Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused
Niisiis! Kes oleks kena inimene ja teeks puust ja punaselt selgeks, kuidas on võimalik siduda link tekstis ühe kindla sõnaga. Olen seda erinevates foorumites korduvalt kohanud, paraku minu ponnistused asja käivitada pole vilja kandnud. Välja näeb asi sellisena, et ntx kui on soov presenteerida konkreetset aadressi, siis ei pea keegi lugema: http://oraakel.pri.ee/ vaid piisab sõnast LINK ntx.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Sadness kirjutas:Miks on ATV-l lenks aga mitte rool? Miks pole samas tsiklitel rooli või autodel lenksu?
Paigalda atv-le või tsiklile rool ja saad kohe aru . Asi on võimenduses - autorool on 2 või rohkem täisringi äärest ääreni aga atv/tsikli lenks vaid 90°, sai ei saaks rooliga hakkama seal.
edit: Kati karu ei tahtnud enam olla keset keset kisa-kära ja läks lihtsalt ära
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Mõne jaoks võibolla rumal küsimus aga hetkel ise loll mis loll.
Kuidas kontrollitakse Honda Shadow vt600c mootori õlitaset? Ratas püsti või toetatuna tugijalale? Õlipunn koos mõõtevardaga sisse keeratuna või lihtsalt peale panduna? Sõltuvalt vaatenurgast on hetkel õli kas min või max peal, võta sa nüüd kinni, palju seal siis tegelikult on.
Ja kuidas käib maha antud ratta juhi sadul?
-
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Ivoonu kirjutas:Mõne jaoks võibolla rumal küsimus aga hetkel ise loll mis loll.
Kuidas kontrollitakse Honda Shadow vt600c mootori õlitaset? Ratas püsti või toetatuna tugijalale? Õlipunn koos mõõtevardaga sisse keeratuna või lihtsalt peale panduna? Sõltuvalt vaatenurgast on hetkel õli kas min või max peal, võta sa nüüd kinni, palju seal siis tegelikult on.
Ratas püsti, õlipunn lihtsalt peale panduna.Sadula eemaldamine - http://laudeman.com/hondavlx/remove_seat.html
56915288 Tiit.
-
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
miks kõik rattatootjad uued rattad aina pisemad teevad? Et kahemeetrine mees nende seljas ikka koomiline oleks?
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
MarekM kirjutas:miks kõik rattatootjad uued rattad aina pisemad teevad? Et kahemeetrine mees nende seljas ikka koomiline oleks?
Otsid uut wä? ( ega ometi sa kirvest ei kasutanud gondlite peal, nagu ühes äri teemas ähvardasid kunagi... )
Eks viimasel ajal on "öko wärk" moodi läinud, tühja neist mõõtmetest, vääksutatakse ju Pocketitega kah mingisugust rinkat ja pole kellegil kobisemist... Äkki uue moe algusetuuled
Väntasid ka juba pakutakse....
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
bitter kirjutas:Sadness kirjutas:Miks on ATV-l lenks aga mitte rool? Miks pole samas tsiklitel rooli või autodel lenksu?
Paigalda atv-le või tsiklile rool ja saad kohe aru
. Asi on võimenduses - autorool on 2 või rohkem täisringi äärest ääreni aga atv/tsikli lenks vaid 90°, sai ei saaks rooliga hakkama seal.
No nüüd vist ajasid küll autode roolimehhanismi (ülekande) ja rooli omavahel sassi...
Mina olen kunagi sõitnud jalgrattaga, millel lenksu asemel rool. Sai sõidetud küll...
Aga proovime siis ikka vastata ka! Lenks on lihtsalt hulga mugavam, kuna nii tsikli kui ATV puhul oled sa juhtraua suhtes pidevas liikumises ja lenksust kinni hoidmine on lihtsalt oluliselt kindlam kui roolist. Eriti vertikaalse liikumise puhul. Samuti on sidurid/pidurid/gaasirutskad lihtsamini lahendatavad.
Auto puhul aga on rooli otstarve küll sellel põhjusel, et ülekanne eeldab mitut täisringi ja lenksuga seda teha ei ole just lihtne. Samas on kardil täispööre ka ca 90 kraadi aga ikkagi rool! Miks? Ma arvan, et traditsioonid ja mugavus.
Peale selle on ju veel lahendusi olemas - kaks kangi linttraktoril, uuemal ajal üks joystick...
Ehh... tööpäeva lõpul hakkad ikka igasugu lollustega oma pead vaevama...
-
- Kontakt:
Ei ajanud ma sassi, lihtsalt ei viitsinud niii pikalt kirjutada.
Kui tüüpilise autorooli diameeter on 35-40cm (ka võimendita autodel) aga tsikli lenks on 80 cm lai (minu Magura fatbar) siis milleks seda veel nimetada kui mitte võimenduseks? Autorooli velo külge panekut ma ei ole vaidlustanud. Aga 35 cm rool atv/tsikli küljes oleks liiga kitsas. F1 rool on tänapäeval selline, et meenutab rohkem lenksu kui rooli - kätel on vaid 1 asend. Aga sellest piisab sest rooli suurus on kooskõlas rooliülekande võimendusega.
Mugavus muidugi ka, selle vastu ei vaidle. Autorooli peab saama läbi peo libistada, lenksu ei saaks. Pöörlev lenks ei oleks autos turvaline.
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
bitter kirjutas:Ei ajanud ma sassi, lihtsalt ei viitsinud niii pikalt kirjutada.
Kui tüüpilise autorooli diameeter on 35cm aga tsikli lenks on 80 cm lai (minu Magura fatbar) siis millest muust me räägime, kui võimendusest? Autorooli velo külge panekut ma ei ole vaidlustanud. Aga 35 cm rool atv/tsikli küljes oleks liiga kitsas. Mugavus muidugi ka, selle vastu ei vaidle. F1 rool on tänapäeval selline, et meenutab rohkem lenksu kui rooli - kätel on vaid 1 asend. Aga sellest piisab sest rooli suurus on kooskõlas rooliülekande võimendusega.
Võimendusest...? Ennist rääkisid ju sellest, mitu täisringi pead ühest äärest teise jõudmiseks tegema... Kuda see diameetrite jutt nüüd sellega haakub...?
Aga ok, eks me põhimõtteliselt räägime ühest asjast, norin niisama terminite kallal siin...
-
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
Jonc kirjutas:Miks on kukel kotid lõua all
Need tal uhkeldamiseks. Mis neist kottest, vaata parem mis tal mütsi asemel on se mitme haruline, paneb mitmest torust korraga
-
Sadness kirjutas:Miks on ATV-l lenks aga mitte rool? Miks pole samas tsiklitel rooli või autodel lenksu?:P
Proovi järgi ja anna teada kuda oli
Kunagi ammusel hallil ajal pani üks tüüp skolnikule bussirooli peale. Rool eraldus oma kohalt ja tüüp ei pidurdanud ka ja tulemuseks oli
Kas kikkis kõrvadega elevant kuuleb paremini?
Kui kassil käppa juurest suubuvat jäseme juures olevalt ala sügada, kas sa siis sügad kaenlaalust või käpa alust? mul juhe koos
Kuidas kassid on evolutsioonis ellu jäänud, kui nad magavad 20 tundi 24'jast?
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Miks rajatakse kõikvõimalikud kommunikatsioonid sõidutee alla ja enamasti on kaevud rihitud täpselt autoratta "jäljele"?
Magimees kirjutas:Kui kassil käppa juurest suubuvat jäseme juures olevalt ala sügada, kas sa siis sügad kaenlaalust või käpa alust?
mul juhe koos
![]()
Kuidas kassid on evolutsioonis ellu jäänud, kui nad magavad 20 tundi 24'jast?
Kas sa mõtled kassil käpa juures ülespoole või allapoole suubuvat jäseme osa? Kassi esikäpa liigeste nimetused on põhimõtteliselt pea samad, mis inimestel. Küünarliiges, see on see, millele ta lamades kõhuli toetub. Kuna õlavars lühike, siis kui sa sealt kehapoolt sügad, siis ongi kaenlaalune. Edasi tuleb randmeliiges, mis paindub allapoole. Edasi käpp "sõrmedega", kus kenad pikad küüned väljas või peidus. Käpa alune on see, mis jääb käpapatjade poole
Kassipoeg magab tunduvalt vähem kui täiskasvanud kass. Küllap täiskasvanud lihasööja loom kasutab oma aega ja elu ratsionaalselt, liha seedib pikemalt kui korra saagi kätte saab. Puhkab ja seedib ja magab. Sõltub iseloomust ikka ka, kas rabeleb rohkem või on laisem, eks?
Muide- hobune suudab mingil määral magada ka püstijalu, ta nö lukustab oma põlveliigesed ja seisabki. Inimese puhul oleks tukkumisega võrdne. Täiesti saab hobune välja puhata siiski ka ikka pikali magades.
külamehed väitsid, et rigaga kallutatakse kurvis välja, rinkamahed ütlevad et see mingi jama olevat, nemad kallutavat ikka isse poole kurvi. Ei tea keda uskuda nüüd, südame häälel on veel kolmas versioon asjast. segadusse ajavad rsk
Kallutama peab ikka sinna poole, kuhu kurv läheb... ei seal rohkem valikut ole
-
eissid kirjutas:Kas kikkis kõrvadega elevant kuuleb paremini?
Kui elevandil on kõrvad kikkis, siis on nad nööri või traadiga talle pealaele kokku seotud ja mistõttu ta kuuleb siis tõenäoliselt kehvemini Elevantsi suured kõrvad rohkem jahutamiseks mõeldud.
kõrtsmikumolu kirjutas:Miks rajatakse kõikvõimalikud kommunikatsioonid sõidutee alla ja enamasti on kaevud rihitud täpselt autoratta "jäljele"?
Kuna teede projekteerijad on reeglina jalakäijad ja ei sõida kunagi oma projekteeritud teel
Mis puudutab elavantsi kõrvu ja kuulmist, siis nagu juba öeldud on kõrvad tuulutuseks ja tegelt kuulab vants hoopis londiga, samamoodi nagu arst stetoskoobiga
Küsimus kah: kas vastab tõele, et ilmajaamade majad on ilma akendeta? Vägisi jääb selline mulje, kuna isegi hetkeilma ei suudeta adekvaatselt kirjedada, rääkimata prognoosidest...
Hans
-
- Kontakt:
Hans kirjutas:kas vastab tõele, et ilmajaamade majad on ilma akendeta? Vägisi jääb selline mulje, kuna isegi hetkeilma ei suudeta adekvaatselt kirjedada, rääkimata prognoosidest...
Ikka akendega aga nad ei kasuta neid hetkeilma kirjeldamiseks. Usaldavad pigem oma arvandmeid ja arvutimudeleid, kui meeleelundeid. Prognoosidega pannakse sellepärast nii palju puusse, et seal on pagana palju muutujaid. Ja see, mida sa massiteabest näed-kuuled, on n.ö. tasuta teenus, mitu tundi vana info ja sihtgrupp on keskmine tavakodanik. Sellest ka nigel tulemus. Professionaalidele mõeldud prognoosidega nähakse rohkem vaeva ja tulemus on oluliselt parem. Näiteks theyr.net on teenus, kus peaks saama iga sind huvitava parameetri (vihm, pilvkate, sademed, tuul jne) kohta eraldi arvutianimatsiooni tõmmata. Näed iga parameetri muutumist ajas sind huvitava maakoha kaardil. Ja infot uuendatakse vist iga tunni tagant. Maksab 7 eurot kuus. Ma kasutasin seda mõni aasta tagasi, kui veel tasuta oli. Jumalikult täpne ei olnud aga mingi 90% küll (pean silmas tuult, ma muud eriti ei jälginud). Tasulist versiooni pole proovinud.
-
- Tsikkel: ZAZ custom
- Tänatud: 2 korda
Kas keegi oskab soovitada,kuidas avatarile pilti panna? Ma proovisin,aga see ei õnnestunud,segadusse ajab veel see,et pildi maksimaalne suurus on nii väike,aga siinolevaid pilte vaadates tunduvad need oluliselt suuremad,kui 120x120 pikslit,või teen ma midagi valesti.
-
- Kontakt:
Suuremat ei saa tõesti panna, ilmselt selles su probleem on. Aja oma pilt soovitud suurusesse ja proovi uuesti.
-
- Tsikkel: ZAZ custom
- Tänatud: 2 korda
Järjekordne rumal küsimus minu poolt,kuna ma pole arvutifriik,siis kuidas vähendada pildi suurust .
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
USSR V4 kirjutas:Järjekordne rumal küsimus minu poolt,kuna ma pole arvutifriik,siis kuidas vähendada pildi suurust
.
Võid kasutada ka MS.Paint-i, sealt ülevalt menüüst image/stretch skew/ ja sealt kirjutad horizontal ja vertical 100 asemele näiteks 20 või midagi muud väiksemat(proovimise asi), siis valid image/attributes/ sealt näitab widh ja height kohe pixlites ära, kui sealt muudad arvud 120 peale siis ta kaotab osa pildist ära, seepärast tuleb algus venitada, kui aga pildi oluline osa on kogu pildist väiksem siis lõika see osa välja. Ma olen seda kasutanud, aga kindlasti on muid võimalusi ka.