Kui vana peab olema, et võrriga sõita?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Kui vana peab olema, et võrriga sõita?
Mul selline probleem,et ise olen 13 võrril on ees tuli ja taga helkur.Olemas ka korraik tagapidur.Küsimus on selles,et kui mul on kiiver peas ja jalgrattaload kaasas kas ma siis võin võrriga sõita? Ja kas võrri välimus loeb ka w sest minu võrr on teistsugune ehk tal pole vänte.
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Re: Vana peab olema,et võrriga sõita
ei.
Et mopeediga sõita peab olema vähemalt 14a vana!
Kui oled alla 16a vana siis pead omama ka mopeedi lube.
-
Teema algataja
Aga võrr on ju abimootoriga jalgratas ehk siis põhiliselt jalgratas.
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
SAmuRaaaiii kirjutas:Aga võrr on ju abimootoriga jalgratas ehk siis põhiliselt jalgratas.
Igasugune kuni 50cc sisepõlemismootor muudab kaherattalise mopeediks, abimootoriga jalgratas on elektrimootoriga.
Mul endal oli 3-4 aastat tagasi sama asi et polnud piisavalt vana et sõita mopeediga aga rattaload olid olemas. Käisin siis üks päev politsei majast läbi ja küsisin nende asjade kohta. Vastati mulle nii et kui on rattaload, kiiver peas, võrril on ees valge, tuli taga punane helkur ja võrril on peal vändad sel juhul võib sõita kuna seaduses ei ole eraldi välja toodud paragrahvi nn "võrri" jaoks mida saab tegelikult tõlgendada ka abimootoriga jalgrattana.
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Jalgratta all mõistetakse vähemalt kaherattalist sõidukit, mis liigub sellega sõitva(te) inimes(t)e lihasjõul; sellel võib olla ka mootor.
-
P.S. Tee esipidur ka korda-muidu ei tohi sa niikuinii sõita. Olgu sul kas-või kõikide kategooriate load olemas.
-
- Kontakt:
Kuna ei viitsi kogu arutelu uuesti läbi nämmutada, siis lisan parem siia ühe lingi, et saaksid seda ise lugeda.
http://www.motokuur.ee/modules.php?name ... =abimootor
-
Teema algataja
-
- Kontakt:
SAmuRaaaiii kirjutas:Miks esipidurid siis peavad olema?
Pidurid ikka selleks, et kiirust vähendada ja vajadusel peatuda. Kui sõiduki ehituses on pidurid ettenähtud(valmistaja poolt lisatud), siis peavad nad ka korras olema.
Sest sõiduki pidurid peavad olema korras.
-
Teema algataja
Aga mul on ju tagapidur ja seegi väga heas korras. Ja ma arvan,et kui sul kiiver peas,pidur olemas,taga helkur ja ees tuli siis minukandi mendid norima ei hakka.
Tavalise D-seeria võrri pärast ei hakka elusees ükski ment virisema.
Pigem vaatavad kui haruldust.
Aga enne tee masin korda, siis mine sõitma.
-
Teema algataja
Masin ongi korras,aga see on isetehtud ja sellel on vist mingi D6 mootor.Aga sellel pole pedaale,välimus on nagu krossikal ka. Küsimus,et kas nad lubavad sellega sõita.
-
- Kontakt:
SAmuRaaaiii kirjutas:Küsimus,et kas nad lubavad sellega sõita.
Ah mis sa vaevad oma peakest, mine sõida kuniks saad ja kui enam ei saa, siis on sõidul lõpp. Pärast lõppu on võib olla isa vähekest aega kuri aga siis läheb elu edasi ja kui kunagi suureks saad, siis ostad endale mitme R-ga suure ratta. Seniks aga lõpeta põdemine, sest näha on, et sa niiiiiiii väääääga tahad sõita. Edu sulle!
SAmuRaaaiii kirjutas:Aga mul on ju tagapidur ja seegi väga heas korras. Ja ma arvan,et kui sul kiiver peas,pidur olemas,taga helkur ja ees tuli siis minukandi mendid norima ei hakka.
Korras peavad olema mõlemad, olgu sul see tagapidur nii võimas kui tahes. Kui ei ole pidurid korras, ära parem liiklusesse tiku. Need pidurid on säärekal niigi kehvakesed ja kui üks neist veel ei tööta ka, siis...
-
Esipidurit on eelkõige vaja sinu enda jaoks!! Nagu öeldakse "esipidur pidurdab mootorrattal 90% tagapidur 10%" pluss-miinus siia-sinna. Tagapidur paneb sul ainult loha ja kasu ei s....gi!
Pidurid on tõesti tähtsad asjad, isegi võrril. Kui mina veel võrriga sõitsin, arvasin ka et olen kõva mees ja pole mulle neid pidureid vaja kuni ootamatult ilmus mu ette auto. Mul aga oli valida, kas sõidan tagant sisse või keeran teelt välja. Keerasin teelt välja aga tee ääres rohu sees oli kivi ja oi-oi kui valus selle kiviga kohtumine oli.
-
Teema algataja
Nojah sul on siis isetehtud masin millel puudub esipidur ja võimalik et veel midagi. Ise oled nii noor et mopeedilubegi ei saa teha. Sellise olukorra juures võid sa sõita metsas ja küla vahel, linnas on juba riskimine.
Aga siin soovitati head nippi, mine kohalikust politseist läbi ja küsi kas lubavad ja siis kui lubavad siis sõida kuidas jaksad.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
a501322914 kirjutas:Aga siin soovitati head nippi, mine kohalikust politseist läbi ja küsi kas lubavad ja siis kui lubavad siis sõida kuidas jaksad.
Mis krt on siin kohaliku politsei keelata või lubada? Liikluseeskirjad ja seadused kehtivad kogu Eestis ühed ja samad.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
mina alustasin kuue aastaselt, sest nooremana ei jaksanud võrri käima joosta,
TEGELIKULT ON LIIKLUSEESKIRJADES TÄPSELT KIRJAS, KUI VANALT VÕIB JUHTIDA ANTUD SÕIDUKIT.
TEGELIKULT PEAKS IGA TÜÜP, KES PLAANIB LIIKLUSESSE SUKELDUDA, ENNE LIIKLUSEESKIRJAD LÄBI LUGEMA JA ENDALE TEATUD PÕHIMÕTTED JA REEGLID SELGEKS TEGEMA.
VÄGA TÄHTIS OSA LIIKLUSKASVATUSEL KA KODU JA LAPSEVANEMATE SUHTUMISEL.
siis jõuaks palju rohkem noormehi elusa ja tervena meheikka.
parimat soovides
petz
SAmuRaaaiii kirjutas:Aga mul on ju tagapidur ja seegi väga heas korras. Ja ma arvan,et kui sul kiiver peas,pidur olemas,taga helkur ja ees tuli siis minukandi mendid norima ei hakka.
Omast käest võin öelda mitme erineva kogemuse puhul, et ilma esipidurita(olgu sul 2008 R1 või 1970 võrr), ei saa normaalselt liigelda. Olukurdi päevas, kus on vaja väga karmilt pidurdada tekib kõvasti rohkem kui kahel käel näppe kokku ja ainult tagapiduriga sõitmine on parajalt enda ja ka teiste eludega mängimine, sest ükskõik kui hea su tagapidu on, blokeerub see lihtsalt ühel hetkel tugevasti pidurdades ja tagaratas hakkab libisema ja siis pidurdus praktiliselt puudub. SUl ju trummel on korras, mine osta endale lihtsalt tross mis maksab circa 50 krooni.
-
- Kontakt:
Loodetavasti jääb sulle ette mõni post või tugevam kivisein, mitte ei sõida auto alla - muidu vaesest juhist kahju ja tal sinusuguse jobu pärast tükkaega süümekad.
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Pole need Kärla mendid nii sõbralikud ka!Näiteks Janar sai kohe trahvi kui vahele jäi- põhjuseks see, et vanust polnud piisavalt.
Muide tagapidur on sul jama (10-st kohast paigatud lahtine tross)! Esituli sul ei tööta!
Siim-Sander ära mängi enda ja teise elu ning tervisega!
oldmoped kirjutas:SAmuRaaaiii kirjutas:Aga mul on ju tagapidur ja seegi väga heas korras. Ja ma arvan,et kui sul kiiver peas,pidur olemas,taga helkur ja ees tuli siis minukandi mendid norima ei hakka.
Loodetavasti jääb sulle ette mõni post või tugevam kivisein, mitte ei sõida auto alla.
Miks talle üldse midagi ette peab jääma?
Milleks teistele halba soovida?
Kui ma kasvan suureks,
hakkan samuraiks.
Lasen ennast õhku
üheksandaks maiks.
+358458693818
-
Teema algataja
Margus ma sain omale nüüd ju uue esitule ja tagatuli on ka olemas. Ment poleks Janarile järgi tulnudki ainult Jan sõitis keelumärgi alt läbi ja siis Jan läks Janari juurde. Ja seda küll,et tagapidur on natuke imelik, kuid täna panen terastraadiga korralikult kinni. Ja kui ma sõidan natuke kärla vahel,siis ma ei sõida kiiremini kui umbes 20-25 km/h ja ma kasutan võrri niiõelda transporidvahendiks, võrriga suurema kiirusega sõidan ma ainult küla vahel ja maanteedele ei roni.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
margus014 kirjutas:Pole need Kärla mendid nii sõbralikud ka!Näiteks Janar sai kohe trahvi kui vahele jäi- põhjuseks see, et vanust polnud piisavalt.
Sai kohapeal trahvi või? Mina olen küll muud kuulnud. Nimelt seda, et kõigepealt ootab ees minek politseisse vaibale, siis vaadatakse, et mis ja kus ja kui palju. Mootorrattalubade omamiseks jäi muidugi vanust poisil puudu. Ega lubadestki selle ratta puhul ei aita. ARK-is seda imelooma niikuinii arvele ei saa.
Tegu ei olnud Kärla konstaablipunkti politseinikega vaid Kuressaare omadega. Pole ka ime, et teil siin elu lõpuks kibedaks tehakse. Sõidate kurat teab kus. Spordisaali juures olevad jalgrajad ja koolimajatagune spordiväljak ei ole nendeks kohtadeks kohe kindlasti.
-
- Kontakt:
SAmuRaaaiii kirjutas:Ja seda küll,et tagapidur on natuke imelik, kuid täna panen terastraadiga korralikult kinni.
???
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
Et stopit teha
selleks ,et võrriga sõita peab olema minu arvates vähemalt 70a vana.. noorematele on ikka teised rattad
ja see ,et Sul vänte pole... pole hullu.. osta omale need vänted ja kanna alati kaasas.. kui kysitakse,et kus Su vänted
on,siis võta seljakotist ja ytle,et just kukkusid ära
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.