsa tegin nii et ,vötsin poest autosigaretisüütaja sisemisepesa millel on nii öelda taga selline ots ,mille saad pista tavalisse sigareti süütajasse.,millel oli kummist siuke kaan peal , et vihma sisse ei sajaks ja otse aku pealt voolu ,vaadake seda veel et, adabterit koos kaitsmega otsast ära ei lõika muidu ASI EI TOIMI. Vihma korral pistad tasku või tõmmad koti pähe muidugi nähtavus läbi kotti suht s**t. Tervise eelmise hooaja asi toimis minu enduuro peal.Soomest saab sellise nüvi 200 mingi 99 euroga aga kaardid kas ostad või tõmbad , minu arust oli isegi kuskil Torrenti peal garmini kaardid saada.

Kasutaja avatar

kraut
Tsikkel: XT660Z
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kraut »

kawa500 kirjutas:

minu arust oli isegi kuskil Torrenti peal garmini kaardid saada.

Häbi sul olgu, saba sul tulgu! :evil:

Pilt
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Minule ei meeldi Garmini puhul selle tädi hääletoon kes mind juhatab. Tundub nagu tahaks ta iga kord tegelikult öelda et "Pööra paremale ... raisk!" :shock: . Ses suhtes on näiteks Nokial hoopis meeldivam naishääl juhatamas. Kuigi võrreldes ingliskeelsega on ka tema üsna tagasohoidliku intonatsiooniga - inglise keeles suisa hõiskab rõõmust kui kohale jõuad - "You have reached your destination ... yess! :lol: (selle yess jääb muidugi ütlemata kuid jääb mulje nagu ta seda siiski teeks). Kuidas TomTomil selle teemaga lood on?

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Teema algataja
kawa500

Need vihma kindlate kepsude hinnad on küll laest võetud, mis kuradi moodi saab maksta kumm ümber kepsu maksta 8000eek.

Teema algataja
kawa500

Läbi kiivri nagunii sõiduajal kepsu ei kuule.Aga muidu võiks talle eestikeelt natuke õpetada kõll.

pezz
Tsikkel: CRF1000L

Lugemata postitus Postitas pezz »

kawa500 kirjutas:

Need vihma kindlate kepsude hinnad on küll laest võetud, mis kuradi moodi saab maksta kumm ümber kepsu maksta 8000eek.

kawa500 kirjutas:

Läbi kiivri nagunii sõiduajal kepsu ei kuule.Aga muidu võiks talle eestikeelt natuke õpetada kõll.

Ma olen aru saanud, et tsikli-GPS-i parem omadus autosse mõeldute ees on kahes suunas bluetooth seadme ühendamise võimalus. Reeglina oleks kommunikatsioonialtis tsiklistil vaja, et BT peakomplekti sisse räägiksid nii navi kui telefon ja veel niimoodi, et nad üksteist ei segaks. Tsiklinavi puhul teed telefon -bt-> navi -bt-> headset ja ongi mõlemad asjad ilma juhtmeta kõrvas. Autonavi puhul saab teha ainult telefon -bt-> navi ja/või siis navi seest juhtmega kõrva (helistamist see ei võimalda, kuna rääkida ei saa). Varuvariandina tõmbad ühe mikriga juhtme telefonist ühte kõrva ja teise juhtme navi seest teise kõrva :idea:

pezz
Tsikkel: CRF1000L

Lugemata postitus Postitas pezz »

kris. kirjutas:

Minule ei meeldi Garmini puhul selle tädi hääletoon kes mind juhatab. Tundub nagu tahaks ta iga kord tegelikult öelda et "Pööra paremale ... raisk!" :shock:

See naisterahvas on eriti ehmatav siis, kui hoiatusplõnn on maha keeratud, oled hulka aega rahus sirget teed sõitnud ja siis järsku keegi käratab "ÜÜÜKS KM PÄRAST PÖÖRA PAREMALE!". Kui plõnn peale keerata, siis on pisut inimlikum: PLÕNN! "ÜKS KM PÄRAST JNE". Ei ole järele proovinud, aga peaks saama ka nii, et naisterahval suu pruukimine üldse ära keelatud, aga plõnnid jäävad alles, et märkaks õigel hetkel pilku ekraanile visata.

Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

kris. kirjutas:

Minule ei meeldi Garmini puhul selle tädi hääletoon kes mind juhatab. Tundub nagu tahaks ta iga kord tegelikult öelda et "Pööra paremale ... raisk!" :shock: . Ses suhtes on näiteks Nokial hoopis meeldivam naishääl juhatamas. Kuigi võrreldes ingliskeelsega on ka tema üsna tagasohoidliku intonatsiooniga - inglise keeles suisa hõiskab rõõmust kui kohale jõuad - "You have reached your destination ... yess! :lol: (selle yess jääb muidugi ütlemata kuid jääb mulje nagu ta seda siiski teeks). Kuidas TomTomil selle teemaga lood on?

terv
Kris.

Küll on pirtsakad motomehed meil, ei meeldi hääletoon.... :D
Tahad ma õpetan, kuidas saad ise oma hääle või ka sulle sobiva naishääle ise sinna sisse laulma, kui vähegi viitsid arvutisse mikrofoniga sisselugeda need 88 fraasi :?: :bsmile: Valed käänded jäävad, kajuks küll.
Edit: 80 fraasi, 8 piiksu jäävad samaks :D

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Tänan pakkumast - .vmp editeerimisprogramm on mul endal ka olemas. Aga kui kellegil on pakkuda mingit normaalset eestikeelset helifaili siis aitähh eest võtaks kasutusele küll :bsmile: .

terv
Kris.

kaupz

Lugemata postitus Postitas kaupz »

konkurent zümo550 on nüvi550
http://www.garmin.ee/?id=887
5500,-

samuti veekindel ja ka lenksukinnitusi pidi saama.
aku kestab kuni 2x kauem ehk 8h
ja 100g kergem

voshod175 ->mini v-50 -> gsf600s -> 1300 ccm bokser, õhkjahutusega [vana Põrnikas]
Kasutaja avatar

Raiki

kaupz kirjutas:

konkurent zümo550 on nüvi550
http://www.garmin.ee/?id=887
5500,-

samuti veekindel ja ka lenksukinnitusi pidi saama.
aku kestab kuni 2x kauem ehk 8h
ja 100g kergem

jah on küll ja täitsa saadaval

Teema algataja
loodusevingerpuss

Lugemata postitus Postitas loodusevingerpuss »

Teab keegi kas sigaretisüütajast laetavat navigatsiooniseadet on võimalik laadima panna ktm sc620 ilma akuta versioonil?

kaupz

Lugemata postitus Postitas kaupz »

loodusevingerpuss kirjutas:

Teab keegi kas sigaretisüütajast laetavat navigatsiooniseadet on võimalik laadima panna ktm sc620 ilma akuta versioonil?

seal sigareti pistikus peaks nii või teisiti olema vahelüli, mis teeb 12v->5,5v(usb) enamasti.
ja need stabilitronid(on vist õige termin) söövad natuke kõrgemat pinget ka.

voshod175 ->mini v-50 -> gsf600s -> 1300 ccm bokser, õhkjahutusega [vana Põrnikas]
Kasutaja avatar

Raiki

Nüüd on müügil ka Eestis CLARION MAP780 jaoks täisveekindel rattahoidja koos laadimisega ja maksab 2665.-
Kui kellelgi on huvi asja vastu , siis saatke mail raiki@noortehnik.ee

Kasutaja avatar

borx
Tsikkel: Midnight Star 1900A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas borx »

kas keegi on kuulnud midagi zümo 660-st, kas on tulemas selle hooaja alguspoolel või mitte?

Alar

K-125 1951; IŽ-350 1949; IŽ-350 1950; IŽ-56 1957; IŽ-56K 1957; IŽ-56 1958; IŽ-56 1959

rein113
Tsikkel: Suzuki GSX750

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Esimesed kiiremad tellijad on kuuldavast Zümo660 juba oma tsiklile installinud: http://www.zumoforums.com/index.php?topic=8576.0 Ju kuuleb-näeb sealsete kasutajate arutelu asja headusest.

5273938
Kasutaja avatar

boob
Mode

rein113 kirjutas:

Esimesed kiiremad tellijad on kuuldavast Zümo660 juba oma tsiklile installinud: http://www.zumoforums.com/index.php?topic=8576.0 Ju kuuleb-näeb sealsete kasutajate arutelu asja headusest.

See link nõuab sisselogimist :?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”