Milline jahutusvedelik
Re: Milline jahutusvedelik
Fos, võta heaks . Tegelikult ei olnud mõtteski mõnitada. Ma lihtsalt ei ole selline inimene, nii et anna andeks
.
Antifriis on üldnimetus kõigile külmumiskindlatele vedelikele sõltumata kaubamärgist ja kasutusotstarbest. Samuti on ka jahutusvedelik üldnimetus mingi süsteemi või seadme jahutamiseks kasutatavatele vedelikele ( mul on näiteks tööl riiulis ka keevitusaparaatidele mõeldud jahutusvedelik /coolant/ mida tõesti ei maksaks sisepõlemismootorisse valada). Aga Tosool on tõepoolest Nõukogude Liidu rahvamajandussaavutuste seast pärit tootenimi ja seega üks ja ainus külmumiskindel jahutusvedelik ehk üks paljudest antifriisidest. Slängikeeles on ta jah meil ikka veel tihti kasutatav jahutusvedeliku sünonüümina nagu pikka aega oli kemppi kasutusel MIG keevituse sünonüümina. Täpselt üks ühele võrdlus, muide.
Kraaniveel on rauda sees ohutul hulgal, kui ta on nn "kraanivee" konditsiooni puhastatud näiteks Tallinna veevärgis. Maakodudes enamjaolt ei ole. Puhastusseade eramajale maksab mingi 20...50 000 krooni ja enamus lepib Cilliti kasutamisega selle investeeringu tegemise asemel. Mul maakana kodus sama lugu Alevites ja külades on tõepoolest ka väga palju veeprobleeme, nii et ses mõttes on sul õigus küll. Aga ei juhtu midagi selle ühekordse pesuga. Pole vaja ju mootorit kuigi kaua sellega käia lasta. Katlakivi moodustumine vist hakkas palju madalamal temperatuuril kui 80....kas äkki mingi 50...60?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.