Konserv enne talvist seismajätmist
Re: Konserv enne talvist seismajätmist
Natuke füüsikast. Õhu niiskuse % millest igapäev räägitakse ei tähenda füüsiliselt õhus olevat vee hulka (sellest ka nimi relatiivne ehk suhteline õhuniiskus). Tegelikku niiskust ehk reaalset veehulka õhus mõõdetakse g (vett)/kg (õhu) kohta. Näiteks 100% õhuniiskus mingi X temperatuuri juures tähendab seda, et selle X temperatuuriga õhk ei suuda enam rohkem veeauru endas hoida ning iga hetk on vihma loota. Mida külmem on õhk seda vähem ta suudab niikust siduda ja mida soojem on õhk seda suurem on ka õhus olev vee hulk! Talvel on tegelik õhu niiskus väga madal, võimalik et kohati isegi madalam kui suvel suure kuumaga!
Teine omadus mis veeaurule meeldib teha on kondenseeruda. Seda just külmematele pindadele. Kui mootorratas on ühtlases külmas, ei ole mingit põhjust miks peaks silindrisse, sumpsi, ketile vms. kohta vesi kondenseeruma! Muide kastepunkt, millal õhus olev veeaur veeldub, oleneb ka suhtelisest õhuniikusest ja temperatuurist .. valemeid ei viitsi otsida, nii või naa on nad enamuses empiirilised ja ropult suurte igasugu teguritega.
Motikas sai sügisel kuuri alla. Pestud kere, vahatatud, paak pea tühi, kett õlitatud, mootoris vana õli sees ja silinder seest roostetama jäetud ...
PS! Aastaid tagasi leidsin maalt kuuri alt võrri (D-5 mootoriga veel!) Kirjas oli tootmisaasta 1963 vms. Minu teda oli ta 4..5 aastat tühjalt seisnud. Kui ma silindri maha keerasin vaatas sealt vastu kena haljas metallpind. Tõsi, uuem silinder mille ma rauahunnikust leidsin oli tõesti roostene, aga ta oli ka aastaid vees ligunenud ...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.