Mootorratturite reisikirjad → Re: Reisikirjad
Re: Reisikirjad
Hei
Aega läks aga sain mingi jutu kokku ja pildid üles enda augustikuisest reisikesest:)
http://taff.planet.ee/Eurotrip/Reis.html
Kunagi rohkem aega saan siis üritaks korralikumalt teha. Aga seni, kes viitsib see loeb ja igasugused mõtteterad ja kommentaarid, küsimused teretulnud. Ikkagi Tafka esimene reis:)
Esimene vasikas pidi alati aiataha minema:)
EDIT: Paar panoraam pilti ka mis sai tehtud minuarust fantastilise vaatega kohtades(välja arvatud Poola mets:P)
Ainult pilt ei anna edasi seda tegeliku tunnet:) Kvaliteet ehk üleminekud ühelt kaadrilt teisele annavad soovida...ei suutnud Coreliga väga hakkama saada selle silumisega.
http://taff.planet.ee/Eurotrip/panoraam/
EDIT 2: Lisaks veel mõned asjad millele mina enne reisi vastust otsisin.
Tankimine: Kasutasin tuntumate firmade tanklaid(BP,Orlon,Lukoil,EuroOil) ja peaaegu kõigis sai kenasti kaardiga makstud(ainukesed kaks korda kui kaardiga maksta ei saanud oli Poola ühes Orlonis millegipärast ja teinekord keset Poolat kui pangakaardilt raha oli lõppenud:P).
Pangaautomaate võib "välismaalt" suht segaseks ennast otsida. Eestis oleme nii ära hellitatud,et iga säästuka nurgal on vähemalt üks automaat aga mujal nii lihtne pole. Tsehhis ma otsisin ikka päris tükk aega enne kui juhuslikult sattusin ühe automaadi otsa.
(NB! arvesta teenustasuga raha väljavõtmisel)
Kämpad: natukene kodutööd võiks teha kämpade osas. Kui tead kuhu piirkonda enam vähem satud siis ürita leida vähemalt kolme kämpa asukohad ja kämpadesse ürita jõuda valges(siin tegelikult palju seda mainitud aga mina jäin alati pimeda peale ööbimisega). Tundub,et enamus kämpad sulgevad enda territooriumi kui hämaraks hakkab minema. Nii sain ma seista päris mitme kämpa värava taga ja ei hingelist liikumas,et küsida.
Samas pean tõdema,et rekka parklates(Poolas) oli minuarust väga hea telkida. Peidad ennast kuhugi kõige tagumisse nurka(ja/või mõne rekka taha) ja pole hullu. Enamasti sai rekka parklas ikka muru peale panna telgi ja müra üle nagu ka ei kurda kuigi ma telgis ja võõras kohas olen suhteliselt kerge unega, sain ma kenasti magatud.
Slovakkias oli paras tegu telkimis koha leidmisega. Tsehhist tulles otsisin vist kella 00.00 õhtul kohta kuhu telk püsti panna....lõpuks leidsin teest 25m eemal koha...õnneks vähene liiklus ja natukene allpool teed.
Hetkel muud ei oska lisada, kui vaid seda, et Slovakkiasse läheks iga kell tagasi:)
Edu ja järgminekord äkki leian ka seltsiliseks teise matkaselli:)
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.