Sõit ühel rattal?
-
Teema algataja
Üks on kindel- mida võimsam ja kergem tsikkel, seda lihtsam tagarattal sõita on. Minu tsikkel läheb tagarattasse teise käiguga ainult gaasiga kiiruselt 140 km/h (no spido viga arvestades mingi 125...130 km/h). Selliselt kiiruselt hakkab juba õhk tsiklit alt kandma ja sõita võib väga pikalt. See pole mingi kunst. Tunneb selgelt ära, kui kõrgele nina ajada, et kiirus vähenema hakkaks. Ja kui juhtubki, et liiga kõrgele (üle tasakaalupunkti) läheb, piisab täiesti ainult gaasi mahalaskmisest, et tsikkel jälle kahe rattaga maapeale tuua. Jalgpidurit pole ma kunagi kasutanud. Selle tsikli mootoriga pidurdus on tõesti äge (jutt on siis Suzu GSX R1000 2003.a). Suure hooga tagarattal sõites peitub suurim oht külgtuules, mis kipub tsiklit ühele poole viltu puhuma. Esiratas jääb õhus reeglina seisma ja kui se siis ,kiiruselt 170 km/h, nurga all asfaldit puudutab, on tunne päris paha. Paar korda olen Emakese Maa kutset päris tugevalt tundnud, aga õnneks on lenksuamort asja ikka ära päästnud. Mina kadestan neid mehi, kes tagarattal sõidavad jalakäija kiirusel. See on kunst küll...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.