tume visiir legaalseks

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
cagiglioni

tume visiir legaalseks

Lugemata postitus Postitas cagiglioni »

e-õiguses ripub plaanitav ministri määruse muudatus, mis lubab jõustudes päevasel ajal kasutada senisest tumedamat visiiri. http://eoigus.just.ee/?act=10&subact=1&ESILEHT_W=239073

lõik määruse eelnõust:

Punktides 13 ja 71 toodud muudatustega täpsustatakse sõidukijuhi motokiivrile ja selle visiirile ning sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvusele kehtestatud nõudeid vastavalt E-reeglile nr 22. Kui kehtivas määruse on üldine nõue, et sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, siis käesoleva muudatusega võib see valgel ajal olla vähemalt 50%.

Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Re: tume visiir legaalseks

Lugemata postitus Postitas 417 »

cagiglioni kirjutas:

e-õiguses ripub plaanitav ministri määruse muudatus, mis lubab jõustudes päevasel ajal kasutada senisest tumedamat visiiri. http://eoigus.just.ee/?act=10&subact=1&ESILEHT_W=239073

lõik määruse eelnõust:

Punktides 13 ja 71 toodud muudatustega täpsustatakse sõidukijuhi motokiivrile ja selle visiirile ning sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvusele kehtestatud nõudeid vastavalt E-reeglile nr 22. Kui kehtivas määruse on üldine nõue, et sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, siis käesoleva muudatusega võib see valgel ajal olla vähemalt 50%.

tähenärijana ja pataloogilise tillisttõmbamise kahtlustajana näen mina seda nii:

sellega tahetakse legaalseks teha kiivreid millel on sees se niiöelda lisavisiir mis on umbes 50% avause suurune.
kunagi oli vaidlus politseiga auto esiklaasi suhtes ke väitis et auto esiklaasil ei tohi olla isegi 1 cm suurust . Hiljem muutis juttu ja hiljem ei saanud ise ka aru kuidas seda tõlgendada.

Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

cagiglioni kirjutas:

Kui kehtivas määruse on üldine nõue, et sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, siis käesoleva muudatusega võib see valgel ajal olla vähemalt 50%.

Paranoilise inimesena näen ma siin taas üht moodust inimesi n*ssida ja trahviraha koguda – kiiver, mis päeval on legaalne muutub pimeda aja saabudes mittelegaalseks...

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

matti

Lugemata postitus Postitas matti »

Kas trahvi võib saada ka selleeest, et kiivrivisiir on liiga tume pimedal ajal aga üleslükatud asendis? :mrgreen:

Kasutaja avatar

mmz
Tsikkel: Yamaha R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mmz »

scryth, aga tegelikult on ju ka praegu nii. Osaliselt toonitud visiiri eest võid ka praegu pimedas sõites trahvi saada.

matti kirjutas:

Kas trahvi võib saada ka selleeest, et kiivrivisiir on liiga tume pimedal ajal aga üleslükatud asendis? :mrgreen:

Nii see on.

mattias
Tsikkel: Honda XL1000 Varadero

Lugemata postitus Postitas mattias »

Nn."kaameratrahvi"saab vaidlustada kui juht ei ole pildil ära tuntav :mrgreen: Riigieelarve jääb jälle täitmata :ner:

Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

mattias kirjutas:

Nn."kaameratrahvi"saab vaidlustada kui juht ei ole pildil ära tuntav :mrgreen: Riigieelarve jääb jälle täitmata :ner:

Kui vaidlustad ja siiski sind ära tuntakse, siis saad ka kohtukulusid maksta :ner: :ner:

Kärbseid teile hammastevahele.Forte

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Kas keegi teadjam okab öelda kuidas Politseiametnik mõõdaks seda kas kiivri visiir on 50%, 33,4356% või 20% läbipaisetev :?:

Kasutaja avatar

pea
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas pea »

no selle sama aparaadiga mõõdabki millega autodel toonklaasi läbipaistvust mõõdetakse. kratt selle aparaadi nimi veel :D

Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

kareelius kirjutas:

no selle sama aparaadiga mõõdabki millega autodel toonklaasi läbipaistvust mõõdetakse. kratt selle aparaadi nimi veel :D

kratt mõõdab ainult siledat pinda. visiir, nagu teada kumer. Saadab su kordusülevaatusele kui sa alla ei kirjuta et nõustud.
Siis võtad kodus kapist klaasitagant visiiri mis vastab nõuetele ja vuta vuta mõõtma ülevaatuse onu juurde.
Siis vaidlustad protokolli nõuad kulutuste kompenseerimist ja kui tahetakse teha kordusepertiis selgub et kiiver varastati ära.

ahjaa ära unusta tutvuda kõigi mõõtevahendi kasutusjuhenditega ja taatlustõendiga. Ka plommide ja taatluskleebise olemasolu on tähtis .
idee järgi on ju tegemist mõõtevahendiga mis seaduse järgi peab olema taadeldud

http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=724846

§ 5. Mõõtetulemuste jälgitavuse tõendamine

(2) Mõõtetulemuste jälgitavus peab olema tõendatud järgmistel juhtudel:

2) riikliku järelevalve käigus, kui järelevalve tulemuste alusel tehakse ettekirjutus, määratakse rahatrahv, alustatakse väärteomenetlust või piiratakse eriõigust

1. peatükk
    VASTUTUS

§ 41. Mõõtevahendi turule laskmise, kasutusele võtmise ja kasutamise nõuete rikkumine

(1) Nõuetele mittevastava taatlemisele kuuluva mõõtevahendi turule laskmise, kasutusele võtmise või kasutamise eest, samuti mõõtevahendi paigaldamise ja kasutamise nõuete rikkumise eest – karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut.

(2) Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, – karistatakse rahatrahviga kuni 30 000 krooni.

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 229 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Ei tea millal autojuhte päikaseprillidega sõitmise eest liistule tõmbama hakatakse. :wack:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

Hiid
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Eks tegelikult selle tumeda visiiriga pimedas sõites see nähtavus ikka üsna kehv on. Valge ajal tõepoolest pole suuremat vahet. Kuidas tõlgendada "päevane aeg" - see jääb jälle lõputuks vaidluskohaks.

Biker.ee. Mootorratturite kohkumispaik.
Kasutaja avatar

scryth

jutt käib ikkagi mõistest "valge aeg", mis on iseenesest määratletud.

Kasutaja avatar

franz125

Kas kuskil on ka jutt .et visiir peab suletud olema?

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil

Kasutaja avatar

417

scryth kirjutas:

jutt käib ikkagi mõistest "valge aeg", mis on iseenesest määratletud.

sellisel juhul lähtutakse kellajast -kell taatlemata järelikult aeg pole määratud

Kasutaja avatar

417

franz125 kirjutas:

Ei tea millal autojuhte päikaseprillidega sõitmise eest liistule tõmbama hakatakse. :wack:

enduuromehed aga võivad lasta kasvõi süside prillidega ja kõrges kaares kuseda

Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

scryth kirjutas:
cagiglioni kirjutas:

Kui kehtivas määruse on üldine nõue, et sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, siis käesoleva muudatusega võib see valgel ajal olla vähemalt 50%.

Paranoilise inimesena näen ma siin taas üht moodust inimesi n*ssida ja trahviraha koguda – kiiver, mis päeval on legaalne muutub pimeda aja saabudes mittelegaalseks...

Sõitsin enne tumeda visiiriga ja sõidan ka edasi tumeda visiiriga. Pimeda tarbeks on ka valge visiir "pagasnikus" kui enam tumedaga sõita ei näe. Visiiri koha pealt on mul küll täiesti pohhuj mida ametnikud välja mõtlevad... kõik.

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

ma tahaks kohe päriselt teada mis kuradi moodi tuvastatakse mootorratturit kes kannab päikeseprille visiiri all? Mul on samas tumedal visiiril sissepressitud kiri "For daylight use only". Samas on sellega öösel ikka kuradi kehva sõita.

Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600
Kasutaja avatar

Hiid
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

LE-st: Pimeda aja all mõistetakse ajavahemikku ehast koiduni, kui loodusliku valguse vähesuse tõttu on nähtavus alla 300 m. Sellega määratletakse siis aeg tumeda visiiri kasutamiseks.

Biker.ee. Mootorratturite kohkumispaik.
Kasutaja avatar

scryth

ma siin vaikselt silmas pidasingi, et see määratlus on täielik BS. Kas politseiniku silmad on taadeldud? Ja mis siis kui mina näen hr politseinikust pimedas paremini???
Ehk ma tahaks näha ametnikku, kes läheb kohtus seletama, et nähtavus oli alla 300 meetri ja ilma tutvusteta sealt ka õigust saab!!!
Mille nähtavus? Mis tingimustel??? Kes mõõdab?

Kasutaja avatar

417

scryth kirjutas:

ma siin vaikselt silmas pidasingi, et see määratlus on täielik BS. Kas politseiniku silmad on taadeldud? Ja mis siis kui mina näen hr politseinikust pimedas paremini???
Ehk ma tahaks näha ametnikku, kes läheb kohtus seletama, et nähtavus oli alla 300 meetri ja ilma tutvusteta sealt ka õigust saab!!!
Mille nähtavus? Mis tingimustel??? Kes mõõdab?

pühas vaidluses sündiski tõde.
Kasuta tumedat visiiri mõistuse piires ja ilma et ohustaks teisi või ennast - ja sind ei nussi keegi.
kui aga sellegipoolest nussib - nussi vastu kasutades oma tarkuseteri

Erilugu on muidugi peegelklaasiga kuidas selle läbipaistvust mõõta ja kui peegelklaas on keelatud siis
mis ühikutega peegeldumist mõõdetakse ja mitu ühikut on piir

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ega te äkki tühja koha pealt tonti välja ei ime? Kas keegi teab millest see E reegel 22 pajatab? Võib olla piisab kui tume visiir on E märgistusega? Siin foorumis on tumeda visiiri diskusioonides ju paljud rääkinud omatavast tumedast visiirist millel on E märgistus ilusti peal. Oskab keegi valgustada selles osas?

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Vaiko21
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI Shrine

Lugemata postitus Postitas Vaiko21 »

Kui sa pead silmas visiirile pressitud tähist "E 22" siis se E pekas tähendama, et visiir on valmistatud vastavalt EU standarditele ja se number 22 peaks olema tootja riik (parandage kui ma olen valest arusaanud)

Harley-Davidson FLHTCUI Shrine firefither special edition 2002
Ural IMZ 8.103-10 Originaal miilits 1990
Kasutaja avatar

417

http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=52812

tsiteerin:

Indrek Sirk (Liiklusõiguse Büroo)
Re: Mootorratta kiivri tume visiir
Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded

Kood 117. Motokiiver
Nõuded: 1) motokiivrid peavad olema E-reegli nr 22 nõuetele vastavad ja E sertifitseeritud (märgistatud E );
2) näokatte klaasi läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, e valguse neeldumine ei tohi olla suurem kui 20%.

Rahatrahv kuni 3000 krooni, visiiri üles tõstmine ei anna õiguslikku alust trahvist pääsemiseks.

Päikeseprillidele nõudeid ei ole (veel).

Muide hea tahtmise korral saab tumeda klaasiga krossiprillid liigitada "näokatteks"

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

kas mitte valge aeg ei võrdu päevase ajaga mis omakorda ei võrdu päikesetõusust kuni loojanguni ?
see omakorda on aga iga hommik postimehes kirjas
vähemalt jahipidamises on aluseks võetud päikesetõus ja loojang ...

võin loomulikult ka eksida

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

417

Raiki kirjutas:

kas mitte valge aeg ei võrdu päevase ajaga mis omakorda ei võrdu päikesetõusust kuni loojanguni ?
see omakorda on aga iga hommik postimehes kirjas
vähemalt jahipidamises on aluseks võetud päikesetõus ja loojang ...

võin loomulikult ka eksida

vaat see on veel erisegasem teema.

Haapsalu ja Nisnasi kordoni päikesetõusu/loojangu ajaline vahe on täiesti olemas.
niiet valgeaeg pole igalpool eestis samaaegne

Shallow Throttle

Lugemata postitus Postitas Shallow Throttle »

Praegu on jah nii ,et visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%. Ise õnnestus enda kiivril tumeda visiiri läbipaistvust mõõta. Ma ei hakka seda kommenteerima, arusaadavatel põhjustel. Aga tuginedes sellele tulemile julgen väita, et see 80% on võimalik saavutada ilmselt vaid ilma igasuguse lisandita visiiriga. St. koos "anti fog" siseklaasiga ilmselt juba normi (80%) alla enam ei mahuks.
Samas, tänan kõiki seaduse valvureid, kellega kokku puutudes pole nad mind kottinud tumeda visiiriga sõitmise eest. Mis iganes põhjusel nad selle siis tegemata on jätnud (inimlikkus, kotrollimise puudulikkus, otstarbekus...) Olen seda kasutanud 2 suve ja põhiliselt sellega sõidangi. Kui on päevavalgus, siis ei teki küll mingit isu tavalist visiiri enam kasutada. Ammugi päkeselise päevaga.

Kasutaja avatar

franz125

Valge visiir ja päikeseprill ja asi tahe :ner:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil

Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

franz125 kirjutas:

Valge visiir ja päikeseprill ja asi tahe :ner:

tavalise prilli kandjal ei ole nii tahe 8)
aga selle peegel/iriidium visiiri kohta võiks jah mingi täpsem reegel tekkida, läbipaistvus on küll suht hea ju seest poolt :)

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Ise sõitsin ka see aasta 99% iridium visiiriga. Küll päeval ja suht palju ka õhtul/öösel. Ei viitsinud vahetada tavalise vastu. Kiiver on tavalise klaasiga nii kole ka :wack: . Ei olnud küll mingit probleemi õhtuti tumeda visiiriga. Silm harjub lihtsalt selle vähesema valgusega ära ka kõik on ok. Sügisel paar sõitu nüüd tegin tavalise visiiriga ka ja polnud erilist vahet. Politseiga puutusin visiiri pärast kokku 1 korra ja see oli Tallinnas. Õnneks politseinik oli mõistlik ja rääkis, milline tohib visiir olla ja ütles, et ma esimesel võimalusel ära vahetaks. (mul polnd ülevaatust ka rattal tol hetkel aga õnneks trahvi ei teinud). Mujal Eestis pole probleemi olnud sellega õnneks.

Eelmine aasta kui supermotoga sõitsin, siis olid mul lumelauaprillid ja neil peegel klaas ees. Polnud ka probleemi. Samas siis vist politsei ei saagi midagi öelda, sest need ikkagi on prillid, mitte visiir.

Igatahes, mina olen küll selle poolt, et lubataks sõita tumeda visiiriga tänaval. Pole ju vahet, kas päikeseprillid(panen mingid suured firma prillid pähe veel) või tume visiir, nägu nagunii näha pole.

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”