Tasulises alas parkimine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Tasulises alas parkimine
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Mootorrattaid tasust vabastamise seadust minuteada ei ole, kuigi pole ka kuulnud et kedagi kimbutatud oleks ...
Muu maailma kogemused: Hollandis rääkisime kohalikega pikemalt sellel teemal, jutt konkreetselt Amsterdamist. Seal nii et võid parkida kõnniteele aga ei tohi jalakäiate liikumist blokeerida. Kui pargid nii et auto koha ära hõivad, pead ka maksma. Helsinkis minuteada tasuta, Stockholmis samuti. Budapestis jälle surus kontrolleripapi mulle trahvikviitungi klaasi vahele, vaatamata väitele et mul polnd kohalikku valuutata ja lähedal olev sularahaautomaat seda ei väljastanud.
terv
kris@siiani vist Ungaris mustas nimekirjas ... trahvivõlglaste nimekirjas

XVZ-13 TF - Big Blue Light
-
Teema algataja
-
- Tänatud: 3 korda
- Kontakt:
-
-
Teada probleem, nii nende tõkkepuudega ongi. Lahendust minuteada pole.Karupoeg puhh kirjutas:ei lähe küll päris täpselt teemaga kokku aga kas kellegil pole olnud viru keskuses sellist probleemi et võtad alguses sealt selle parkimispileti, maksad ära aga välja ei saa (kuna tsikkel on nii kerge siis ei hakka see tõkkepuu värgeldus tööle). Ükskord kui seal parkisin siis pidin tõkkepuust mööda sõitma, enam pole seal parkinud.
Samuti nagu fooridega mis tunnevad ära kui auto punase tule ette seisma jäänud. Tsikli peale nad ei reageeri ja ka suure magneti tsikli alla kinnitamine ei anna enamasti soovitud tulemust.
Mari: seda seadusesätet oleks huvitav teada/lugeda küll. Loomulikult kehtib see ainult üldkasutatavate teede kohta, eraparklad on parklaomaniku bisness.
terv
kris
XVZ-13 TF - Big Blue Light
-
Teema algataja
vaata nende magala rajooni turvaparklatega on asi nii, et seal kehtestab hinna siiski parkla omanik! ja see ei pea olema seadusega kooskõlas. pealegi, kas siis 20.- eeki 24h eest on palju makstud? või siis 250.- eeki 1kuu? ma arvan, et kui meie teeme tsiklitele hinnaalandust siis teevad seda ka teised. (hinnad autodele vastavalt 30.-/24h ja 500.-/1kuu) kuna mootorratas võtab ära pool auto kohta siis oleks loogiline, et tema eest võetakse ka poole auto hind (seda enam, et parkla peab maksma linnale iga ruutmeetri eest, ka selle eest, kus autot hetkel peal ei seisa).Mari Öö kirjutas:kontrollimata andmed, aga üks mu sõber ütles just täna, et seaduses olla lausa kirjas, et kaherattalised pargivad tasuta. aga ma jäin mõtlema, et tea kas see mõnes magalarajooni turvaparklas? kahtlen, kurat.
-
Teema algataja
tallinnas on parkimistasu maksmise kohustus mootorsõiduki juhil, kes pargib mootorsõiduki linna avaliku tasulise parkimisala piires. liiklusseaduse mõttes on mootorsõiduk mootori jõul liikuv sõiduk, v.a. mootoriga jalgratas, mopeed ja rööbassõiduk. järelikult saab tasuta parkida ainult mootoriga jalgratast ja mopeedi (mootori töömaht kuni 50 cm3, valmistajakiirus kuni 45 km/h), mootorratas läheb maksu alla.kontrollimata andmed, aga üks mu sõber ütles just täna, et seaduses olla lausa kirjas, et kaherattalised pargivad tasuta. peaks selle seaduse üles otsima igaks juhuks.

-
Teema algataja

PS: Eelpool oli juttu mittetõusvatest tõkkepuudest. Viljandis on tallinna jakobsoni risti valgusfoor, mis tallinna poolt tulles vasakpööret teha soovides roheliseks ei lähegi ! Olen mitu korda oma kolm fooritsüklit ära oodanud ja siis punasega minema põrutanud

Andres
-
- Kontakt:
aga need reageerivad raskuse peale, ütles mulle kunagi AS Signaal, kes seda asja korraldab. kui kurtsin, et tsiklid peavad punasega opereerima, sest fooriandurid neile ei reageeri, lubati algul koostööd teha, et sõidaks need kohad läbi ja testiks. diilist ei saanud asja, saabus hoopis pressiteade, et andureid on tundlikumaks keeratud. ise näeme ringi sõites, kuidas sellega tegelikult on...
-

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue LIght
-
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Tammsaarest ehitajatesse keeramise foor ei taha mind ka eriti tunnistada... seal on ka asfaltil nelinurkne kast/lõikejoon. Kui sellest üle sõidan siis foor ei näe mind. Kui mõlema rattaga seal kastis seisan siis on foor aru saanud küll. See ei pruugi igal pool nii toimida.
Parkimisega pole siiani probleeme olnud... isegi vanalinnas mitte.
motopaks
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
Teema algataja
-
Teema algataja
irw... alati ei ole odavam koht kõige parem. seal loomaaia parklas varastatakse iga aasta vähemalt üks auto. asi siis see mootorratas varastada. neil on valve ainult päeval ja öösel tohib magada, aga meil on 24h valve ja tänu sellele ka kallim. hinnakiri ongi mootorratastele selline nagu eespool kirjeldasin (24h/20.- ja 1kuu/250.- eeki(nurmenuku parklas)). pealegi on võimalik tellida vihma ajaks (ja siis kui ratas pikemalt seisab) kate peale ja kiivrit ei pea endaga kaasas kandma(saab hoiule jätta(garanteerin, et keegi ei proovi seda pähe)).mumm kirjutas:to effekt: ma ei tea praegu õikal nurmenuku parkla hindasid, aga seal oli ropult kallis see asi ikkagi. samas hinnas tsikli kuu maksuga saab hoopiski garaazi rentida. samas loomaaia parklas on kuu 150 eeku...
mumm
Minu silmis väga bro, teised võiks eeskuju võtta.. kui elaksin sealkandis siis maksaksin ka seda hinda.effekt kirjutas:meil on 24h valve ja tänu sellele ka kallim. hinnakiri ongi mootorratastele selline nagu eespool kirjeldasin (24h/20.- ja 1kuu/250.- eeki(nurmenuku parklas)). pealegi on võimalik tellida vihma ajaks (ja siis kui ratas pikemalt seisab) kate peale ja kiivrit ei pea endaga kaasas kandma(saab hoiule jätta(garanteerin, et keegi ei proovi seda pähe)).
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
falcki ja teiste eraparklatega on lihte, neid valvab tõkkepuu. Kui vahelt läbi mahud, siis on tasuta, kui ei siis tasuline.Mari Öö kirjutas:kontrollimata andmed, aga üks mu sõber ütles just täna, et seaduses olla lausa kirjas, et kaherattalised pargivad tasuta. peaks selle seaduse üles otsima igaks juhuks. aga ma jäin mõtlema, et tea kas see mingi falcki eraparklas ka kehtib või? või viru keskuses või mõnes magalarajooni turvaparklas? kahtlen, kurat.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
Ka eesti omad toimivad nii. Päris tihti on näha freesitud auto mõõtu ristkülik asfaldil. Sinna freesitud soone sisse on miski kaabel paigaldatud.kris. kirjutas:Vot need on küll põnevad mis raskusele reageerivadÜldiselt reageeruvad ikka elektromagnetvälja muutustele kui sinna hunnik rauda siseneb ... aga eks spetsialistid teavad paremini siis. Vähemalt "välismaa" andurid toimivad nii ning sellest ka need tsikli alla müüdavad magnetid.
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue LIght
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Tädi sattus vist minu aususest natuke kimbatusse, ning finaaliks ütles et mine ja pargi tasuta!

Pole vist tarvis lisada, et see ei ole jäänud minu ainsaks korraks seal parkida..

-
Teema algataja
-
- Kontakt:
vana teema jah, aga pole olnud! alatu laim! minu rattal pole kuskil kirja "mumm" ega ühtegi muud kirja, ja mina pole sel aastal pole rattaga kuskil parkinud ka.effekt kirjutas:vana teema küll, aga ükspäev vaatasin parkals ratast millel kiri MUMM ja vis nägin täna isegi Mari Ööd siis tulemas. hetke seisuga on asi nii, et kui saame ka järgmiseks aastaks lepingu siis on plaan teha väike katusealune rataste jaoks. kui ei siis ei.
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:

Vähemalt minu tsiklit on nad küll politsei parklasse ära viinud ...
Andres112 kirjutas:Teisaldatud autol järel käijes küsisin mehe käest putkast, et kas tsikleid ka teisaldate, vastuseks oli, et pole võimalik. Niiet tsiklied nad ei puudu
Andres
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.