Naisratturid!!!
Moderaator: Moded
- teemasid võivad alustada ainult naised
- naised küsivad/arvavad/räägivad kuidas oskavad, mehed vastavad siis kui midagi asjalikku on öelda,
- rumalaid küsimusi pole olemas,
- meeste algatatud teemad leiavad siin kiire lõpu
Aga mis arvate ideest, kui teha üksildaste sõitjate mitteametlik klubi, näiteks kokku leppida mõni koht ja kell, kus õhtuti kohtuda, et siis tuurile minna, see võiks olla sõltumatu ratturi soost, rassist, usulistest vaadetest jne. Kel tahtmist ja viitsimist, veereb kohale ja ei mingeid muid kohustusi...

.. seda tehakse ju kogu aeg...nostrak kirjutas:Aga mis arvate ideest, kui teha üksildaste sõitjate mitteametlik klubi, näiteks kokku leppida mõni koht ja kell, kus õhtuti kohtuda, et siis tuurile minna, see võiks olla sõltumatu ratturi soost, rassist, usulistest vaadetest jne. Kel tahtmist ja viitsimist, veereb kohale ja ei mingeid muid kohustusi...
grupisõit on aga üks hirmus asi... kõik kihhutavad ja kihhutavad...
*mufista eelistab kohale sõitmist ja kohvitamist.
-
- Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:

-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
mufista kirjutas:*muf tegelt kardab kellegi kõrval sõita... tea, kes tuleb ja laiaks mufi sõidab...
Sellel pildil, taga nurgas on selleks puhuks suht tõhus kaitsevahend
http://pilt.delfi.ee/picture/2894435/
Zidist kirjutas:numan kirjutas:tuntud MSF gruppisõidu õppevideo eesti subtiitritega
Fainali ma sain sellega hakkama! kaks päeva pole isegi sõitmas käinud.
Hea töö ning kindlasti kasulik kõigile!
Väga hea tõesti, aga ma ei saa aru, miks see on teema alla "Naisratturid"?
Egas nüüd naised ainukesed pole, kellel grupissõitmine vahel välja ei tule
Paneks äkki kuhugi üldteema alla (kasulikud lingid vms).
Teema algatajale:
Kui ratast valid, siis omade ja ka sõbrannade kogemuse baasil oleks soovituseks vaadata esimeseks rattaks mõni kasutatud ratas. Hiljem siis aega vaadata midagi võimsamat ja uuemat, kui kogemusi rohkem. Seda puhtalt seetõttu, et kui ratas platsil poolkogemata külili vajub, siis pole nii valus kriime-värvihajustusi vaadata.
Kui ei tea veel, kuhu sõitma kisub, siis tasub osta universaalsem ratas. Väljakujunenud eelistustega sõprade soovitused ei pruugi sinu isiklike eelistustega hiljem kokku sobida. Arvesta, et esimene ratas on nii või teisiti "vale", kuid klassikalisema rattaga saad igasugust maastikku proovida, et endas selgust saada. Kus maastikul tunned, et sellest rattast jääb väheks, seda suunda võib siis järgmist ratast vaadata.
Kui oled naine, siis soovitan mootorrattasõitu õppida Haja autokoolis. Õpetaja on väga meeldiv, toetab ja julgustab. Väidetavalt pidi Hajas võrreldes teiste motokoolidega olema üsnagi hea naisõpilaste edukalt koolituse läbinute protsent, mis võib-olla ütleb ühtteist. Omast kogemusest ütlen, et kui armastad asju pigem ise õppida/harjutada ega vaja pidevat käe-hoidmist, on see sinu jaoks õige koht.
-
- Tsikkel: 4 olnud, unistustes järgmine..
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 9 korda
Väga palju mõjub just kus kohas õpitakse sõitma.Mind mõjutas just metsas õppimine (sõbra abil) ja seega olen nüüd enduro fänn ja tunnen et maantee jääb igavaks.(Kooli õppesõit oli küll linnas,aga nagu ikka kipub see olema veits närviline).
Paraku on enamus endurod kõrge võitu ja pole seega suutnud mudelit valida.Kui kellegil soovitusi siis võib ideid pakkuda.Kindlasti ei taha esimeseks rattaks miskit uut.Kasutatud vanem sobiks..Ja kaitseraudadega kindlasti.
Ma sõidan Suzuki Freewindiga - kui googledad, leiad pildi ka Kui ratast ostma hakkasin, tahtsin chopperit, kuid tol hetkel müügisolnutest olid kõik suured ja rasked. Nii otsustasingi sõbra abiga enduro kasuks (mõnes kohas öeldakse mu ratta kohta ka supermoto, aga ma pole veel aru saanud, kumb siis õigem nimetus on..
). Kuna ostmise hetkel olin täiesti algaja, just autokooli läinud, siis lasin tagumiste amortide reguleerimise abil istet madalamaks lasta, et jalad ikka täistallaga maha ulatuksid. (pikkust mul 171 cm). Praegu on mul hea meel oma valiku üle - kuna ei ole just tugeva kondiga tüdruk ja üsna kerge ka, siis oma ratast jõuan ikka liigutada küll (180 kg). Plusspoolest toon välja kõrguse - näed autodest üle ja nii on kergem ette näha igasugu situatsioone. Miinuspoolest - mu meelest ei ole see ratas loodud kihutamiseks - üle 110/km tunnis hakkab jubedalt väristama (juhitavus halveneb, minu jaoks vähemalt, aga ma algaja ka veel
)
Kui rohkem selle ratta kohta huvi, saada es.
terv,
Marju
Mina käisin Haja Autokoolis Tallinnas, A kat õpetaja on suurepärane!
Ta on ikka nii suur rahu ise et lausa rõõm oli kasvõi loengut kuulata.
Hästi koralikult seletas kõik puust ja punaseks ning kuidas mingit manöövrit kergem teha oleks.
Ise olen suht pisikene, samamoodi käisin nii Tallinna kui ka 100km lähiümbruses asuvaid moto kauplusi läbi ja varustus on kombineeritud natuke siit natuke sealt. Suurused samamoodi XS. Kiivri valik on väga hea Motodepoos ning ka püksid sain endale sealt.
Dainese tagi sai Bike and Boat worldist, kindad ja saapad Yamaha keskusest.
Aga eks päris palju tuleb seda sebimist, ei tasu ikka esimesest poest kõike krabama minna. Hind varieerub kõvasti ja sama asja võid mujalt soodsamalt saada. Ning alati magus naeratus ning pisike kauplemine
ei tee paha
Edu sulle!
Re: Naisratturid!!!
Tere, naisratturid!
Kuna kavatsen ise ka kevadel sarnaseks saada, siis uuriksin enne teiste naiste kogemusi rataste osas.
Plaanin ise custom/cruiser tüüpi ratast osta ja tahaks teada, millised on siin naisterahvaste kogemused - milline ratas on olnud hea ja milline mitte nii hea. Loomulikult saan aru, et see ikka isikliku tagumiku küsimus kõige rohkem, aga ikkagi kuulaks arvamusi. (strat mõõdud 180/65, seega väga pisike just pole , aga algaja, aga B-kat load all, nii et jagage kogemusi/soovitusi ka võimsuse osas)
...Meesterahvad võivad ka vastata muidugi
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.