XF 650 Freewind

Kasutaja avatar

Tafka
Tänatud: 2 korda

Re: XF 650 Freewind

Lugemata postitus Postitas Tafka »

Ise oman '91a Transalpi. Spidomeeter näitab hetkel 68Kkm...arvatavasti teine või kolmas tiir. Max kiirus 160 minul. Maanteel 120-130km/h pidevalt lasta pole eriti probleem,ei ole vibra ja mootor ei karju väga. Pikka maad kannatab kenasti sõita. Käisin väiksel euroopa reisil sellega...5000km ja ainuke asi mis juhtus selle aja jooksul oli õlikulu(u 0,7L) ja esimese siserehvi katki minek. Õlikulu tingitud siiski juba suht vanast mootorist,pakun et õlirõngad ja klapisääre tihendid vajaksid vahetust talvel. 1600km järjest lastes IronButtil ei juhtunud ka midagi!
SUURIM viga mis minul Transalpi omades on tekkinud,oli ühe CDI väljavahetus. Tüüpviga kuni 93-94aastani, siis vahetati CDI hoidik välja ja ka probleem kadus(sadul hakkas CDI juhtme pesa lihtsalt taguma ja murdis kontaktid ära).
Kukkumisrauad on must have!
Metsas saab korraliku rehviga väga kenasti hakkama. Isegi päris korralikus mudas käidud Alpiga,tsipa kõrgem võiks olla metsa jaoks aga siiski jah mõeldud rohkem kõvema pinnase peale.
Kruus ja liiv ei tekita ka eriti probleeme...harjutamise asi muidugi:)
Ja nagu eespool mainitud, kindlasti mootori ühtlasem käik...V2 vs üks pütt ikkagi:)
Eks igaüks kiidab enda sõiduriista aga siiski ma olen vägagi rahul,et Transalpi valisin.
Ainuke miinus mis hetkel suudan välja mõelda on madal esiklaas...ise olen 185cm pikk ja maanteel puhub enam vähem täpselt kiivrisse tuule. Selle vastu aitab uus tuuleklaas või lihtsalt natukene küüru laskmine.
Mootor pommikindel Transalpil....4 küünalt,6 klappi..väga bro ja pikaealine mootor. Küünalde vahetus ainult natukene tüütu:) Muidu õlivahetus,küünlad ja muud hooldust nagu suurt polegi. Klapivahede regull on ka lihtne,rääkimata siis karpade sünkrost.
Kütusekulu mul kuskil 5,4-5,7vahel. Alates Poolast 4,6. Rääkige veel,et Eestis pole kehv bensiin.
Ühesõnaga võiks kiitma jäädagi Transalpi...muidugi kui raha oleks olnud oleks AfricaTwini võtnud.

Voge 300 Rally / IBA #33754
// Endised: Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; GasGas FSE450 ; Sherco SEF-R 300

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”