Goretex vs. nahk
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Re: Goretex vs. nahk
Kalts04 kirjutas:Aitüma "creativ" ja "sang", seda ma kahtlustasin, et enamus vihmakindlaid pealisürpe on tehtud mittehingavast materjalist. Jääb ainult valida mida seal all kanda ja tekstiil on kindlasti parem valik, sest niiske nahk kuivab mitu päeva. Kaalun praegu jopi ja pükste ostmist ning kas pole veider, et need edeva nimega Z-linerid on jopel seespool? Esiteks peab ju jopi seljast ää võtma, et sinna veekindlat sisevoodrit kinnitada, teiseks proovisin poes neid voodreid sisse-välja lappida ja enne läeb issanda päike looja kui sest asja saab.. Tont teab mida need "disainerid" küll mõtlesid, proovigu duši all jopile vihmavoodrit kinnitada.. Külmema ilmaga saab ehk vihmavoodrit pidevalt sees hoida.
Mõte on liikunud praegu nii, et alussärgi peal kanda kaitsevesti, seal peal vastavalt vajadusele kas pealissärki ja/või fliisi moodi asja ning lõpuks kaitsmeteta tsiklijoppi. Vihma jaoks kõige peale vihmaürp. Kui keegi näeb siin ebakõlasid või kannab sarnast komplekti, siis rääkige mulle ka mis head ja vead sellel on. Vaatasin viimati Tallinnas käies paaris motopoes ringi ja ilma kaitsmeteta, tuulutusavadega joppi silma ei hakanud. Muidugi on üks variant osta tavaline mitme voodriga jopp mis ilma voodriteta läheks lahedalt kaitsevestile peale, samas ei tahaks osta mingeid mõttetuid voodreid kapinurka koitama.. Rääkimata sellest, et voodriteta jopp võiks ka jupp maad odavam olla, kaitsevest maksab kena kopika. On's ehk keegi sellist hüpoteetilist joppi kuskil motopoes materialiseerununa näinud?
sellised joped on päris kindlasti endurojoped. Üldjuhul seal ei ole all kaitsmeid. Võid vaadata Alpinestar (üks mu lemmikuid mida olen ise ka vaadanud ca 2900 krooni). Duell kataloogist võid tellida Scott-i kaubamärki. KTM esinduses ...muidugi vastava kaubamärgiga. Ja kindlasti on neid veel. All Right müüb Alpinestari. Vaata kataloogist.
Enduro jopede eeliseks pean suht head tuulutust. Osadel mudelitel saab palavaga varukad ära võtta. Palju taskuid. Hind mõistlik.
Miinuseks ehk maanteesõiduks avar lõige ehk siis suurel kiirusel liialt tuult püüdev? Mul Scott ja olen rahul. (samas kui valid õige suuruse ja proovid koos kaitsmesärgiga saad näha kas on suur või mitte). Vihma mittepidavad.
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.