Motomaania küsib lugejate arvamust

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Motomaania küsib lugejate arvamust

Lugemata postitus Postitas sang »

Motomaania korraldab interneti-põhise lugejaküsitluse saamaks teada lugejate arvamust ajakirja kohta ning selgitamaks välja, kes üldse on Motomaania lugeja.

Küsitlus asub aadressil http://www.eformular.com/sangandres/motomaania2.html.

On oluline, et küsitluse võtaksid täita nii Motomaania andunud fännid, kes loevad iga numbri kohe läbi, kui ka need, kes on näinud vaid paari ajakirja numbrit või suhtuvad Motomaania sisusse ja vormi kriitiliselt. Vaid võimalikult lai erinevate arvamuste hulk aitab teha Motomaaniat paremaks ja lugejatele veelgi lähedasemaks.

Küsitluse täitmine võtab aega umbes 10-15 minutit ning on täiesti anonüümne. Lingi küsitlusele leiab peatselt ka Motomaania veebist http://www.motomaania.ee.

Kõigi küsitluse täitnute vahel loosib toimetus välja viis raamatut "Eesti motosport 2008", kolm ajakirja aastatellimust ning ühe pääsme Motomaania poolt korraldatavale eksklusiivsele bussireisile Motoexotika näitusele Tartusse.

Motomaania lugejaküsitluse viin ma läbi seoses õpingutega Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudis. Vajadusel saab küsitluse teemal minuga ühendust meiliaadressil sangandres@gmail.com.

Oleksin väga tänulik, kui võtaksite natuke aega oma arvamuse avaldamiseks ning seeläbi Eesti motoajakirjanduse paremaks muutmiseks. Ausaltöelda, uurija seisukohalt oleks isegi põnevam, kui küsitlusele võtaks vaevaks konstruktiivselt vastata eelkõige ajakirja kriitikud, kes näevad kuskil viga laita. See siiski ei tähenda, et Motomaania sõbrad ei peaks seda tegema, kõigi arvamused on võrdselt olulised!

härra Ruubel

Re: Motomaania küsib lugejate arvamust

Lugemata postitus Postitas härra Ruubel »

Täidetud.ja jumala ausalt.

CRF250R
Kasutaja avatar

randmevääne2
Tsikkel: Yamu,KTM,Kawa

Lugemata postitus Postitas randmevääne2 »

Tehtud ja jään tulemusi ootama :bsmile:

Kasutaja avatar

xdream
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas xdream »

Ütlesin ka oma sõna sekka

Honda CX500 79'
Kasutaja avatar

vandaal
Tsikkel: CB fighter,KawaKX450,Husa550SM
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vandaal »

aega läks aga asja sai 8)

Supermotos:KTM SMR 450upto505/Mäkketõusus:Husaberg 650/Kestvuskrossis Kawasaki kx450f/Tänaval Honda Streetfighter/
Õlu järel:Sääreväristaja/Peolt koju:kondimootor
http://www.carma.ee
http://www.krestonehitus.ee
#7 ja 585
Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

tõeliselt põhjalik küsitlus on (w)

Ice

Lugemata postitus Postitas Ice »

Kui vajutan "Lõpeta vastamine" nuppu siis kuhu ta mind suunama peab? Mul tekib ette valge tühi leht ja kõik. Õnneks jäi kogu jutt alles aga akent kinni ei julge panna, muidu peab ehk uuesti täitma :roll:

Patsu kah! :)
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Mul jäi ka valgeleht ette, ju ta ei suunagi kuskile edasi.

Kasutaja avatar

Kangru
Tsikkel: Gas Gas 250 EC

Lugemata postitus Postitas Kangru »

Mul ka valge leht ja ei midagi muud. Nägin palju vaeva ja vastasin kõik ausalt ära. Mingi kala kuskil sees?

Kasutaja avatar

vandaal
Tsikkel: CB fighter,KawaKX450,Husa550SM
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vandaal »

mul oli ka valge aken aga näitas,et DONE ju siis ikka läks asi kohale...loodame vähemalt :shock:

Supermotos:KTM SMR 450upto505/Mäkketõusus:Husaberg 650/Kestvuskrossis Kawasaki kx450f/Tänaval Honda Streetfighter/
Õlu järel:Sääreväristaja/Peolt koju:kondimootor
http://www.carma.ee
http://www.krestonehitus.ee
#7 ja 585
Kasutaja avatar

mõmm
Tsikkel: TDM850

Lugemata postitus Postitas mõmm »

Tehtud (w)

........Riga,Iž,Jawa,Ural,GSX 1100F, YamahaTDM850 :) ja head soovides
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Ice kirjutas:

Kui vajutan "Lõpeta vastamine" nuppu siis kuhu ta mind suunama peab? Mul tekib ette valge tühi leht ja kõik. Õnneks jäi kogu jutt alles aga akent kinni ei julge panna, muidu peab ehk uuesti täitma :roll:

See valge leht tähendab, et kõik on väga hästi :) Paraku on see teenusepakkuja-poolne lahendus ning ma ei ole suuteline seda viimast valget lehte kuidagi muutma või asendama. Muidu valaks kasvõi läbi kuvari lonksu õlut tänuks kurku :)

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Tjah, küsitlus jääb täitmata, sest kahjuks ei ole enam motomaania lugeja. Varem oli täitsa hea, teemad/valdkonnad balansis, aga nüüd jäigi tellimus pikendamata, kuna lõpus kiskus krossiajakirjaks ära.
Minu poolt tilk tõrva meepotti, ärge siis kurjaks saage :)

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Aga pane siis kirja, et mis meeldib ja mis mitte. Ma panin ka kirja, mis mulle nende juures meeldib ja mis mitte.

Kasutaja avatar

SAUL
Tsikkel: KTM, HD
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas SAUL »

Tehtud ja mured kurdetud ning nüüd jään aastatellimust ootama :mrgreen: :bsmile:

Estonian Chopper Forum http://www.estonianchopper.com

suzepe

Lugemata postitus Postitas suzepe »

Sama siin.Tehtud,täidetud (togi)

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

tehtud.
ja kui loosimiseks läheb, siis mulle eraldage motomaania aastatellimus sest motospordi aastaraamat juba olemas (lol)

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Sama siin, st valge leht, aa ju ta siis tehtud on :)

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

YZ 250 2t
Tsikkel: YAMAHA YZ 250

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

Tere kõigile...

Sai ka ära tehtud ja soovi avaldatud ning mitteavaldatud, valge leht vist tõepoolest on kinnituseks, et asi õnnestus.... :)
Ka need, kes on mingi asja vastu, peaksid sõna võtma seal, muidu ei muutu paremaks nende jaoks midagi!!! :(

Edu kõigile...

Krossimees Aare :)
Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Halvima teostusega küsitlus, mida ma näinud olen. :?

sang kirjutas:

See valge leht tähendab, et kõik on väga hästi :) Paraku on see teenusepakkuja-poolne lahendus ning ma ei ole suuteline seda viimast valget lehte kuidagi muutma või asendama. Muidu valaks kasvõi läbi kuvari lonksu õlut tänuks kurku :)

Selle formulariga saab ka vastajale automaatse kirja edastada. :wink:

Midnight bugs taste best.
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

[quote="miu"]Halvima teostusega küsitlus, mida ma näinud olen. :?

Palun tagasisdet ESi, mis kõik valesti on!

bikefan
Tsikkel: VN1500 Nomad

Lugemata postitus Postitas bikefan »

miu kirjutas:

Kui sisu hea ja üllas, siis vorm polegi nii oluline. (togi)

-Since 2002-
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

bikefan kirjutas:
miu kirjutas:

Kui sisu hea ja üllas, siis vorm polegi nii oluline. (togi)

Asi ei olegi ainult vormis. :wink: Aga ma saadan siis autorile edaspidiseks mõned näpunäited kusmiskuidas küsitlust teha.

Midnight bugs taste best.
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Küsitlus on praeguseks lõppenud.

Suur tänu kõigile, kes vastasid. Nüüd läheb natuke aega andmete töötlemisega ning järelduste tegemisega. Loodan veel enne maikuud anda siinsamas esialgse ülevaate tulemustest ja järeldustest. Olen kindel, et Motomaania saab tänu sellele küsitlusele veelgi paremaks kui see praegu on :)

ninamees

Lugemata postitus Postitas ninamees »

Motomaaniat enam ei telli.Arvan,et ajakiri võiks ka oma nime muuta-midagi" motosport" või taolist.Läheks rohkem nagu sisuga kokku...

heikih7
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas heikih7 »

Mina küll tellin. :)

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Mina sain tänu sellele küsitlusele ühe naeratuse osaliseks-Fortuuna oma nimelt :D
Maniakaalne nagu ma olen- ikka tellisin. Loodan, et küsitlusest ka miskit kasulikku välja koorub. (See kehtib ka Motodepoo küsitluse kohta, ehk:"millal sissesõit korda tehakse?)

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

sipsik
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sipsik »

Tere ja aitäh ajakirja tegijate poolt ka kõigile, kes vastasid. Fortuuna naeratas tõesti üsna mitmele inimesele, kellest osad on preemia ka kätte saanud: Katrin Koch-Maasing, Paavo Tärk, Elari Rosenfeldt, Heiki Haaboja, Priit Jaarma, Kalle Klooster, Angela Leiaru ja veel üks inimene, kes pole veel ühendust võtnud meili teel.
Isand Sang tegeleb vastustega mõnda aega, annab aru ja siis vaatame, mis teie soovidest on meie võimuses, mis mitte.
Spordi teemal püüdsime juba seekord vastu tulla numbris, mis hetkel trükikojas on. Otseselt on seal ainult üks spordilugu sees. Seda siis tervest ajakirja mahust. Kuigi samas, kas lugu, mis kirjeldab kiirendusratta ehitust, on spordilugu või mis asi see siis on? Või see, kui me räägime ühes Abjas tegutsevast rokkivast laste tehnikaringist, kus küll tegeletakse võrride ehitamisega (võidusõiduks, oh my God!), aga kus on nii lahe seltskond, et poiste isad käivad ka pidevalt kohal ja kutid õpivad märksa enamat ainult gaasirutska keeramisest?
Mis siis teha, kui spordiga tegelevad inimesed on lihtsalt aktiivsemad ja meie leiame, et nende pingutused ja saavutused väärivad kajastamist? Suure meedia uudise künnist nad aga põhjusel või teisel ei ületa.
Selline väike probleem ka veel, et näiteks talvel on tänavasõidurataste testi ikka väga keeruline korraldada meie kliimas.
Kui tähte närima hakata, pole sport kunagi moodustanud üle viiendiku ajakirja mahust. Muidugi, alati võib lauaga lajatada ning väita vastupidist, väitjal on see õigus.

bikefan
Tsikkel: VN1500 Nomad

Lugemata postitus Postitas bikefan »

sipsik kirjutas:

Mis siis teha, kui spordiga tegelevad inimesed on lihtsalt aktiivsemad ja meie leiame, et nende pingutused ja saavutused väärivad kajastamist? Suure meedia uudise künnist nad aga põhjusel või teisel ei ületa.

Usun, et sportlastest ja klubidest nn "persoonilugude" kirjutamise/lugemise vastu pole kellelgi midagi. Ka mind isiklikult häiris see, et nii palju ja mahukalt oli juba ammmmmmu toimunud võistlustest juttu. Asjast huvitatud inimesed said need andmed juba enne netist kätte või käisid fännidena ise kohal. Ja keda ei huvita - see nagunii ei loe. Võistlustest põhjalik jutt on rohkem päevalehe või nädalakirja teema - mitte kuukirja. Kokkuvõtlikult suursaavutused võiks siiski jätkuvalt ära mainida - krossi MM, EMV etapi seisud jm. kus eestlased ilma teevad.
Palju põnevam ongi lugeda teemasi, mida mujalt kätte ei saa - meil on igasugu motoklubisi ja liikumisi - nii tänavalt kui spordiradadelt - saate 10.a. igas numbris mõnest klubist kirjutada. Tutvustage neid ja nende tegemisi...
Reisilood on muidugi super - ja neid võiks jätkata. Samuti tsikliehitamise lood, testid (isiklik huvi: vahest võiks ka mõni cruiser testis olla) jne. Testid võiks hõlmata mitme firma sarnaseid tooteid ja võrdlusi ntx.
Ühesõnaga rohkem seda, mida mujalt ei saa.
Aga ostan ja loen juba esimesest nr-st alati - pole veel ühtki vahele jäänud :)
EDU! :bsmile:

-Since 2002-
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Küsitlusest tükk aega juba möödas. Motomaania lugejad leidsid lühikese ülevaate küsitluse tulemustest viimasest ajakirja numbrist. Kes soovivad natuke pikemalt sel teemal lugeda, võivad kiigata mu bakalaureusetööd (http://www.jrnl.ut.ee/filemanager/ , otsi kaustast baka_kaitsmine sõna ’sang’), vt osast Empiirilised tulemused, peatükk Lugejaküsitlus.

Et mitte kaotada eksklusiivsust, siis natuke jagaks siia foorumisse seda infot, mida ei olnud ei bakatöös ega ka Motomaania artiklis, ehk vastanute internetikäitumisest. Kõigepealt vastanud ise. Üle 50% küsimustiku täitnutest tegid seda esimese ööpäeva jooksul alates küsitluse avalikustamisest. Kuna esimeseks ja ülekaalukalt kõige laiema kandepinnaga infokanaliks oli tookord biker.ee foorum, siis võib väita, et küsitlusele vastanutest olid ülekaalukalt kõige rohkem bikeri kasutajaid. Seda näitasid ka internetikäitumise küsimused, kus 79% vastanutest külastab biker.ee-d igapäevaselt. Järgmine kõige populaarsem veebikeskkond oli auto24 (41% igapäevaselt), motors24 (30%), automoto foorum (12%), ülejäänud tehnikaveebid olid juba alla 10%.

Nii et lisaks Motomaania lugejaküsitlusele sain ootamatult ka biker.ee lugejate uuringu jaoks andmestiku kokku, kui keegi tahab seda teemat eraldi uurida, siis andku aga teada.

Vaatamata bikeri kasutajate ülekaalule ei maksa siiski väita, et küsitlus ja sellest saadud tulemused olid kuidagi ühekülgsed või kallutatud. On ju bikeris kokku üle 11000 kasutaja ning kindlasti oleks väga väär väita, et tegemist on oma arvamustelt, suhtumistelt ja käitumiseelistustelt homogeense seltskonnaga. Pigem vastupidi, inimesi on väga erinevaid ja nii ka nende arvamused on väga erinevad ka siin foorumis. Aga samuti oli vastanute hulgas neid, kes näitas üles teatavat pelgu või isegi põlgust „bikeri seltskonna“ vastu, nii et kõik said oma sõna öelda.

Veebikäitumisest veel niipalju, et motomaania.ee oli infokanalina vastajate jaoks küllaltki vähetuntud ja harva kasutatav, ülekaalus olid need, kes kas ei külasta üldse või külastavad väga harva seda portaali. Mõni vastaja avastas alles küsitlusele vastates, et selline veeb on olemas :).

Mis mind aga tõsiselt üllatas, oli lugejate lojaalsus Motomaania suhtes. Seda näitas esiteks küsitlus, näiteks 27% vastanutest loeb ajakirja läbi kaanest kaaneni, veel 60% aga praktiliselt kõiki artikleid. Samuti on 57% vastanutest näinud kas kõik või praktiliselt kõiki seni ilmunud ajakirja numbreid. Samas aga teisi Eesti tehnikaajakirju vastanud eriti ei lugenud, üle poole vastanutest aegajalt vaatab mõnda neist. Sellistest numbritest loen ma välja tohutult suure lugejate lojaalsuse ajakirja suhtes. Sain sellele veelgi kinnitust juurde, kui ühe teise töö raames intervjueerisime erinevaid Motomaania lugejaid. Tuli välja, et lugejad loevad tihti neidki artikleid, mis neile üldse huvi ei paku, aga kuna on Motomaania, siis tuleb ju läbi lugeda :). Samuti ollakse Motomaania andunud lugejad-tellijad isegi siis, ollakse üldiselt kriitilised selle ajakirja sisu suhtes („Ei ole piisavalt varustuse teste!“, „Miks kirjutatakse nii vähe cutomitest/bikedest/motokrossist/jms!?!“). Eks ma siis tegingi sellest järelduse, et Motomaania on Eesti motomaastiku jaoks midagi enamat kui lihtsalt hobilise info kandja, MM on kindlasti elustiili edasikandja ning motoinimeste koondaja, ühise idee kandja ja hoidja.

Lisaks tuli veel küsimustikust kamaluga välja igasuguseid huvitavaid fakte ja killukesi. Näiteks on neid, kes teevad tsiklile ise pisiremonti rohkem nendest, kes ise tsiklile hooldust teevad. Või siis, et aktiivsed motosportlased tunnevad motospordi lugude vastu oluliselt vähem huvi kui hobisõitjad-aktiivsed kaasalejad.

Kui kellelgi on huvi, siis olen valmis ka siin teemas vastama kiuslikele või süvitsi sonkimise küsimustele Motomaania lugejate teemal. Kergelt olen valmis vestlust arendama ka Eesti tehnikaajakirjanduse kohta alates aastast 1958 (seda puudutasin rohkem oma seminaritöös, viidatud bakatöösse jõudis sellest uurimusest kompaktne kokkuvõte).

Ja lõppu ka natuke viktoriini: pakkuge küsitlusele vastanute 3 kõige enam omatavat tsiklitüüpi ning 3 kõige populaarsemat motospordi ala :wink:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”