Goretex vs. nahk

Kasutaja avatar

sang

Re: Goretex vs. nahk

Lugemata postitus Postitas sang »

kas nahk + vihmariided on mugavamad või ebamugavamad kui tekstiil vettpidava voodriga?

Pikemad kogemused on vaid tekstiiliga, nahk+veekindel ürp sai sõidetud kunagi ammu. Ma eelistaks pigem tekstiili väga mitmel põhjusel. Tekstiil hingab mingilgi määral (membraan pluss riiete kontruktsioon) kuid umbsete vihmariiete all olev umbsevõitu nahk tundub ebamugavam kominatsioon. Tekstiili puhul saad jätkuvalt muretult taskuid kasutada (rahakott, mobiil jms) ega pea poolenisti veekindlast kilest välja hakkama pugema. Korralikud vihmariided võtavad päris olulise osa pagasimahust ära (väga oluline pikemal matkal). Äravõetava veekindla kihiga tekstiil on väga soojade ilmade puhul väga mugav.

Samas olen üks kord tekstiiliga sõites kahetsenud vihmariiete puudumist: Poola läbimisel ühe päeva jooksul sadas kogu tee, välisõhk oli +10C kandis ning umbes poole päevaga oli kogu olemine väga-väga külm ja märg, kuna tekstiil aja jooksul lihtsalt vettis läbi ja lõpuks leidis vesi üles praod, miskaudu ihule lähemale pugeda. Kui see ekstreemne juhtum välja jätta, olen alati pidanud tekstiili paremaks.

Ilmad on ettearvamatud ja tahaks kindaid, mis oleks vettpidavad ja soojad.

Jah, Goret (või ükskõik millist muud membraani sisaldav) on parem kinnas kui lihtsalt nahk, eriti jaheda ilma puhul. Ära lase end eksitada 100% veekindluse juttudest, täiesti veekindlaid aga samas funktisonaalseid tsiklikindaid pole ma veel kohanud. Varem või hiljem hakkavad kõik kindad vett läbi laskma. Kindlasti mine kindaid valima koos sõidujopega, nii näed kohe ära, kas kinnaste mansetid ulatuvad korralikult käiste ümber ning püsivad nii, et sõiduasendis ja ka käist natuke tahapoole sikutades (tuule mõju matkides) vahet sisse ei teki.

Korralikud veekindlusega soojemad kindad on kindlasti väga vajalikud, aga praeguste ilmadega ja üldse Eesti kliimas on soojendusega käepidemed asendamatud ja ainsad reaalsed abimehed pikemateks muretuteks sõitudeks jaheda ilmaga.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”