Rukka tekstiil.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Re: Rukka tekstiil.
olenevalt kus rohkem sõita. kui on palju pikka otsa ja sellest ka suur osa kevadel sügisel, on rukka parim. samas on rukka mõttetu suvel minu meelest, sest siis mu ülikallis komplekt seisab kodus ja kogub tolmu. liiga palav ja tuulutust reguleerida ei saa, sest tuulutuslukud puuduvad. suurema osa hooajast (ehk siis suvel) kasutan teist komplekti mis rukkast umbes 4 korda odavam.
rukka motoriided on välja mõeldud ja tehtud spetsiaalselt soome ja skandinaavia motohuntide tarbeks sest nordkapis on ka suvel +15 maksimum...
Minu Rukkaga metsavahele endurotama minna kannatab ainult siis kui väljas on alla +12 kraadi sooja. ilgelt palav hakkab muidu. eilne kogemus. Samas pika otsa (100km ja+) jaoks on rukka sigahea sest külma õhku mitte kusagilt sisse ei pressi. Hingavus on ok. Riided niiskeks ei kisu (v.a metsasõit kus natukenengi keha ka liikuma hakkab) Eriti head tunduvad olema kaitsmed mis on õhku läbilaskvad (kärjed)
Samuti on rukka tehtud põhjamaa kollide jaoks sest käised on pikad ja pükste säärised ka. Seda ei saa öelda enamuse lääne euroopa toodete kohta. Ma arvan et soomes ei saakski ilma rukkata sõita...
Ma oleks ülirahul kui selle raha eest saaks ka suvel supertulemuse, aga nagu vana tõde räägib, et üht ja universaalset asja pole olemas.
GoreTexi pesuks on soovitatav kasutada korralikku pesuvahendit ehk siis kus on ensüüme rohkem ja kloori vähem. Mida odavam aine seda kiiremini hävitab materjali kasulikud omadused. Ise olen kasutanud spets aineid (NIKWAX nt) või tuntud pesuaine tootjate skandinaavia turu tarbeks toodetud pesutablette kus pesuainet rohkem ja kloori vähem. (OMO; ARIEL)
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.