algaja krossiharrastaja küsiks nõu?
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?
Riding tehniques with Andrew Short ja http://you.video.sina.com.cn/b/11453042-1402916140.html Jeremy McGrath tehniques
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
KoVaL73 kirjutas:Mida rohkem püsti sõidad, seda kiiremini ja vähem väsitavalt liigud, istumine on ainult kurvides vajalik
mida siis teha kui kiirus on suht suur kurvis ja samas on ka ootamatult augud või lained. istuda ei õnnestu...püsti kurvis suure hooga ka keeruline.
ja missuguses kurvi osas on vaja anda gaasi kergemalt ja kus tugevamalt? saan ma õieti aru et kurvi esimene faas ehk 1/3 ei ole võimalik anda täiega gaasi. nt pikk kurv kus kurviraadius 10-15 meetrit pikk. algajal keeruline aru saada kus osas on see viimane pidurudushetk peale mida peaks andma gaasi ja tekiks vedu
ja kas on õige kurvis/enne kurvi/ kus tagapidur on jalaga veel kergelt peal kui juba samaaegselt keerad siibrid lahti? et kui palju on üldse võimalik kurvis veel pidurdada? see on teada et enne kurvi peab pidurdama ja kurvis ainult kiirust hoidma või lisama ehk gaasi andma, aga pikka kurvi sisenedes suurel kiirusel on teoreetiliselt veel võimalik kiirust korrigeerida nt tagarattaga pidurdades?
ja veel. olen hädas pikas kurvis trajektoori hoidmisega kui on paks liiv. kui kiirus kipub väikseks siis esiratas vajub sisse ja enam ei saa midagi päästa. see võtab hoo maha ja teadagi mis edasi juhtub. või kui minna liiga suure kiirusega siis võib kurvist välja visata. saan ma õieti aru et suuremal kiirusel pikas liivases kurvis! on vaja raskust võimalikult taga hoida et esiratas liiva ei vajuks, kiirust hoida maksimaalselt ja et välja ei lendaks siis on vaja kallutada täiega...? (kuidas aru saada kui palju on õige kallutada ja kas seda saab kuidagi lihtsalt treenida?)
et kõval pinnasel võib kurvis istuda suht ette paagile aga kui on liiv või lahtine kruus või muda siis pigem raskus sadulas nats taha (aga kuipalju taha, see on juba omaette küssa)
- Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
Latti ma ei mäleta aga radikuliit pole veel alanud...Ma just ajangi maanteel ja linnas püsti pääl, perse puhkab täiega. Rajal aga on suht ebakindlam päris püsti olla, kuidagi persega rattatunnetus kaob nigu kohati ära...
-
- Kontakt:
Mida rohkem keerad gaasi seda rohkem kallutad mitte ei otsi kallutusnurka mõnest manuaalist.Nii kaua kallutad kuni tüür veel maad ei puutu
Kui ajad end pulksirgeks kandub keha raskus esirattale ja kui gaasi ka eriti keerata ei taha siis tekibki kohe väga ebakindel tunne ja pehmemas pinnases maaühendus!
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
-
ja veel üks loll küsimus.
kas kurvis jala ette küljele tõstmine on pigem selleks et kallutusnurka korrigeerida-tunnetada või oluline ka selleks et muuta raskuskeset allapoole, sõidutrajektoori ja kurvi keskme suunas?
oma põlvevigastuste tõttu ei julge jalga eriti ette enam sirutada...vähemalt maad küll puudutada, kuidagi kahtlane...
Bullrider kirjutas:Latti ma ei mäleta aga radikuliit pole veel alanud...Ma just ajangi maanteel ja linnas püsti pääl, perse puhkab täiega. Rajal aga on suht ebakindlam päris püsti olla, kuidagi persega rattatunnetus kaob nigu kohati ära...
põlved vastu tsiklit ja ei kao see tunnetus kuhugi. see vajab harjumist.
- Kontakt:
kui läbid kurvi perfektselt siis ei tohikski jalg maad puudutada. Aga kui jagad ameerikakeelt siis vaata linkidel asuvad videod läbi seal päris hästi lahti seletatud kurvi ja muud tehnikad
-
- Tsikkel: FC350 ; KX250F
- Tänatud: 1 kord
creativ,kui englishmannide keelt oskad,siis vaata need videod läbi,mis eelpool antud,seal kõigele vastused olemas pmst
kurja,jõuti ette
-
AbStra1t kirjutas:creativ,kui englishmannide keelt oskad,siis vaata need videod läbi,mis eelpool antud,seal kõigele vastused olemas pmst
kurja,jõuti ette
ei ole see inglisekeel minu tugevaim külg. kui poolest jutust ikka aru ei saa siis ei jõua point kohale...
krt nad räägivad seal ka jube palju. mulle meeldiks rohkem aegluubis vaadata (pikad juhtmed)
- Tsikkel: Honda 900 CBF
- Tänatud: 4 korda
Jala väljasirutamine kurvis pidavat parandama esiratta kontakti rajaga.Samas on vististi asi selles,kuidas keegi s6itma harjunud-olen jälginud kiirete s6itu,m6ni sirutab jala välja,m6ni mitte.
-
- Tsikkel: FC350 ; KX250F
- Tänatud: 1 kord
jäme kobra kirjutas:Jala väljasirutamine kurvis pidavat parandama esiratta kontakti rajaga.Samas on vististi asi selles,kuidas keegi s6itma harjunud-olen jälginud kiirete s6itu,m6ni sirutab jala välja,m6ni mitte.
Ise olen puhtast huvist proovinud jalga jalaraua peale ikka jätta,aga tulemus oli kesine( )..Suht automaatselt kisub jalg juba kurvis ette.
Ma ei topi kunagi rajal kurvis jalga ette, osaliselt tänu sellele, et jalaga kurvis ei toesta sain ka originaal radikast lahti(suur hoog, sellega seoses suur kaldenurk ja sügavad rööpad)...
matsutaja kirjutas:Tere! Mis aja tagant peab vahetama õlifiltrit?
kuidas keegi,mina sõidan ühe filtriga kaks õli vahetust
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
-
kaval kirjutas:matsutaja kirjutas:Tere! Mis aja tagant peab vahetama õlifiltrit?
kuidas keegi,mina sõidan ühe filtriga kaks õli vahetust
Jep,õige.
Vahetad õli ja filtri,siis järgmine kord ainult õli.Järgnevalt jälle õli ja filter.Nii ta käib
-
Targem oleks vahetada koos õliga. Muidugi võid ju hankida endale selle pestava õlifiltri. Kokkuvõttes tuleb odavam (see mingi 500-600 kr ja kestab vist igavesti, või vähemalt rohkem kui sul vaja on )
Et küsimus sis et kus se filter täpsemalt asub ja kuidas seda vahetada et kas on mingid kindlad asjad, nipid millele tuleb tähelepanu pöörata, pole just kõige rohkem sina peal selle värgiga?
-
Emm, võibolla on erinevatel tsiklitel erinevused selle asukohas, a mul on igastahes tsikli paremal küljel (kui vaatad istudes tsikli ette poole, siis parem külg, kui vaatad eest siis vasak külg) siit saad ka palju infot, vt just pilte http://germz.org/klr650/oil.html, igastahes keerad lahti sellise väiksema kaane mootori külje peal(eeldades, et lasid enne õli välja) siis võtad filtri välja ja paned uue/pestud(eeldades, et sul on pestav filter) filtri tagasi sisse, keerad kinni ja õli sisse ja tuld
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
mella kirjutas:ja unustasid püüdevõrgud ning magneti puhastada
See rohkem porgandimeeste rõõm. Ja neil on filtrid ka vasakul pool .
-
Jah, üldiselt küll, algaja võib külma ilmaga talvel mõnikord isegi 6-8h sõita sama õliga aga suvel tuleks kindlasti jälgida tunde, et ei läheks eriti üle 4-5h, see nagu kindla peale minek
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
mx77 kirjutas:mella kirjutas:ja unustasid püüdevõrgud ning magneti puhastada
See rohkem porgandimeeste rõõm. Ja neil on filtrid ka vasakul pool
.
Kusjuures mitte (võrgud). Enda Kawal kah vasakul pool süüte kaane all väikene välja käiv võrk. Kui otsustasin kontrollida, siis oli see originaal mootorisilikoni pool täis. Hea, et õli veel läbi käis ...
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
Terv. Nüüd talv tulekul ja tsikkel jääb talveks seisma. Küsiks sellist asja, et mida ma peaks nüüd tal nagu hooldama? Sai ta mul ära pestud, kett ja hammakad said ära õlitatud, õhufilter puhastatud,uus õli sai kah sisse pandud. Mida veel? Tsikkliks on Kawasaki Kx 85 2007.
Aitäh!
RS2000 kirjutas:Terv. Nüüd talv tulekul ja tsikkel jääb talveks seisma. Küsiks sellist asja, et mida ma peaks nüüd tal nagu hooldama? Sai ta mul ära pestud, kett ja hammakad said ära õlitatud, uus õli sai kah sisse pandud. Mida veel? Tsikkliks on Kawasaki Kx 85 2007.
Aitäh!
Kolvivahetus, kepsuvahetus, klapi kontroll, karpa puhastus, trosside kontroll/vahetus, jahutusvedeliku vahetus, piduriõli vahetus, õhufiltri hooldus, rattalaagrite kontroll/vahetus, esimese amordi õli vahetus, tagaamordi hooldus, piduriklotside kontroll/vahetus, siduriketaste kontroll/vahetus, sumpa villa vahetus..
Jäi veel küsimishuvi?
Oi, oi. Ilmselt ma kõike ei jõua teha, aga noh mõned asjad ikka. Suur aitäh!
Aa, et kui tihti peaks õli vahetama sellisel masinal?
RS2000 kirjutas:Aa, et kui tihti peaks õli vahetama sellisel masinal?
kui ei sõida, siis kord aastas.
RS2000 kirjutas:Terv. Nüüd talv tulekul ja tsikkel jääb talveks seisma. Küsiks sellist asja, et mida ma peaks nüüd tal nagu hooldama? Sai ta mul ära pestud, kett ja hammakad said ära õlitatud, õhufilter puhastatud,uus õli sai kah sisse pandud. Mida veel? Tsikkliks on Kawasaki Kx 85 2007.
Aitäh!
krossikat ei panda üldse taveks seisma , hoopis piigid pannakse alla ja jääpeale
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
mina ei paneks kohe kindlasti siklit talveks ära kindlasti pead naelad ostama ja siis jääle ja paksu lume sees on ka mõnus lustida aga siis peab juba võimsam mootor olema. võrtsu jääpeal käib selline elu et seal iga päev vist siklid peal ise ka niipalju kui aega on olnud
-
- Kontakt:
käigukastiõli tahab vahetamist iga 6e sõidutunni tagant.Vaikselt põristajal veab ka 10 tundi välja.
Mis puudutab õhufiltri hooldust siis kui sa lased õlitatud filtril seista 3 kuud siis kipub õli ära kuivama filtrisse,et oleks õigem õlitada vahetult enne ratta kasutusele võttu
Ja et talv igav poleks tuleb ette võtta ka neeed asjad mida Mella mainis juba siis võid kindel olla et saab jälle ühe suve probleemi vabalt üle elada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.