rehvil olevad tähed
Re: rehvil olevad tähed
StreetMoto kirjutas:Need on kiirusindeksid.
Ei ole asi nii lihtne - ärge lahmige tühja!
Kõigepealt oleneb kuskohas nad võrreldes muude mõõtude (ja tähistega) paiknevad. Tähed peale numbrit isenesest on tõesti kiirusindeks, mis näitab kui kiirelt maksimaalselt sõita võib selle rehviga. Näit 72W. Kui vaadata konkreetset küsimust ja hakata jadas tagantpoolt endale tuttavaid "leidma", siis tundub, et oled sa leidnud nad rehvimõõdu "laius/kõrguseprotsent ja velje diameetri vahelt.
Seal siis paiknevana ZR tähistab radiaalrehvi, millega võib üle 240km/h kulgeda. R on radiaalkonstruktsiooni tähis. C on autorehvil tugevdatud karkassi tähistuseks - kasutatakse kaubikutel. B on sama asi tsiklirehvil - tugevdatud karkass, enamasti karkassikihte +2 võrreldes tavalisega. V, VB ja VR osas on tegu esimesel juhul diagonaalrehviga, teisel juhul tugevdatud karkassiga ja kolmandal juhul radiaalrehviga. Kõikide nende juures on üks ühine omadus - kiirusindeks V. Seega maks kiirus nende rehvidega 240km/h. Kiirusindeksite tabeli olen siia vorpinud:
http://www.streetmoto.ee/supermoto/inde ... =78&lang=1Teatud juhtudel (enamasti Ameerikamaal) ei kasutata miskipärast klassikalist eraldi asuvat koormus+kiirusindeks kombinatsiooni, vaid tuuakse kiirusindeks esile rehvimõõdu sees. Sõltub see puhtalt tootjast. Seega näit 150/70-17 69V on sama mis 150/70V17 ja näiteks 150/70B17 69V on samas mõõdus rehv aga tugevdatud karkassiga ning mõni tootja kirjutab selle asemel 150/70VB17. Vot nii on lood... Ja kui juba näiteid tuli, siis 150/70-17 ja 150/70R17 erinevus on selles, et esimene neist diagonaalrehv ja teine radiaalkonstruktsiooniga.
Jube tark jutt hr. neeme aga mul küsimus mis näitab rehvi juures tema pehmust. tegelt tahan osta rehve bikele zx6 ja tänava kasutuseks öeldi mulle kuskilt poest et liiga kõvat ei suuda ma soojaks sõita ja jääb libedaks , asi tundub õige kuna alles teine hooaeg on käsil aga kui tahaksin osta kusagilt e-poest siis mis tähti pean meeles pidama. präegu all rehvid 120/65-17 ja 180/60-17 aga kas seal olid mingid tähed veel lõpus ei oska öelda kuna ei osanud neile tähelepanu pöörata.
Tänan igatahes kõiki kes viitsivad sel teemal mind ja ka teisi valgustada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.