Õppimine

Teema algataja
Jawataja

Lugemata postitus Postitas Jawataja »

Enda motoriseeritud kaherattalise teekond algas siis nii: sõbra mopeedi proovinuna sattusin vaimustusse nagu ikka üks 11a poisiklutt. Mõlgutasin pikka aega mõtteid endale ka delta või muu ostmiseks, kuid paraku pold raha. Siis mõne aasta pärast ostis too endale Minski. Täitsa teine klass võrreldes 50cc-ga. Mul hammas veelgi rohkem verel :) .

Nüüd olin vist juba 14a ja mopeedivaimustus oli juba vahepeal üle läind. Aga kuuriall seisis ikka veel isa Jawa 350, millega sõitmisest vaid unistada võisin, sest vanemad mitte ei taht lubada. Sai siis läbi raskuste siiski ära moositud ning aku ka ostetud. Asi oli 10a seisnud ilma, et keegi oleks teda vahepeal liigutand(expect me offkoors, kes ma teda küll hargilt maha ei julend/jaksand tõsta aga vähemalt seda ohtu pold, et lülitid/hoovad/pedaalid kinni oleks roostetand :D). Anyway pold mul erilist uskugi, et asi tööle läeb ning oleks äärepealt elektrisüsteemi prsegi keerand(Hint: Jawal + on maa). Aga oh üllatust: 3 matsu ette ning esimese pauguga käima. Tossas küll nagu Ikarus, sest silindrisse oli õli valatud. Aga minek oli ikka hoi missugune võrreldes Minskiga.

Siiamaani siis sellesama Jawaga ringi sõidan. Minek enam millegipärast nii vägev ei tundu, a see vist rohkem sellest, et ära harjund. Vahepeal jälle peaks Minskiga sõitma, siis ehk saab aru. Aga üldiselt õppimine on vägagi valutult kulgenud. Vana Jawa on üldse hea masin alustamiseks- mõnusalt madal.

Esimene post siis siin foorumis reganud kasutajana. Tänud siis asutajatele asjaliku foorumi eest.

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”