Sidesüsteemid mootorrattal
Moderaator: Moded
Paaril päeval olen nüüd proovinud Cobra MT800 saatjaid kasutada koos kiivrikomplektidega. Peab ütlema, et ega need midagi erilist ei ole.
Ilmnes ka probleem, millele ise ei oska kohe seletust leida ja otsustada ka viia jaam poodi tagasi või on viga kuskil mujal.
Probleem siis selles, et kiirustel alates 60km/h ja üles üks jaamadest lased kõnet läbi vaid üksikute silpidena. Seda ka siis kui vahemaa jaamade vahel vaid 2 meetrit. Samas kui see jaam paigal seisab on hea kuuldavus levi mitu sada meetrit.
Kas oskab keegi avaldada arvamust sellise vea põhjuste kohta?
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
On keegi juba jõudnud seda toodet proovida ja äkki oskab ka kommenteerida. http://www.vajalik.ee/shop.php?more=21
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 25 korda
gs kirjutas:Probleem siis selles, et kiirustel alates 60km/h ja üles üks jaamadest lased kõnet läbi vaid üksikute silpidena. Seda ka siis kui vahemaa jaamade vahel vaid 2 meetrit. Samas kui see jaam paigal seisab on hea kuuldavus levi mitu sada meetrit.
Esimese asjana prooviks peakomplekte vahetada ... jutust ei selgunud, kas oled seda proovinud või ei.
Kas kasutate VOX-i või PTT-d?
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Honda Blackbird
- Tänanud: 3 korda
Ghost kirjutas:On keegi juba jõudnud seda toodet proovida ja äkki oskab ka kommenteerida. http://www.vajalik.ee/shop.php?more=21
Kasutan sama tootja Team Set mudelit.http://www.vajalik.ee/shop.php?more=6
Lazer Revolution kiivrisse paigaldatuna sai ilusti rääkida veel kiirusel 130kmh.
Selle aasta alguses paigaldasin selle Schuberth C2 sisse.Telefoniga on võimalik rääkida ka 170kmh.Kaassõitjaga enam mitte,põhjus peitub kaassõitja kiivris mitte Cardos.
gs kirjutas:Paaril päeval olen nüüd proovinud Cobra MT800 saatjaid kasutada koos kiivrikomplektidega. Peab ütlema, et ega need midagi erilist ei ole.
Ilmnes ka probleem, millele ise ei oska kohe seletust leida ja otsustada ka viia jaam poodi tagasi või on viga kuskil mujal.
Probleem siis selles, et kiirustel alates 60km/h ja üles üks jaamadest lased kõnet läbi vaid üksikute silpidena. Seda ka siis kui vahemaa jaamade vahel vaid 2 meetrit. Samas kui see jaam paigal seisab on hea kuuldavus levi mitu sada meetrit.
Ei ole sul seal katki midagi, see ongi nende odavate komplektide põhimure - paigalseistes rääkides kõik väga ok, aga nii kui liikuma hakkad ja veel eriti suurtel kiirustel, hakkavad tekkima probleemid. Kui soovid kvaliteetset sidet, tuleb vähe rohkem seadmetesse investeerida.
Hinna saab ka minu käest odavamaks..
Ghost kirjutas:On keegi juba jõudnud seda toodet proovida ja äkki oskab ka kommenteerida. http://www.vajalik.ee/shop.php?more=21
Olen kasutanud Q2 paar kuud. Kiivriks Scubert C2. Toimib väga hästi. Telefoniga rääkides ei saa väidetavalt väga arugi, et handsfreed kasutan, ka kiirusel 100+. Omavaheline side kahe Q2 vahel on samuti OK. Ei julge küll väita kas lubatud 500m aga sinna lähedale küll. Aku vastupidavuse kohta niipalju, et Ironbuttil 10.00 kuni 22.00 suht tiheda suhtlemise juures ei juhtunud veel midagi, siis panime igaks juhuks laadima, et öösel ikka side olemas oleks.
Soovitan igal juhul. Ainuke asi, et C2-le paras jama paigaldada, aga pika pusimise peale sain hakkama.
-
Re: Sidesüsteemidest rattal
Kas keegi teab kuidas Cobra PMR saatjatel PTT lahendatud on? Mingid 3.5mm pistiku otsad ühendatakse kokku aga kas otse, läbi takisti või kuidas?
terv
kris.
Pakkisin endale ka Scala Rider Teamseti võrku, kuid kasutuse käigus on selgunud, et helitugevus on ikka väga nõrk, kuigi volume on põhjas. Sõites kiirusega 80+ ei kuule ma praktiliselt mitte midagi. Jube tüütu on iga kord tee äärde seisma jääda, kui keegi helistab. Ei saa muidugi väita, et mu tsikkel kõige vaikseim on, kuid siiski....
Kiivriks on Schuberth R1 ja kõlarid panin õhukese kiivripolstri alla, nagu Streetmotost soovitatid.
On kellelgi mõni hea nõuanne varrukast võtta, mida proovida võiks? SOS.
kris. kirjutas:Kas keegi teab kuidas Cobra PMR saatjatel PTT lahendatud on? Mingid 3.5mm pistiku otsad ühendatakse kokku aga kas otse, läbi takisti või kuidas?
mikrofon ja PTT nupp on jadamisi. (ja need siis 2,5mm pistikus, 3,5mm on kõrvaklapi jaoks).
-
marguspp kirjutas:mikrofon ja PTT nupp on jadamisi. (ja need siis 2,5mm pistikus, 3,5mm on kõrvaklapi jaoks).
Minu Cobral on ainult 1 3.5mm pesa, kuhu ühendatakse nii mikrofon kui valjuhääldi. PTT lülitamine käib jah mikrofoni otsa kaudu aga kuidas täpselt? Kas ühendatakse läbi takisti vastu maad nagu Alani saatjatel või kuidagi teistmoodi?
terv
Kris.
-
- Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
MrR kirjutas:Pakkisin endale ka Scala Rider Teamseti võrku, kuid kasutuse käigus on selgunud, et helitugevus on ikka väga nõrk, kuigi volume on põhjas. Sõites kiirusega 80+ ei kuule ma praktiliselt mitte midagi. Jube tüütu on iga kord tee äärde seisma jääda, kui keegi helistab. Ei saa muidugi väita, et mu tsikkel kõige vaikseim on, kuid siiski....
Kiivriks on Schuberth R1 ja kõlarid panin õhukese kiivripolstri alla, nagu Streetmotost soovitatid.
On kellelgi mõni hea nõuanne varrukast võtta, mida proovida võiks? SOS.
Sa ikka täiesti veendunud, et volume ON põhjas? Mul see vanem systeem kus veel aint üks kõll oli - kuuldavus normaalne, ratas röögib all meeletult...Olen kll tähele pannud, et korrigeerib midagi ise sääl kõne ajal ka - lääb nigu kõvemaks hääl iseenesest vahest. Kui säält kõrvade juurest juurde krutid volume, siis ka telefonil näitab, et lääb põhja.
kris. kirjutas:Minu Cobral on ainult 1 3.5mm pesa, kuhu ühendatakse nii mikrofon kui valjuhääldi. PTT lülitamine käib jah mikrofoni otsa kaudu aga kuidas täpselt? Kas ühendatakse läbi takisti vastu maad nagu Alani saatjatel või kuidagi teistmoodi?
ehk ikka 2.5mm pesa? aga ptt saad jah, kui ühendad 2k2 taki mikri ja maa vahele. uuematel mudelitel on voxi jaoks vajalik PTT'd peal hoida.
-
Teema algataja
Probleem midland 445bt saatjaga ,et millegi pärast katkeb bluetoothi side headsetiga. headsetiks on mul midland bt2 intercom ja gpsiga toimib ilusti aga raadiosaatjaga katkeb side ära. Enne oli mul scala rider ja sellega oli sama pull. Tahaks teada kas viga on minu saatjas või ongi nende saatjate bluetooth üks nõrk koht.
-
zod kirjutas:kris. kirjutas:Minu Cobral on ainult 1 3.5mm pesa, kuhu ühendatakse nii mikrofon kui valjuhääldi. PTT lülitamine käib jah mikrofoni otsa kaudu aga kuidas täpselt? Kas ühendatakse läbi takisti vastu maad nagu Alani saatjatel või kuidagi teistmoodi?
ehk ikka 2.5mm pesa? aga ptt saad jah, kui ühendad 2k2 taki mikri ja maa vahele. uuematel mudelitel on voxi jaoks vajalik PTT'd peal hoida.
My bad, ikka 2.5mm. Ole sa tänatud .
terv
kris.
Ilmselt võiks selle rumalate või ehk laiskusest tulevate küsimuste alla panna...
aga ehk on kellelgi vastus varrukast võtta, ilma et peaks süvenema.
Milline on sisuline vahe Scala Rideri team setil ja Q2-l?
-
- Tsikkel: VFR800
- Tänanud: 1 kord
breva kirjutas:Milline on sisuline vahe Scala Rideri team setil ja Q2-l?
Q2'l on sidekaugus 500m, team setiga saad rääkida ainult seljakotiga.
-
mux2hot kirjutas:breva kirjutas:Milline on sisuline vahe Scala Rideri team setil ja Q2-l?
Q2'l on sidekaugus 500m, team setiga saad rääkida ainult seljakotiga.
Jep 500 m heades tingimustes ja kohat isegi veidi rohkem võibolla ning teamset on kuni 10 m levi. Kaks Q2-e on pmst võimelised suhtlema kui näed teist ratturit, kui ei näe, kaob ka side ja kui on mõni suurem sõiduk ees (buss / rekka) siis ka side häkib vahel ja ragiseb, samuti on vihmase ilmaga side lühem ja kehvem. Aga see silmside=Q2 side peab paika suht koht hästi.
tnx...tundub et team setil pole ka raadiot...
kuidas nende´l stereoheliga on...kui näiteks mp3 kuulata?
-
jään vastuse võlgu, kuna pole MP3-e kuulanud sest läbi mobla ja sinihamba on kvaliteet s**t. Muidu GSM kõne ja omavaheline side hea kvaliteediga. Kui kasutada FM transmitterit ja siis MP3-e kuulata on kvaliteet nagu tip top olen aru saanud. Aga selle stereoheli koha pealt võid küsida kasutajalt "Isandpauk" või info@vajalik.ee maili teel saad täpsemat infi mis vajad. Raadio vastuvõtja on ka kohati nõrguke ja ragiseb, oleneb kohast ja ilmast ja segajatest jne, võiks olla veidi võimsam see vastuvõtja aga muidu ei kurda olen tootega igati rahul, ka aku peab minumeelest mega hästi vastu ning raadiot on parem kuulata kui tuule kohinat
Tänan...küsin asja kohta kindlasti!
breva kirjutas:tnx...tundub et team setil pole ka raadiot...
kuidas nende´l stereoheliga on...kui näiteks mp3 kuulata?
Olen siin foorumis juba korra kiitnud Q2. Kõik toimib väga hästi ja sellega, et kui silmside kaob, kaob ka side ei ole päris nõus.
Aga MP3 ei kanna ta küll mingit kriitikat. No midagi kuuled, aga nt. s-tähed kostuvad nii nagu kõik lauljad oleks ilma hammasteta.
-
Jep ei kao alati ära side kui kaob silmside aga kui majade vahel sõita, siis kaob side üsna ruttu kui 1 rattur kuskile majade vahele keerab
-
Teema algataja
Kas kellegil on kogemusi sellise sidesüsteemiga nagu Nolan N-Com Bluetooth Intercom Kit 2 ja kas ta ühildub Tom Tom Rider 2-ga(kirjas on,et ühildub GPS)
Plaan soetada Nolan kiiver,millel on juba sidessteemi pesa sees.
-
- Tsikkel: Ducati ST2 "Kati"
TomTom Rideriga ei ole kogemusi, kuid Garmini Zümoga õnnestus N-Com kenasti tööle saada.
-
Kui N-Com kirjas et saab GPS-ga ühendad ja Rider 2 võimaldab ka seda, siis töötab igal juhul.
-
Teema algataja
Hei! Olen väga huvitatud lugemaks kasutajate kommentaare Nolani N-Com sidesüsteemi kohta. Huvitab just N-Com Intercom BT.
- side kvaliteet;
- BT akude kestvus;
- Kas keegi on üritanud siduda ka Midlandi (vm) BT saatjaga seda?
Plaanis siis kaassõitjaga side ning ka PMR side bike to bike. Kuigi Nolani kodulehel on välismaa keeles kirjas, et juhul, kui N-Com on ühendatud BT saatjaga, ei ole teiste seadmetega (sh ka kaasõitjaga) samaaegselt läbi BT ühendus võimalik.
Ette tänades!
Ka mind huvitab N-com´i sidekvaliteet. Mul endal on avatava lõuaga kiiver ja ütleme nii et tuulemüra on kiivris ikka päris päris suur. Kuidas võiks avatava lõuaga kiivri puhul kuuldavus olla maandteel sõites?
Scala Rider Teamsetiga on ikka jätkuvalt jama.... kõlarid lendavad mööda kiivrit ringi (Schuberthi kanga külge kuidagi ei haaku) ja kui satub ka kõrva juurde, siis on äärmiselt vaikne. Tuleb vist asi korralikult käsile võtta ja üritada need probleemid ära lahendada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.