Rumalad küsimused
-
- Postitusi: 2924
- Liitunud: 23 Mär 2004, 18:00
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Re: Rumalad küsimused
Anniq kirjutas:Ma küsin siis ka. Miks Aasia rahvastel on raske kasutada tähte "r"? Miks asiaadid alkot ei kannata (geenijuttu võib ju rääkida, kuid kui evolutsiooniteooriat uskuda, siis peaks meil kõigil üks esivanem olema...)?
R tähe hääldamise probleemi tuleb ilmselt otsida Aasia keelte omapärast.Kui sinu keeles ikka ei ole sellist tähte kasutusel, siis on seda suht raske hääldada ka .Proovige näiteks mõnelt britilt, ameeriklaselt või prantslaselt paluda hääldada sõna "Õhtuleht", "õnnelik", "kärbes", "kõõrdsilm" jne.
Ja alkoholi kannatamine - peale aasia rahvaste on sama keiss ka näiteks Austraalia aborigeenidel, ja paljudel Aafrika hõimudel ning ka Ameerika pärismaalastel.
Siinkohal mainiks ära, et
geenijuttu võib ju rääkida, kuid kui evolutsiooniteooriat uskuda, siis peaks meil kõigil üks esivanem olema...
ei vasta päris tõele - siin ei saa kõike võtta must-valgelt.
Pikka-pikka aega elasid erinevad rahvad täielikus isolatsioonis üksteisest ja ei teadnudki üksteise olemasolust.Nad arenesid omaette, sama tegi ka nende geenikood (kui meil on üks esivanem, siis miks on olemas europiidid, negriidid ja mongoliidid? )Sellest tulenevalt arenes ka kultuur ja harjumused.Mõnedes piirkondades avastati, et mahakukkunud õunad hakkavad käärima ja neid süües saab mõnusa litri pähe.Sellest arenes ka alkoholikultuur.Sellest edasi tekkis evolutsiooniga alkoholi lõhestav ensüüm, mis suutis käidelda neid kompleksseid süsinikvorme.Mõnedes kohtades seda ei võetud kasutusele, ei olnud võimalusi või üldse taolist asja ei kasvanud seal ning rahvas oli rändava eluviisiga.
Sama juhus oli ka kariloomade pidamise ja laktoosi taluvuse geeni tekkimisele.100% inimestest talub laktoosi, kuid see kestab vaid (parandage, kui eksin) max. üks aasta, senikaua, kuni toidetakse rinnapiimaga.Peale seda laktoosi taluv geen kaob.Nagu statistika näitab, VÄGA palju inimesi kannatab lacto intolerance probleemi käes.See jällegi taandub geneetika tasandile.Põhjamaa rahvad kasvatavad juba kümneid aastatuhandeid kariloomi ning on samakaua kasutanud ka nende loomaliikide kõiki saadusi - nahk, vill, piim, liha jne.Sellest arenes evolutsiooni teel ka laktoosi lõhestav ensüüm ja seepärast on palju inimesi, kellel ei löö piim põhja alt ära