Variaatori rihm katki
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Variaatori rihm katki
Selline asi et sõitsin rolleriga ja korraga läks variaatori rihm katki mis kestis ainult 2400 km.
Nädala pärast sain uue rihma ja panin peale. ning hakkasin käivitama ja enam tööle ei lähe.
Proovisin vändast - ei lähe, starterist - ei lähe, autoakuga - ei lähe, topkaga - ei lähe.!!!
Ja kõige hullem on see veel et raisk teeb käivitamisel sellist lollakat häält nagu vinguv siga millel on mootor suus.
Re: Abi Vaja.!
mis roller?
atm50(2),Keeway ARN,aprilia amico 1993,aprilia sr50,
pocetbike(2),125 cc Qingqi Sport -06(2)
-
Rihm sai sinna ikka õiget mõõtu?
Baotian Freedo 4
Stella V-50
Müüa Fiat Panda 06!
Tean juhtumit kus rihma purunemine viis kaasa väntvõlli ja laagrid. Kindel et õigesti kokku panid?
-
Teema algataja
Re: Variaatori rihm katki
See samune http://www.trendimport.ee/index.php?pro ... group_id=6
Rihm on õiges mõõdus, nagu vanagi oli. Kui katki läks töötas mootor edasi ja koju jõudes käivitasin uuesti ja töötas
aga nädala pärast enam ei läinud kuna külm tõmbas aku tühjaks ja laadisin uuesti aku täis ja ennäe imet
ei lähe tööle, käivita igat moodi kui tahad.!
-
Teema algataja
Loe postkasti pakkusin varjandi
ott@parnumoto.ee
Mootorratta kaubad, kuluosad, mootorrattad, atv-d 5665 9044
Mäevarustus Tootjalt K2 (LAUAD/SUUSAD/SIDEMED/SAAPAD)
Jalgrattad ja jalgratta varustus /Müük/ Hooldus/ Remont
THULE Sõiduauto haagised
Sõiduauto akud
-
Teema algataja
mul oli suht sarnane jama rihmaga aga tööle sain nii et panin uue rihma, pingutasin ikka väga korralikult ära ja käima ei läind, just olin tellinud endale rollerile enne seda uued kergemad rullid ja sportsummuti. Vahetasin ka need osad ära ja läks käima.
Asi oli vb selles et midagi oli halvasti kinni vms ja siis kui rulle vahetasin sai korda vms:D
Aga soovitan et vaata ega kolvirõngad ega väntvõll viga ei saanud
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
raido333 kirjutas:panin uue rihma, pingutasin ikka väga korralikult ära...
Huvitav, kuidas sa rolleril rihma pingutasid?
raido333 kirjutas:Aga soovitan et vaata ega kolvirõngad ega väntvõll viga ei saanud
Seleta palun ka laiematele massidele, kuidas peaks variaatori rihma purunemine või vahetus mõjuma kolvirõngastele???
-
to Raido loen sinu kirjutatud teksti, mis t2iesti absurd, kuidas variaatori rullid voi variaator yldse käima minemist saab kottida?
kontrolli küljejala lülitit.
atm50(2),Keeway ARN,aprilia amico 1993,aprilia sr50,
pocetbike(2),125 cc Qingqi Sport -06(2)
Ei mõista kuidas rihma purunemine seostub mitte käivitumisega.Mina vahetasin ka 5000 peal uue rihma kuna eelmine läks sõidupealt katki,kruvisin lahti mis vaja,panin rullid õigesse kohta(motonduses olen loll kui saabas,abiks oli mingi remondi juhis) ja rihma kohale,kruvisin kõik kokku tagasi ja käima,ei mingit jama,käib/sõidab siiani.
Minu järeldus on nüüd, et oleks pidanud 3000km hooldusel vaatama rihma seisundit,äkki oleks pidanud siis juba teise panema,oli ikka nii pastel teine.Mulle tundus et see vana rihm mõjutas ka sõitmist,kiirendust.
See et roller(hiinakas) peale paari päeva kasutuseta seismist starterist käima ei lähe on lausa tavaline,kui ei keera enam starterit ringi siis jalaga laks ja käib kohe.On mul tulnud ette mõned korrad peale paarinädast kuni paari kuuni seismist,sõitsin siis suvel motikaga,ei läinud kohe ka jalaga löömisel käima,kannatust ja pumpasin kuni turtsatama hakkas ja lõpuks läks käima ka.
Kunagi oli veel kogemus,et pocketil peale tagarehvi vahetust bike enam käima ei läinud,tõmbasin juba käe liigesest välja aga ei midagi,siis avastasin et küünlal piip pooleldi otsat ära,klõps tagasi bike käis esimesest tõmbest.
Vaata üle äkki oled ka midagi tegevuse käigus lahti tõmmanud ja proovi siis uuesti.
-
Teema algataja
oldmoped kirjutas:raido333 kirjutas:panin uue rihma, pingutasin ikka väga korralikult ära...
raido333 kirjutas:Aga soovitan et vaata ega kolvirõngad ega väntvõll viga ei saanud
Seleta palun ka laiematele massidele, kuidas peaks variaatori rihma purunemine või vahetus mõjuma kolvirõngastele???
Ega mis seal ikka
Üks loll jõuab ikka rohkem küsida kui 100 tarka vastata
-
Teema algataja
raitonrait2 kirjutas:to Raido loen sinu kirjutatud teksti, mis t2iesti absurd, kuidas variaatori rullid voi variaator yldse käima minemist saab kottida?
paluksin sul hoolikamalt mu teksti lugeda
nimelt ma mainisin et mul ei läinud kaa käima ja tegim mootoris väikse puhastuse ning vahetasin rullid ära ja peale seda läks käima
ma mainisin ära et see pole lahendus kuid mul juhtus nii
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
raido333 kirjutas:oldmoped kirjutas:raido333 kirjutas:panin uue rihma, pingutasin ikka väga korralikult ära...
Ega mis seal ikka
No vasta siis neile kahele lihtsale küsimusele.
raido333 kirjutas:oldmoped kirjutas:raido333 kirjutas:panin uue rihma, pingutasin ikka väga korralikult ära...
Ega mis seal ikka
Isegi mind, kes ma ei tea jolleritest mitte s*ttagi hakkas nüüd asi huvitama. Tahaks päris teada vastuseid neile küsimustele.
Tegelikult on see täiesti võimalik, selleks ei olegi palju vaja.
Eeldame kõigepealt seda, et 50% alla 16a rollerijuhtidest on debiilikud.
Hetkel kui see variaatori rihm puruneb, pole mootoril mitte mingisugust takistust, seega läheb see väga kiiresti väga palju pöördesse.
nüüd lisame sinna selle debiiliku faktori ja saame tulemuseks selle, et see väike jobukakk hoiab mõne hetke gaasi põhjas ja ei saa aru miks roller ei liigu.
Siis mõne hetke pärast lihtsalt läheb keps katki, või juhtub mis iganes muu asi mis takistab edaspidi mootori normaalset tööd.
Tihtipeale 2 taktilistel tsiklitel\rolleritel puudub pöörete piiraja, või kasutatakse selle asemel lihtsalt süüte hilisemaks muutmist, mis küll raskendab pöördesse minekut aga ei takista seda täielikult. Seega on täiesti tavaline, et mootor mis normaalselt teeb 11000 pööret, teeb ilma variaatori rihmata mitutuhat pööret rohkem kui peaks, kuni selle hetkeni mil see lihtsalt katki läheb.
Kämbu kirjutas:Tegelikult on see täiesti võimalik..
Sa lihtsalt ütlesid kõik mu eest ära

-
- Tänatud: 1 kord
Kämbu kirjutas:Tegelikult on see täiesti võimalik, selleks ei olegi palju vaja.
Eeldame kõigepealt seda, et 50% alla 16a rollerijuhtidest on debiilikud.Hetkel kui see variaatori rihm puruneb, pole mootoril mitte mingisugust takistust, seega läheb see väga kiiresti väga palju pöördesse.
nüüd lisame sinna selle debiiliku faktori ja saame tulemuseks selle, et see väike jobukakk hoiab mõne hetke gaasi põhjas ja ei saa aru miks roller ei liigu.
Siis mõne hetke pärast lihtsalt läheb keps katki, või juhtub mis iganes muu asi mis takistab edaspidi mootori normaalset tööd.Tihtipeale 2 taktilistel tsiklitel\rolleritel puudub pöörete piiraja, või kasutatakse selle asemel lihtsalt süüte hilisemaks muutmist, mis küll raskendab pöördesse minekut aga ei takista seda täielikult. Seega on täiesti tavaline, et mootor mis normaalselt teeb 11000 pööret, teeb ilma variaatori rihmata mitutuhat pööret rohkem kui peaks, kuni selle hetkeni mil see lihtsalt katki läheb.
Geeniused.......
-
Teema algataja
Sebar kirjutas:Kämbu kirjutas:Tegelikult on see täiesti võimalik, selleks ei olegi palju vaja.
Eeldame kõigepealt seda, et 50% alla 16a rollerijuhtidest on debiilikud.Hetkel kui see variaatori rihm puruneb, pole mootoril mitte mingisugust takistust, seega läheb see väga kiiresti väga palju pöördesse.
Siis mõne hetke pärast lihtsalt läheb keps katki, või juhtub mis iganes muu asi mis takistab edaspidi mootori normaalset tööd.Tihtipeale 2 taktilistel tsiklitel\rolleritel puudub pöörete piiraja, või kasutatakse selle asemel lihtsalt süüte hilisemaks muutmist, mis küll raskendab pöördesse minekut aga ei takista seda täielikult. Seega on täiesti tavaline, et mootor mis normaalselt teeb 11000 pööret, teeb ilma variaatori rihmata mitutuhat pööret rohkem kui peaks, kuni selle hetkeni mil see lihtsalt katki läheb.
Geeniused.......
Täiesti õige jutt ju
-
Teema algataja
Mul 4t roller ja samamoodi rihm läks kiirendamise ajal ribadeks ning pöörded vist läksid kõrgele ja kui uus rihm peale sai siis oli mootorilt jõud kadunud... Kas võib ka olla et lõi midagi sodiks mootoris?
-
Teema algataja
machine kirjutas:Mul 4t roller ja samamoodi rihm läks kiirendamise ajal ribadeks ning pöörded vist läksid kõrgele ja kui uus rihm peale sai siis oli mootorilt jõud kadunud... Kas võib ka olla et lõi midagi sodiks mootoris?
algul pead rihma sisse ka töötama, peaks paremaks minema hiljem.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Vale mõõduga rihm on pandud ja selle tõttu vario ei tööta normaalselt.
-
Teema algataja
rihm on samades mõõtudes mis enne peal oli... kas siis 4t puhul pole võimalik et mootoriga midagi juhtuda võis?
-
Kas enne uue rihma paigaldamist ka variaatorirullide olukorda kontrolliti? Üldiselt kipub rullid oma pesades risti ajama, kui rihm on purunenud. Sel juhul variaatori töö on vägagi piiratud. Seda, et mootoris midagi rihma purunemise järel juhtus on vähetõenäoline.
-
Teema algataja
-
machine kirjutas:rullid on kõik korras!!!ja kõik muu ka
No siis ju hästi, kui kõik korras.
-
Teema algataja
kõik peale selle et jõudu pole, ise mõtlesin et paneks kangemad siduri vedrud sest mootoril kõrgematel pööretel rohkem jõudu, asi nimelt ongi selles et kohal ära minnes pole jõudu pärast läheb pöördesse ja on kõik enamvähem ok nagu ma suvest mäletan, pole kaua sõitnud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.