tume visiir legaalseks
Moderaator: Moded
-
cagiglioni
Teema algataja - Postitusi: 39
tume visiir legaalseks
e-õiguses ripub plaanitav ministri määruse muudatus, mis lubab jõustudes päevasel ajal kasutada senisest tumedamat visiiri. http://eoigus.just.ee/?act=10&subact=1&ESILEHT_W=239073
lõik määruse eelnõust:
Punktides 13 ja 71 toodud muudatustega täpsustatakse sõidukijuhi motokiivrile ja selle visiirile ning sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvusele kehtestatud nõudeid vastavalt E-reeglile nr 22. Kui kehtivas määruse on üldine nõue, et sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, siis käesoleva muudatusega võib see valgel ajal olla vähemalt 50%.
-
417
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
Re: tume visiir legaalseks
cagiglioni kirjutas:e-õiguses ripub plaanitav ministri määruse muudatus, mis lubab jõustudes päevasel ajal kasutada senisest tumedamat visiiri. http://eoigus.just.ee/?act=10&subact=1&ESILEHT_W=239073
lõik määruse eelnõust:
Punktides 13 ja 71 toodud muudatustega täpsustatakse sõidukijuhi motokiivrile ja selle visiirile ning sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvusele kehtestatud nõudeid vastavalt E-reeglile nr 22. Kui kehtivas määruse on üldine nõue, et sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, siis käesoleva muudatusega võib see valgel ajal olla vähemalt 50%.
tähenärijana ja pataloogilise tillisttõmbamise kahtlustajana näen mina seda nii:
sellega tahetakse legaalseks teha kiivreid millel on sees se niiöelda lisavisiir mis on umbes 50% avause suurune.
kunagi oli vaidlus politseiga auto esiklaasi suhtes ke väitis et auto esiklaasil ei tohi olla isegi 1 cm suurust . Hiljem muutis juttu ja hiljem ei saanud ise ka aru kuidas seda tõlgendada.
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
cagiglioni kirjutas:Kui kehtivas määruse on üldine nõue, et sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, siis käesoleva muudatusega võib see valgel ajal olla vähemalt 50%.
Paranoilise inimesena näen ma siin taas üht moodust inimesi n*ssida ja trahviraha koguda – kiiver, mis päeval on legaalne muutub pimeda aja saabudes mittelegaalseks...
Kas trahvi võib saada ka selleeest, et kiivrivisiir on liiga tume pimedal ajal aga üleslükatud asendis? ![]()
scryth, aga tegelikult on ju ka praegu nii. Osaliselt toonitud visiiri eest võid ka praegu pimedas sõites trahvi saada.
matti kirjutas:Kas trahvi võib saada ka selleeest, et kiivrivisiir on liiga tume pimedal ajal aga üleslükatud asendis?
Nii see on.
Nn."kaameratrahvi"saab vaidlustada kui juht ei ole pildil ära tuntav
Riigieelarve jääb jälle täitmata ![]()
-
aprill
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
mattias kirjutas:Nn."kaameratrahvi"saab vaidlustada kui juht ei ole pildil ära tuntav
Riigieelarve jääb jälle täitmata
Kui vaidlustad ja siiski sind ära tuntakse, siis saad ka kohtukulusid maksta
![]()
-
errorcode12
Kas keegi teadjam okab öelda kuidas Politseiametnik mõõdaks seda kas kiivri visiir on 50%, 33,4356% või 20% läbipaisetev ![]()
no selle sama aparaadiga mõõdabki millega autodel toonklaasi läbipaistvust mõõdetakse. kratt selle aparaadi nimi veel ![]()
-
417
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
kareelius kirjutas:no selle sama aparaadiga mõõdabki millega autodel toonklaasi läbipaistvust mõõdetakse. kratt selle aparaadi nimi veel
kratt mõõdab ainult siledat pinda. visiir, nagu teada kumer. Saadab su kordusülevaatusele kui sa alla ei kirjuta et nõustud.
Siis võtad kodus kapist klaasitagant visiiri mis vastab nõuetele ja vuta vuta mõõtma ülevaatuse onu juurde.
Siis vaidlustad protokolli nõuad kulutuste kompenseerimist ja kui tahetakse teha kordusepertiis selgub et kiiver varastati ära.
ahjaa ära unusta tutvuda kõigi mõõtevahendi kasutusjuhenditega ja taatlustõendiga. Ka plommide ja taatluskleebise olemasolu on tähtis .
idee järgi on ju tegemist mõõtevahendiga mis seaduse järgi peab olema taadeldud
http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=724846
§ 5. Mõõtetulemuste jälgitavuse tõendamine
(2) Mõõtetulemuste jälgitavus peab olema tõendatud järgmistel juhtudel:
2) riikliku järelevalve käigus, kui järelevalve tulemuste alusel tehakse ettekirjutus, määratakse rahatrahv, alustatakse väärteomenetlust või piiratakse eriõigust
- peatükk
VASTUTUS
§ 41. Mõõtevahendi turule laskmise, kasutusele võtmise ja kasutamise nõuete rikkumine
(1) Nõuetele mittevastava taatlemisele kuuluva mõõtevahendi turule laskmise, kasutusele võtmise või kasutamise eest, samuti mõõtevahendi paigaldamise ja kasutamise nõuete rikkumise eest – karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut.
(2) Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, – karistatakse rahatrahviga kuni 30 000 krooni.
-
franz125
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 229 korda
Ei tea millal autojuhte päikaseprillidega sõitmise eest liistule tõmbama hakatakse. ![]()
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Eks tegelikult selle tumeda visiiriga pimedas sõites see nähtavus ikka üsna kehv on. Valge ajal tõepoolest pole suuremat vahet. Kuidas tõlgendada "päevane aeg" - see jääb jälle lõputuks vaidluskohaks.
jutt käib ikkagi mõistest "valge aeg", mis on iseenesest määratletud.
-
franz125
Kas kuskil on ka jutt .et visiir peab suletud olema?
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil
-
417
scryth kirjutas:jutt käib ikkagi mõistest "valge aeg", mis on iseenesest määratletud.
sellisel juhul lähtutakse kellajast -kell taatlemata järelikult aeg pole määratud
-
417
franz125 kirjutas:Ei tea millal autojuhte päikaseprillidega sõitmise eest liistule tõmbama hakatakse.
enduuromehed aga võivad lasta kasvõi süside prillidega ja kõrges kaares kuseda
scryth kirjutas:cagiglioni kirjutas:Kui kehtivas määruse on üldine nõue, et sõidukijuhi motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, siis käesoleva muudatusega võib see valgel ajal olla vähemalt 50%.
Paranoilise inimesena näen ma siin taas üht moodust inimesi n*ssida ja trahviraha koguda – kiiver, mis päeval on legaalne muutub pimeda aja saabudes mittelegaalseks...
Sõitsin enne tumeda visiiriga ja sõidan ka edasi tumeda visiiriga. Pimeda tarbeks on ka valge visiir "pagasnikus" kui enam tumedaga sõita ei näe. Visiiri koha pealt on mul küll täiesti pohhuj mida ametnikud välja mõtlevad... kõik.
ma tahaks kohe päriselt teada mis kuradi moodi tuvastatakse mootorratturit kes kannab päikeseprille visiiri all? Mul on samas tumedal visiiril sissepressitud kiri "For daylight use only". Samas on sellega öösel ikka kuradi kehva sõita.
lisavarustuseks GSR600
LE-st: Pimeda aja all mõistetakse ajavahemikku ehast koiduni, kui loodusliku valguse vähesuse tõttu on nähtavus alla 300 m. Sellega määratletakse siis aeg tumeda visiiri kasutamiseks.
ma siin vaikselt silmas pidasingi, et see määratlus on täielik BS. Kas politseiniku silmad on taadeldud? Ja mis siis kui mina näen hr politseinikust pimedas paremini???
Ehk ma tahaks näha ametnikku, kes läheb kohtus seletama, et nähtavus oli alla 300 meetri ja ilma tutvusteta sealt ka õigust saab!!!
Mille nähtavus? Mis tingimustel??? Kes mõõdab?
-
417
scryth kirjutas:ma siin vaikselt silmas pidasingi, et see määratlus on täielik BS. Kas politseiniku silmad on taadeldud? Ja mis siis kui mina näen hr politseinikust pimedas paremini???
Ehk ma tahaks näha ametnikku, kes läheb kohtus seletama, et nähtavus oli alla 300 meetri ja ilma tutvusteta sealt ka õigust saab!!!
Mille nähtavus? Mis tingimustel??? Kes mõõdab?
pühas vaidluses sündiski tõde.
Kasuta tumedat visiiri mõistuse piires ja ilma et ohustaks teisi või ennast - ja sind ei nussi keegi.
kui aga sellegipoolest nussib - nussi vastu kasutades oma tarkuseteri
Erilugu on muidugi peegelklaasiga kuidas selle läbipaistvust mõõta ja kui peegelklaas on keelatud siis
mis ühikutega peegeldumist mõõdetakse ja mitu ühikut on piir
Ega te äkki tühja koha pealt tonti välja ei ime? Kas keegi teab millest see E reegel 22 pajatab? Võib olla piisab kui tume visiir on E märgistusega? Siin foorumis on tumeda visiiri diskusioonides ju paljud rääkinud omatavast tumedast visiirist millel on E märgistus ilusti peal. Oskab keegi valgustada selles osas?
-
Vaiko21
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI Shrine
Kui sa pead silmas visiirile pressitud tähist "E 22" siis se E pekas tähendama, et visiir on valmistatud vastavalt EU standarditele ja se number 22 peaks olema tootja riik (parandage kui ma olen valest arusaanud)
Ural IMZ 8.103-10 Originaal miilits 1990
-
417
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=52812
tsiteerin:
Indrek Sirk (Liiklusõiguse Büroo)
Re: Mootorratta kiivri tume visiir
Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded
Kood 117. Motokiiver
Nõuded: 1) motokiivrid peavad olema E-reegli nr 22 nõuetele vastavad ja E sertifitseeritud (märgistatud E );
2) näokatte klaasi läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, e valguse neeldumine ei tohi olla suurem kui 20%.
Rahatrahv kuni 3000 krooni, visiiri üles tõstmine ei anna õiguslikku alust trahvist pääsemiseks.
Päikeseprillidele nõudeid ei ole (veel).
Muide hea tahtmise korral saab tumeda klaasiga krossiprillid liigitada "näokatteks"
-
Raiki
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
kas mitte valge aeg ei võrdu päevase ajaga mis omakorda ei võrdu päikesetõusust kuni loojanguni ?
see omakorda on aga iga hommik postimehes kirjas
vähemalt jahipidamises on aluseks võetud päikesetõus ja loojang ...
võin loomulikult ka eksida
-
417
Raiki kirjutas:kas mitte valge aeg ei võrdu päevase ajaga mis omakorda ei võrdu päikesetõusust kuni loojanguni ?
see omakorda on aga iga hommik postimehes kirjas
vähemalt jahipidamises on aluseks võetud päikesetõus ja loojang ...võin loomulikult ka eksida
vaat see on veel erisegasem teema.
Haapsalu ja Nisnasi kordoni päikesetõusu/loojangu ajaline vahe on täiesti olemas.
niiet valgeaeg pole igalpool eestis samaaegne
-
Shallow Throttle
Praegu on jah nii ,et visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80%. Ise õnnestus enda kiivril tumeda visiiri läbipaistvust mõõta. Ma ei hakka seda kommenteerima, arusaadavatel põhjustel. Aga tuginedes sellele tulemile julgen väita, et see 80% on võimalik saavutada ilmselt vaid ilma igasuguse lisandita visiiriga. St. koos "anti fog" siseklaasiga ilmselt juba normi (80%) alla enam ei mahuks.
Samas, tänan kõiki seaduse valvureid, kellega kokku puutudes pole nad mind kottinud tumeda visiiriga sõitmise eest. Mis iganes põhjusel nad selle siis tegemata on jätnud (inimlikkus, kotrollimise puudulikkus, otstarbekus...) Olen seda kasutanud 2 suve ja põhiliselt sellega sõidangi. Kui on päevavalgus, siis ei teki küll mingit isu tavalist visiiri enam kasutada. Ammugi päkeselise päevaga.
-
franz125
Valge visiir ja päikeseprill ja asi tahe ![]()
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil
-
indumen
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 46 korda
- Kontakt:
franz125 kirjutas:Valge visiir ja päikeseprill ja asi tahe
tavalise prilli kandjal ei ole nii tahe
aga selle peegel/iriidium visiiri kohta võiks jah mingi täpsem reegel tekkida, läbipaistvus on küll suht hea ju seest poolt ![]()
kontakt nr. +372 52 58 244
-
Junzu
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
Ise sõitsin ka see aasta 99% iridium visiiriga. Küll päeval ja suht palju ka õhtul/öösel. Ei viitsinud vahetada tavalise vastu. Kiiver on tavalise klaasiga nii kole ka
. Ei olnud küll mingit probleemi õhtuti tumeda visiiriga. Silm harjub lihtsalt selle vähesema valgusega ära ka kõik on ok. Sügisel paar sõitu nüüd tegin tavalise visiiriga ka ja polnud erilist vahet. Politseiga puutusin visiiri pärast kokku 1 korra ja see oli Tallinnas. Õnneks politseinik oli mõistlik ja rääkis, milline tohib visiir olla ja ütles, et ma esimesel võimalusel ära vahetaks. (mul polnd ülevaatust ka rattal tol hetkel aga õnneks trahvi ei teinud). Mujal Eestis pole probleemi olnud sellega õnneks.
Eelmine aasta kui supermotoga sõitsin, siis olid mul lumelauaprillid ja neil peegel klaas ees. Polnud ka probleemi. Samas siis vist politsei ei saagi midagi öelda, sest need ikkagi on prillid, mitte visiir.
Igatahes, mina olen küll selle poolt, et lubataks sõita tumeda visiiriga tänaval. Pole ju vahet, kas päikeseprillid(panen mingid suured firma prillid pähe veel) või tume visiir, nägu nagunii näha pole.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.