Küsimus enduro rehvide kohta.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Küsimus enduro rehvide kohta.
Küsimus siis suunatud enduro meestele , et plaan soetada jooksu uusi rehve, vaadanud olen streetmotost http://www.streetmoto.ee/img/pildid/var ... /m6006.jpg rehve tähisega M-6006 . Kuidas on sellise suht suure ja sügava mustriga rehviga sõita maanteed ja tänavat, kus mul 80 protsenti sõitudest toimub?Vaadanud olen neid sest tunduvad olevad rehvid, millega ka teelt kõrvale keerata. On kellegil kogemusi analoogsete rehvidega või on mingeid häid soovitusi?
Re: Küsimus enduro rehvide kohta.
See on peaaegu sarnane Pirelli MT70 mustriga.
Mida saab erinevate mustritega teha, on kirjas SIIN
mina selle rehviga väga kruusateest raskemates kohtades ei hullaks. Töristada võib, kuid erilist pidamist pole.
Universaalset rehvi pole olemas. Kas on maanteel pikalt pidav ja ei pea liivas-murul-mudas-metsas või peab metsas ja kulub asfaldil kiirelt.
Suht hea combo on Continentali TKC80. Või kui rohkem tahad metsa ja vähem asfalti, siis Mitase mingi odavam kärn või YOKO krossirehv (seda ei tea, kas 17" on)
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Sõitsin sama esirehviga (Maxxis)selle suve. 70-30 asfalt-kruus. mõlemal pidamine OK. Vastu pidas u.6000 km. Kui lõpp kätte jõudis kadus pidamine kruusal kiiresti.Praegu on ees Dunlopi kärn, sellega asfaltil pidamine halvem-liiga pehme on aga odavalt sain. Kui poest peaks ostma siis paneksin selle Maxxise kindlalt uuesti alla. Taga on Metzeler Enduro3. Väga hea rehv-ainult et kallivõitu.
Küsitud oli teelt ära keeramise kohta. Kruusatee on ju ka tee.
uljasvaluvelg kirjutas:Sõitsin sama esirehviga (Maxxis)selle suve. 70-30 asfalt-kruus. mõlemal pidamine OK. Vastu pidas u.6000 km. Kui lõpp kätte jõudis kadus pidamine kruusal kiiresti.
-
Sõitsin ka liivas, mudas, rabas, mullas, kividel, killustikul, paekivil, samblal, lompides, ojas!! Ei viitsinud kõike üles lugeda.
MÄRJAL MURUL ON LIBE!!
-
Ribid on natuke valusad peale seda kui tuhamäel käisin Enduro3-e proovimas.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
mella kirjutas:oot, sa sõitsid rabas Sahara3-ga taga ja oled veel kirjutamas?
Mella, ma sõitsin Turbatunni sellesama Maxxise rehviga ära .Iseküsimus, mis "naudingu" ja hinnaga
-
- Tsikkel: 125 honda endurokas
Kui sul päris hardcore endurot pole mõttes teha siis soovitaksin koheselt Pirelli MT60, kui tee pealt ära keerata metsateedele siis selle rehviga ikka hätta ei jää, kuigi liivas ja lumes pole sel erilist pidavust kuid kinni ikka ei jää.
olen selle rehviga sõitnud poole meetri sügavuses mudas ning elusalt välja tulnud. hetkel on mul kasutuses Mitas E-09.
Mitase enduro rehviga ei jää metsas hätta kuid see eest ei kannata maanteed kuna on pehme seguga rehv.
Kood: Vali kõik
Tervitades, Enduroist
e09 on mudas hea, isegi väga hea, aga asfaldil kulub ja kruusal on pask.
kas keegi ei ole saksast tellinud TKC80 rehvi? eestist ei saa, ainult suure koguse puhul.
paistab, et see kõige universaalsem, saab metsas ilusti hakkama ja ka asfalt ei tee väga liiga.
heidenaud, k60 vms., olen ka proovinud, no ma ei tea, kulub ropult ja metsas pole ka suurem asi.
keegi teab veel midagi soovitada?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Ise olen sama dilemma ees- millist rehvi kaeda?
Siiamaani olen oma valikust sellised kandilised kärnalised välja jätnud kuna 70% on asfalti. Aga vaadates seda viimasti Conti rehvi, peab vist ümber mõtlema.(viimast saab http://www.reifendirekt.co.ee )
Siiani olen kasutanud tagarehvina K60't, paraku oli see jalavari kasutatuna kaasas, seega ei oska tema pidamisele uuest peast hinnangut anda. Kulununa on ta kruusal normaalne, asfaldil 150kmh temaga kurvi ei läheks.
Esirehviks on Dunlop Trailmax. Tegemist on küll tagarehviga aga ümberkeeratuna on ta väga hea pidamisega. Kulumist ei saa samuti hinnata, kuna alles 1000 km sõidetud.
Edu
Rattaks siis TDM
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure
Ühe tagumise TKC80-sõitsin sellel suvel siledaks.
Ostsin Sergise poest lätist. Kuna tal esimest polnud,
siis ette jäi Sahara 3. Cont kestis miski 5000km.
Esimese osa sõitsin teadlikult asfalti vätides, teise poole
peamiselt asfaldil ja kruusateedel.Kuna enne oli taga ka
Sahara, kartsin natuke asfalti TCK suure ja suht hõreda kärna pärast.
Tegelikult polnud sõites erti vahet. Ainult lõpupoole, kui olin rehvi kandiliseks
kulutanud(ei julge jalaraudu kurvis maha kallutada noh), hakkas kurvis natuke "alt ära astuma".
Tüüpilisel Lõunaeesti kruusateel oli superluks. Kindlasti parem, kui Sahara.
Eriti jäi meelde tunduvalt parem kylglibisemise kontrollitavus. Kevadisel,
lahtiste kivikestega kõval kruusateel, tundus tagumine ots natuke "närviline".
Pidurdamisel nii kruusal, kui asfaldil hoidis hästi sõidujoont.
Aga..
Kõige parem osa minujaoks algas siis, kui teelt maha keerta.
Langiteed, metsaalune,väljaveotraktori rööpad - ei mingeid probleeme.Sõida nagu krossirattaga.
Edenemist pidurdas pigem sõitja fyysis ja vaim. Sõita kannatas ka pehmes karjääriliivas,
kus raske esiotsaga ratas ja metzeler ainult liiva segas.
Lätis neid viimanekord enam ei olnud ja uus partii pidi kallim tulema, sellepärast sai
suve lõpetamiseks yks Heidenau K60 ostetud. Tollel pole Contiga võrreldes metsas ja kruusal
pidamist ollagi(mets on väga märg ka muidugi nyyd, vale rehvivalik ).
Kui keegi nyyd kuulutaks, et hakkab TKC80 eestis myyma, siis minu valik oleks ta kindlasti.
Samas, sedasorti rehvid kestavad ju nii vähe kilomeetreid, et pole probleemi kõik tootjad
omalnahal järgi proovida ja enda lemmik leida.
Priit
ohoh. kellegil tellimisekogemust?
see michelin t63 paistabhuvitav kärn olema, rehvi külje peal on diagonaalis nupud, ehk on sellega ka külgpidamist.
Batman kirjutas:......
kas keegi ei ole saksast tellinud TKC80 rehvi?
Olen tellinud ja korduvalt. Siit siis : http://www.reifendirekt.co.ee/
Asi on toiminud kenasti.
XT-l olid TKC80 all ja igati rahule võis jääda.
Mina arvan, et universaalrehviks vägagi head. Paljud GS-i mehed kasutavad.
Vägagi sarnaste TKC80 omadustega on Metzeler Karoo 2. Neid rehve pakub Motodepoo.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure
Hmm
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... s=1&Achse=
Kui ma selle hinnaga saan rehvi koduukse taha, siis on see ju suisa odav.
Lätist ostes tuli 400 eek-i kallim ja yhe Tartu tsiklipoe tagaruumis nägin yhte paari, mille tykihind algas 2-ga.
Priit
Originaalis oli all Metzeler Enduro 3- Soojast peast asfaldil uskumatult hea pidamine, kruusal selline tavaline aga liivas äärmiselt kehva sõita.
Pirelli MT 21- Tänava legaalne rehv, algul nagu tundus asfaldil üleliia ujuvat aga peale paarisada kilomeetrit oli normaalselt sõidetav. Vihmaga kole libe rehv, vähe ettevaatust. Äärmiselt vastupidav asfaldil 160 kg rattale, 3500 km sõidetud ja näeb ikkagi hea välja aga kiirusel 100 km hakkab tegema jubedat häält. Kruusal ja liivas sõites tundsin ennast kindlalt. Ma ei tea mis Mella tabeli suur 0 tähendab liivas aga mina olin väga rahul.
Metzeler Karoo (ilma T)- Sõidetud lühikest aega aga vaiksem ja kindlam asfaldil kui MT21. Metsas ja liivas normaalse sõidetavusega.
kidd kirjutas:Hmm.....Kui ma selle hinnaga saan rehvi koduukse taha, siis on see ju suisa odav.
Priit
Ja nii ongi, ainult aadressiks tuleb panna selline koht, kus keegi kindlalt kohapeal olemas on. Näiteks töökoht või kontor.
Netist saad jälgida kauba liikumist reaalajas.
Asi toimib ja probleeme pole olnud.
Hinnaerinevused on eriti karmid, kui vaatad näiteks maasturite rehve.
Gre kirjutas:Vägagi sarnaste TKC80 omadustega on Metzeler Karoo 2. Neid rehve pakub Motodepoo.
Mina sõitsin Adventure all 1000km-ga Karoo 2 tagumise siledaks. pool sellest asfalti.
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Kellel 18" tagaratas, siis üks huvitav alternatiiv Karoo-le ja TKC-le on Dunlop D908RR
Minu ratta all kestis KarooT 2500km, praegu all olev Dunlop D908RR on esimese 1000km-ga kulunud märgatavalt vähem kui Karoo sama läbisõidu juures.
Vihmaga peab asfaldil kehvemini kui Karoo, kuivaga pole muret - esimene 100-200km uue rehviga tundub üsna vedel, edasi on ok.
Maastikul ei oska rehvile midagi ette heita, Karoole teeb igal juhul ära.
Sain oma D908RR Mxmotost, koos paigaldusega tuli hinnaks 1590
-
Teema algataja
Tänud kamraadid , eks ma siis vaatan ja püüan miskit lähitulevikus välja valida ning ära tellida.
Kevad saabumas ja rehvivalik jälle ees.
Eelmine hooaeg sai Mefo MFE99-ga sõidetud ja väga rahul olin nende rehvidega.
Aga vahelduseks võiks ju ka teisi proovida ja silma jäi Mitas E-07.
Tõenäosus on väike aga ega kellelgi pole reaalset kogemust mõlema rehviga?
Kas Mitas on halvem/parem kui Mefo?
Enamus sõite on maantee aga nädalavahetusel saab käidud ka metsa all...kruus,liiv ja mõõdukalt muda.
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
Tere.Miks mitte Heidenau K60?Olen küsinud siit-sealt ja ükskõik mis rehvist alustad ,lõpuks on jutt jälleK60 juures.Otsus tehtud siis selleks aastaks selline.
-
- Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid
Ma ka 90% tõenäosusega proovin K60 heidenausid, alternatiivina on silmapiiril E-07
K60 kohta olen kuulnud liiga kiiret kulumist....
Mefo on paarkend krooni kallima ka kõigest K60st ja Mefo oleks juba tuttav rehv. Mefo vastupidavus on ka teada jne(minul pidas tagumine Mefo 8000km ja mustrit on miskine 2-3mm veel järgi ja enamus sai asfaldil lastud esimene on 16400 sõitnud ja kannataks natukene veel.).
K60 kohta räägitakse kulumisest miskine 5-6000 km
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
-
- Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
- Tänatud: 5 korda
Miks sa ei mõtle Michelin Anakeede peale?
Kui ma suve algul ratast vahetasin,olid tal Itaalias alla pandud Anakeed ja nendega sõidetud ka seal,mina sõitsin Eestis ca.6000 km.ja kui kevad kätte jõuab sõidan veel umbes 4000 km.
Sõidan 99% asfaldil.
Sul vist rohkem kärna moodi asja vaja?
Kajar kirjutas:Miks sa ei mõtle Michelin Anakeede peale?
Kui ma suve algul ratast vahetasin,olid tal Itaalias alla pandud Anakeed ja nendega sõidetud ka seal,mina sõitsin Eestis ca.6000 km.ja kui kevad kätte jõuab sõidan veel umbes 4000 km.
Sõidan 99% asfaldil.
Sul vist rohkem kärna moodi asja vaja?
Anakeed olid ka mu Alpil all kui Itaaliast toodud. Anakeed on super rehvid ja isegi suht hea hinnaga Saksast saadaval aga mul jah vahel tuleb tahtmine metsa all mürada ja seal jääb Anakee tsipa nõrgaks. Anakeed kruusapeal ujusid suht palju. Aga asfaldil olid fantastilised....jube hea pidamine isegi vihmaga ja siis kui rehv on juba peaaegu pastel.
Kui ma teaks, et metsa alla satun vähe siis esimene valik oleks Anakee. Aga kuna peaaegu iga nädalavahetus saab kuskil metsa all sõita siis paneks midagi asisemat alla.
Lugesin läbi kõik mis otsinguga välja tuli ja arvamused on täiega seinast seina,ükskõik millise rehvi kohta uurid. K60 kasuks kallutas mind tsiklonaudi arvamus.Oletasin et soovid ka leida pikaealist reisirehvi,Heidenau peaks üle 10K vabalt kestma. Miinuseks toodi rohkem kehva pidamist märjal asfaldil.
Kusjuures kui nüüd K60 juurde tulla siis selle kulumine pidavat erineme ka kas on tubeless rehv või tube type....tubeless pidi paremini vastu pidama ja see ka vist oli tsiklonaudil all.
Otsingi pikaealist rehvi aga K60 välismaistes foorumites on K60 kuidagi nutuse kilometraaziga....jah kõik oleneb sõidustiilist. Enda oma ei ole just kõige rahulikum kahjuks.
Aega natuke veel on,jõuab veel tegeleda küll.Äkki olen isegi eksiteel ja tuleb mingi parem variant.Rebaseonu käis Kesk-Aasias,ei tea mis tal all olid.
K60 on minu DR8000'l all.
Nii ees kui taga.
Ca 6000km sõitnud. Enamus kruusateed+mets+liiv.
Ja ca pool mustrit on alles veel.
Kulub suhteliselt aeglaselt.
Tubeless variant.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.