Goretex vs. nahk

Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Alustaks algusest.... Motopaksu säärised ei olegi tegelikult VÄGA paksust nahast, kuid see nahk on piisavalt tugev ja elastne (/me tunnistab, et valis tükk aega, et motopaksule head nahka saada;)). Säärised on hea alternatiiv nahkpükstele, eriti kui nende all ka kaitsmeid kanda (krossikaitsmed sobivad hästi ega jää isegi eriti näha), miinuseks ehk vaid see, et vihma korral jalgevahe märjaks saab... Sääriseid peaks kaubandusvõrgus ka müügil olema, samas võib alati ka minu poole pöörduda. Eriti kui tegemist erisoovide või -mõõtudega (hea näide: Motopaks...nii mõõtude kui soovide koha pealt...ja tulemus oli minu meelest tegemist väärt). Motopaksu tagimure koha pealt veel seda, et nagu juba mainitud, vajab nahk pidevat hooldust ja seda juba enne, kui ta vihma ja soola ja lörtsi saab, siis on ka hiljem temaga lihtsam hakkama saada. Seepärast soovitan minagi kõigil ENNE kui te nahkriideid igasuguse ilmaga kandma hakkate, nad nahahooldusvahendiga sisse hõõruda...sellega kaob küll see "uue naha" tunne, kuid kasvab vastupidavus kandmisele ja klimaatilistele muutustele.
Ise kannan hetkel nahka, omades 1 Hein Gericke ja 1 Dainese nahktagi, millel kummalgi omad plussid ja miinused on (plusse mõlemal tunduvalt rohkem kui miinuseid), pehmete kaitsmetega püksid on mingi vähemtuntud firma omad. Pärast hoolsat töötlemist Tamrexist ostetud nahksaabaste veekindlaks tegemiseks mõeldud võisarnase ollusega pean tunnistama, et olengi "või sees", kuigi ehk veidi kriuksuv - vahend tõepoolest muudab naha mõneks ajaks veekindlaks, kilomeetritepikkusele paduvihmale ta muidugi vastu ei saa...kahjuks. Nii et vihmakiled on igaks juhuks ikka kaasas.
Eri firmade tagisid-pükse ostes tuleks tõepoolest vaadata nende lukkude omavahelist sobivust, sest vähemasti minu Gericke tagil ja tundmatu firma pükstel on sellise sammuga traktorlukk, millist Eestis müügil ei ole (vähemasti ei ole ma suutnud vaatamata hoolikale otsimisele sellist leida...), õnneks omavahel kokku nad käivad. Probleem on nimelt selles, et sobimatu luku vahetamine sobiva vastu võib osutuda üle ootuste keeruliseks, sest pükstel on lukk õmmeldud enamasti kummi ja pükste vahele 1 õmblusega....s.t. luku vahetamiseks tuleb kogu vööosa kõigepealt lahti harutada ja siis mingi nipiga pärast uuesti (ja korralikult!) kokku õmmelda- tegevus, mida ükski töökoda heameelega ette ei võta ning mille eest suure tõenäosusega üsnagi arvestatav rahasumma sisse kasseeritakse.
Aga peab tunnistama, et sügise saabudes hakkavad minugi mõtted vaikselt liikuma sinnasuunas, et äkki oleks lisaks nahkadele ka core ikkagi hea mõte, kuigi ehk mitte nii efektne...
Elu on...

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”