Ameerikast tellimine
-
tige päkapikk
- Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
- Kontakt:
Re: Ameerikast tellimine
Raiki kirjutas:prohor kirjutas:Kõige lihtsam on leppida müüjaga kokku mis hinna ta kirjutab saatedokumentidesse ja kogu lugu.
proska kui eesti tollil tekib kahtlus et see hind ei ole vastavuses siis tehaksegi ekspertiis ja kui siis vahe sees on siis hakkad vaseliini ostma
ei jõua sa miskit vaseliini osta. Väänati kuivalt ja külmalt ilma igasuguse eelsoojendusmänguta 5k makse kraesse ![]()
prohor kirjutas:Vaata Raiki,kauba hinna määravad kaks inimest ostja ja müüja aga mitte eesti toll.Olen seda korduvalt tollile tõestanud ja kui vaja teen seda edaspidi kah.Muidugi see on igaühe enda otsustada kas nuumata tolli või mitte.Ja autode ja mootorrataste puhul tuleb kasutada Leedu sõpru,seal on ka ametlik tollimaks kordades odavam kui meil samuti transa Usast.
äkki tutvustad lähemalt, kuidas see tollile tõestamine käib ? Endal oli selline kogemus, et ostsin mikimaalt paar kuud vana objektiivi. See hiinlane, kes asja müüs, pakkus ise välja, et kribab maksumuseks 50$ aga udupea viskas oma ostutseki karpi. Tollijuurikas kakkus paki lahti ja väänas mulle makse siis selle tseki järgi, kuigi sellel tsekil polnud minu ostuga halligi ühist. Kuna saadetis pidi järgmisel päeval töös olema, maksin selle hiigelsumma ära, lootuses, et saan asja vaidlustada. Kui paar päeva hiljem siis asju ajama hakkasin, öeldi tuimalt, et mis meie käes see meie oma (see kehtis siis selle minu makstud 5k kohta).