Honda XL1000V Varadero 00' | Siller

Tegeled mootorrataste ehituse, remondi või lammutamiega koduses garaazis või köögis. Õhtul ja salaja või siis päris avalikult. Kirjuta sellest. Neile, kes teevad ja jagada soovivad või siis tahavad lihtsal eputada oma kaherattalise iludusega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Siller
Tsikkel: Rattatu

Honda XL1000V Varadero 00' | Siller

Lugemata postitus Postitas Siller »

Tere,
Mõtlesin ka siis aja kokku võtta ja siia üks väike teema kokku vorpida. :)
Igatahes tegemist on siis 2000.aasta rattaga. Sõitis ta esialgu Itaalias, kus Motodepoo 2005.aastal tõi selle eluka Eestisse. Esialgu sai siin mõeldud, et järgmiseks rattaks võtaks siiski mingi 600se enduroka, siis sai ikka järele mõeldud, et läheb kohe tonnise peale ja hiljem ei pea ratast enam vahetama.
2006.aastal, mil sai omandatud selle ratta juhtimiseks vajalik kategooria, hakkasin rattaga sõitma. Loomulikult oli suur vahe, 125se pealt tonnise peale üle minna, kuid elasin selle üle. 2006.aastal ei saanud tsikliga just kõige rohkem maha sõita, samamoodi 2007.aastal. 2006.aastal sai tsiklil ära vahetatud suuremosa kuluosasid, sealhulgas: kett ja ketirattad, esirehvi, tagumise rehvi ja loomulikult kõik õlid ja filtrid. 2007.aasta hakkas kevadel sõitma hakates üllatusena- pingeregulaator oli otsad andnud. Sai teekond ette võetud Motodepoose, kus oli kohapeal olemas pingeregulaator, hind oli miski 2.3k. Pingeregulaator sai ilusti peale ning laadimine oli igati korralik. Ise olen rattaga maha sõitnud kahe hooaja peale kõigest 15000km, mida on ikka äärmiselt vähe. XR125L-iga sõitsin ühes hooajas niipalju maha. :D
Nii, kevadel, mil hooaega alustab, on kindlasti plaan taha uus rehv osta ning tuuleklaas, sest vana näris tõhus pigieemaldusvahend ära. Eks elu näitab, mis lisavarustust on veel plaanis tsiklile peale aretada. :D
Ise olen Varaderoga igati rahul ning väänet jagub juba ka madalaltele pööretele ning ei pea nii peeneks ajama, et edasi käiks. 8)
Suvel loodan ikka vähe rohkem hakata tsikliga sõitma, ehk soosib seda ka ilm. Jah tean, et pole kehva ilma, vaid kehv varustus. :D

Siiani olen hakanud arvet pidama, mida ma olen tsiklil vahetanud, kunagi hiljem hea vaadata, mis ma tsiklil ära olen vahetanud jne.
Link on ise siin: http://www.enduuro.com/web/garage.php?m ... icle&CID=2

Ahhh, vähem möla, rohkem pilte:
Selline oli ta toomise hetkel
Pilt
Selline oli ta eelmine kevad
Pilt
Täisvarustuses mina :D
Pilt

Kõike head,
Siller

rtf
Tsikkel: Bandit 1200S

Re: Honda XL1000V Varadero 00' | Siller

Lugemata postitus Postitas rtf »

Ilus aparaat. Kaalun sellise ostmist, kui aint raha kokku saaks :)

tünn

Lugemata postitus Postitas tünn »

POINT (togi)

Teema algataja
Siller

tünn kirjutas:

POINT (togi)

Mis point? :D

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

tünn kirjutas:

POINT (togi)

Point on sinu jaoks ilmselt veel püüdmatu. Vot kui kunagi sinu postidele sisu tekib, siis hakkad aru saama. Seni on mõistlik vakka olla - paistad targem välja...

tünn

Lugemata postitus Postitas tünn »

Sorri vaatasin et, teema on vales alafoorumis panin pambusesse.Kuna ratas tuttav ja Siller oma poiss siis tahtsin tögada. :D (w)

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

POINT on selles mõnusas nahkkostüümis, mille toormaterjal on pärit ilmselt juura ajastu loomalt :D

:bsmile:

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Teema algataja
Siller

No nii. Alates märtsi algusest olen rattaga maha veerenud juba pea 1000km.
Eile sai pisike Pärnu tripp tehtud ning sai ka kütusekulu huvipärast mõõdetud. Sai kätte siis 5.7l/100km, mis polegi ehk kõige hullem. :) (samas mis seda kulu ikka vaadata)

Mingi aeg vahetaks ära siis järgnevad osad:
1.Esiklaas (kui kellelgi on pakkuda, andke teada
2.Esiamordi simmerid

1. Tagarehv
    4.Esipiduriklotsid

Eks vaikselt hakkab nende osade väljavahetamisega tegelema. 8)

Seniks aga päikest!

Teema algataja
Siller

Niiii.heiaheee...hooaeg ka mõnusalt avatud Pärnus...
Nii, aga mis siis vahepeal toimund on.
Ülevaatus sai eile ära tehtud,
Uus Tagarehv sai alla pandud, seekord Bridgestone Trailwing 150/70 R17 M/C. Tänud Neemele, kellelt see soodsalt ostetud sai.
Lisaks sain ka tuuleklaasi suhteliselt hästi ära poleeritud ning seda välja vahetama ei hakka.(Tulemusega jäin enamvähem rahule)
Maha olen sõitnud tsikliga vast üle 2000km kindlasti.

Mis siin ikka pikalt möliseda, viskan ka paar pilti.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Kasutaja avatar

fishbone
Tsikkel: Emmaljunga Mondial Duo Combi '

Lugemata postitus Postitas fishbone »

Tervist

Rõõm on lugeda, et Eestis on Varadero mehi veel. :)

Ma ka nüüd Honda Varadero XL1000 '01 omanik. Väidetakse, et pidi lollikindel pill olema. (tehnilises mõistes) saame näha :)

Esimesed 200km läbitud. Peab tunnistama, et pärast Yamaha XT600 '92 on maanteel Varadero lausa sõidurõõm - hakkan mõistma miks inimestel asfaldil pikki vahemaid meeldib läbida . Kaks pütti on ikka oluliselt stabiilsem... vibratsioon ei aja enam keelt suus sügelema

Nüüd siis "uue" tsikli esmahoolduste teemad - õlid, filtrid, ketid ja tehniline ülevaatamine. Unistused kohvritest ja uuest tsiklihooajast.

Sattusin täna lugema eurooplaste foorumit - nii mõndagi huvitavat.
http://www.varadero-international.com/
Tehniline inf, kokkutulekud jne.

Nii, et Varadero mehed ühinegem - Eestis vist ei ole Varadero klubi :lol:

Delta-->Yamaha XT600 '92-->Honda Varadero XL1000V '01-->Emmaljunga Mondial Duo Combi '11
Kasutaja avatar

Kaarel
Tsikkel: H-D FLHRC

Lugemata postitus Postitas Kaarel »

Varadero mehi Eestis ikka mõni on. Keegi pädevam võiks mingi foorumi küll kokku klopsida.

terv
Kaarel

kullar1234
Tsikkel: Honda VFR 1200 X Crosstourer

Re: Honda XL1000V Varadero 00'

Lugemata postitus Postitas kullar1234 »

fishbone kirjutas:

Tervist

Rõõm on lugeda, et Eestis on Varadero mehi veel. :)

Ma ka nüüd Honda Varadero XL1000 '01 omanik. Väidetakse, et pidi lollikindel pill olema. (tehnilises mõistes) saame näha :)

Esimesed 200km läbitud. Peab tunnistama, et pärast Yamaha XT600 '92 on maanteel Varadero lausa sõidurõõm - hakkan mõistma miks inimestel asfaldil pikki vahemaid meeldib läbida . Kaks pütti on ikka oluliselt stabiilsem... vibratsioon ei aja enam keelt suus sügelema

Nüüd siis "uue" tsikli esmahoolduste teemad - õlid, filtrid, ketid ja tehniline ülevaatamine. Unistused kohvritest ja uuest tsiklihooajast.

Sattusin täna lugema eurooplaste foorumit - nii mõndagi huvitavat.
http://www.varadero-international.com/
Tehniline inf, kokkutulekud jne.
Ma ka kax suve olnud varadero omanik.mul 92 tuh ajetud,uurisin ka rohkem teadjate käest et palju ressursse veel.öeldi et enne 300 000 pole kyll mõtet näppida tõsisemalt.lisavarustus mul õnnex enamus olemas,see mure jääb ära.3 boxi,paagi kott,külgmised kukkumis rauad, lenksu punnid,lenksu soojendused,automaatne ketiõlitaja,voolu pistik ja navi kott lenxu peal.seljakotile ka väga sobib,kipub suht tihti magama jääma.
Nii, et Varadero mehed ühinegem - Eestis vist ei ole Varadero klubi :lol:

Teema algataja
Siller

Seda Euroopa foorumit olen täitsa lugenud ja uurinud. Paraku seda viimasel ajal teha pole jõudnud.
Hmm, et Varadero klubi teha? Iseenesest pole vast paha mõte, kuid kes oleks see aktivist, kes sellega tegelda viitsiks?

Igatahes hetkel ratas seisab, peaks mingi aeg ka talvise hoolduse ära tegema, ajanappuse tõttu pole seda siiani jõudnud teha.
Hooaja läbisõiduks kogunes kuskil 10kkm, mis pole iseenesest paha.
Praegult on otsad andnud ka aku, nii et kevadel tuleb ratast kostitada uue akuga.

Terv.
Silver

Kasutaja avatar

fishbone

Tervist

Mul ka talveks valmistumine käsil. Uus aku sai ka ostetud - vana andis saba. Aku tuppa toodud.

Kust soovitate varuosi hankida ? Catwees'st saab muidugi abi aga suht kallis selline :)
Netist leidsin sellise koha - kogemust ei oma aga hind soodsam - peab arvestama, et lisandub 15% käibemaksu.
http://www.davidsilverspares.co.uk/

Kas Eestis leidub usaldusväärne ja pädev inimene, kelle hoolde võib usaldada hooldus ja remonditööd Varaderodel. Ise endal pöial peaaegu keset peopesa.

Sealt netifoorumis loetletud vigadest olen leidnud kaks:

1. sumpaklamber
  2. kerge rooste paagi all servas plastiku taga.

Mida veel olete täheldanud ?

Eks kevadel ajame pundi kokku - hooaja avamisele ajaks ennast kohale :D Siis asutame klubi 8)

Delta-->Yamaha XT600 '92-->Honda Varadero XL1000V '01-->Emmaljunga Mondial Duo Combi '11

J a n n o
Tsikkel: YamahaXT, DneprMT16
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas J a n n o »

Mina olen aru saanud, et ükskõik kust sa tellid, ikkagi tuleb lõppkokkuvõttes Catweesist. Kelletki kuulsin, et Velt vist toob kuskilt "otse", ei oska kommenteerida. Mina lasen oma ratast Motoboxis hooldada. Olen seal ka oma eelmisi rattaid hooldanud ja ei leia, et oleks põhjust mujale kolida.

Tee selle rattaga üks pikem tiir ja sa lausa armud ära sellesse :)
Suve algus tegin üksi 9 tuhandese tiiru ja ... pole siin mõtet kiitma hakata, mine ja lihtsalt sõida/naudi.

Riga 13-Mini mopeed-... pikk vahe... -Kawasaki VN-Suzuki Intruder M1800R,Dnepr,Ural - Honda Varadero xl1000v - diisel Ural,Dnepr MT16, IZ Jupiter'68,YamahaXT660R

Teema algataja
Siller

Keegi on klapivahesid ka regullinud?
Mismoodi see Varaderol käib, kas seibide või mutritega?
Endal vaikselt mootor klõbiseb. Pole selle 25000km juures klapivahesid näppinud.

Ja siis veel ka, et kas keegi on ka karpasid sünkinud?
Pole ka ise seda protseduuri ette võtnud, mootor käib ühtlaselt, bensiini ka palju ei võta.

Kasutaja avatar

Kaarel
Tsikkel: H-D FLHRC

Lugemata postitus Postitas Kaarel »

Seibidega. Ise regullind pole.

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Siller kirjutas:

Keegi on klapivahesid ka regullinud?
Mismoodi see Varaderol käib, kas seibide või mutritega?
Endal vaikselt mootor klõbiseb. Pole selle 25000km juures klapivahesid näppinud.

Ja siis veel ka, et kas keegi on ka karpasid sünkinud?
Pole ka ise seda protseduuri ette võtnud, mootor käib ühtlaselt, bensiini ka palju ei võta.

Olen teinud mõlemat.Seda küll VTR-l aga vahet pole mootorid samad.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

fishbone

Tervist

Klopsisin juppide hinnad kokku.

http://www.davidsilverspares.co.uk/ hinnad:
UANTITY PART UNIT PRICE TOTAL (£)
Accessory security front wheel U-lock £69.95 £69.95 (see on see orig.lukk, mida saab sadula all ladustada)
Accessory tank pad with Honda logo £21.00 £21.00
Air filter £21.00 £21.00
2 Brake pad set for One Front caliper £18.50 £37.00
Brake pad set for Rear caliper £22.50 £22.50
Drive chain and sprocket set £95.00 £95.00
2 Fuel filter £8.95 £17.90
Oil drain bolt and washer £2.95 £2.95
Oil filter including filter removal tool £7.95 £7.95
SUB TOTAL
£295.25
inc VAT £339.54

Väidetavalt Honda Genuine parts.... Naela kurss 17,0

Millised teie arvamused hinnataseme suhtes ?

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

Võid ka sealt vaadata näiteks - http://www.wemoto.com/home/

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.
Kasutaja avatar

fishbone

Tervist

Rõõm näha, et Varadero kasutajaid Eestist leidub.

Tee Varadero ostuni oli juhuslik - mida rohkem uurin Varadero'de seda rohkem olen oma valikuga rahul. :)

Kunagi peaks Eesti pundi kokku ajama ja külastama VIM-i (Varadero International Meeting)
http://varaderoforumcom.h826747.serverk ... c.php?t=41
See kevad see veel ei õnnestu aga plaanima peaks :)

Miks me esivanemad siia pidama jäid - sügis-talv on selgelt liiga pikk aeg. Aga selleski midagi positiivset. On põhjust kevadet oodata :)

kullar1234
Tsikkel: Honda VFR 1200 X Crosstourer

Lugemata postitus Postitas kullar1234 »

mullgi varadero ost suht juhuslik aga nüüdseks kaks suve ja 24 kg sõidetud ja ei kahetse mitte kui midagi.

Teema algataja
Siller

Tere Kevad, et oled lõpuks tulnud!

Hommik algas mu jaoks tsikli käimasaamisega ning linnapoole sõiduga. Oli vaja siis minna osta see kõige tähtsam asi, ehk aku, mis oli nii läbi, kui olla andis.
Esimene peatus oli Motodepoo hoovis. Kuna seal akut müügil polnud, siis sai sellele vaatamata, ostetud hoopis uus Givi tuuleklaas ning tohoh ime, oli ka kohe laos olemas. Uus klaas sai poe ees ka ilusti külge pandud. 8) Kaasa sai ostetud ka Motul poolsünt õli ning õlivahetuseks kõik tarviliku. Tänud Jaanusele, kes kanistri leidis!
Kui oli vaja juba tsiklit käivitada, siis ta enam ei käivitunud, sest aku oli nii otsas, kui sai.
Kuid õnneks jalutas ringi poison, kes mulle akule särtsu juurde andis ning tsikli käima sain!
Siis vurasin akukeskusesse, kuid see oli kinni. Pagan, sai ikka vannutud. :wack:
Kuid asjade kokkulangemise tõttu lõppes seal poe ees tsiklil ka bensiin otsa ning kuna sõber oli autoga, läksime benssu juurde tooma. Naastes tagasi, sai proovitud tsiklit käivitada, autol täkku võttes (seisva mootoriga), kuid käima ta ikka ei läinud. Siis sai järjekordselt vannutud, et paneb autol mootori käima, kuid ka auto aku oli otsa saanud. :ner:
Siis äkitselt tuli Akukeskuse uksest omanik välja, kes juhuslikult kogu selle aja kohal oli olnud ning uuris, et mis kogunemine siin maja ees toimub. :lol:
Akukeskuse akuga sai siis auto lõpuks käima ning ka tsikli. Kuid nüüd oli võimalus koheselt sealt ka uus aku ära osta. Jess! Aku oli kohapeal ka olemas.
Sai juba Neeme juurde hakatud minema, akut ostma, kuid selleks polnud enam vajadust. (Vabandused Neemele, et sind asjatule tülitasin.)
Siis peale seda kammajaad, läksin tankisin tsiklil paagi täis, kuid "õnneks" on Honda insenerid teinud täielikult võimatuks tsikli tankimise, mootori töötades. Bensukas vana akuga, tsikkel endiselt tööle ei läinud. :lol: Kuid õnneks oli sõber kohe olemas, kes mulle täkku andis, kuid seekord mootori töödates, sest autol oli aku selline nõrguke nagu ikka. Pingerelee peale see ei hakanud, sest laadimine on endiselt korras. 8)

Koju sõites, maantee peal, tuuleklaas suunas õhu palju paremini ära, kui vana originaal tuuleklaas. Rõõm kohe sõita.

Jõudnud koju, panin elektrolüüdi akusse "tõmbama" ning asusin õli vahetama. Õlifilter oli jälle kinni jäänud, kuid sai ka selle lõpuks lahti.
Uus õli sisse, uus aku peale ning võtit ning tsikkel käis. Jess!

Endiselt töid Varadero juures teha on palju: Karpad sünkida, Klapid regullida, uus õhufilter, uus jahutusvedelik sisse ning nipet näpet veel.

Kuid mis siin ikka pikka juttu jahuda, paar pilti kah.

Pilt

Pilt

Kasutaja avatar

fishbone

Tervist

Varadero'd ärkavad talveunest.
Ma jändasin akuga eelmise aasta lõpus - uus aku oli abiks. Laadisin talvel akut ja enne käivitamist. Natuke käiamist ja peale bensukraani avamist käivitus kohe :oops:

Minu Varal on originaalist kõrgem tuuleklaas - aga jah keerab ikka tuulekeerise kiivrisse. Nii, et saan aru, et sul aitas see kõrgem klaas ? Kas sul vana oli originaal ? Ma olen 188cm maapinnast ja olen arusaanud, et pikematel just see teema tekibki - tuulepöörised kiivris :lol:

Eile sai Vara hooldusesse viidud - ilm ei olnud just parim aga peab tunnistama, et väga hea oli sõita! :D

dubweiser
Tsikkel: bmw r1150 gs adventure

Lugemata postitus Postitas dubweiser »

hei,

ehk on siit kasu. paraku siin küll kõrgusi pole märgitud.

http://www.touratech.com/shops/008/inde ... ea2c661271

• veel:

http://www.touratech.com/shops/008/prod ... ea2c661271

endale soetasin. paras kirves on aga korralikult istub+ tuule ja müra võtab natukene vähemaks küll-

Teema algataja
Siller

fishbone kirjutas:

Nii, et saan aru, et sul aitas see kõrgem klaas ?

Jah. Kõrgem tuuleklaas suunab õhu eemale, originaalist tunduvalt paremini.

fishbone kirjutas:

Kas sul vana oli originaal ?

Jah oli küll.

fishbone kirjutas:

Ma olen 188cm maapinnast ja olen arusaanud, et pikematel just see teema tekibki - tuulepöörised kiivris :lol:

Eelmine aasta rääkisin ka ühe Varadero omanikuga, kes oli ka pikemat kasvu, oli ka küljes Givi tuuleklaas ning ütles, et ikka puhub näkku.
Minul ta ka nüüd kõike seda õhku eemale ei lükka, kuid maanteel tunduvamalt parem sõita avatud visiiriga, kui varem. Tuulemüra ka väiksem.
Enda pikkus on ca 181cm.

Täna sai sõpradega käidud Paldiski tipus ära ning klõpsitud ka mõned pildid.

Pilt
Pilt
Pilt

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

Tervist . Varadero tuuleklaasidest rääkides - mul on kogemusi kolme erineva mudeliga . Parim oli MRA reguleeritav touringklaas (http://www.bikehps.com/acatalog/32119.jpg) , minu umbes 191 cm kehakasvu juures suunas tuule igati muretult üle pea.Olude sunnil sai see mullu suvel tagasi originaalklaasi vastu vahetatud , tuulemüha kiivris suurenes oluliselt. Sellest kevadest on ka toosama GIVI , pole saanud veel eriti palju sõita aga originaaliga võrreldes märksa vaiksem .

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.
Kasutaja avatar

fishbone

Tervist

Siis tundub, et see MRA tuleb osta :) - 2050.- krooni.

Kasutaja avatar

fishbone

Tervist

Sumpa klambrid Varaderole. Alteternatiiviks originaalile sobivad Volkswageni omad - Forss OÜ - kokku 36krooni. Soodsam hind ja isasem olemus.

Pilt

Teema käsitlus siin: http://users.bart.nl/~stikfort/new_inte ... asket.html

Honda Varadero muud vead leiab siit:
http://users.bart.nl/~stikfort/new_inte ... y1999.html

Viimati muutis fishbone, 07 Apr 2010, 15:15, muudetud 1 kord kokku.

Urmash

Lugemata postitus Postitas Urmash »

Tere,

eelmisel aastal vanast peast tegin load ja ostsin koheselt Varadero.
Kuna pole varem motikatega kokku puutunud, siis tahaks vägagi teada, mida-kuidas-jne peaks kevadel ära tegema.
Väga lollikindel viia kusagile lihtsalt hooldusesse, kuid ühte-koma-teist võiks ju ka ise teha.
Kes ja kus võiks väheke õpetust jagada.

Suletud

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”