Kardile mootor.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 71
- Tsikkel: kardil minsk 125
Kardile mootor.
Tere.
Mootoritest tean veel vähe, aga huvi pakuvad.
Küsimus: Kas keegi on kardile pannud mõne uuema masina mootorit, kui vene omi.
Omal on Minsk 125. Ei tööta hetkel. Olen proovinud palju, kuid pole käima saanud. Mõtlesin juba uue mootori peale. Kuskilt ei leia minski mootorit.
Nii tekkis idee panna miskit muud ... midagi mis liikvel on
Olen tänulik igasuguse info eest.
Re: Kardile mootor.
natuke inspiratsiooni
http://www.youtube.com/watch?v=GIbLj4FWiLA
Bitbike mootori saab sinna panna, anna aga minna , uus mootor ATM-is oli vist 5900.-
Aga kas on jumet asjal ?
Aga kuna sa asjast "tead vähe" , siis väheste teadmistega seda mootorit sinna ei paigalda.
pitikas on sinna lahja ja ei kannata eriti kõrget pööret ka, mida kart nõuab. Pigem vaata mõni 125ccm 2T krossari mootor.
-
aga arvate, et tasub proovida?
mootori pealepanekul ei ole küll miskit ülemõistuse rasket.
Raske on mootoreid remontida kui teadmisi vähe on
muidu metalli töödelda ja sobivaid kinnitusi valmistada oskaksin hästi.
mis mootor (125) peab siis hästi kõrgetele pööretele vastu?
-
kas rolleri mootorit peale panna on hea idee ...
mul on veel 1 kardi raam kus oli peal riga3 ... mõte oli automaat käiguga miski rolleri mootorit proovida
-
- Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.
olen sõitnud kardiga, millel oli IŽ-i 350ccm mootor peal, minek oli tore kast oli ka sellelt
roller on lahja, kui sa just lastele karti ei tee.
IZ mootor on odav, kuid raske.
Kui just spets kardimootorit ei pane, siis järgmine valik oleks 2T krossari 125ccm mootor. Suvaline neist kannatab pöördeid. Või mõne kortsulastud tänavatsikli oma.
Sõidumõnu on hea mootoriga hoopis teine, kui mingi juustu või rolleriga
-
- Tänatud: 1 kord
250 2T krossika mootor oleks huvitavam variant. Hind on põhimõtteliselt sama.
Kui 125, siis on tänavaratta oma parem, kuna neil on starter. Kaaluvahe vist eriti rolli ei mängi kui sa izi mootori peale mõtlesid.
-
- Tsikkel: TMS, Shadow -> GS500E
Mul on kogemus u 15 aastat tagasi. 175cc võistluskardi raamile panime IZ Planeta mootori ja kandis seda kenasti. Hammakate ülenade arvu enam ei mäleta. Igal juhul ei tasu vene mootoreid karta, head lihtsad, kuid täna prooviks ma samuti 125cc krossika mootorit.
Selliseid teemasid siin ennegi olnud.
Ma isiklikult ei näe sellises tegevuses mõtet.
Ok, tahad aretada jne, aga odavamalt kui õige kardimootor seda vaevalt valmis saab.
250cc on selgelt liiga võimas, kui just mingit vanarauda sinna peale ei sokuta.
Kõige lihtsam on kusagilt ebayst vms kohast osta kas siis ICC\KZ2 (125cc 6 käiku) vms kasutatud mootor ja see peale kruvida.
See on piisavalt kiire, et ka kõige kõvematel kohalikel kiirendusässadel suu naerule tõmmata. (0-160kmh u. 5 sek)
Igasugu bike mootorid jms on küll kõrvalt vaadata vägevad ja nendega saab kummi suitsetada jne iga kiiruse juurest aga reaalselt saavad nad põske suhtkoht iga vähe tõsisema võistluskardi käest.
250cc krossika mootoriga kart arendab kiiruseid kõvasti üle 200kmh ja ilma anti tiibade ja kinniste gondlite jms asjadeta muutub kogu see asi väga ohtlikuks.
Ei hakka ütlemagi mis võib juhtuda sama asjaga kui kasutada umbes 40 aastat vana vene kardi raami. - sellest veel ohtlikum on kindlasti umbes 15-16 aastase poisi ise aretatud raam.
Lätis, leedus ja soomes on igasugu vanu ICC mehi VÄGA palju ja sealt seda raami ja komplektset mootorit välja otsida pole mingi probleem.
Kui tõesti oled nii kõva mees ja arvad, et sellest sulle väheks jääb (Ma ei tea mitte ühtegi inimest kes oleks kunagi õelnud, et ICC lahja on), siis võid ju muretseda 250cc Superkardi mis kiirendab 0-200kmh u. 6 sek ja sõidab Monaco tänavaringraja läbi kiiremini kui F1 auto.
Kokkuvõtteks... Ise mootori peale panemine on mõtekas ainult siis kui sa teed seda sellepärast, et sulle midagi aretada meeldib, odavamalt olemasolevatest asjadest kiiremat sa kindlasti ei tee.
-
- Tsikkel: ei ole
- Kontakt:
kui just võistlema selle kardiga ei lähe ja rohkme kihutad külavahel sis mina istutaks sinna mõne 4 t enduroka mootori: yamaha xt-600, xt-250, kawasaki kl-250vms. Nii väliselt hinnates ei tohiks nende kaal olla izi mootorist vägapalju suurem. Isegi auto 24a või nettivaraosa.com is leidub nende mooroteid suht mõistliku hinnaga. Märksa vastupidavamad ja hooldevabamad on ka võrreldes krossika mootoritega. Selline ka sobiks http://www.nettivaraosa.com/696283
ICC mootorit ei soovita peale panna ühel põhjusel - nõuab meeletult hoolt ja on väga pirtsakas. Selles suhtes on 125cc krossari või bike mootori ülalpidamine märksa odavam. Võistlema sellega niikuinii ei hakata.
igasugu TTR jms 4T suured mootorid ajavad kardi tasakaalust välja ning need ei kannata ka pööret. Siiski kasutaks neid enne, kui IZ või muud.
-
Ega ma ei taha jah mingit kiirendus püssi ehitada ... elu on armas. Ka ei taha räigelt kummi põletada ... kummide raha on kah armas .
Mul oli ju enne minski 125 peal. Selle kiirendus sobis täiesti. Lihtsalt mootor andis alla.
Nüüd vaja kas vana korda teha, või uus mootor peale panna.
Mul oli selline probleem, et kolb läks ülevalt sumpa poolsest otsast katki. Tükid kraapisid silindri küljele mõnusad jutid.
Lõpuks olid ka rõngad pooleks.
Käisin Raadimotos ja seal soovitati liivapaberiga see alumiinium silindri küljelt maha hõõruda ja uus kolb + rõngad panna. sai tehtud.
Aga käima enam ei lähe.
Kardan, et kompress on nadi. Vast on silinder ikka liiga läbi.
Samas on sellel kardil ka mingi traktori magneto.
Kuid sädet annab.
Vahepeal kui vändast löön, siis korra nagu toimub mingi plahvatus ja lööb sumpast suitsu.
Minski silindrit leida pole ka väga lihtne ... ja ta maksab mingi 1000.-
Ja siis kui pole asi selles ... oleks olnud mõtekam osta uus mootor.
Kui keegi on Tartust, Elvast või sealt lähedalt, kes tunneb minski. Vast saaks tuua näidata. Ise endal on mõtted otsas.
Tänan.
Lovefear kirjutas:Käisin Raadimotos ja seal soovitati liivapaberiga see alumiinium silindri küljelt maha hõõruda ja uus kolb + rõngad panna. sai tehtud.
Aga käima enam ei lähe.
See soovitaja võiks ennast põlema panna. Alumiinium võetakse maha soolhappega. Võib eeldada, et nühkisid silindri lohku. Mõõda kompressiooni. kui seda piisavalt pole, siis ei saa ka käima minna.
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
Mnjah, loe ja muiga. Eks see ehitamisrõõm ole kah rõõm aga kui tahad rahulikult sõita, mootori nupust käima panna ja varuosade saadavuse pärast mitte muretseda, siis võibolla leiaks miski kasutatud Rotax 125 mootori sulle. Vanu kahetaktilisi võistlusmootoreid ei soovita, juppe raske saada ja nõuavad pidevalt hoolt.
Rotax kardi mootorite esindaja baltikumis www.ags.ee
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
-
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
Niisama fun kardiks on mul vene kardi raamile monteeritud Honda 6,5 hj tarbemootor, selline mis küljes näiteks generaatoritel ja pinnasetihendajatel.
Nöörist käima ja naljakuipalju , käike ei ole, max kiirus ca 40 aga ega kruusateel ja heinamaad mööda rohkem saagi. Ehk saab aga pole näinud rohkem vajadust aretada.
Peeter aka Hondarebel
HRQ kirjutas:Vanu kahetaktilisi võistlusmootoreid ei soovita, juppe raske saada ja nõuavad pidevalt hoolt.
Mille erilise poolest erineb vana rotaxi kardimootor krossari mootorist? varuosad on ju neile kõigile saada. Ainus oluline vahe, et rotaxil vaatab väljalase tahapoole.
Loomulikult samahinna juures võtaks rotaxi. Kuigi tundub, et teemaalgataja võtab selle, mille pea tasuta kätte saab
Ahjaa, kaasaegse veesärgiga mootori juurde käib ka radiaator, voolikud, õhupuhasti ja pump. Et nende kulu ei unusta, kuna Minskil vastavad vidinad puuduvad. Rotaxile lisaks veel aku ning uus tagumne ketiratas ning selle rumm, kuna rotax käib märksa peenema ketiga kui krossar või minsk.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Hondarebel kirjutas:Niisama fun kardiks on mul vene kardi raamile monteeritud Honda 6,5 hj tarbemootor, selline mis küljes näiteks generaatoritel ja pinnasetihendajatel.
Nöörist käima ja naljakuipalju , käike ei ole, max kiirus ca 40 aga ega kruusateel ja heinamaad mööda rohkem saagi. Ehk saab aga pole näinud rohkem vajadust aretada.
Peeter aka Hondarebel
Oli olemas vana veneaegne mopi motoga kart, aa no moto oli hõre ja sellega jännata ei viitsinud. Sai siis sinna paigaldatud muruniitja 3,5hp mootor, väikestele patsaanidele (ala 5-10a vanad) käib platsil harjutamiseks küll. Sidur sai kah kahest druzba omast kokku aretatud.
http://www.krracing.ee/
-
See rotax on seal AGS'is jah nata liiga kallis ... mul auto pea sama hinnaga
Mis nad kasutatuna maksavad?
3,5hp muruniiduki mootor on ka nurgas, aga see jääb lahjaks ma kardan.
riga 3 oli peal, siis hoo sisse sai oli selline mõnna, aga kohalt oli raske minna.
Need ICC'd ka vist kallid?
125cc krossari või bike mootori hind tuleks kui palju. kasutatuna.
Soome keelt väga ei mõista... http://www.nettivaraosa.com/696283 kas tal on üks külg puudu, või niisama näitamiseks lahtine?
Tänan
Kasutatud rotaxi komplektse mootori võin sulle müüa 8000.-
Kui oled huvitatud siis võta ühendust Erasõnumiga.
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
mella kirjutas:HRQ kirjutas:Vanu kahetaktilisi võistlusmootoreid ei soovita, juppe raske saada ja nõuavad pidevalt hoolt.
Mille erilise poolest erineb vana rotaxi kardimootor krossari mootorist?
Pidasin silmas vanu kardi võistlusmootoreid.
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
-
Vaatasin soov.ee'st 125 mootoreid ... ei leia nagu miskit.
Kui ma krossika mootori saaksin... siis peab õli paagid ja muud hädavajalikud osad kah muretsema?
või on nad nagu minskid?
Kust otsida motika mootorit ... kerega pole miskit peale hakata
Samas kui tagumise kiigega miskit leiaks aretaks teisel raamil tagumisel teljel amordi.
-
- Tsikkel: külka M; Kawasaki
- Tänanud: 2 korda
Lovefear kirjutas:Kust otsida motika mootorit ... kerega pole miskit peale hakata
mõne pannoonia või ižiku mootori leiab siit
-
keegi võiks nimetada siin ka 125'seid mootoreid ... pannoonia ja IZ tunduvad suuremad olema. või on 125cc IZ olemas?
-
See läheb veidi kallimaks, kuid heas korras vihane TZR 125 mootor, koos radikate, cdi-de ja muu hädavajaliku träniga oleks 8-9K eest saadaval.
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
kardi raamil pit bike mootor on ok sulle. kiirendus parem kui voshoodil ja ka lõppkiirus. jõudu on rohkem ja kõik on parem...sulle külavahel sõitmiseks ideaalne. 2k eest saab juba midagi normaalset.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.